Wozniackou zastavilo zranění

6. 7. 2011, 16:18
Aktuality 7
WTA BASTAD - Světová jednička končí ve Švédsku už v druhém kole. Nad domácí Arvidssonovou vyhrála první set jasně 6-2, ve druhém ale za stavu 0-1 utkání skrečovala. Dánku vyřadilo zranění ramene.
Caroline Wozniacká

V pondělí jednadvacetiletá tenistka si tak oslavu svých narozenin představovala rozhodně jinak. Wozniacká v závěru nemohla pořádně podávat, následně si zavolala trenéra a poté zápas vzdala. Rodačce z Odense je často vytýkáno, že coby světová jednička ještě nevyhrála grandslamový turnaj. Ve Wimbledonu prohrála v osmifinále se Slovenkou Cibulkovou.

Arvidssonová se s Wozniackou potkala již pětkrát a před pěti lety ji dokonce porazila. Před zápasem řekla, že se chce poučit z předchozích chyb a souboj se světovou jedničkou bere před domácím publikem jako velkou výzvu.

Postoupit se jí sice podařilo, ale jistě by radši vyhrála jinak než po skreči soupeřky. Ve čtvrtfinále se Arvidssonová utká se Španělkou Martinezovou Sanchezovou. Vítězka turnaje z roku 2009 zdolala krajankuLlagosteraovou po téměř dvou hodinách 7-5 a 6-1.

Záhlavová-Strýcová si letos podruhé zahraje čtvrtfinále

Po lednovém turnaji v Brisbane uspěla Strýcová dnes na švédské antuce, kde porazila Bělorusku Anastasii Jakimovovou po bitvě 7-5, 4-6, 6-3 a v duelu o semifinále ji čeká druhá nasazená Flavia Pennettaová.

Dva vyhrané zápasy zaznamenala rodačka z Plzně i na Australian Open v Indian Wells a naposled v dubnu v Charlestonu. V dnešní vyrovnané bitvě vzala Záhlavová-Strýcová soupeřce z Minsku, 93. hráčce žebříčku WTA, jedenáctkrát podání. Zápas se hrál tři hodiny a šest minut.

Pětadvacetiletá tenistka má s 21. hráčkou světa Pennettaovou bilanci 1:1. Naposledy spolu hrály předloni na betonu v Monterrey a Češka vyhrála. Na antuce v Bogotě se radovala v roce 2005 Italka.

Flavia Pennettaová dnes zvítězila nad Němkou Kerberovou za hodinu a pět minut po setech 6-2, 6-3. V prvním kole porazila někdejší světová desítka Australanku Rogowskou a po utkání byla spokojená. „Byl to lehký zápas. Je to tento rok moje první výhra na antuce. Jsem proto moc ráda za postup,“ řekla včera aktuálně 21. tenistka světa. Italce se na švédské antuce daří, v posledních dvou letech zde došla vždy do semifinále.

V dalším španělském souboji zvítězila nasazená čtyřka Dominguezová 7-5, 6-1 nad Santonjaovou. Juniorská vítězka Roland Garros z roku 1999 startuje v Bastadu poprvé.

Výsledky 6. 7. 2011 - Bastad, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (7-ČR)
- Jakimovová (Běl.) 7:5, 4:6, 6:3,
Pennettaová (2-It.) - Kerberová (Něm.) 6:2, 6:3,
Dominguezová-Linová (4-Šp.) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 7:5, 6:1,
Hercogová (8-Slovin.) - Rezaiová (Fr.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:4),
Martinezová-Sánchezová - Llagosteraová-Vivesová (obě Šp.) 7:5, 6:1.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karolin jak tě vidím tak mi huká v trenkách
Reagovat
VlS
Jsi si jistej, že ti nehuká tak o 3/4 metru vejš?
Reagovat
smazaný uživatel
To teda nevim z čeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění ramene? Snad to nebude nějaká vleklá záležitost, chudák holka obhajuje do konce roku 5500 bodů.
Reagovat
VlS
Tak teď se jí přihodilo něco s pravým ramenem a vzdala Sofii Arvidsson. Nevím, jestli ji něco trápilo od začátku, ale bylo to špatný utkání celou dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes tři hodiny?To musel být teda boj,každopádně to Barču nakopne a italku porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný zápas, kvalita na obou stranách !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist