Wozniacká udolala Cibulkovou, je v osmifinále

16. 2. 2010, 17:58
Aktuality 0
Nejvýše nasazená hráčka v Dubaji vstoupila do turnaje vítězně. Dánka Caroline Wozniacká si proti Dominice Cibulkkové dovolila ve druhém setu zaváhání, potom ale získala pět her v řadě a po výsledku 6-2 7-6 je v osmifinále. V něm se utká s Izraelkou Shahar Peerovou.
Carolina Wozniacká

Devatenáctiletá Caroline Wozniacká nastoupila v Dubaji ke svému prvnímu zápasu na okruhu WTA od Australian Open. Pauza na ní v úvodu utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou nebyla znát: soupeřce třikrát sebrala podání a první set vyhrála 6-2.

Cibulková se ovšem nevzdala, Wozniackou ve druhé sadě dvakrát brejkla, ujala se vedení 5-1 a zápas směřoval do třetího setu. Ten ale Dánka nepřipustila. Proti houževnaté slovenské tenistce získala pět gamů za sebou, i s pomocí Jestřábího oka, které v důležitý moment stálo na její straně. V tie-breaku už žádné drama nepřipustila, Cibulkovou nechala uhrát už jen dva míče a za 97 minut postoupila.

"Začínala jsem být trochu nervózní," vrátila se po utkání k průběhu druhého setu Wozniacká. "Ale zabrala jsem a bojovala a nevzdala se, cítila jsem, že ho pořád můžu vyhrát. Není tu jednoduché hrát, protože míčky dost létají, ale kurty jsou hodně pomalé. Člověk si na to musí zvyknout," dodala.

V dalším kole se Dánka utká se Shahar Peerovou z Izraele. Ta poté, co se jako první zástupkyně své země dočkala vítězství v Dubaji, vyhrála i svůj druhý zápas. Loňskou finalistku Virginii Razzanovou porazila hladce 6-2 6-2.

"Jsem moc spokojená s výkonem, který jsem podala," řekla po utkání Peerová. "Včera to byl náročný den, protože jsem odehrála dva zápasy a bylo v tom hodně emocí, takže jsem spokojená, že jsem dneska hrála dobře."

Zvonarevová nadělila dva 'kanáry'
Jediného překvapení na úkor nasazené favoritky se dnes diváci dočkali jen v souboji mezi turnajovou čtrnáctkou Francescou Schiavoneovou a Olgou Govorcovovou. Běloruska, která v úvodním kole vyřadila Ivetu Benešovou, dokonale využívala příležitosti, které si při podání své soupeřky vypracovala. Ze čtyř brejkbolů proměnila všechny a za hodinu a půl zvítězila dvakrát 6-4.

Daleko vyřazení nebyla ani bývalá světová jednička Jelena Jankovičová. Srbka, která v Dubaji žije, prohrála s Francouzkou Rezaiovou první set a i v dalších dvou sadách měla s nenasazenou soupeřkou velké problémy. Jankovičová ale prokázala pevné nervy při odvracení brejkbolů a po velké bitvě zvítězila 4-6 6-4 7-5.

Mnohem jednodušší postup dnes vybojovala turnajová dvanáctka Věra Zvonarevová. Ruská tenistka strávila na kurtu jen tři čtvrtě hodiny, během kterých nechala Belgičanku Kirsten Flipkensovou vyhrát jen 17 výměn, a zvítězila nejjednoznačnějším možným rozdílem 6-0 6-0.

Dlouho na kurtu dnes nepobyla ani čtvrtá nasazená Viktoria Azarenková z Běloruska. Té její soupeřka Kateryna Bondarenková vzdala zápas už za 25 minut za stavu 4-1 pro favoritku.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2,000.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Cibulková (SR) 6:2, 7:6 (7:2), Kuzněcovová (2-Rus.) - Medinaová (Šp.) bez boje, Azarenková (4-Běl.) - K. Bondarenková (Ukr.) 4:1 skreč, Jankovičová (6-Srb.) - Rezaiová (Fr.) 4:6, 6:4, 7:5, Pennettaová (10-It.) - Petkovicová (Něm.) 6:3, 6:3, Bartoliová (11-Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 6:2, 6:1, Govorcovová (Běl.) - Schiavoneová (14-It.) 6:4, 6:4, Peerová (Izr.) - Razzanová (Fr.) 6:2, 6:2, Grönefeldová (Něm.) - Moliková (Austr.) 6:4, 6:4, Pavljučenkovová (Rus.) - Garbinová (It.) 4:6, 6:1, 6:2.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist