Wozniacká v Soulu po suverénním finále ukončila čekání na titul

23. 9. 2012, 07:11
Aktuality 38
WTA SOUL - Caroline Wozniacká poprvé od loňského srpna vyhrála turnaj WTA. V jihokorejském Soulu potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky a připsala si celkově 19. titul. Finále proměnila v jednoznačnou zálěžitost, když rozdrtila Estonku Kaiu Kanepiovou.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká vstupovala do letošní sezony ještě jako světová jednička, jenže svůj poslední titul získala loni v srpnu a od té doby byla ve finále turnaje WTA pouze na domácí půdě v Kodani. I proto vypadla už z Top 10 a je světovou jedenáctkou.

13 měsíců trvající čekání na titul dvaadvacetiletá Dánka ukončila až tento týden v Soulu, kde potvrdila roli nasazené jedničky. Po třech hladkých výhrách zvládla třísetový souboj s Ruskou Makarovovou a postoupila do finále.

V něm se Wozniacké postavila Estonka Kaia Kanepiová, která vyhrála poslední vzájemný souboj na letošním French Open a zvítězila ve dvou z pěti duelů. Dnešní šesté setkání ale mělo zcela jednoznačný průběh. Dánská tenistka odvrátila všechny čtyři brejkboly, sama proměnila 6 z 12 příležitostí na brejk a za 62 minut zvítězila suverénně 6-1 6-0.

Wozniacká tak získala první titul od loňského srpna, kdy triumfovala v New Havenu, a připsala si celkově 19. trofej pro vítězku turnaje WTA.

"Je to skvělý pocit. Jsem moc spokojená s tím, jak to tu pro mě dopadlo," radovala se Wozniacká, jež po US Open léčila zraněné koleno. "Musela jsem si vzít 10 dnů volna, až pak jsem začala s přípravou na asijské turné," popisovala rodačka z Odense, jenž se nyní přesune na turnaj do Tokia, kde předloni triumfovala.

A jaké jsou cíle dánské tenistky pro zbytek sezony? "Chci se připravit na příští rok. Už je to dlouhá sezona, tak si chci udělat dovolenou a odpočinout si," říká už s myšlenkami na dovolenou a jedním dechem dodává. "Grandslavový titul? Je to něco, po čem touží každý tenista."

Wozniackou letos kromě Tokia čeká ještě Peking a pokud se nekvalifikuje na Turnaj mistryň, měla by se zúčastnit klání pro nějlepší vítězky turnajů WTA International v bulharské Sofii, kam se kvalifikovala právě vítězstvím v Soulu.

Sedmadvacetiletá Kanepiová v jihokorejské metropoli hrála poprvé po tříměsíční pauze, během které léčila zraněnou achillovku. Rychle se dokázala vrátit zpět do zápasového rytmu, třetí letošní titul k těm z Brisbane a Estorilu ale nepřidala. Ve svém celkově sedmém finále počtvrté prohrála.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů)
nedělní výsledky (23. 09. 2012)

Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Kanepiová (3-Est.) 6-1 6-0

Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová/Spearsová (1-USA) - Amanmuradovová/Kingová (Uzb./USA) 2-6 6-2 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
Heather_Fedex
no vidite.....a uz ste tu malovaly certa na zed, jak se s ni bude trapit kvitko....
Reagovat
dadaft
hlavně, že už to vypukne i v TV. ))
streamy jsou fajn - ale jen když opravdu není nic jiného. jestli jsem to pochopil, tak uvidíme vždy ty dva večerní zápasy, tj. zítra Wozniacki - Jovanovski a Makarova - Hantuchová.
Reagovat
tommr
nevím jak kdo, ale já jsem velice rád, že Petra bude hrát s Marticovou a ne s Petkovicovou. V zápase dvou Peter bude ta naše jednoznačná favoritka - lepší soupeřku na úvod si ani nemohla přát ... :)
Reagovat
tommr
z Tokia by měl vysílat Eurosport živě každej den od 8:30 našeho času tj. od 15:30 tamního času. Musíme proto doufat, že se většina atraktivních zápasů bude hrát až odpoledne nebo večer ... :)
Dobrá zpráva je, že v Tokiu mají na hlavním kurtu zatahovací střechu, takže přenosy budou i kdyby mělo pršet ... :)
Reagovat
dadaft
LIVE mají označené přenosy od 10:00 - 13:45, což by odpovídalo dvěma večerním zápasům (not before 5 PM).
Reagovat
tommr
zřejmě příjde na to kde se na to koukáš? Já čerpal informace z magazínu tvstar a tam jsou jako živý označený přenosy už od 8:30 ... :)
Reagovat
dadaft
http://tv.eurosport.cz/
Reagovat
dadaft
tak Petko řeže Martičovou jako žito...
Reagovat
gigin
Vidíš to, nebo jen číslička? Jakože jak to Petko valí? :)
Reagovat
dadaft
bohužel jenom čísla. ale Petra byla skoro bez prvního servisu, takže těžko říct, jak Andrea hraje...
Reagovat
gigin
Jj, díky. Ale už se to nějak otáčí :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem vstal v 6:15 a koukám, že už je konec. :D Nečekal jsem, že to bude takhle rychlé... Když se tak dívám na průběh zápasu, rychlý byl hlavně druhý set. V tom prvním byly gemy dost vyrovnané, přestože to nakonec skončilo 6:1. Kdyby někdo našel nějaký záznam nebo sestřih na youtube, tak určitě budu rád. :)

Důležité je, že to dobře dopadlo. V první řadě musím pogratulovat Caroline, i když už jsem tak učinil na twitteru. :) Mám velkou radost, že v Soulu vyhrála a tak trochu "zachránila" letošní sezonu. Byl to pro ni důležitý turnaj, protože byla nasazenou jedničkou, mohla vyhrát svůj první letošní titul a zároveň se kvalifikovat na Turnaj šampionek. Už to pro mě bylo otravné, jak pořád někdo připomínal, že Caro letos nic nevyhrála... US Open bylo hodně smolné a smolný už byl vlastně konec turnaje v New Havenu. Naštěstí je Caro takový typ, že když se jí něco nepovede, tak se do toho ještě víc zakousne. :) V Soulu byla na rozdíl od zmiňovaných turnajů stoprocentně fit a bylo to poznat. Caro teď určitě má na první desítku a příští rok třeba i na osmičku... Ale třeba udělá nějaký pěkný výsledek ještě ve zbytku letošního sezony. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě abych nezapomněl na Kaiu: Nemusí být smutná, přestože ten výsledek dneska nevypadá hezky. Po dlouhé přestávce odehrála velmi dobrý turnaj. Málokterá hráčka se dokáže chytit hned takhle po návratu... A co se týče Turnaje šampionek, tak tam by Kaia taky měla být, protože vyhrála Estoril. :)
Reagovat
Roger_Federer
Gratuluju, je to hlavně tvoje vítěství na tenisportalu, proti všem kdo ji letos už odepsali :)..Sice na tomto turnaji neměla pořádnou konkurenci, na to se za měsíc nikdo ptát nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :) Nevím, jestli to mám brát úplně takhle... Asi bych jenom zopakoval všechno to, co už jsem napsal. :)
Reagovat
Heather_Fedex
k 1. letosnimu titulu ;)
(v tokiu caroline obhajuje pouze 2. kolo, tak at se holka snazi (; )
Reagovat
Heather_Fedex
3. kolo
Reagovat
Bob
"Jsem neskutečně šťastný, že to Caro zvládla.."
Nebo ne, to raději nechám Montymu :D No Caro, kdybys tohle nevyhrála, tak už vážně nevím :D Ale i když tě moc nemusím, tak ti gratuluju. Tak hlavně sbírej a obhajuj, tohle je jenom malý krůček k tomu dostat se zpátky tam, kde si byla. A při vší úctě, asi se ti to už nepovede.. CG
Reagovat
smazaný uživatel
Jen si dělej srandu. :D Jinak letos už bylo hodně podobných turnajů, kde nasazená jednička nevyhrála. Takže to nebyla žádná samozřejmost... O to víc jsem rád, že to Caro zvládla. Klíčovým zápasem nakonec bylo semifinále. :)
Reagovat
freeteepek
Já jsem tu sílu vstát v sobě našel uprostřed prvního setu za stavu 1:4. Hrály se dlouhé vyrovnané výměny. Kaia sahala po brejku na 2:4 jenomže zkazila 2! lehký nahraný míče snad metr za sítí:-(. Tam někde se to asi zlomilo. Ve druhým setu už byla Kaia úplně bezradná. Řekl bych, že tenhle zápas opět nezvládla psychicky. Říkám opět, protože ji považuju za psychicky labilní. Ale takových by se našlo víc:-) Ona prostě útočí, ale když jí to tam nepadá, nemá žádnou alternativu. Pak je z toho debakl.
Reagovat
smazaný uživatel
Super!!!! Neměl jsem sílu vstanout, ale konečně Caroline!!! V Liverpoolu jsme na tebe hrdí :) Snad na to dnes Reds navážou :) A doufejme, že to je odraz k lepším zítřkům, i když to byl turnaj, kde byla jasnou favoritkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že se i Liverpool dneska odrazí k lepším zítřkům. :) Caro a Rory se asi budou trochu pošťuchovat... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak všímáš si, že Hsieh včera dostala trofej skoro jako pro vítěze Ligy mistrů, zatímco Caro dneska dostala vázu? :D

Ale i váza se hodí... :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/7c/88/0,,12781~11241596,00.jpg
Reagovat
gigin
Monty bude zase vřískat!! :DD
Jinak sojka včera psala, že Caro podle ní ještě neřekla poslední slovo. Ona si vždycky odletí, pak se tu přihrne, něco tu hodí do placu a zase zmizne. Nejhorší je, že má většinou pravdu :DDD
Reagovat
VlS
to víš, to je ten nadhled ze strážní větve °-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sice spolu málokdy souhlasíme, ale myslím si, že sojka je velmi moudrá žena (doufám, že to čte). :D

Jinak jsem rád, že tě tu vidím. :) Něco pro tebe mám...
http://instagram.com/p/P3poT4hhIn/
Reagovat
gigin
Ičky!! Ty dvě nej!! :DD Nádherné, dííííky!! :DD
Sojka má taky své mouchy, neboj!! Aj remcat!! Doufám, že to nečte :DDD
Reagovat
gigin
umí!! .... slepoňu :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a nedávno mi psal Oskar, že máš taky rád Viku. Tak se můžeš podívat, jak se tenhle týden kroutila na exhibici ve Vietnamu. :) Hrála tam s Dominikou Cibulkovou a z chlapů tam byli Gilles Simon a Felciano Lopez. Byla to exhibice Heineken Stars 2012.

http://www.facebook.com/photo.php?v=356698724417895

Jo a kdyby něco, tak Vika je taky Ička. Na botech má napsáno Vichka a na instagramu se jmenuje vichka35... Takže Vička! :)
Reagovat
Roger_Federer
Přemýšlels někdy ,že když je ti vše Srbské tak blízké, že by si se odstěhoval do Srbska jako země zaslíbené?
Reagovat
gigin
Oskar ti psal pravdu :))
Pěkné! Kroutí zadkem, jak zloděj zámkem!! :)))
Dobře, beru na vědomí, zahrnuju do "iček" :DD
Reagovat
gigin
Přemýšlel jsem o tom několikrát!! Ale vážně. Když ne přímo do Srbije, tak aspoň kousek vedle ... Do nějaké malé rybářské vesničky, na nějakém menším ostrově .....
Reagovat
Roger_Federer
To bych chtěl taky trávit v důchodu pul roku nekde ve středomoří...Ráno se projít po promenádě, dat si 2-3 kavy, vklidu, nikam se nehnat, ten lehký vánek od moře..K obědu nějaké lehké těstoviny s dary moře, posedět na zahrádce u moře, jít si zarybařit, zaplavat, prospat se..Večer všude klid, lidi z okolí se setkívaji v centru nebo na pláži..grilované ryby, mušle ,chobotnice, skvělé víno a jídlo, krásné ženy...Řecko, Chorvatsko, Kypr...a další
Reagovat
gigin
No ještě trošku něco menšího :)) Znám to z lodi. Jsou to prostě místa, kde turisti nejsou ...
Reagovat
a.magerova
A že bys sem hodil i nějaký odkaz pro mne, nebo to si snad mám hledat sama či co?!
Jakože ta božská těla mých oblíbenců: Gilles Simon a Felciano Lopez.
Reagovat
smazaný uživatel
Abys neřekla, tak tady jsou holky i kluci. :)

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/60770_356348407786260_96825399_n.jpg
Reagovat
a.magerova
Dík. Úžasné zpracování, jak grafické tak barevné vyladění fota.
Čtyřhra:
http://www.youtube.com/watch?v=yNFsHoqvS9U&feature=relmfu
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, to jsem ještě neviděl. Pěkné výměny! Vika a Feliciano = dobrá dvojka. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist