WTA udělalo změny v kalendáři. Po 21 letech končí turnaj v New Havenu

4. 2. 2019, 11:36
Aktuality 7
Vedení WTA na konci minulého týdne přišlo se změnami ještě pro letošní turnajový kalendář. Po dlouhých 21 letech se loučí podnik v americkém New Havenu, který patřil mezi nejoblíbenější akce Petry Kvitové. Změn je hned několik. Lotyšsko se například dočká premiérového podniku WTA.

První velkou změnou je zařazení nového turnaje série WTA Premier v čínském Zhengzhou, který bude sloužit jako zahájení sezony asijských betonů. Nová akce s milionovou dotací začne ihned po skončení závěrečného grandslamu sezony US Open, tedy 9. září. Pořadatelé slibují do roku 2020 vybudovat stadion s kapacitou pro 8 tisíc diváků a dotaci ještě o půl milionu amerických dolarů zvýšit.

Po dlouhých 21 letech se loučí podnik v americkém New Havenu. Pořadatelé oblíbené poslední generálky před US Open museli prodat svá práva, jelikož bez hlavního sponzora nebyli schopni turnaj financovat. Vedení WTA teď ve Spojených státech hledá náhradu.

Zpráva jistě nepotěšila trojnásobnou šampionku Petru Kvitovou. Česká jednička, jež v Connecticutu triumfovala v letech 2012, 2014 a 2015 a v roce 2013 hrála finále, se na US Open v New Havenu připravovala nepřetržitě od sezony 2012. "Všichni ví, jak moc jsem tenhle turnaj milovala," napsala Kvitová na svůj twitterový účet.

Do letošního kalendáře přibyly ještě dva turnaje série WTA International jako náhrada za Gstaad a Moskvu. Po skončení Wimbledonu (od 15. července) se uskuteční antukový podnik ve švýcarském Lausanne a po něm bude následovat antuková akce v lotyšské Jūrmale. Vůbec poprvé v historii bude Lotyšsko pořádat turnaj WTA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
misa
Jděte už s Čínou do pr...
Reagovat
tommr
budme rádi, že je aspoň někdo ochoten do ženskýho tenisu investovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je logický. V nejlepším se má skončit...
https://pbs.twimg.com/media/DyVCJC1WsAA09nd.jpg
Reagovat
Andrew89
ježiš ty jsi hroznej ubožák :D to snad není možný
Reagovat
misa
Ne moc pohledná Slovanka.
Reagovat
kada.tom
taková hnuska!
Reagovat
FulnekUltras
a proto už s brojlerem i mařenou táhni do prdele... ;-)

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1068235-ma-chronicke-problemy-mela-by-se-setrit-vyhraje-tenisova-kraska-jeste-nejaky-velky-titul.html#hp-sez
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist