Za měsíc končím, oznámil González

9. 2. 2012, 19:18
Aktuality 27
Letošní sezona měla zažít jeho comeback, místo toho ale chilský tenista Fernando González oznámil fanouškům smutnou zprávu. Vítěz 11 turnajů a majitel tří olympijských medailí pověsí příští měsíc po turnaji Masters v Miami raketu definitivně na hřebíček.
Profily hráčů
Fernando Gonzalez

Svůj plán ukončit kariéru oznámil někdejší pátý hráč světa s více než měsíčním předstihem. Než se rozloučí definitivně, chce ještě odehrát turnaje v Sao Paulu, Buenos Aires a na konec floridský podnik Masters. "Rozhodl jsem se ukončit profesionální kariéru v Miami," řekl Fernando González.

Letos tak tenisový kolotoč opustí hráč, který za necelých čtrnáct let získal jedenáct turnajových trofejí, získal kompletní sbírku medailí z olympijských her (stříbrnou v roce 2008 v Pekingu a zlatou a bronzovou ve čtyřhře a dvouhře v roce 2004 v Aténách) a který byl před pěti jediný krok od grandslamového titulu na Australian Open.

Chilana, jehož forhend patřil k nejobávanějším na okruhu, ale zabrzdila v posledních letech zranění. Jeho zdravotní problémy začaly v roce 2010, kdy mu už tak nevydařenou sezonu zkrátila operace kyčle. O návrat se pokusil po půl roce, ale neúspěšně. Už na challengeru v Praze musel kvůli bolesti v koleni vzdát zápas a vinou tohoto zranění odehrál pouhých šest turnajů.

"Už nemám energii hrát na nejvyšší úrovni. Problémů se zády, kolenem i kyčlí bylo za těch let až moc," vysvětlil své rozhodnutí González. "Rozmyslel jsem se před třemi týdny, ve Viňa del Mar se mi hrálo špatně," dodal.

Malá přehlídka Gonzálezovy nejsilnější zbraně:

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejoblíbenější hráč, zápas na Masters s Federerem byl jeden z nej tenisových zážitků!
Reagovat
Pe3k
Myslíš master cup?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, někde na internetu jsem ten zápas stahnul a dodnes ho považují za nejlepší tenisový zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeháníte? Úžasných úderů během tolika let jistě předvedl dost, ale co výsledky?
11 titulů, ale ani jeden z ATP 1000. 13 let kariéry, několik let v první patnáctce ATP a přitom nevyhrál jediný důležitý turnaj !!!!! To mi připadá s ohledem na jeho opěvovaný forhend jaksi divné.

Za rok má každý tenista až 14 příležitostí na velký titul - 4 grandslamy, 9 masters a TM. To je jediné, co má u špičkových tenistů smysl počítat. A výsledek? Fernando je na nule.
I takový Murray, kterému se mnozí smějou za to, že pořád ještě nevyhrál grandslam, je někde ÚPLNĚ jinde. Kolik má titulů z masters on?
Reagovat
taffer
Broži, a co třeba ten důvod, že se na jeho hru krásně dívalo? Oproti Murrayho hře a i jiných, kterých je i v Top10 několik.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba tři medaile z OH nemá kde kdo :-)))
Reagovat
Faddova
Velká škoda, mně naopak ohnivé povahy sedí, občasné hození raketou mi nevadí, furt lepší než umrlci typu... ehm, nechci si zadělávat na problémy ;-) ...Gonzales byl každopádně obrovský talent, z toho forhendu to byly neskutečné bomby... a backhand taky krásný, navíc šikovný chlap :-) ...aspoň jsem ho jednou viděla v Římě na Masters proti Monacovi, tak mám vzpomínku.
Reagovat
smazaný uživatel
"Někdy mám pocit, že si z forhendu můžu dělat všechno, co chci"

Ta jeho rychlost bude chybět..rychlost mezi výměnami, bez zdržovaček a rituálů..extra rychlé nohy při obíhání na forhend :-), rychlost jeho forhendových kolotočů, schopnost rychle ukončit výměnu winnerem, rychlý pohyb..hlavně když ho trénoval Stefanki.

http://www.youtube.com/watch?v=_ReQmejWYy4

Tohle byl tenis :-).
Reagovat
Vojtiik
naprosto uzasny mač, pro me mnohem vetsi tenisovy zazitek nez treba finale AO 2012
tohleto byl proste tenis s koulema!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=TE1jcZKoR4k

Tenhle byl ještě lepší, úžasný zápas z AO 2009, měl neuvěřitelnou atmosféru. Dva jednoručné bekhendy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom není sporu, finále AO 2012 byla proti tomu pinkačka :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako všechny zápasy Nadala a Djokoviče.
Reagovat
taffer
Tak to je pro mě osobně moc smutná zpráva, Feňa byl jediný, kterému jsem odpouštěl ty jeho občasné excesy na kurtu.
Opravdu velká škoda. Byl to velký "srdcař" a ty já můžu.
Reagovat
skott
jaj, tak to jsem opravdu necekal, s olympijskym rokem pokazde jakoby prichazel Fenovo cas, myslel jsem, ze v Londyne by se aspon rad ukazal.No, ac nebyl uplne muj povahovy salek caje, tak jemu jsem excesy dokazal odpoustit.Vyskoleni Nadala nebo Haase v ceste do melbournskeho finale, stejne jako treba ty medaile z Aten urvane z mecbolu jsou zkratka nezapomenutlne...jeste Nico Massu, ktery je uz take jednou nohou v tenisovem duchodu a vypada to na definitivni konec chilskeho tenisu:/
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, tak tohle je pekelně smutná zpráva. Bylo jasné, že už na vrchol asi nedosáhne, ale že už konec. Ví ale asi co dělá, hlavně kvůli těm zraněním.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to otázka času :o( škoda :o(((
Reagovat
smazaný uživatel
Fernando, budeš mi moc chybět. Ještě že jeden Fernando mi na okruhu zůstal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Smutná zpráva, ale dala se očekávat...:-( Na jeho One-Handed Backhand se dalo koukat do nekonečna...
Reagovat
smazaný uživatel
je to presne tak po federerovi a nadalovi to je jediny hrac ktoreho si na you tube vyhladavam a budem aj ked skoncia,zial budu nasledovat dalsie osobnosti roddick,nalbandian,hewitt,ale aj oproti nim bol fernando aspon u mna o niekolko levelov vysie neskutocna osobnost jedinecny forhand aj backhand,kazdy vedel ze ked obehne a ma cas musia vsetci sa iba prizerat
Reagovat
a.magerova
Je mi to líto, říkala jsem mu přezdívkou "pirát z Angeliky"
http://nd03.jxs.cz/659/592/cbf3a314c2_58074011_o2.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
přesný :D
Reagovat
smazaný uživatel
pirat se ti povedl moc ... a jak ja si ted budu vazit materialu, co mame od taffera! ;-)
Reagovat
W.G.M.
:-D, vis, ze me taky okamzite napadl tenhle, kdyz jsem cetla "pirat z Angeliky"? Ja mam Angeliku rada, i kdyz vim, ze je to hroziva blbost a herecka poloha M. M. se zde pohyuje pouze mezi naspulenymi rtiky (svudnost), sevrenymi rty a skalnym vyrazem v ocich (vzdor) a vyrazy zdeseni a krikem, ale videla jsem vsechny dily nejmin 5 x (Nezkrotna Angelika byla dokonce nase prvni videokazeta na nasem prvnim videu kratce po revoluci). Tudiz pirat a Fernando smerovala k jedinemu moznemu cili :-).
Reagovat
taffer
Jako bych to na tom Wimbledonu tušil! :-( Bohužel ...
Reagovat
a.magerova
taffer: ještě jednou velký dík
sojka: nerada to připomínám, ale ty materiály od taffera máš jen díky jednomu nejmenovanému tenistovi, a proto Tě to zavazuje fandit tentokrát proti Dlouhému Jankovi a jeho partě :-)))
Reagovat
taffer
Hezký :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... a to je presne ten duvod, proc ja radeji davam, nez beru..... ;-) Za medailonek na rozloucenou vsak jeste jednou VSEM diky! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist