Z českého čtvrtfinále sešlo, Rosola v Bangkoku vyřadil Lu

26. 9. 2013, 13:11
Aktuality 21
České čtvrtfinále na turnaji v Bangkoku se neuskuteční. Soupeřem nejvýše nasazeného Tomáše Berdycha bude Lu Yen-Hsun z Tchaj-wanu, který v dnešním osmifinále porazil Lukáše Rosola 6-3 a 6-2.
Lukáš Rosol

Lukáši Rosolovi se nevyvedl hned úvod dnešního utkání, v němž mu Yen-Hsun Lu sebral první servis. To rozhodlo o osudu úvodního setu, který český tenista ztratil poměrem 3-6. Ve druhé sadě se Rosol držel jen do stavu 2-2. Pak jeho soupeř z Tchaj-wanu opět dvakrát využil brejkbol a po necelé hodině slavil postup do čtvrtfinále.

V něm ho čeká duel s největším favoritem turnaje Tomášem Berdychem, který může proti asijskému soupeři navázat na loňské vítězství z Masters v Cincinnati. Tam, rovněž na tvrdém povrchu, Yen-Hsun Lua porazil ve dvou setech.

Výhru s pořadovým číslem 300 dnes v Bangkoku oslavil čtvrtý nasazený Gilles Simon. Francouz, který do Asie odletěl ihned po vyhraném finále v Métách, dnes porazil Australana Bernarda Tomice 6-4 7-5 a postoupil do čtvrtfinále.

"Asi stárnu, teď bych rád dosáhl na číslo 400," radoval se Simon, který je devátým hráčem své země, jenž v tzv. otevřené éře tenisu vyhrál na okruhu ATP tolik zápasů. "Pořád jedu podle evropského času, takže jsem vstával ve tři a začal hrát v sedm. Dneska to bylo těžké, ale podmínky mi tu vyhovují. Asi proto se mi tu daří," dodal zdejší vítěz z roku 2009.

Poprvé od prohry v semifinále US Open se dnes na kurtech objevil Richard Gasquet. Obhájce titulu a druhý nasazený Francouz odstartoval hladkou výhrou 6-3 6-2 nad Slovákem Lukášem Lackem.

"Po US Open jsem si dal pár dnů volna a nyní má opět hlad po tenise. Doufám, že se mi bude dařit a kvalifikuju se na Turnaj mistrů," řekl Gasquet, kterému v pořadí pro Londýn patří 9. místo, nicméně při očekávané neúčasti Andyho Murrayho je na postupové příčce. V zítřejším čtvrtfinále se utká s Rusem Južným, s nímž má bilanci čtyř výher a pěti porážek.

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 567.530 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Lu (Tchaj-wan) - Rosol (8-ČR) 6-3 6-2
Gasquet (2-Fr.) - Lacko (SR) 6-3 6-2
Raonic (3-Kan.) - Matosevic (Aus.) 7-6(3) 4-6 6-4
Simon (4-Fr.) - Tomic (Austr.) 6-4 7-5
Južnyj (5-Rus.) - Istomin (Uzb.) 6-3 6-3
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
Reti64
Aktuální kurzy:
Berdych - Lu 1,174 - 5,96
Simon - Sijsling 1,351 - 3,58
Raonič - F. Lopez 1,568 - 2,62
Gasquet - Youzhny 1,571 - 2,61
Reagovat
Reti64
Aktuální kurzy:
Melzer - Delbonis 1,476 - 2,92
D. Ferrer - J. Sousa 1,108 - 8,53
Benneteau - Mannarino 1,476 - 2,92
Wawrinka - Tursunov 1,353 - 3,56.
Reagovat
shit_happens
Já to asi nikdy nepochopím, jak tenhle lempl mohl někdy porazit Rafu...byť zraněnýho, ale stejně...O.o
Reagovat
Fandina
No vidíš a porazil a ten zápas byl úžasný. To je tím, že někoho nazýváš lemplem. Kdybys ho tak nenazýval, pochopil bys, že je v padesátce na světě a porazil hodně dobrých hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
aj Kližan bol ale držali ho tam len osemfinale z US Open a triumf v Petrohrade
takže na to žeby bol tenista na konci svetovej 50 mu treba sem tam dajaky chalnger vyhrať a niejake body nazbierat na 250 a inak nič
Reagovat
Fandina
Cico ... já to myslím tak, že vůbec profesionální tenisti musí umět něco zahrát a není potřeba se divit, že někdy porazí někoho hodně vepředu. Ale snižovat jejich výkony je mimo. Každý profík tenista musí umět dobře zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to chapem
Reagovat
smazaný uživatel
shit_happens
Je to jeden zápas, kde se sešlo několik skutečností. Nadal byl zraněnej a Rosolovi padalo vše, do čeho bouchl. Je to takovej ten jeden match, kdy hraješ nad svý možnosti a je to jeden za celej život. Jinak je Rosol stále silně podprůměrný hráč co se ATP levelu týče a nikdy na tom líp nebude.
Reagovat
Fandina
Rosol je na nějakém místě na žebříčku a podle toho bude vždycky hodnocený. Je to tak u všech hráčů. Uvede se kde byl na žebříčku nejvýš a to je vypovídací hodnota. Je to nejspravedlivější hodnocení. Pochopitelně na tom je lépe, než ti, kdo byli na žebříčku maximálně na 500 mistě. To je takový průměr. Do padesátého místa nemůže být průměrný hráč. Ti jsou daleko za ním. Lukáš měl dobrou loňskou sezonu a letos titul. Co by za to jiní dali.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tu nic o tom, že tam může být průměrný hráč netvrdím. Já psal, že je Rosol podprůměrný hráč na ATP poměry a ono se to taky brzo projeví, protože v ty padesátce už dlouho nebude.
Reagovat
Fandina
A já zase psala, že když se hodnotí hráč, tak se většinou bere, kde se na žebříčku umístil nejvíc. Hlavně, po skončení kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč se hodnotí s více hledisek, ne jen podle žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
*z
Reagovat
Fandina
Záleží na tom, k čemu hodnocení máš. Jinak žebříček je nejspravedlivější.
Reagovat
Fandina
Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
vedel som, že to skomentuješ
vždy ked ide članok o ňom tak 1 komentar je od teba
Reagovat
smazaný uživatel
takovou hvězdu porazí ťaman? Rosole, prosím tě, nech toho! Věnuj se modelingu třeba nebo charitě nebo raději jenom Ochotské a budou tě plné noviny.
Reagovat
Fandina
castropollux ... z tebe mluví závist, nic jiného ... úsměv
Reagovat
Fandina
Cico ... samozřejmě mě prohra Lukáše s Luem mrzí, ale je faktem, že Lukáš nebyl v tom zápase favoritem. Ale vyhrát mohl. Tak příště držím palce. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
FAndino,věř, že pokud by mi šlo pouze o Aspika, tak škoda slov,ale mě spíš baví dráždit tvůj fanatismus k tomu lemplovi.
Reagovat
Fandina
castorpollux ... tak to dělej nějak inteligentněji, aby z toho nečněla lacinost a hloupost. Jinak já tebe neznám, takže si mi ukradený a je mi jedno jaký jsi a nikdo mě nebude radit, koho mám mít ráda a koho ne. Lukáše mám a vím moc dobře proč. Je to správný kluk a ty si říkej co chceš, je mi to jedno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist