Wozniackou v Praze dělilo od výhry půl centimetru, Ostapenkové podlehla i potřetí

3. 5. 2017, 20:35
Aktuality 60
Bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou dělilo v zápase s Jelenou Ostapenkovou od výhry půl centimetru. Při mečbolu dánské hráčky za stavu 6-5 ve třetím setu jeden z diváků sedících přímo za čárovým rozhodčím zakřičel aut, ale míč se po úderu lotyšské tenistky dotkl čáry. Devatenáctiletá Ostapenková vyrovnala a zápas s nasazenou dvojkou pak pro sebe rozhodla výhrou 7-5 v tie-breaku.
Caroline Wozniacká (© TK Sparta Praha)

Šestadvacetiletá bývalá svěřenkyně českého trenéra Davida Kotyzy věděla, že výhra byla blízko. "Kdybych vyhrála mečbol, vyhrála bych zápas, je to velmi tenká hranice. Míč od ní škrtl konec čáry. Kdyby byl jen o půl centimetru delší, tak bych vyhrála ten zápas. Ale ona před tím ve třetím setu vedla a měla několik mečbolů," řekla novinářům a připomněla, že Ostapenková měla za stavu 5-3 ve třetí sadě při svém podání tři mečboly.

Výkřik z hlediště při mečbolu ji vyrušil, zbrzdila svůj pohyb. "Běžela jsem z přední části kurtu dozadu a ve chvíli, kdy se míček dotkl země, tak někdo za čárovým rozhodčím zakřičel aut. Když někdo zavolá aut odjinud, tak je to jiné, než když to zavolá někdo přímo za rozhodčím," líčila. Podle pravidel se ale výměna opakovat nemohla.

S Ostapenkovou hrála potřetí, ale ještě ji neporazila. Před měsícem v Charlestonu i loni v New Havenu jí podlehla ve dvou setech. "Všechny zápasy hrála opravdu dobře. Myslím, že vždycky najde extra motivaci, když hraje proti mně," komentovala negativní bilanci.

Navzdory incidentu při mečbolu si diváky a atmosféru v Praze pochvalovala. Ráda by se vrátila. "Myslím, že Praha je nádherné město a skvěle se o nás starají. Je to výborný turnaj," řekla dvojnásobná finalistka US Open.

Ve čtvrtek odletí z české metropole na další antukový turnaj do Madridu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

60
Přidat komentář
Bob
A cela Praha je stastna!
Reagovat
sprchon
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/301818/nastvana-wozniacka-se-zlobila-pri-mecbolu-me-vyrusil-divak.html

Na tohle jsem málem zapomněl. Jako bylo poznat, že to zakřičel divák, ale chápu, že to Caro vyrušilo a že se zlobila... Nic příjemnýho.

*A je fakt, že někteří diváci mi lezli na nervy celou dobu. Třeba maminky s dvouletými dětmi. Dítě tam do výměn něco vykřikuje a matka nemůže nic dělat. Nebo pány, kteří si dovolí telefonovat při výměně nebo nechají zvonit vlastní mobil a raději dělají, že není jejcih... Opravdu to celkem ruší.
Reagovat
historik
to je tak, když je vstupné zadarmo a nalezou tam někteří tzv čumilové, kteří by tam jinak nepřišli
Reagovat
sprchon
Přesně, s tím by se mělo něco udělat. Turnaj už se dostal do podvědomí lidí a když tomu nahraje počasí a to, že se v rádiu a v televizi řekne, že tam hraje někdejší světová jednička a že vstup je zdarma, přijde tam opravdu kdekdo. Dal bych vstup klidně už od prvního kola MD. A klidně třeba 400 kč na den s tím, že aspoň 50 % lístků by se prodávalo až přímo u vstupu kvůli překupníkům, kteří by nakoupili v předprodeji. To už by si pak většina čumilů rozmyslela. Zase Černošek chce mít plný tribuny ať se děje, co se děje.
Reagovat
historik
jj, dal bych vstupný, ale ne nějakou pálku zas. Někteří nevychovanci v publiku mě taky šíleně drážděj
Reagovat
tommr
stačilo by symbolický vstupný 100 Kč do areálu a 200 Kč na centr ...
Reagovat
FulnekUltras
s tím souhlas - elitáři žijí jinde ;)
Reagovat
sprchon
To by asi taky stačilo. ;)
Reagovat
Lunej..
V Linzi taky byli rodice s malymi detmi a bylo to v hale. A mobily zvonily i pri DC a FC, coz nechapu, i kdyz mne se to jednou stalo, ze jsem ho zapomnela ztlumit. Nebo si lidi vypraveji behem vymeny. Podle me to neni o tom, ze je vstup zdarma, ale je to jen o lidech.
Reagovat
sprchon
Jo, ale když je to zdarma, tak těch nezasvěcených lidí přijde o dost víc. Kdyby to tu stálo 1700,- na jeden den jako v Linci (což je blbost, ale i kdyby 500,-), tak už jen tak nějakej neználek nepřijde, ale přijdou fanoušci a nadšenci, kteří vědí, jak se chovat.
Reagovat
Lunej..
osobne nemam iluze, ze to bude o neco lepsi:)
Reagovat
sprchon
Já zas nemám iluze, že s tím Černošek, kterej potřebuje mít plný tribuny, bude něco dělat.
Reagovat
Lunej..
no prave. takze bud tam clovek bude jezdit a pocitat se vsemi pozitivy a negativy nebo bude sedet doma u telky:)
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
Bob
To byl Monty
Reagovat
FulnekUltras
wiedermal vorzeitig abgespritzt... ;)
Reagovat
Frick
Super, tak ať sem nejezdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by sis ten článek měl přečíst celý...
"Fanoušci byli skvělí, atmosféra byla skvělá. Moc jsem si užila tu hrát. Praha je nádherné město, báječně se o nás starali, ráda se vrátím," slíbila Wozniacká.
Reagovat
sprchon
Je otázkou, jestli to řekla ze zdvořilosti nebo jestli to myslí vážně. ;)
Reagovat
blixa
Slibem neurazíš ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No každopádně to řekla. :D Ten komentář Fricka mi přišel, jako kdyby Caro byla na Prahu strašně naštvaná...
Reagovat
sprchon
Stejně tak působí i titulek "naštvaná Wozniacká se zlobila". :D Třeba se Frick dál nedostal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dost možný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem dneska strávil 7 hodin na tenise a musím říct, že v závěru zápasu Caro už jsem toho měl plný zuby... :D

Nejdřív mě ale potěšila Katka, která zvládla zápas proti nepříjemné soupeřce. Vikhlyantseva začala hodně zostra a jak vedla 3:0 v 1. setu, tak jsem si říkal, že to Katka bude mít hodně těžký. Pak to ale Katka otočila na 4:3, jenže nakonec ten set prohrála 4:6. Vikhlyantseva ale nevydržela hrát pořád stejně dobře, Katka bojovala a nakonec ten vyrovnaný zápas urvala... Šanci na úspěch v turnaji má podle mě docela slušnou. Bařenu by ve čtvrtfinále mohla dát podobně jako předloni...

Pak jsem myslel, že se půjdeme podívat na Stosur, ale nakonec jsme setrvali na centru na zápas Strýcová - Hradecká. Mně bylo upřímně jedno, kdo vyhraje, hlavně ať to rychle uteče. :D Říkal jsem si, že jestli bude 3. set, tak půjdu na klobásu. Když nebyl, tak jsem teda chtěl jít po zápase Caro. Nakonec už ale na to nedošlo... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas Caro proti Ostapenko jsem samozřejmě zůstal na centru, protože kdo odešel, ten měl potom velký problém se dostat zpátky do hlediště. Bohužel ten zápas vypadal, jak jsem očekával (už podle nedávného výsledku z Charlestonu). Caro na antuce jako vždycky nic moc a Ostapenko je přesně ten typ hráčky, co ji umí zatlačit. Přesto Caro získala 1. set, i když v něm nebyla vyloženě lepší hráčkou. Hodněkrát si ztratila podání, ale Ostapenko ještě o jedno víc... Postupem času mi ale začínalo docházet, že ten zápas asi hned tak neskončí a výhra Caro ve dvou setech se konat nebude. Ostapenko hrála na velké riziko a vycházelo jí to. Ve 3. setu jsem to Caro sám přivolal, protože jsem někdy za stavu 3:4 říkal kámošovi, že nejvíc by mě naštvala její prohra v tie-breaku (už jsme tam seděli fakt dlouho a jenom jsme čekali na konec, zápas Vondroušová - Konjuh jsme absolutně vyloučili :D). Když měla Ostapenko ty tři mečboly za stavu 5:3 a Caro dva z nich odvrátila winnerem (nevím, proč Caro vždycky začala hrát až za stavu 0-40 nebo 15-40...), tak jsem si říkal, že jestli to neotočí, tak teda nevím. Získala brejk na 6:5 a dokonce si vypracovala mečbol. Už jsem ten míček od Ostapenko pomalu viděl v autu (asi nejenom já) a chtěl jsem vstávat, ale nakonec to aut nebyl. Když Caro ztratila tak dobře rozehranou výměnu, bylo mi jasný, že ji to může hodně mrzet. A taky mi bylo jasný, že jestli to za stavu 6:5 nedopodává, tak to v tie-breaku nedá. To se bohužel potvrdilo a přestože měla Ostapenko zase problémy, tak ten celkově šestý mečbol při svém podání zvládla dobře... Byl jsem rád, že už konečně můžu jít, ale štvalo mě to teda dost. Buď měla Caro prohrát rovnou 3:6 anebo to teda otočit, když už se z toho takhle vylízala...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže nebýt výhry Katky, byl bych dneska celkem otrávenej. Bez oběda, spálenej (to jsem z tenisu vždycky, jenom loni se nebylo od čeho spálit :D), lidí jak nasráno... Taky jsem se těšil, že si jako loni zase koupím Sugarpovu, ale stánek tam nebyl. Ani program (magazín) k tomu turnaji letos nemám, protože dopoledne tam nebyl a viděl jsem ho, až když jsme odcházeli, ale to už jsem se na to vykašlal. Jediný pozitivum bylo, že jsem na Hradčanský akorát stihnul autobus za pět sedm, jinak bych byl na cestě ještě teď... :D
Reagovat
Frick
Předražený bonbony. Jen kůli tomu, že je na nich obrázek tý fifleny. To si může koupit jen hejl. Ale těch je málo. Proto už tam ten stánek nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Masha ví, že ji mrdky v Čechách hejtujou, tak se na to vykašlala... :D
Reagovat
Frick
Ty to píšeš, jak kdyby u toho stánku sama stála.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo si loni potřebovala vynahradit ušlej zisk... :D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Fandina
Já se přiznám, že jsem viděla Caro naživo prvně a v podstatě si mi její hra líbila. To, že bude Ostapenko pořád útočit a útočit jsem čekala a také se to nakonec potvrdilo, ale Caro se mi líbila.

Jinak to je škoda, že jsi nebyl na klobáse, mají je tam dobré a já jsem tam ochutnala všechno, protejnové tyčinky jsem si nakonec koupila a ochutnala jsem jak vanilku, tak kiwi i kakao. U stánku s limonádou jsem si dala pampeliškovou a malinovou. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímnou závist. :)
Reagovat
sprchon
Souhlas, klobasy se jim povedly. :) monty, mel bys litovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už jsem se navečeřel. :D Ale jako štvalo mě to. Kdybych to věděl, tak na to obětuju celej zápas Hradecká - Strýcová...
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Frick
Ty si mykáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal vedle, byl jsem tam s kámošem. Ale ty jsi byl nějakej smutnej a bez foťáku... :D
Reagovat
Frick
To je fakt už diagnosa. Na mou duši, já opravdu nemám jedinou myšlenku nikoho v hledišti hledat, když takto někde sem. Pokud třeba nejdu tam, kam chodím pravidelně. Tedy jako na Slavii.
Reagovat
smazaný uživatel
No když jdeš po schodech kolem nás, tak je těžký si tě nevšimnout... :D
Reagovat
Frick
Je to úplně lehký. Já třeba vůbec nevim, kdo seděl u schodů. Je mi to jedno.
Reagovat
VlS
Tak se nečervenej, že si slavnej. Mě tam neviděl nikdo.
Reagovat
Fandina
A ani Fricka si neviděl??
Reagovat
VlS
No, teď jsem si vzpomněl, že jsem tam nebyl, takže neviděl:-)
Reagovat
Fandina
To vše vysvětluje :-))).
Reagovat
Frick
Bud rád.
Reagovat
EllNino
Pěkný report :D Já z celého programu dneska neviděl ani míček, zítra to snad bude lepší :) Katka má na to vyhrát celý turnaj, tak by to mohla dát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by to pěkný. Katka v Praze a CiCi v Rabatu. :)
Reagovat
EllNino
No řekl bych, že obě to budou mít těžké :) ...ani jedna zatím není moc přesvědčivá a obě už strávily na kurtu hodně času ... no uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem říkal, že CiCi měla hrát v Praze. Na tu bych se hodně těšil.
Reagovat
EllNino
Nojono ... třeba za rok, a už jako členka top 20 :D
Reagovat
sprchon
Katka hrala dobre, ale myslim si, ze Barca se svym fanklubem zejtra zvitezi. :D tezko tipovat, ale pral bych si ve finale ze spodni pulky Kojnuh nebo Ostapenko a zeshora Barcu nebo Katku. Skoda ze pulka z tech ctyr zejtra vypadne. Uplne nahore je Barthel/Giorgi. Jak bude mit jedna z nich v SF den, tak nase hracka tvrde narazi. Myslim si ale, ze ani Tynda neni uplne bez sance. Vcera se mi libila uplne nejvic, co jsem ji kdy videl (a navic na antuce, to jsem fakt cumel). Ale ta brazilka je rozjeta, uz to bude orisek... A co bylo vcera, to nemusi bejt zejtra.
Reagovat
marekv
Vypadnutí jsem jí vlastně i přál...dvě a půl hodiny se dívat jak stojí na čáře bez života, bez nápadu...ble... O to víc v kontrastu s 19-ti letou bojovnicí, jejím sebevědomím, bojovností.
Reagovat
sprchon
Souhlas, Ostapenko si me dneska ziskala. Caro jsem videl vcera i dneska a je fakt, ze je to bez napadu, malokdy vyhrala micek vlastni iniciativou.
Reagovat
horska.kraslice
Caro prostě takhle hraje, je to její styl, nikdy se ho nezbaví. Ostapenko je mladá dravá snaživka, tenis umí, ale její chování mě zklamalo. Myslela jsem si, že tyhle manýry pětiletého fracka už opustila a ono né.
Reagovat
sprchon
Nepripadala mi jako fracek. A psychicky to zvladla hodne dobre na to, kolik ji je.
Reagovat
VlS
Mě nepřipadalo, že by se chovala nějak blbě. Byla v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát trochu válčila s rozhodčím, ale nic velkýho... :D
Reagovat
sprchon
Nic velkyho, spis byla zabavna. :)
Reagovat
marekv
jj, potvrzuju, jednou na něj udělala i nafouklej obličej:-) v tomhle
věku se tomu dá zasmát, a moc toho nebylo...dneska s Konjuh bude solidní mač. Já sem chtěl hlavně napsat o tom kontrastu s hráčkou, která byla 67 týdnů na pozici světové jedničky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist