Wozniacká prohrála s Kalininovou i v deštivém Charlestonu, Azarenková hladce vyhrála

4. 4., 09:49
Aktuality 11
WTA CHARLESTON - Ve středu se v deštěm dlouho bičovaném Charlestonu představily dvě bývalé světové jedničky a tenisové maminky. Zatímco bývalá šampionka Caroline Wozniacká (33) z Dánska nestačila na druhé akci po sobě na Ukrajinku Anhelinu Kalininovou (27), Běloruska Viktoria Azarenková (34) nedala šanci Italce Elisabettě Cocciarettové (23)..
Caroline Wozniacká si čtvrté finále v Charlestonu nezahraje (© Profimedia)

Wozniacká – Kalininová 2:6, 3.6

Caroline Wozniacká na pátém ze šesti letošních turnajů nevyhrála víc jak jeden zápas a na druhé akci po sobě skončila ve druhém kole na raketě Anheliny Kalininové. Zatímco před dvěma týdny v Miami prohrála až po třísetové bitvě a nevyužití mečbolu, v Charlestonu byla bez šance a Ukrajince podlehla po 81 minutách hry hladce 2:6, 3:6.

Třiatřicetiletá Dánka, která loni v létě po porodu dvou dětí a více než třech letech obnovila kariéru, hrála první antukový turnaj od Roland Garros 2019 a v prvním kole ztratila jediný game s Mccartney Kesslerovou. Ve druhém utkání, které kvůli dešti začalo o téměř sedm hodin později, ale nastoupila se zabandážovaným levým lýtkem a se zdravotní indispozicí na 33. hráčku světa Kalininovou nestačila.

Statistiky zápasu Caroline Wozniacká – Anhelina KalininováStatistiky zápasu Caroline Wozniacká – Anhelina Kalininová (@ Livesport)

O šest let mladší Ukrajince dokázala sebrat podání až v samotném závěru, kdy proměnila hned první brejkbol, ale vzápětí již popáté neudržela svůj servis a turnaj, který před 13 lety vyhrála a celkem třikrát si na něm zahrála finále, pro ni poprvé skončil před branami čtvrtfinále.

"V Miami jsme hrály 3 hodiny a 20 minut a bylo to hodně náročné. Ona měla mečbol a já byla celý zápas dole... Dnes tu byl zcela jiný povrch a já na antuce využila své silnější stránky lépe než v Miami," řekla Kalininová, jež si loni na antuce zahrála finále turnaje WTA 1000 v Římě.

Kalininová si o postup do čtvrtfinále zahraje s další bývalou šampionkou Darjou Kasatkinovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 1:3. Ruská vítězka z roku 2017 v oblíbeném Charlestonu, kde při žádné ze čtyř předchozích účastí nechyběla ve čtvrtfinále, poprvé v sezoně dostala kanára, ale potřetí v kariéře a poprvé proti jiné soupeřce než Angelique Kerberové dokázala takový zápas vyhrát. Světová jedenáctka zdolala domácí Ashlyn Kruegerovou 6:3, 0:6, 6:1.

Azarenková – Cocciarettová 6:1, 6:2

Naopak další bývalá světová jednička Viktoria Azarenková se na pětistovce v Charlestonu s rozmary počasí úspěšně vyrovnala. Italku Elisabettu Cocciarettovou, která před třemi týdny v Jižní Karolíně ovládla podnik WTA 125k, v prvním letošním vystoupení na antuce deklasovala 6:1, 6:2. Zápas sledoval i její sedmiletý syn Leo.

Čtyřiatřicetiletá Běloruska v Charlestonu debutovala již v roce 2008, letos ale na netradiční zelené antuce v Jižní Karolíně startuje teprve počtvrté a zabojuje o premiérové čtvrtfinále. Její osmifinálovou soupeřkou bude domácí Taylor Townsendová (H2H 0:0).

Američanka ve druhém kole porazila 7:5, 6:2 světovou patnáctku Jekatěrinu Alexandrovovou, jež v prvním letošním utkání na antuce nenavázala na týden staré výhry nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou či Jessicou Pegulaovou, a Rusce oplatila dvě loňské třísetové porážky.

Navarrová – Volynetsová 6:1, 6:1

Světová dvacítka Emma Navarrová i na 9. letošním turnaji porazila svou úvodní soupeřku. Na domácí půdě v Charlestonu dvaadvacetiletá Američanka deklasovala v prvním zápase na antuce dvakrát 6:1 krajanku Katie Volynetsovou, jež měla v nohách předchozí nejdelší zápas sezony, a připsala si již 21. výhru v sezoně. O čtvrtfinále se utká s Rumunkou Jaqueline Cristianovou (H2H 0:0).

Středeční program začal kvůli dešti s téměř sedmihodinovým zpožděním až v 17:45 a čtyři zápasy třetího kola byly odloženy na čtvrtek. Na kurt se vůbec nedostaly Elina Svitolinová či Sloane Stephensová a diváci se nedočkali ani šlágru mezi obhájkyní titulu Ons Jabeurovou a rozjetou šampionkou z Miami Danielle Collinsovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Charlestonu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Sinuhet1
utkani Collins - Jabeur nabralo ocekavany smer, prvni set bere Collins 6-3
Reagovat
com
Dzaberka je marna.. Letos jen 2 vyhry.. Prej finalistka Wimbledonu
Reagovat
Sinuhet1
Uz jsem to psal jinde, Kalinina ted hraje dobre, vcera Wozejk kurzova favoritka, to se mi taky moc nezdalo
Reagovat
tommr
spíš se ukazuje že ty návraty po mateřské nejsou tak snadné jak se některým bývalým hvězdám (Osaka, Kerber, Wozniacki) zdálo. Jedině Svitolina je jakžtakž konkurenceschopná ...
Reagovat
EllNino
Taky je o 4/5 let mladší
Reagovat
tommr
Osaka je o tři roky mladší než Svitolina ...
Reagovat
EllNino
Osaka se ale urcite zlepsi, i kdyz se ti to libit asi nebude
Reagovat
tommr
ze současnýho 192.místa se asi posune nahoru o tom není pochyb. Ale na top-20 nebo dokonce víc už to stačit nebude ...
Reagovat
com
Vosaka bude hrat za dva tydny v Rouenu.. Zas ji z turnaje muze vyprovodit Karolina, jako uz letos 2x
Reagovat
tommr
jj mohlo by to vyjít do třetice všeho dobrýho ...
Reagovat
Sinuhet1
souhlasim.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist