Z juniorů vydržel už jen Veselý. Pomáhají mu rady od Lendla

25. 1. 2011, 18:53
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN JUNIOŘI - Do Australian Open vstoupilo pět českých juniorů či juniorek, úvodní kolo zvládli jen dva. Do třetího se dostal již jen Jiří Veselý, který je mezi chlapci nejvýše nasazeným hráčem.
Jiří Veselý

Jiří Veselý je v sedmnácti letech juniorskou světovou jedničkou a na Australian Open plní roli jednoho z favoritů na zisk titulu. Zatím si ve dvou setech poradil s Rusem Karlovským i Rakušanem Dennisem Novakem a na třetím grandslamu chlapců v řadě postoupil do 3. kola.

Sedmnáctiletý rodák z Příbrami přiznal, že byl v prvním utkání nervóznější než obvykle, protože je nejvýše nasazeným hráčem. "Loni jsem tu hrál poprvé a byl jsem až 72. juniorem. Za poslední rok jsem se hodně zlepšil a hraju teď velmi dobře. Věřím si a myslím, že mohu dojít do závěrečných kol," prohlásil Veselý.

"Ambice mám vyšší než normálně. Měl bych turnaj vyhrát, nebo postoupit minimálně do semifinále, takže na sebe cítím větší tlak. Ale musím být na to připravený a doufám, že se budu zlepšovat," pokračovala naděje českého tenisu.

Ke konci loňské sezony si Veselý mohl zatrénovat s bývalou světovou jedničkou a devítinásobným grandslamovým vítězem Ivanem Lendlem. "Mým nejoblíbenějším tenistou je Federer, ale zahrát si s takovou legendou, to je obrovská zkušenost," uvedl Veselý. "Byl v Česku na exhibici a já a pár dalších kluků mělo to štěstí s ním potrénovat nějaké údery. Byl jsem nervózní, ale dal mi hodně taktických rad."

O vyrovnání svého maxima - čtvrtfinále z US Open - se utká s domácím Seanem Bermanem.

Dalším českým juniorům se už tolik nedařilo. Sedmnáctiletý Lukáš Vrňák hrál na grandslamu podruhé, ale znovu si první výhru nepřipsal, se Slovákem Adrianem Partlem prohrál ve dvou setech. Stejně dopadl i o rok mladší Adam Pavlásek, který v premiérovém zápase na grandslamu podlehl domácímu Savillemu. Na druhý pokus na velkém turnaji nevyhrála ani sedmnáctiletá Klára Fabíková.

Denisa Allertová si v Melbourne zahrála poprvé, na grandslamech už ale sbírala zkušenosti ve Wimbledonu (3. kolo) a na US Open (1. kolo). V Austrálii nejprve smetla Japonku Ninomiyaovou, ve druhém kole už ale padla ve třech setech s domácí Kovinicovou.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
nedělní až úterní výsledky českých juniorů (23. - 25. 01. 2011)

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (1-ČR) - Karlovskij (Rus.) 6-3 6-3
Partl (SR) - Vrňák (16-ČR) 6-4 6-4
Saville (Austr.) - Pavlásek (ČR) 7-5 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (1-ČR) - Novak (Rak.) 6-2 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Horanský/Veselý (2-SR/ČR) - Kao Sin/Kim Če-hwan (Čína/Korea) 6-4 6-2
Thiem/Wunner (6-Rak./Něm.) - Pavlásek/Vrňák (ČR) 6-0 6-4

Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Allertová (ČR) - Ninomijaová (Jap.) 6-1 6-2
Stojicová (Austr.) - Fabíková (ČR) 6-3 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Koviničová (11-Č. Hora) - Allertová (ČR) 6-1 2-6 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Allertová/Fabíková (ČR) - Mutagučiová/Ninomijaová (Jap.) 3-6 6-2 10-8

Čtyřhra - 2. kolo:
Allertová/Fabíková - Bouchardová/Puigová (2-Kan./Portor.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
firestarter
gratuluju! Mladou krev potrebuje cesky tenis jako sul!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist