Z Češek v Bogotě postoupila jen Birnerová

15. 2. 2011, 20:43
Aktuality 0
Do Bogoty přicestovaly tři, ale dvě z nich se s místním turnajem rozloučily hned v prvním kole. Z českých tenistek dnes v kolumbijské metropoli uspěla jen Eva Birnerová, která postoupila po skreči své soupeřky. Zuzana Ondrášková i Petra Cetkovská prohrály své první zápasy a potvrdily tak, že se jim vstup do letošní sezony nepovedl.
Eva Birnerová

Eva Birnerová to do Bogoty neměla daleko, protože minulý týden bojovala o titul na turnaji v kolumbijském Cali. Tam postoupila do čtvrtfinále, stále ale čekala na první letošní vítězství na okruhu WTA. Dočkala se ho v sedmimilionové metropoli Kolumbie, kde jí los v prvním kole přidělil devatenáctiletou Peruánku Bianku Bottovou-Ariasovou. Hráčce třetí stovky světového žebříčku dnes Birnerová sebrala v úvodním setu všechny servisy a mířila za postupem do dalšího kola. Ten jí Bottová usnadnila svou skrečí za stavu 6-1 1-0 pro českou tenistku.

Z Cali přicestovala do Bogoty i Petra Cetkovská, která na okruhu WTA nevyhrála už rok. Posledního vítězství se česká hráčka dočkala právě v Bogotě, kde však letos neuspěla. Nad její síly byla italská kvalifikantka Corina Dentoniová, které Cetkovská podlehla 2-6 6-2 3-6.

Podobně dopadla i poslední z trojice Češek na turnaji Zuzana Ondrášková. Té sice vyšel konec loňské sezony na turnajích ITF, letošní rok ale Ondrášková začala šňůrou čtyř porážek v řadě a ani v Bogotě se jí nepodařilo černou sérii ukončit. Postarala se o to Chorvatka Petra Martičová, která zvítězila 7-5 6-1.

Namále dnes měla i turnajová jednička Julia Görgesová z Německa. O postup bojovala s Francouzkou Oliví Sanchezovou téměř tři hodiny, soupeřku ale nakonec udolala 7-6 2-6 7-5.

Výsledky - Bogotá (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Birnerová (ČR)
- Bottová (Peru) 6:1, 0:1 skreč, Martičová (Chorv.) - Ondrášková (ČR) 7:5, 6:1, Dentoniová (It.) - Cetkovská (ČR) 6:2, 2:6, 6:3, Görgesová (1-Něm.) - Sanchezová (Fr.) 7:6 (7:5), 2:6, 7:5, Suárezová (5-Šp.) - Zecová Peškiričová (Slovin.) 6:3, 6:2, Bratčikovová (Rus.) - Gallovitsová-Hallová (6-Rum.) 5:7, 6:4, 6:3, Fichmanová (Kan.) - Costasová (Šp.) 6:1, 6:2, Pousová-Tiová - Solerová (obě Šp.) 6:1, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist