Wozniacká prohrála se 152. hráčkou světa. Andreescuová si proti Dánce připsala životní skalp

3. 1. 2019, 16:55
Aktuality 26
WTA AUCKLAND - Světová trojka Caroline Wozniacká skončila na turnaji v Aucklandu nečekaně už ve druhém kole, když podlehla osmnáctileté Kanaďance Biance Andreescuové. Favorizovaná Dánka prohrála s hráčkou mimo Top 150 po více než pěti letech, naopak Andreescuová si ve svém prvním střetnutí s tenistkou z elitní desítky připsala životní skalp a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.
Caroline Wozniacká

Kariéru bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké limituje od loňského léta revma a dánská tenistka už připustila, že letošní sezony by mohla být její poslední. S ohledem na své zdraví tak omezí počet turnajů. 

Před letošním Australian Open, na kterém bude za necelé dva týdny obhajovat jediný grandslamový triumf, si naplánovala jediný přípravný turnaj do Aucklandu. Na Novém Zélandu v posledních čtyřech letech nechyběla ve čtvrtfinále a v ročnících 2015 a 2016 našla přemožitelku až ve finále. 

Letos však osmadvacetiletá Dánka vypadla už ve druhém kole. Den po vítězství nad Němkou Laurou Sigemundoou nečekaně nestačila na 152. hráčku světového žebříčku Biancu Andreescuovou, když doplatila především na mizernou úspěšnost proměňování brejkbolů. Proti osmnáctileté Kanaďance využila jen 2 z 12 šancí na brejk a po dvou a čtvrt hodinách boje prohrála 4-6 4-6. 

"Dnes proti mě stále skvěle hrající soupeřka. Předvedla velmi dobrý výkon a vítězství si zasloužila. Mrzí mě, že tu končím, ale na druhou stranu mám teď před sebou pár dní navíc na to, abych se připravila na Melbourne," řekla Wozniacká.



Se soupeřkou, která nefiguruje v Top 100, Wozniacká prohrála teprve podruhé od února 2016. Na hráčku mimo Top 150 nestačila dokonce naposledy ve Wimbledonu 2013, kdy ji zaskočila Petra Cetkovská.

Andreescuová si proti světové trojce Wozniacké připsala životní skalp. Až dosud porazila hráčku Top 50 jen jednou, když si předloni ve Washingtonu vyšlápla na tehdejší třináctou hráčku světa Kristinu Mladenovicovou. Hlavní soutěž na turnaji WTA hraje popáté v kariéře a poprvé se může těšit na čtvrtfinále.

"Tohle je moje největší vítězství. Na tenhle den nikdy nezapomenu. Porazila jsem skvělou hráčku a grandslamovou vítězku a věřím, že mi to dodá sebevědomí," radovala se Andreescuová. "Jsem strašně šťastná, ale už se zase musím soustředit na nový den a další zápas," dodala.


Ve čtvrtfinále talentovaná Kanaďanka vyzve další bývalou světovou jedničku - o 21 let starší Američanku Venus Williamsovou. Šampionka z roku 2015 na Novém Zélandu vyřadila Viktorii Azarenkovou a dnes si poradila i s předloňskou vítězkou Lauren Davisovou, kterou porazila 6-4 6-3.



V druhém kole dnes skončila na raketě talentované soupeřky i Barbora Strýcová, která prohrála s talentovanou Američankou Amandinou Anisimovovou.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anisimovová (USA) - Strýcová (5-ČR) 6-3 6-3
Andreescuová (Kan.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-4 6-4
V. Williamsová (6-USA) - Davisová (USA) 6-4 6-3
Kužmová (SR) - Keninová (USA) 7-5 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
aby se i z nich nakonec dříve či později staly docela normálně fungující protažené flinty... ;-)
Reagovat
blixa
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/davky-urad-prace-bydleni-pridavky-na-deti.A190102_164146_ekonomika_rts
Reagovat
Frick
Ať skončí. Udělalo by mi to radost.
Reagovat
Kozoroh
Asi nikdo nečeká, že Caro AO obhájí.
Reagovat
EllNino
možná se podepisuje ta nevyzpytatelná nemoc ...a nebo prostě potřebuje pár zápasů, nutno říct, že Biance hrála fakt výborně :)

A v tenise je možné fakt všechno :) loni se taky trápila s Janou Fett a pak do dotáhla až k titulu :)
Reagovat
tommr
myslím, že letos neobhájí GS titul žádná z lonských vítězek. A u Wozniacký je to skoro stoprocentní jistota ...
Reagovat
Herbert_Hoover
AO Kerberos, RG Simča, Wimbledon Serena, USO Mentholka
Reagovat
tommr
kdo je to Mentholka? Nějak se nechytám ... :)
Reagovat
EllNino
Karolína :D ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jj, konopné mazání :D Hrdla ji namaže a pojede jak stroj.
Reagovat
tommr
já teda nevím jistě, protože reklamy skoro všechny pouštím jedním uchem tam a druhým ven, ale není to ted spíš Mototechna? :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to možné, já si zapamatoval tudle..asi proto, že byla extrémně trapná. :))
Reagovat
FulnekUltras
s Kongem už tady prosím tě nestraš ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ještě neřekla poslední slovo, tím jsem si jistý.. :)
Reagovat
FulnekUltras
tak slovo určitě ;-)))
Reagovat
Kozoroh
Simona může RG letos znovu vyhrát, je nejlepší antukářkou dneška.
Reagovat
com
ale mezi nejlepsi antukovy specialistky poslednich let patri i Karolina s Kristynou :)
Reagovat
tommr
Halepová je sice na antuce dobrá, ale ne neporazitelná jako Nadal. On už se někdo najde kdo jí letos sundá ...
Reagovat
PetaM
Neporazitelná není, ale když už ví, jaké to je vyhrát RG (potažmo GS), tak může být úplně v pohodě. Měla brát RG už proti Ostapenko, nevyrovnala se s tím finále, ale loni to zvládla (i když měla namále) a teď už bych od ní zrovna na RG čekal minimálně to finále ... Tam se prostě hecne.
Reagovat
tommr
to se spíš u ní projeví uspokojení z toho že už ten GS titul konečně má. Navíc čekám, že letos bude Halepka celkově o něco slabší, protože se na ní projeví nepříznivě řada dalších faktorů jako bolavý záda, změna trenéra, nárůst konkurence atd.
Reagovat
PetaM
Vlastně jsem nedávno četl nějaké její vyjádření a vůbec to nebylo nijak extra pozitivní. Cítil jsem z toho strašnou stagnaci a uspokojení. Jen nechápu, z čeho je uspokojená. Jeden GS a post světové jedničky ... Jako je to dost, ale v konkurenci toho, kdo má GS nebo byl světovou jedničkou, je to strašně málo ...
Reagovat
EllNino
Petra už taky ví, jaké je to vyhrát Wimbledon (dokonce 2x) a stejně v pohodě není
Reagovat
PetaM
Tak Petra :D :D :D Ta by nebyla v pohodě, ani kdyby měla 20 GS :D
Reagovat
EllNino
ta teď hlavně z pozice uplného dna vyhraje AO :D ... dneska se mi o tom zdálo
Reagovat
PetaM
No tak pohoda, těším se moc :D
Reagovat
PetaM
Ty kráso, Caro nikdy nevyhrála GS, jen loňské AO a už bychom měli čekat, že obhájí? :D Na to bych se rád podíval :D Ne, Caro ukončí kariéru s jedním GS, ale byla to skvělá kariéra, to zase né, že né :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist