WTA vyhodnotila únor: Hráčkou měsíce je Venus, vycházející hvězdou Naraová

6. 3. 2014, 10:40
Aktuality 22
Venus Williamsová byla ženskou tenisovou asociací WTA zvolena hráčkou měsíce únor. V kategorii vycházející hvězda se prosadila dvaadvacetiletá Japonka Kurumi Naraová.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová před dvěma týdny vyhrála bez ztráty setu dvoumilionový turnaj v Dubaji a po častých zdravotních potížích si po čtyřech letech připsala svůj nejcennější titul. Ve Spojených arabských emirátech si poradila s pěti hráčkami Top 40, včetně Caroline Wozniacké a Any Ivanovičové. Proto WTA ocenila třiatřicetiletou Američanku jako hráčku měsíce únor.

"Cítím se teď na kurtu velmi pohodlně a sebevědomě. Dubaj jsem opustila s vědomím, že jsem svou hru zlepšila a nyní už se těším na další turnaje," řekla bývalá světová jednička a sedminásobná grandslamová vítězka, která trpí Sjögrenovým syndromem.

Vycházející hvězdou za únor zvolilla ženská tenisová asociace Kurumi Naraovou. Dvaadvacetiletá Japonka získala předminulý týden na antuce v Riu de Janeiru po finálové výhře nad Klárou Zakopalovou svůj premiérový titul a ve světovém žebříčku poprvé nakoukla do Top 50.

"Nemůžu tomu uvěřit. Doufám, že se v Top 50 urdžím minimálně do konce roku. Je to opravdu úžasné a užívám si to. Snažím se jen soustředit na svou hru a tenis si užívat každý den," řekla Naraová po svém životním úspěchu.

V lednu byla vyhlášena hráčkou měsíce vítězka Australian Open Na Li z Číny, vycházející hvězdou se pak stala dvacetiletá Kanaďanka Eugenie Bouchardová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Jan
Ještě by mohli určit zacházející hvězdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
to by byly Perseidy.. :-)
Reagovat
Jan
Já vím jen o jedné :) Nebudu jmenovat :) Cizí hráčky zas tolik nesleduji.
Reagovat
Fandina
Jan ... já doufám, že není zacházející a má ještě čas ... úsměv
Reagovat
Jan
Tak s tvou podporou určitě :)
Reagovat
Fandina
Kdyby bylo podle mě, tak by ty žebříčky vypadaly jinak a nejen u holek, ale evidentně nevypadají ... úsměv
Reagovat
Jan
Jako všichni na prvním místě nebo co ? úsměv :))
Reagovat
Fandina
Na prvním místě ty, kterým fandím já ... úsměv
Reagovat
Jan
Jelikož fandíš prakticky všem, tak všichni úsměv :)
Reagovat
Fandina
Fandím všem našim holkám a klukům, ale tam mám také výkonostní pořadí, asi je stejné jako na žebříčku a některé z nich, kterým fandím mám radši než jiné, ale neznamená to, že pořadí výkonnosti na to nemá vliv.

A jinak také fandím jiným než českým tenistům. Hlavně u kluků mám vybrané a tam také vím, koho asi tak by mohli porazit a koho ne.
Reagovat
Jan
No vidím, že to máš srovnané. :) Já být tenista nebo tenistka, tak se klepu hrůzou, abych se vešel Fandině do pořadí :)
Reagovat
Fandina
Čeští to u mě mají všichni dobré a ostatní mají také svých fanoušků dost, tak jednu Fandinu oželí ... úsměv
Reagovat
Jan
To je dobré, že to Češi mají u tebe dobré :) U mně také a ostatní jsou mi co do výsledků šum a fuk :) Ostatní tenistky jsou některé hezké, ale výsledkově je mi to jedno i když obvykle fandím té hezčí. :)
Reagovat
Jan
když spolu hrají ...
Reagovat
Fandina
Já mám u tenistek některé oblíbenkyně, kterým fandím, ale je to spíš kvůli tomu jak hrají, třeba Cibule je útočná, nebo Magda Rybka hraje pohodově, je to různé a u kluků se mi líbí také jejich hra. Třeba styl ale i úspěšnost u Rogera, tomu fandím od té doby, co tu hrál DC myslím v roce 2007, to jsem užasla, když jsem viděla, jakou má šikovnou a rychlou ruku. A i jinak mám své oblíbence, hlavně herní, po Rogerovi je to Richard Gasquet, také stylem se mi líbí, Tommy Haas, ten se mi líbí i moc jako chlap a také Grigor Dimitrov, to jsou moji hlavní vyvolení, tedy kromě našich kluků a třeba také fandím Lukášovi Lackovi nebo Goffinovi, Benetauovi, je z čeho vybírat.
Reagovat
Fandina
A Vaškovi Pospíšilovi taky fandím.
Reagovat
Fandina
Venus samozřejmě gratulka, už v Dauhá hrála super a pak v Dubaji vyhrála. Takže zasloužená výhra. Co se týká Kurumi, připomnělo mi to, že Klárce se také v únoru zadařilo. Dvě finále a to druhé, třetí letošní, dotáhla do vítězného konce. I ve FEDu přidala bodík a tu jednu porážku teď Karle oplatila. Takže Klárka je u mě hráčkou i hvězdou měsíce také. Těm oficiálním samozřejmě gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
vychazejci hvezda... "takove domaci blikani" proti tobe, zariva Venuse... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vychazejici..
Reagovat
smazaný uživatel
Kurumi ne-Kurumi, kazdy mesic blika hvezd vice nez stovka, ale jen jedna je velmi jasne zariva a sviti jeste k tomu z balonu...;)
Reagovat
smazaný uživatel
vsak jooo ... Venuse je prece planeta.. ;-) ;-) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Jsem to ale trouba...
...jsem nedomyslel;D)))

Dobre, ta z toho balonu i Venusi zakryje...(v urcitych chvilich pohybu Zeme, balonu a pozorovatele...takze, kdybych porad tak nejak bezel a balon letel...se obavam, ze Venuse nema sanci;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist