Wozniacká válí dál. Už 11 zápasů v řadě neztratila ani set

25. 2. 2011, 17:55
Aktuality 25
WTA DAUHÁ - Caroline Wozniacká může získat druhý titul během 14 dní. Po triumfu v Dubaji, kde neztratila ani set, si stejně suverénně vede i v Dauhá. Dnes deklasovala Marion Bartoliovou a postoupila do finále. V něm se utká se Zvonarevovou, nebo Jankovičovou.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká před pár dny v Dubaji získala první titul v sezoně a po týdnu se vrátila na post světové jedničky. Svůj náskok na druhou Clijstersovou ještě navýší, neboť za postup do finále v Dauhá si zajistila minimálně dalších 320 bodů.

Dvacetiletá Dánka včetně Fed Cupu zvítězila již v jedenácti zápasech v řadě a navíc bez ztráty setu. Dnes její stoupající formu na vlastní kůži pocítila Marion Bartoliová, jež dokázala uhrát pouhé dva gamy.

Francouzka přitom nad Wozniackou poslední dva zápasy vyhrála, dnes však hrála 'druhé housle'. Dánka svou precizní hru od základní čáry prošpikovala vítěznými údery a po 65 minutách slavila výhru dvakrát 6-1.

"Jsem velmi šťastná. Očekávala jsem těžký zápas, ale šlo to nečekaně snadno. Marion tu hrála výborně a tak jsem se jí snažila co nejvíce rozběhat. To se mi dařilo a proto jsem vyhrála," komentovala Wozniacká., kterou z posledních sedmnácti zápasů porazila jen v semifinále Australian Open Na Li.

O další titul se v sobotu utká se světovou trojkou Verou Zvonarevovou, které má co oplácet. Letos na exhibici v Hong Kongu proti Rusce získala jediný game. Na okruhu WTA sice poslední dva duely vyhrála, nejdůležitěžši souboj v semifinále US Open však vyšel lépe její soupeřce.

Zvonarevová si dnes v třísetovém souboji poradila se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Květa Peschkeová si se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou zahraje v této sezoně již počtvrté ve finále. Světové dvojky dnes v Dauhá zdolaly 6-3 3-6 11-9 španělsko-australské duo Llagosteraová/Rodionovová a o druhý titul v roce se utkají s druhým nasazeným párem Huberová/Petrovová.

- WTA PREMIER DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
páteční výsledky (25. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Bartoliová (Fr.) 6-1 6-1
Zvonarevová (2-Rus.) - Jankovičová (5-Srb.) 6-1 2-6 6-4

Čtyřhra - semifinále:

Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Llagosteraová/Rodionovová (4-Šp./Austr.) 6-1 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Soudruzi, pozor! Chybiček v případech předpovídání bodových zisků se tady v minulosti objevilo už víc.
Proti aktuálnímu rankingu si Wozňáki postupem do finále polepšila jen o 120 bodů. O dalších 150 bodů může náskok navýšit, pokud vyhraje i finále, jak všichni věříme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaktože jen o 120? Vždyť minulý rok v Dauhá nehrála, takže nic neobhajuje ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Před rokem tam nehrál nikdo :-) A taky nejde jen o obhajování 52 týdnů starých výsledků.
U GS a turnajů kategorie Premier mandatory (Madrid, IW, Miami, Peking) je to jasné, v žebříčku jim vždy nový výsledek nahrazuje ten starý. I když tam třeba vyrobí propadák a vyletí už v prvním utkání. Body v žebříčku jsou součtem bodů za 16 turnajů (případně za míň jak 16, např. u Clijsters).
Ostatní turnaje nad počet 16 se nepočítají, což je opatření proti objížděčkám jako je třeba Sandra.
Poslední ještě započítaný turnaj u Karolíny je ten nešťastný Charleston, kde si loni v SF zničila kotník. Pokud má do rankingu jít Doha, musí 200 bodů za Charleston vypadnout. Bodový nárůst je teď 320-200=120. Po zítřejším vyhraném finále by to bylo 470-200=270.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže chápu dobře, že když upíše těch 200 bodů v Charlestonu, tak se ji ty zbýle body z Dauhá přičtou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. Doha bude od pondělí mezi jejími 16 počítanými turnaji. V rankingové sestavě se objeví 320 nebo 470 bodů, podle výsledku finále.
Body za Charleston se v pondělí přesunou do nepočítané rezervy, z níž 11.4. vypadnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Věro.. :) Konečně hráčka, která umí na Wozniacki zahrát.. uvidíme jak to zítra dopadne..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to spise na Wozniacki.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme.. ;-) Wozniacki hraje teď velmi dobrý tenis, a Věrka může být trošku unavená, ale je to hráčka, která se svoji hrou umí pozlobit Caroline natolik, aby spolu vedli vyrovnanou bitvu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já doufám, že vezme Wozniacké aspoň set.
Reagovat
smazaný uživatel
Solidní výkon, v téhle formě bude holt pro každého těžkou soupeřkou.

Marion dnes skoro vůbec negungoval první servis, s výjimkou asi dvou gamů. Ve skutečnosti se mi zdálo, že hry při podání Wozniacké byly vyrovnanější (střídání shod a výhod), než při podání Marion.

No nic, už se těším na IW a případný zápas s Kim (anebo i s Kvitovou), popř. s někým, kdo má hodně slušný servis i silný return a základní údery (např. Yanina).
Reagovat
smazaný uživatel
Clijsters hraje minimálně, Williamsky jsou pořád zraněné. Při vzájemném měření sil za ideálního zdravotního stavu by Wozňáki s nima asi pořád ještě prohrávala. Nicméně tohle ke sportu patří, za posledních 12 měsíců má celkově nejlepší výsledky.

Grandslamy nic moc, vyhrála ale poslední 4 turnaje Masters (pokud použijeme označení velkých turnajů podle ATP) - Montreal, Peking, Tokio, Dubaj. Což je už velmi pěkná šňůra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doplňuji, že mi nejde ani tak o to, kdo bude v blízké budoucnosti jedničkou, jako spíš o to, aby Wozz natrefila na soupeřku, kt. má takové zbraně a bude hrát natolik dobře, že to bude těsný zápas. Nejblíže se tomu přiblížila zatím Jelena Jankovičová v Dubaji (a Anna Chakve v druhém setu, což ale nebyl úplně regulérní zápas vzhledem ke zdravotnímu stavu Anny).

Tak např. zápas s Kvitovou, jestli naváže na formu ze začátku roku, by mohl být zajímavý, protože Petra má rozhodně v rukou zbraně, kt. mohou Wozniacké život silně znepříjemnit. Zrovna tak bych byl zvědavý na zápas s dobře hrající Yaninou. :-)

No nic, Zvonareva tady hraje zatím spíše průměrně (dnes v těch posledních setech byla myslím Jelena o něco lepší, ale evidentně ji rozhodilo, že za stavu 4:4 ve třetím setu nebyla schopna využít vedení 40:0 při Verčině servisu), takže zítra očekávám 8. titul Wozz za posledních 52 týdnů.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupáčkové ale omílají, že jedničkou má být Clijsters. Totéž tady bylo před rokem a půl, kdy plácali pitomosti na adresu jedničky Dináry. Tupoňů je na diskusích víc než dost, žebříček přece není jen o 4 grandslamech.
Kvitová v dobré formě určitě Karolínu porazit může, loňský wimbledonský výprask byl otřesný.

Velká škoda toho závěru, Zvonarevka měla vyletět už s Hantuchovou. Ta se taky pěkně předvedla, měla brejkbol na 4-1, nedala, ještě podávala na postup a pak nezvládla už nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se teda přidávám k hlupáčkům. Pro hráče top5 JE tenis o těch 4 grandslamech. O Clijsters se ted da rict, ze je trojnasobna grandslamova sampionka, o Wozniacki pouze to, ze za posledni rok vyhrala 8 turnaju. Na to si ale za 20 let nikdo nevzpomene, na 3 GS tituly Clijsters ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, tvoje dřívější plky na téma #1 známe, prohlášení za hlupáčka bereme na vědomí. Žebříček nesčítá jen úspěchy grandslamových šampionek. A už vůbec ne její GS tituly z let 2005 a 2009 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona je teď Wozniacká v podobné situaci jako Pete Sampras v dubnu 1993, kdy se po šňůře úspěchů (Key Biscayne, Tokio apod.) stal světovou jedničkou, ačkoliv Jim Courier měl na svém kontě dva GS tituly (RG 92 a AO 93) a Sampras žádný (měl ale přece jen o něco lepší výsledky na GS než WOZZ -- RG ČF, Wim SF, UO F a AO SF).

Sampras pak své postavení potvrdil vítězstvím ve Wimbledonu a na US Open. Wozz patrně Wimbledon nevyhraje, bude zajímavé, jak si povede na RG. Vůbec antuková sezona letos bude asi zajímavá -- Jankovičová se dostává do formy, Stosurová bude na ní asi taky hrát slušně, Clijsters loni na antuce neodehrála skoro nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi dřív sledoval tenis? Moje paměť z těch let je úplně děravá, jen si pamatuju, že na ČT vždy dávali finále Wimbledonu a pár let i finále RG. Na totální kolaps Novotné v závěru finále W93 se ovšem zapomenout nedá. Satelit s Eurosportem jsem tehdy neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy jsem byl náctiletej a měli jsme tuším kabelovku -- tenis na Eurosportu, popř. RTL (pokud si dobře vzpomínám, často tam spolukomentoval Günter Bosch, býv. trenér Borise Beckera).
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport byl v 90. letech někde jinde, dávali i ATP Masters. Pak je konkurence začala přeplácet. Nebýt tam 3 grandslamy, mají jen WTA. Pěkný úpadek a může být hůř. A ještě se za to všude v Evropě platí, pokud pomineme jednu volnou německou verzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Heleď, to že má někdo jiný názor, ještě neznamená, že z něj musíš dělat blbce, což tady děláš z každého, kdo si dovolí s tebou nesouhlasit. Pokud máš moje názory za plky, tak je nečti a hlavně nekomentuj. To zaprvé. A zadruhé. Existuje přece rozdíl v tom, být 1. v žebříčku (= nasbírat nejvíce bodů) a být světová jednička (= vyhrávat největší turnaje). Obvykle to je tedy jedna a tatáž osoba, v případě WTA to ale momentálně neplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, tím jsi své úsilí korunoval, hlupče!
Nech si od někoho vysvětlit pojmy "1. v žebříčku" a "světová jednička" :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, tak vidím, že se v téhle "konverzaci", která v tvém případě spočívá v urážkách ostatních, nikam nedostanem, samozvaný odborníku. Kochej se svou vlastní genialitou a vlez mi na záda.
Reagovat
smazaný uživatel
co dodat, mé srdce plesá, když vidí takové výkony :)
Reagovat
smazaný uživatel
*vidím
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mé srdce vážně neplesá, ale uznávám nesporné kvality Wozniacki. Klobouk dolů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist