Z 'wimbledonského finále na dvorku' k osmifinále ve Washingtonu. Bratry Zverevovy čeká první velký souboj

2. 8. 2018, 10:21
Aktuality 2
Alexander Zverev na cestě za obhajobou titulu z turnaje ve Washingtonu vyzve v osmifinále staršího bratra Mischu. Na elitním okruhu ATP se utkají vůbec poprvé, zatím na sebe v minulosti narazili pouze dvakrát v kvalifikacích.
Alexander a Mischa Zverevovi

Oba sourozenci vstoupili do turnaje jako nasazení hráči až ve druhém kole. Alexander Zverev si jako světová trojka poradil v utkání kvůli dešti rozděleném do dvou dnů hladce 6-2 6-1 s Malikem Džazírím z Tuniska, zatímco o devět let starší Mischa, kterému v pořadí ATP patří 43. místo, porazil 6-2 7-6 domácího Tima Smyczeka.

Pro oba půjde o první vzájemné setkání v hlavní soutěži elitního okruhu. "Myslím, že je to díky tomu, že oba teď hrajeme slušný tenis," uvedl Mischa na webu ATP. "Navíc je to ideální situace a nikdo nemůže prohrát. Ať to dopadne jakkoliv, tak bude jasné, že rodiče vychovali dva solidní tenisty," dodal.

V roce 2012 v Dallasu a o dva roky později v Houstonu ale na sebe narazili v kvalifikaci a v obou případech vyhrál starší Mischa. "Poprvé mi bylo asi čtrnáct, takže to se nepočítá," řekl Alexander. "Pak mi bylo patnáct a půl, ale byl to dlouhý zápas a jak jsem byl hubený a netrénovaný, dostal jsem křeče a musel to skrečovat za stavu 3-2 ve třetím setu," vzpomínal.

"Na dvorku jsme také proti sobě odehráli řadu wimbledonských finále. Mně bylo kolem dvanácti a bráchovi dvaadvacet. Byla to legrace, ale myslím, že jsem nikdy nevyhrál. Snad se to teď změní," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Semi
Tak jsi to bráchovi konečně vrátil....
Reagovat
smazaný uživatel
Malík Džazirí :D good job!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist