Wozniacká v Hopman Cupu: Přiletěla z dovolené a zvítězila

2. 1. 2012, 20:49
Aktuality 7
Hektický začátek nové sezony má za sebou Caroline Wozniacká. Světová jednička zamířila v Perthu hned z letiště na tréninkový kurt a o pár hodin později vybojovala Dánsku v Hopman Cupu šanci na výhru nad Američany. Té se spolu s Frederikem Nielsenem dočkali, když ve smíšené čtyřhře porazili pár Matteková-Sandsová/Fish.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká slavila dvě výhry, i když do dějiště soutěže dorazila pouze čtyři hodiny před zápasem. Po příletu z dovolené v Thajsku, kterou trávila se svým přítelem golfistou Rorym McIlroyem, zamířila hned na tréninkový kurt.

"Takovouhle přípravu na zápas jsem ještě neměla. Byla jsem trochu nervózní, jak na to moje tělo zareaguje," řekla Wozniacká. "Při tréninku jsem se cítila celkem dobře, ale pak jsem musela na své utkání čekat a začala být unavená. Na kurtu jsem se snažila na to nemyslet a hrát. Ani nevím, že jsem v prvním setu prohrávala 1-5. Jela jsem prostě dál," uvedla dánská hvězda.

Wozniacká se i přes hrozivou ztrátu nevzdala a začala se na Bethanii Mattekovou-Sandsovou dotahovat. Dramatický úvodní set dospěl do tie-breaku, v němž nalomenou Američanku porazila 7-4. Další sada pak už byla jasně v režii světové jedničky, která po vítězství 7-6 6-2 srovnala na 1:1 na zápasy. V předešlém utkání totiž její krajan Frederik Nielsen podlehl Mardymu Fishovi po bitvě 6-4 6-7 a 4-6.

V závěrečné smíšené čtyřhře byla Wozniacká s Nielsenem proti Fishovi a zkušené deblistce Mattekové-Sandsové outsidery, zástupci Dánska ale Američany dokázali zaskočit a po výhře 7-5 6-3 zvýšili svoje šance na postup ze skupiny.

Výsledky - Hopman Cup - skupina A:

Dánsko - USA 2:1
Nielsen - Fish 6:4, 6:7 (5:7), 4:6, Wozniacká - Matteková-Sandsová 7:6 (7:4), 6:2, Wozniacká/Nielsen - Matteková-Sandsová/Fish 7:5, 6:3.

Tabulka:
1. Dánsko 1 1 0 2:1 5:2 1
2. ČR 1 1 0 2:1 5:3 1
3. Bulharsko 1 0 1 1:2 3:5 0
4. USA 1 0 1 1:2 2:5 0

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taky mě nebavilo čekat... Kluci to zbytečně natahovali, Frederik měl vyhrát ve dvou setech. :D Vzhledem k okolnostem se v jednom australském deníku objevil titulek "Caroline Wozniacki Express". Ale nebylo vidět, že by Caro byla unavená. Možná se to trochu projevilo na začátku dvouhry, ale postupně se rozehrála. V mixu dala na Mardyho dokonce dvě esa, jak už se stihla pochlubit na twitteru. :D

Mimochodem, v Thajsku nebyla jenom na dovolené s Rorym. Třeba takhle dováděla s Vikou při exhibici... Nikdy bych si nemyslel, že se dají na písničku od Adele dělat takové věci. :D
http://www.youtube.com/watch?v=fUrCBsczbDM
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně někdo, kdo taky fandí Caro :) Teda alespoň to tak vypadá..
Reagovat
smazaný uživatel
To tak nevypadá, to tak je. :) Moje oblíbená hráčky jsou Caro, Vika, Masha a Ana. Takže máme dvě společné, jestli si to dobře pamatuju. Agnieszce a Sabine nefandím, ale mám je docela rád jako spoustu dalších holek. Hlavně Sabine je mi sympatická, protože má v kariéře šílenou smůlu na zranění a statečně se s tím pere.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý postřeh :) Sabine má smůlu, ale věřím, že letos může být ještě lepší jak v roce minulém. Hlavní je ale to ZDRAVÍ.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana je v klidu, Šarapku už nemusím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já tomu taky věřím, loni byla Sabine výborná. Snad už si tu smůlu vybrala. Jak správně říkáš, hlavní je zdraví a to platí pro všechny tenistky... Třeba Ana byla loni taky docela často zraněná. Letos od ní čekám vzestup, určitě na to má. Pak mám tušení, že Vika vyhraje v letošním roce něco velkého. Caro bude mít hodně těžký začátek roku, protože zopakovat skvělé výsledky z loňska je skoro nemožné. Ale moc jí držím palce, aby obhájila co nejvíc bodů. Ve druhé půlce roku může naopak získat. Masha určitě uhraje dobré výsledky, až vyléčí kotník. Bylo by krásné, kdyby letos vyhrála něco velkého. Po tom těžkém zranění ramena bych jí to moc přál.
Jinak si myslím, že Masha tady má zhruba podobný počet fanoušků jako Caro. Už jsem tady hodněkrát psal důvody, proč mám Mashu rád... Dovedu přežít, že ji nemusíš. Jenom se mi nelíbí, když jí někdo říká "Šarapka". :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pardon :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist