Z US Open se odhlásila také Strýcová

10. 8. 2020, 20:56
Aktuality 59
Barbora Strýcová je druhou českou tenistkou, která kvůli koronaviru odřekla letošní grandslamové US Open. Světová dvojka ve čtyřhře napodobila Barboru Krejčíkovou, jež se z newyorského turnaje odhlásila minulý týden.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Odstoupení jednatřicáté hráčky dvouhry Strýcové oznámili pořadatelé US Open. Loni vypadla čtyřiatřicetiletá Strýcová ve Flushing Meadows v prvním kole, dále než do třetího se nikdy nedostala. Ve čtyřhře si zde zahrála dvakrát semifinále.

"Vynechat grandslam nebylo jednoduché rozhodnutí, navíc s ohledem na svůj věk, kdy se konec kariéry blíží mílovými kroky. Bohužel si ale nejsem 100% jistá bezpečností spojenou s cestováním do New Yorku, takže nechci vystavovat svůj tým ani sebe jakémukoliv nebezpečí," uvedla Strýcová na instagramu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Ahoj! Po zvážení všech okolností jsem se rozhodla letos neodcestovat na US Open. Vynechat grandslam nebylo jednoduché rozhodnutí, navíc s ohledem na svůj věk, kdy se konec kariéry blíží mílovými kroky. Bohužel si ale nejsem 100% jistá bezpečností spojenou s cestováním do New Yorku, takže nechci vystavovat svůj tým ani sebe jakémukoliv nebezpečí. Hi guys! After consideration of all aspects, I have decided to skip US Open this year. Not playing Grand Slam has been a very tough decision to make, especially at my age when I am heading closer and closer towards retirement. Unfortunately, I do not feel safe enough to travel to New York and I don’t want to put either my team or me in any potential danger.

Příspěvek sdílený Barbora Strycova (@barborastrycova), Srp 10, 2020 v 12:41 PDT

Před Strýcovou a Krejčíkovou se z US Open kvůli obavám z Covidu-19 omluvily tři hráčky světové desítky: jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny a sedmička Kiki Bertensová z Nizozemska. Odhlásila se i bývalá šampionka Světlana Kuzněcovová z Ruska, titul v mužské dvouhře nepřijede obhajovat Španěl Rafael Nadal.

Na druhou stranu dvě nejlepší české tenistky se za oceán chystají. Karolína Plíšková i Petra Kvitová potvrdily, že na US Open hrát chtějí.

Z Češek tak zůstávají v soutěži Karolína Plíšková, Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Šanci na účast má z pozice náhradnice Tereza Martincová. V soutěži mužů je Jiří Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

59
Přidat komentář
Patik
Dobre vzdávam sa..preargumentovali ste ma..hádať sa rozhodne nebudem a rozhodne som nechcel ani provokovať..poznáte si svoje športovkyne..zrejme namňa padajú len všetky tie články o českých tenistkách (koniec koncov je to český portál) články o tom ako si veria a cítia sa dobre pripravené víťaziť..o tom na aký turnaj nastupujú a po turnaji nevidno ich fotky s trofejami..a možno absencia kvalitného mužského tenisu mi z časti zatemnuje mozog..uznávam a túto tému uzatváram do budúcna..

na jednom sa ale zhodneme..či už naše alebo vaše tenistky..vždy by to mohlo byť lepšie..a vždy by mohlo byť viac víťazstiev a trofejí..čo im zároveň teda aj prajem..končím,prepínam..
Reagovat
EllNino
Je to tenisportál.cz, jasně, že se tu Češky objeví, ale nejen ony, je tu hodně prostoru i pro top tenisty ...

A že může být lépe? :) ...mohlo by být podstatně hůře, viž Švédsko :) Články jsou součástí PR a nějakého osobního profilu, ne vždy vypovídající ... a určitě nebudou odpovídat, že se necítí nebo že nejedou vyhrát ... každý jede vyhrát ... ale vyhrát může jen jeden ... a trofejí mají naše holky poměrně dost :) Holt ne každý může vyhrát GS, podívej se na Italky, Errani, Schiavone, Pennetta, Vinci ... čtyři top hráčky a mají dohromady dva tituly ... nebo Němky, Kerber, Lisicki, Goerges, Petkovic ... a tituly brala jen Angie ... Naše holky jsou na tom podobně, když tu byla silná trojice Šafi, Karolína, Petra, taky GS brala jen Petra (zatím) ... je tam obrovská konkurence :)
Reagovat
Patik
Je to tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak..
Reagovat
Patik
anonym ? Mmm..zajímavé..
Reagovat
Patik
Všetky české tenistky odstupujú..kto bude v tých prvých kolách teraz vypadávať..veď tam nikto nebude..ešte nech odstúpia aj slovenky a môže sa hrať od štvrťfinále..smile
Reagovat
EllNino
lol, Slovenky možná, ale říkat tohle o Češkách, které mají pravidelně účast na GS v osmifinále a výš a v různých podobách? ... trapné
Reagovat
Patik
český a slovenský tenis je úplne tragický..česť výnimkám (Kvitovej) aj tá je občas pomimo v ťažkých zápasoch..inak sú len do počtu..
Reagovat
Patik
ešte som zabudol na Pliškovú tá je natom rovnako ako Berdych keď hrával..ešte tie ľahké zápasy v pohode ale keď ide do tuhého nemá šancu..
Reagovat
gigin
Jj hlavně se Serenou.
Reagovat
Patik
Aj Berdych porazil Federera..
Reagovat
EllNino
A tenis jsou jen světové jedničky? Nebo jako podle tvé teorie každý, kdo není první, je do počtu? :)
Reagovat
Patik
Je to celé o pár hráčoch okolo ktorých sa točí celá scéna..
Reagovat
EllNino
to jsi zamrzl teda asi někde v době před 10 lety, až skončí Roger, Rafa a Novak, bude stejné bezvládí jako u žen :) ... a okolo pár hráčů se to točí asi tak, že loni bylo do jistého měsíe období, kdy neměla hráčka dva tituly :) Každý turnaj vyhrávala jiná
Reagovat
Patik
no veď to u žien sa to celé ťažšie hodnotí tam má každá väčšie šance ale i tak..pozri môžme si vytvoriť imaginárny turnaj..vyberiem ..no tresnem tam príklad 50 - 70 hráčiek z top 100ky zamiešam tam jednu Williamsku a hneď si môžeš všetky škrtnúť alebo dúfať že sa Serena zle vyspí..
Reagovat
EllNino
to je celkem lež, říkám, to je tak rok 2012
Reagovat
Patik
Lebo je stará a stráca formu..organizuje sa turnaj poviem teda napríklad 250tka hráčky majú prípravu tešia sa chcú zabojovať ale povedz im že tam štartuje Halepová trebárs s Bartyovou a hneď im zmizne úsmev..stratia nádej sebavedomie.. často ani nemieria nato že idem do toho porazím ju..povie si že si to ide hlavne užiť a už vidíš na nej že to vopred prehrala..a o čom sa bude samotný turnaj točiť ? samozrejme len o Barty Halep..maximálne česi sa budú tešiť že uvidia Siniakovú zabojovať ale aj tak všetci vedia aké má kto šance..
Reagovat
EllNino
Nechápu, jak to souvisí s tím, že je český tenis tragický? ty pletes úplně všechno dohromady :D
Reagovat
Patik
Lebo všetko so všetkým súvisí..dobre nechajme to tak..
Reagovat
EllNino
no ... tohle moc nesouvisí s tím, že je český tenis tragický teda ... stáhnul jsi to, protože nemáš argument, který mi to potvrdí :)
Reagovat
FulnekUltras
stiahnutý chvost ;-)
Reagovat
Patik
ja si tú konverzáciu musím teda ešte raz prečítať lebo neviem kde som teda stiahol chvosť..ktorý som ani nemal zdvihnutý..
Reagovat
FulnekUltras
nič to ;-))) jsem viděl slovo "stáhnul" - a už to bylo... smilesmile
Reagovat
Patik
tam už neni o čom argumentovať už som napísal všetko čo sa k tomu dá napísať..ženský ale aj mužský český a slovenský tenis je tragický a prečo je tragický kvôli veľa veciam..kvôli veľkým veciam..kvôli maličkostiam..kvôli detailom..kvôli prístupom kvôli princípom..záver vo všeobecnosti tragédia.a všetky veci spolu súvisia..a ja sa k tomu nechcem takto hnusne vyjadrovať..nepatrí sa to...
Reagovat
tommr
na jaký planetě žiješ? Úspěchy českýho ženskýho tenisu nám závidí celej svět ... smile
Reagovat
Patik
počkaj teraz..hej máš pravdu..beriem späť..zle som to poňal..a ospravedlňujem sa ti ak myslíš štvorhru..

ale uviedol som aj výnimku Kvitovú ten získaný Wimbledon a niektoré tituly si rozhodne zaslúžia pozornosť..uznávam aj keď mi ona príliš neinponuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoduchá otázka:
Kolik států má v top 100 víc hráček než Česko?
Reagovat
Patik
neviem toto je premňa zložitá otázka..niektoré krajiny môžu mať v krajine len jedného tenistu ktorý môže byť zároveň pomerne úspešný a druhá krajina môže mať 50 tenistov ktorí môžu byť porozhadzovaní po celom rebríčku..neviem či ti nato dokážem odpovedať..ale asi málo krajín..rozumiem čo mi tou otázkou naznačuješ a máš pravdu..čím viac tým je väčšia pravdepodobnosť..
Reagovat
FulnekUltras
já bych to přepočítal v poměru na sto tisíc obyvatel smilesmile
Reagovat
tommr
nemyslím jen čtyřhru. Český hráčky mají velký úspěchy i v singlu: Petra Kvitová je dvojnásobná wimbledonská vítězka a Karolína Plíškova byla světovou jedničkou. Obě vyhrály spoustu turnajů a jsou dlouholetý členky top-10 a účastnice TM. Naše hráčky kromě toho v uplynulé dekádě dominovaly i ve FC ... smile

Mám ale podezření, že tohle moc dobře víš a jen si chtěl trochu provokovat ... smile
Reagovat
FulnekUltras
anebo kokeš... smile
Reagovat
EllNino
ale děláš to :D
Reagovat
aape
Tak třeba Markéta Vondroušová loni Halep několikrát porazila, byla ve finále RG, Bára Stryc. semi Wimbledonu, Petra Kvitová finále AO, Karolina P. semi, tak nechápu tyhle kecy, že jsou do počtu..
Reagovat
EllNino
Lol ... tak se koukni na světový žebříček, jak jsou do počtu ... :)
Reagovat
Patik
Vkľude pozriem..nechaj to ale tak..nemusíš si ich zastávať výsledky im to nezlepší..tie hráčky potia krv na ITF turnajoch..neni to hanba..nie každý má nato..
Reagovat
EllNino
Nevím, jestli jsi dneska něco špatnýho sněd, ale všiml sis, kolik je třeba Češek v první padesátce, v první stovce? :))
Reagovat
Patik
Ja tie hráčky a hráčov rešpektujem..nie každý má vlohy nato byť šampiónom..obaja vieme že nemusíš vyhrať ani turnaj nato aby si bol v top10..celé je to o konzistencii..
Reagovat
EllNino
teď ale úplně odbočuješ a ztrácíš se v původním tématu ... že je český tenis tragický :D ...což je lež a výsledky to dokazujou
Reagovat
Patik
ale tak nechytaj ma doslovne za slovíčka..je to celé bieda proste..všeobecne napríklad náš slovenský šport zaostáva snáď vo všetkom..talenty by sa možno aj našli ale nemajú podmienky nemajú financie nemajú toto hento..jedno s druhým..ale vždy je to o minimálne o jednej výnimke ktorá zažiari raz za jednu dve dekády..
Reagovat
EllNino
Ale český a slovenský tenis jsou trochu dvě odlišné strany mince :) ... ty napíšeš, že je český tenis tragický a pak, že tě tahám za slovíčko ... přitom je to dost závažné označení :D
Reagovat
Patik
No je to premňa tragické..je to bieda..strašné..ale zároveň je to odomňa škaredé a nefér tvrdiť o žene ktorá nechá na kurte srdce a dušu a aj tak prehrá a ja jej poviem že si nemožná nevieš to vykašli sa nato..tie ženy majú nato byť lepšie ale okolnosti v ktorých sa pohybujú ich podľa mňa brzdia..
Reagovat
EllNino
lol :)
Reagovat
aape
Ty máš teda dost dnes
Jindy celkem rozumné příspěvky, holt pokaždé to nevyjde, jako v tenise smile
Reagovat
paddy
Podle očekávání a je v MD

Kuznetsova out

Toni Nadal vyjádřil obavu, že RG bude letos výzvou po tak dlouhé neaktivitě
Toníka bych uklidnil. Rafa letos neměl dobrou formu
Reagovat
FulnekUltras
a v rozesraném ušákově si už opravdu nepotřebuje nic dokazovat.
Reagovat
gigin
Jasně. Kvítí do USA ano, super, Tetka do USA ne, taky super. Tady se přesně odkrývá charakter všech tvých příspěvků.
Reagovat
FulnekUltras
Petra není Barča - a Fulnek nejsou Vizovice - co mám ještě napsat více? smile
Reagovat
gigin
Aha, já myslel, že rozesraný ušákov je pro všechny stejný. No ty nám tu ještě chybělo tvl, Fulnek.... Nerýpat do toho, nechat byt, tak jak je...
Reagovat
gigin
*to by nám
Reagovat
FulnekUltras
rozesraný ušákov je možná i menší riziko než klíma v letadle - jenže na rozdíl od Barči tam Petra MŮŽE něco uhrát - takže pokud do toho jde, je to pořád lepší, než pokrytecký Plech, který se ulil z Tampy jen proto, že šlo o FC a "kolektiv", s nímž se nějaký ten týden údajně "dá skousnout"
Reagovat
gigin
Je to marný, je to marný, je to marný...
Reagovat
FulnekUltras
jen tak pro ilustraci současného veřejného stavu v ušákově jedno čerstvé video z centra Hollywoodu...

https://www.youtube.com/watch?v=GHo_K3vYiP4
Reagovat
gigin
Jsem to viděl už kdysi. Lukašenka na ně!
Reagovat
FulnekUltras
s pomocí ČT ;-)))
Reagovat
gigin
Jinak, abychom si rozuměli. Mi je celé USA volné. Pro mne existuje jediný stát - Itálie. Jiné státy by ani nemuseli být... Tož tak nějak no :)) Jdu na grilovačku, jebat.. čau.
Reagovat
FulnekUltras
Tak to bychom si nakonec třeba ještě rozuměli. ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=N469dyOEiAI
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
RF46
jesteze, ze si mezi ty dve slova dal carku...nebo mozna skod, ze tam je..:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist