Z osmi zápasů jen tři vítězství pro české barvy

1. 6. 2008, 22:56
Aktuality 0
Hned v osmi utkáních z nedělního programu se objevili naši reprezentanti. Těm se však většinou nedařilo a pět z osmi utkání skončilo porážkou. Překvapením dne je vyřazení Italky Pennettaová.

Mužská dvouhra bez překvapení
Hned tři zástupce ve čtyřech utkáních mužského osmifinále měli Francouzi. Podle odborníků nejvyrovnanější utkání Gulbis – Llodra skončilo prohrou domácího tenisty Llodry 3:0. V ostatních zápasech se žádné překvapení nekonalo. Djokovič vyřadil domácího Mathieua a posledního Francouze ve hře Chardyho porazil Španěl Almagro. Nejsuverénněji si vedl Rafael Nadal, který soupeři Verdascovi v utkání dovolil vyhrát pouze tři gamy a je čtvrtým čtvrtfinalistou mužské dvouhry. Francouzům dnes v mužském osmifinále „nepřežil“ žádný reprezentant.

Cetkovská neuhrála ani gem, senzační postup Suarezové-Navarrové
Česká tenistka Petra Cetkovská vypadla v osmifinále Roland Garros s favorizovanou Srbkou Anou Ivanovičovou. Druhá nasazená hráčka ji porazila dvakrát 6:0 a postoupila do čtvrtfinále. Druhou postupující byla senzačně devatenáctiletá Španělka Suarezová-Navarrová, která porazila silně favorizovanou Pennettaovou 2:0. Stejným rozdílem si poradila Srbka Jankovičová s Polkou Radwaňskou a taktéž ve dvou setech zvítězila Švýcarka Schnyderová nad Srebotnikovou.

Mužské čtyřhry bez úspěchu
Ve třetím kole končí svou pouť pavoukem mužské čtyřhry Lukáš Dlouhý s parťákem Paesem. S rolí favoritů se nevypořádali a po setech 4:6 4:6 přenechali postup do čtvrtfinále dvojici Cuevas/Horna. František Čermák s Australanem Kerrem nenašli recept jak zdolat ruský pár Kunicyn/Tursunov, a tak se s turnajem loučí ve druhém kole. Čermák s Kerrem nedokázali využít jediný ze tří nabídnutých brejkbolů a navíc soupeři darovali hned patnáct šancí. Rusům k hladkému vítězství stačilo využít tři. Česko-australský pár udolali především při svém prvním podání s úspěšností 85%.

V ženských čtyřhrách jedno vítězství
S rolí velkých favoritek se nevypořádaly Lucie Hradecká s Renatou Voráčovou. Proti dvojici Grandinová/Jonesová předvedly ve druhém kole ženské dvouhry otřesnou hru. Při svém podání dokázaly ve dvou setech nahromadit 12 dvojchyb, velice neúspěšné pak byly ve výměnách při svém druhém podání. Soupeřky udělaly jen jednu dvojchybu a ke zdolání českého páru jim tedy stačily i průměrné statistiky. Naopak úspěšná byla Květa Peschkeová s kolegyní Stubbsovou. Ve druhém kole ženské čtyřhry Ruskému páru Vesninová/Zvonarevová v prvním setu uštědřily kanára a ve druhém setu ukončily zápas výsledkem 6:4. Své utkání ve třetím kole dobře začala ukrajinsko-česká dvojice Korytcevová/Uhlířová. Turnajovým jedničkám dvojici Blacková/Huberová sebraly první set. Postupem času se však projevovala kvalita nasazených jedniček, které následující sety vyhrály 6:2 a 6:0.

V mixovaném deblu stoprocentní úspěch pro české zástupce
Pouze v pavouku mixovaného debla dnes postupují všichni čeští zástupci. Nenasazený česko-polský pár Uhlířová/Fyrstenberg si dokázal v prvním kole poradit s domácí dvojicí Parmentierová/Ascione. Již v kole druhém své utkání odehrál druhý nasazený český pár Peschkeová/Vízner. Domácí tenisty Pinová/Simon porazili 2:0 a nejlepší českou teniskou je tedy dnes Květa Peschkeová, která dokázala postoupit v mixu i ženském deblu.

FRENCH OPEN - Nedělní výsledky mužů:

   Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Verdasco (22-Šp.)     6:1, 6:0, 6:2
Djokovič (3-Srb.) - Mathieu (18-Fr.)     6:4, 6:3, 6:4
Almagro (19-Šp.) - Chardy (Fr.)     7:6 (7:0), 7:6 (9:7), 7:5
Gulbis (Lot.) - Llodra (Fr.)     6:4, 7:6 (7:4), 6:3
   
   Čtyřhra - 2. kolo:
Kunicyn, Tursunov (Rus.) - Čermák, Kerr (13-ČR/Austr.)     6:3, 6:2
3. kolo: Cuevas, Horna (Urug./Peru) - Dlouhý, Paes (9-ČR/Indie)     6:4, 6:4

 

FRENCH OPEN - Nedělní výsledky žen:

   Dvouhra - 4. kolo:
Ivanovičová (2-Srb.) - Cetkovská (ČR)     6:0, 6:0
Jankovičová (3-Srb.) - A. Radwaňská (14-Pol.)     6:3, 7:6 (7:3)
Schnyderová (10-Švýc.) - Srebotniková (27-Slovin.)     6:2, 6:4
Suarezová-Navarrová (Šp.) - Pennettaová (26-It.)     6:3, 6:2
   
   Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová
, Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Vesninová, Zvonarevová (Rus.)     6:0, 6:4
Grandinová, Kopsová-Jonesová (JAR/USA) - Hradecká, Voráčová (ČR)     6:3, 6:0
3. kolo: Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) - Korytcevová, Uhlířová (15-Ukr./ČR)     3:6, 6:2, 6:0
    
   Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Uhlířová, Fyrstenberg (ČR/Pol.) - Parmentierová, Ascione (Fr.)     6:4, 6:2
2. kolo: Peschkeová, Vízner (2-ČR) - Pinová, Simon (Fr.)     6:3, 6:4

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist