Wozniacká vyhrála hladce i podruhé, první bod získaly Kirilenková a Petrovová

1. 11. 2012, 08:56
Aktuality 8
WTA SOFIE - Caroline Wozniacká na Turnaji šampionek v Sofii vyhrála hladce ve dvou setech i druhé utkání a jednou nohou je v semifinále. O to začaly úspěšně bojovat i Rusky Maria Kirilenková a Naďa Petrovová, které chtějí navázat na úspěch ze čtyřhry na Turnaji mistryň.
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká začínala letošní sezonu jako světová jednička, vinou neúspěchů ale vypadla z Top 10 a na Turnaj mistryň se nedostala. Náplastí pro dvaadvacetiletou Dánku je alespoň účast na Turnaji šampionek v Sofii, kam si vstupenku zajistila až v září triumfem v Soulu.

Aktuálně 11. hráčka světa, jež před 14 dny vyhrála ještě turnaj WTA Premier v Moskvě, zahájila soutěž v bulharské metropoli hladkým vítězstvím nad Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a pouhé čtyři gamy ztratila také v duelu s Italkou Robertou Vinciovou, kterou porazila hladce 6-3 6-1.

"Bylo to těžké utkání z pohledu, že jsem se musela neustále soustředit. Ona (Vinciová) není hráčkou, se kterou se dostanete do rytmu. Takže jsem se musela soustředit na svůj servis a return a neustále ji držet pod tlakem," komentovala Wozniacká, které se povedla odveta za loňskou porážku z Toronta, kdy ještě jako světová jednička s Vinciovou prohrála 4-6 5-7, byť ve druhé sadě vedla 5-1 a měla setbol.

Pokud dánská tenistka v Sofii vyhraje ještě dva zápasy, vrátí se v samotném závěru sezony zpět do Top 10. "Bylo by to skvělé, ale abych byl upřímná, není to tady můj cíl. Jsem spokojená hlavně s tím, jak hraju a užívám si to. Mám pocit, že jsem konečně našla svou hru a chci teď myslet jen na vítězství na tomto turnaji," řekla Wozniacká.

Ač ve dvou zápasech ztratila dohromady pouze osm gamů, definitivní jistotu postupu do semifinále ještě nemá. Sama si postup ze skupiny Serdika může zajitit ziskem alespoň jednoho setu proti Slovence Daniele Hantuchové, se kterou se utká už ve čtvrtek. "Tento týden tu hraju proti třem zcela odlišným soupeřkám. Daniela hraje velmi ploché údery hluboko do kurtu. Opět bude zálěžet hlavně na mém servisu a terunu," uvědomuje si Wozniacká.

Do druhé skupiny Sredec vstoupily vítězně Rusky Maria Kirilenková a Naďa Petrovová, které v neděli společně vyhrály čtyhru na Turnaji mistryň.

Petrovová porazila dvakrát 6-3 Číňanku Jie Zheng a vyhrála devátý ze deseti vzájemných zápasů. Jedinou porážku navíc utrpěla poté, co po třech gamech vzdala. ¨

"Výsledek vypadá tak trochu jednoznačně, ale lehké to rozhodně nebylo. Začala jsem skvěle, ale necítila jsem se dobře při servisu. V prvním setu jsem o něj třikrát přišla, což je pro mě zklamáním," komentovala třicetiletá Petrovová. "Ale spokojená jsem s returnem a doufám, že zítra už budu i lépe podávat," dodala.

Kirilenková si poradila snadno 6-1 6-4 s domácí Cvetanou Pironkovovou, proti které řešila problémy pouze v vodu druhé sady, kdy prohrávala 0-2 a 15-40.

"Nikdy předtím jsem ještě proti Cvetaně nehrála. Její hru jsem viděla pouze chvíli včera, ale vždy je to jiné vidět hráče hrát z tribuny a pak proti němu sama nastoupit. Takže jsem její hru přečetla až dnes během prvních gamů," řekla Kirilenková.

Ve čtrvtek se Rusky utkají ve vzájemném utkání o druhý bod do skupiny. Vzájemnou bilanci mají vyrovnanou 4-4, letos se utkaly pouze v Indian Wells a Kirilenková vyhrála 6-1 5-7 6-2. Ve druhém setu přitom vedla už 5-1. "Do té doby jsem hrála skvěle, ale Naďa pak začala hrát velmi dobře. Nedělala žádné chyby, hrála agresivně a doře se pohybovala. Ale snažila jsem se se soustředit na vůj výkon a ne se rozčilovat," vrátila se Kirilenková k divoké bitvě z letošního března. "Letos jsme spolu strávili tolik času při tréninku, že navzájem známe své slabé a silné stránky. Zítra to bude o tom, kdo se lépe vyspí a bude se na kurtu cítit lépe," přidala Petrovová.

Turnaj šampionek se hraje ve dvou čtyřčlenných skupinách, z nichž vždy dvě hráčky postoupí do semifinále. Je určen pro nejlepších šest tenistek světového žebříčku, které v tomto roce vyhrály alespoň jeden turnaj kategorie WTA International, ale nedostaly se na prestižnější Turnaj mistryň.První tři ročníky turnaje se konaly na Bali, kde triumf oslavily Aravane Rezaiová (2009) a Ana Ivanovičová (2010 a 2011). Sofie bude dějištěm až do roku 2014.

- TURNAJ ŠAMPIONEK SOFIE -
(Bulharsko, tv. povrch / hala, 750.000 dolarů)
středeční výsledky (31. 10. 2012)

Skupina Sredec:
Petrovová (2-Rus.) - Jie Zheng (6-Čína) 6-3 6-3
Kirilenková (3-Rus.) - Pironkovová (8-Bulh.) 6-1 6-4

Tabulka:
1. Kirilenková 1 1 0 2:0 1
1. Petrovová 1 1 0 2:0 1
3. Pironkovová 2 1 1 2:3 1
4. Jie Zheng 2 0 2 1:4 0

Skupina Serdika:
Wozniacká (1-Dán.) - Vinciová (4-It.) 6-3 6-1

Tabulka:
1. Wozniacká 2 2 0 4:0 2
2. Vinciová 2 1 1 2:2 1
3. Hantuchová 1 0 1 0:2 0
3. Su-Wei Hsieh 1 0 1 0:2 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
První set byl celkem vyrovnaný, ve druhém už měla Caro jasně navrch. V prvním setu rozhodl jediný brejk, který Caro získala v šestém gemu. Čtyři brejkboly nevyužila, ale na pátý pokus to vyšlo. Za stavu 5:3 podávala na zisk 1. setu, odvrátila dva brejkboly a proměnila svůj první setbol... Druhý set byl od stavu 1:1 jednoznačný. Caro nejprve v prvním gemu nevyužila brejkbol, ale pak srovnala čistou hrou a v dalším průběhu vyhrála pět gemů v řadě. Přišlo mi, jakoby si Roberta uvědomila, že na ni Caro našla recept, a tak se snažila něco změnit. Místo toho ale začala dělat chyby...
Jsem rád, že se Caroline daří a je spokojená. Od turnaje v Soulu začala hrát velmi dobrý tenis a jak sama říká, konečně našla svou hru. Ona umí opravdu hodně věcí, takže by byla škoda, kdyby to neprodala. Třeba takové prohozy jako ona umí málokdo. Proti Caroline se poslední dobou nevyplácí chodit na síť, a to je Roberta na síti velká rutinérka, což taky v zápase (hlavně v 1. setu) několikrát ukázala... Pak byl taky obrovský rozdíl v úspěšnosti prvního podání (Caro 79%, Roberta 47%).
Věřím, že Caro dneska opět vyhraje. Na její utkání s Danielou se těším. Daniele bych přál, aby postoupila ze 2. místa, ale to už asi nevyjde. Hlavně, aby postoupila Caro a předpokládám, že z prvního. :)
Reagovat
tommr
budeš se asi muset rozhodnout jestli budeš dneska přát vítězství Carolíně nebo postup Daniele. Obojí najednou není dost dobře možný ... :)
Jinak se vrátím ještě k diskusi u minulýho článku - Arvidssonový jsem si tam taky všim a vrtalo mi hlavou co tam dělá. Myslel jsem, že je tam jako turnajová náhradnice. Nenapadlo mě, že je tam jen na výletě s Caro. Ty o tom víš něco bližšího? :)
Reagovat
dadaft
máš pravdu, ty dva brejkboly byly na konci prvního setu. zdálo se mi, že byly na konci zápasu...
Reagovat
smazaný uživatel
Prý tam je s ní i Rory? V kolik a kde najdu ten zápas s Dankou? Normálně na streamu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je snad jasné, že budu fandit Caro. :) Aby postoupily Caro a Daniela, to jsem si přál po tom rozlosování, než se začlo hrát. Máš pravdu, že teď už je to hodně nepravděpodobné... Daniela dlouhou dobu patřila mezi moje favoritky a pořád je mi sympatická, takže na to se nezapomíná. Ale jak říkám, pro mě je důležité, aby postoupila Caro a nejlépe z prvního místa. :) Když dneska vyhraje, bude jí chybět už jenom jedno vítězství k tomu, aby zakončila sezonu v první desítce a dvě vítězství k titulu. Ale na to je ještě brzy, protože Makiri a Nadia vypadají hodně dobře. Jejich dnešní vzájemný zápas hodně napoví o konečném pořadí ve skupině Sredec...

Co se týká Sofie Arvidsson: Já už jsem před turnajem zaznamenal, že napsala na twitter o své cestě do Sofie. Jestli je tam jako náhradnice a hrála by, kdyby se někdo zranil, o tom opravdu nic nevím... Caro a Sofia jsou hlavně dobré kamarádky, proto Sofia sedí mezi blízkými Caroline. A taky je tam nejspíš jako takový sparring pro Caro, protože spolu trénovaly už před Moskvou (a pak se utkaly v semifinále). Myslím, že je to od Caroline dobrá volba. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Emičko. Rory tam včera seděl hned u kurtu. :) Zápas mezi Caro a Dankou by měl začít v 17:15. Včera byly streamy v pohodě a dá se to najít např. na lshunter.tv, frombar.tv nebo stopstream.tv. Většinou tam jsou ty odkazy stejné, takže je to jedno. :)
Reagovat
VlS
Zdá se, že Caro jde výkonnostně nahoru, Robertu dala hodně přesvědčivě. Tak hodně štěstí.
Reagovat
dadaft
Vinci ji trochu pomohla, ale je fakt, že třeba na servisu měla včera Caro skvělá čísla (79%/79%/67%) a Roberta byla na příjmu v podstatě bez šance (dva nevyužité brejkboly za rozhodnutého stavu, toť vše).
nevím, co s tím servisem Caroline provedla, ale začíná zase vyhrávat turnaje a třeba i Hsieh měla na začátku zápasu s returny velký problém...
(teda ne že by bylo všechno o servisu - i jinak vypadá dobře)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist