Wozniackou vyšetřují kvůli podivné prohře

22. 10. 2009, 12:40
Aktuality 10
Favoritka, která vede 7-5 5-0 a skrečuje zápas? Takové věci se nestávají často, a ještě méně časté je, když taková hráčka po zápase přizná, že ho mohla dohrát. Porážka šesté tenistky světa Caroline Wozniacké vzbudila rozruch a kvůli ní ji teď bude vyšetřovat Ženská tenisová asociace (WTA).
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Wozniacká nedohrála v úterý v Lucemburku zápas s domácí Anne Kremerovou, nad kterou i navzdory zraněné noze jasně vedla. Za stavu 7-5 5-0 utkání vzdala a jako důvod uvedla koleno, které jí během zápasu ošetřovali. Po utkání pak oznámila, že ho mohla dohrát. Zároveň prý ale věděla, že k dalšímu zápasu už by stejně nenastoupila, a chtěla dát možnost Kramerové bojovat v dalším kole.

"Zápas jsem asi mohla dokončit, ale cítila jsem, že bych v žádném případě nemohla hrát ve čtvrtek druhé kolo. Proto jsem se rozhodla vyřešit to sportovně a nechala ji (Kremerovou) jít dál. Navíc hraje doma," řekla světová šestka dánskému deníku Ekstra Bladet.

Otec Caroline Wozniacké Piotr, který je zároveň jejím trenérem, přišel za svou zraněnou dcerou na kurt už za stavu 3-0. Podle pravidel WTA měl u sebe mikrofon, takže diváci mohli slyšet instrukce v jeho rodné polštině.

"Řekl jsem jí: 'Caroline, při příští výměně stran, ať už to bude 5-0, 4-1 nebo 3-2, se musíš rozhodnout, jestli budeš moct hrát další zápas. Pak se správně rozhodni'," řekl Wozniacki listu Ekstra Bladet. "Mluvil jsem s turnajovým ředitelem, ten mluvil s WTA, všichni říikají, že Caroline prokázala sportovního ducha."

Navzdory tomu zápas vzbudil podezření a jeho televizní záznam bude prověřovat WTA. Zřejmě kvůli jeho slovům na kurtu se ke konci zápasu na sázkové burze Betfair začalo sázet s velkými kursy na její soupeřku, která nakonec postoupila do 2. kola.

Jakoukoliv spojitost se sázením ale Wozniacká popírá. "Caroline měla zraněné koleno a záda, a protože by nemohla v dalším kole pokračovat, chtěla soupeřce umožnit, aby pokračovala v turnaji," vysvětlila společnost BEST Tennis, která hráčku zastupuje. "Víme, jak to vypadá, ale byli bychom neradi, kdyby to dostalo nějaký jiný rozměr."

Wozniacká by už příští týden měla poprvé startovat na Turnaji mistryň.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně nechápu, co tam ta holka na tom turnaji vůbec dělá. Kdyby byla útočnou hráčkou s kratšíma výměnama, tak pochopim, že sbírá v 19 letech zkušenosti z útočných výměn a zásahů na síti, ale ona je především běhavka a vracečka. Neměla by být teď hlavně doma a trénovat podání, vítězný míče a bohacení hry o nové prvky na příští sezónu? Vrací se dvě výborné hráčky, které by neměly mít s její současnou hrou až tak velký problém ... Vypadá to :), jako kdyby rodiče měli nějaký dluhy, který potřebujou rychle smáznout, jinak už nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
tebe by snad nebavilo si v 19 letech každý týden vydělat nějaký milionek a užívat si života? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jde vidět že ji tenis baví, tak proč nehrát ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych chtěl bejt světová jednička na jejím místě :) a vzhledem k tomu, že jako hráčka top 10 by měla mít stejně víc peněz z reklam než z turmajů, tak mi přijde rozumější, chránit si zdraví (píše se aktuálně o kolenu a o zádech)a makat na hře. A jestli jsem to správně pochopil, tak se ji vůbec všechny turmaje do bodování nepočítaj, tedy je to minimálně neprozíravé, spíš podivné, ale je to její věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Trénovat na příští sezonu, když má hrát v Doha? A zjištění, že se všechny turnaje do rankingu nepočítají, je parádní objev. Příští pondělí bude po odečtu loňských bodů (ztrácí hlavně Venuše, Dementová a Zvonareva) už číslo 4.
Na toho údajného sportovního ducha se ale měla vykašlat. To je v případě profesionálů k smíchu a jenom si způsobila problémy. Za stavu 5-0 by takovou hráčku dřív nebo později mohla dostat, i kdyby kulhala na obě nohy. Při vlastním podání má takových příležitostí dost.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč ne? Fedex a Murray taky zůstali doma.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde že zůstali? Oni snad jenom vynechali turnaj ATP 1000. Doha je závěrečný turnaj pro osm nejlepších, takový podobný mají pánové ještě před sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Broži, já to chápu. Vynechali pár turnajů ATP Masters, zůstali doma, aby se zúčastnili závěrčného turnaje mistrů. Tedy se divím, proč nepostupuje stejně Caroline, mimochodem nedávno už jeden zápas kvůli únavě skrečovala, jestli se dobře poamatuju. Tedy mi přijde její počínání málo prozíravé.
Reagovat
dabelsobul
Nedavno vzdala kvuli viroze.

Ale myslim, ze za tim jsou taker letosni nova pravidla. Uz se na ten turnaj prihlasila, pokud by se odhlasila, hrozily by ji nejake pokuty...
Reagovat
skott
Je to tak, Wozniacki se vymyka lidskemu chapani.Ta holka si absolutne neuvedomuje, jak hazarduje se svym zdravim.Ze vsech top hracek hraje daleko nejvic turnaju, letos uz se dostala na cislo 25 (+ Fed Cup) a vypada to, ze nikomu z jejiho tymu to nepripada divne, coz je nejvic alarmujici.Pokud takhle bude pokracovat dal, tak se do dvou let uplne odrovna a dopadne jako Clijsters (s tim rozdilem, ze neni nikde psano, ze se pak dokaze moudrejsi vratit).Jaky rozdil oproti takove Azarence, ktera si na zacatku roku rychle vyhrala titul, aby ji nikdo nemohl predhazovat, ze to nedokaze a po vlitnuti do desitky svuj program radikalne omezila.Dokonce i Jankovic se zda, tuto sezonu procitla...
Jinak Wozniacki vymluva je uzasne detinska:o) Mela by dostat poradny flastr!Jsem docela zvedavy jestli v budoucnu, kdyz nekoho chytnou za sazeni, bude toto legitimni obhajoba.Nehlede na to, ze i pro Anne Kremer takove ¨vitezstvi¨ muselo byt spise ponizujici.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist