Wozniacká si na trávě v Eastbourne připsala pátý titul

20. 6. 2009, 17:03
Aktuality 13
Osmnáctiletá dánská tenistka Caroline Wozniacká vyhrála turnaj v Eastbourne. Šestá nasazená hráčka v dnešním finále na anglické trávě porazila Virginii Razzanovou z Francie 7:6 a 7:5.
Caroline Wozniacká

Finále v Eastbourne bylo pro Wozniackou již pátým letošním utkáním o titul. Dánská tenistka z nich dvakrát odešla jako vítězka, třikrát prohrála.

Wozniacká se letos s Razzanovou utkala už potřetí. Francouzskou soupeřku pokaždé porazila a navíc jí nedovolila uhrát ani jeden set. Osmnáctiletá Dánka si připsala celkově již pátý titul.

„Je to můj první titul na trávě a hodně pro mě znamená. Mohla jsem to ukončit trochu dříve, ale na tom už nezáleží. Důležité je, že jsem zvítězila, z čehož mám velkou radost,“ dodala na tiskové konferenci Caroline Wozniacká, která se radovala z výhry už při prvním mečbolu, avšak místo esa byl zahlášen out. Po třech dalších výměnách už její radost mohla propuknout naplno.

Soutěž mužů ovládl Tursunov
V mužském finále nedal šanci druhý nasazený Dmitrij Tursunov Kanaďanu Franku Dancevicovi, jenž začal v Easbourne v kvalifikaci. Do finále turnaje ATP se dostal podruhé v kariéře, ale stejně jako předloni v Indianapolis byl ruský tenista nad jeho síly.

Dancevic dnes ale nebyl pro ruského tenistu rozhodně snadným soupeřem. Přemožitel Igora Andrejeva z prvního kola ztratil v úvodní sadě servis jen jednou a druhou prohrál ve zkrácené hře.

Tursunov, jenž se vrátil na turnaje po operaci kotníku a nechal si jej během zápasu převazovat, vyhrál po výsledku 6:3 a 7:6 a získal šestý titul.

26letý tenista podstoupil operaci před šesti týdny, ale dle jeho slov se jedná o nový problém. Před startem Wimbledonu je to pro světovou sedmadvacítku nemilá komplikace. „Rozhodně se o start pokusím, pokud tedy však nebudu muset chodit o berlích. Pouze tehdy bych uvažoval o odstoupení,“ dodal rozesmátý Tursunov, který se stal vůbec prvním mužským vítězem v Eastbourne, neboť tradiční příprava před Wimbledonem, pořádaná od roku 1974, hostila doposud pouze turnaj žen.

Výsledky  - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - finále:

Tursunov (2-Rus.) - Dancevic (Kan.) 6:3, 7:6 (7:5)

Čtyřhra - finále:
Fyrstenberg, Matkowski (Pol.) - Parrott, Polášek (USA/SR) 6:4, 6:4

Ženy:
Dvouhra - finále:
Wozniacká (6-Dán.) - Razzanová (Fr.) 7:6 (7:5), 7:5

Čtyřhra - finále:
Amanmuradovová, Sugijamaová (Uzb./Jap.) - Stosurová, Stubbsová (4-Austr.) 6:4, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
brozi myslis ze je lepsi wozniacki nebo azarenka ? (nemusis se koukat do Cicera ni do Quintiliana ,abys to dýchl nějak květinovou vůní, páč fajnový vobaly stejně nežeru ,))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje sympatie u ženských nejsou objektivní, vždycky mám radši hezký ksicht nebo když neječí. Ošklivce nebo mužatce bych nefandil, když si můžu vybrat deset hezčích. Karolína ano, Viktorka ať klidně zmizí.
Reagovat
Mercury
Azarenka + Cibulkova + Wozniacki...to jsou me favoritky na okruhu WTA, snad aspon jedna z nich dojde ve Wimbledonu daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych viděl utkání Azarenka - Larcher de Brito. Možná by se tyhle příšerky vzájemně vybudily ještě k většímu řevu než obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
azarenka nerve ani ze 1/3 jako LdB a navic byl to byl svizny zapas
Reagovat
smazaný uživatel
predejdu korekture doktora Mroze (...o "el bych tam ubral)
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká je moje favoritka uz dlouho:), ja ji verim v kazdym turnaji:)
Reagovat
smazaný uživatel
....len... jojojo!! :)
Reagovat
skott
Jak se casy meni...pred rokem libala po skvelych vykonech tuhle krasnou trofej Agnieszka, dnes zoufale bezvyrazna barbinka, ktera si mysli, ze ji vitezstvi spadne do klina samo:/
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím,že Caroline předvádí skvělé výsledky a kdyby to byla bezvýrazná barbína,která si myslí,že jí spadne vítězství do klína samo...tg by nepatřila do první světoví desítky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prý barbinka. Jak hloupé být zaslepeným fanouškem. O rozdílu ve vývoji obou nadějných tenistek jsem chtěl něco napsat, když jsem si vzpomněl na loňské skottovy posměšné hlášky o Wozňaki. Tehdy jsem jí a Azarence předpovídal vzestup. Karolína sice vyhrává turnaje jenom občas, ale přesto jde nahoru. Narozdíl od jedné bývalé top ten hráčky, kterou on tak obdivuje. Agňéška ale opět vyhořela a v žebříčku ji už přeskočila i cibule :-))
Reagovat
skott
Ono se to jde nahoru, kdyz narozdil od Agnieszky neobhajuje body a nevztahuji se na ni vselijaka omezeni.Je pulka sezony, Wozniacki uz ma na svem konte vysoko pres 50 utkani, tak jen aby se ji jednou nevybily baterky a nezhasla jako Jankovic.Hrat tyden co tyden uz se nejedne hracce vymstilo a vubec bych ta turnajova vitezstvi Wozniacki neprecenoval, neporazila pri nich jeste ani jednu hracku elitni desitky.Stejne tak na grandslamech se z ni stava neskodny beranek.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle už vypadá rozumně. Abys z toho textu zase nevyvodil chybný závěr, Agňéš jsem v utkání proti šnekožroutce fandil, ale nepomohlo to :-( Snad se zase zlepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist