Za zranění Kokkinakise nemůžeme, vše bylo podle pravidel, řekl ředitel Masters v Monte Carlu

25. 4. 2018, 11:58
Aktuality 16
Ředitel turnaje Masters v Monte Carlu Željko Franulovič okomentoval incident, při němž se australský tenista Thanasi Kokkinakis zranil o jeden z reklamních bannerů přímo na dvorci. Dle Franuloviče byly bannery umístěny v dostatečné vzdálenosti od základní čáry a vše bylo dle pravidel.
Profily hráčů
Thanasi Kokkinakis

Thanasi Kokkinakis utrpěl minulou neděli velmi nepříjemné zranění. V zápasu prvního kola na Masters v Monte Carlu proti Karenovi Chačanovovi škobrtl o reklamní banner. Utkání sice dohrál, nicméně nakonec se ukázalo, že si poranil čéšku v levém koleni a turnaj musel opustit s berlemi a ortézou.

Mimo kurty bude muset být australský talent minimálně dva měsíce. Tím pádem přijde o grandslamové French Open a v ohrožení je také jeho start ve Wimbledonu.

Kromě Kokkinakise si na umístění reklamních bannerů stěžoval například třetí hráč světa Alexander Zverev. Jednadvacetiletý Němec se s "překážkou na kurtu" vypořádal po svém.

Ředitel turnaje odmítá přijmout jakoukoli zodpovědnost za Kokkinakisovo zranění. "Základní čáru a reklamní bannery od sebe dělí více než šest metrů, což s přehledem splňuje pravidla ATP," řekl Željko Franulovič.

"Osobně jsem ten incident neviděl, ale moc dobře vím, že k němu došlo v zápalu hry. Kokkinakis mohl stejně tak zakopnout například o ledničku u laviček nebo o něco jiného. Pravidla jsme neporušili. Někdy hráči prostě zakopnou a upadnou a pořadatelé za to nemůžou," uvedl.

"Incident nás samozřejmě mrzí a je nám líto, co se Kokkinakisovi stalo. Ale bohužel nemůžeme mít dvacetimetrový rozestup. Už tak jsme jen jedním z hrstky turnajů, kde jsou reklamní bannery umístěny takto daleko od základní čáry," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
Aussie
A neměl by je soudit za ušlý výdělek?
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokoland by se hlavně neměl zamýšlet nad tím, kolikrát letos na antuce porazí Rafu Novak nebo kolikrát ho vyřadí Thiem, ale měli by se zaobírat dílčími cíli jako tím, jestli vůbec porazí jejich kůň hráče, s jejichž pokořením všichni počítají. :)
Reagovat
Nola
tu je iba jeden pacient, ktory nad tym rozmysla - turista, vzdy ked napise, ze Novak porazi Rafu, podpise mu rovno rozsudok, uz nemam energiu mu to stale vyvracat, je to nepoucitelny snilek....
Reagovat
blax
No No12e by se měl zamyslet... fackují ho jako Rogera v 2013, no i když Novak je na tom asi ještě hůř. Hlavně, že tvrdí, že je připraven na to čelit Rafovi. Vždyť to by byl úplný trapas.
Reagovat
Krisboy
Idemo Kližko!
Reagovat
Franky
tak to je tragedia toto
Reagovat
gigin
Já ho mám hned na druhém místě za Gulbou, ale ty jeho důvody zranění jsou fakt zvláštní. Hlavně to jeho dlouhodobé zranění, které ho připravilo o hodně. A přitom taková blbost...

https://www.tennis-arena.cz/kokkinakis-jsem-id*ot-zranil-jsem-se-protoze-jsem-chtel-vypadat-dobre-v-tilku-19317cz/

Místo tej hvězdičky ve slově "id i ot" dejte teda "i", nechtělo mi to vzít ten odkaz jinak.
Reagovat
Marduch
OMG, zajímalo by mě, kolik si na ten bench (zřejmě ze dne na den) naložil.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
dunphy
Proč ten pán říká, že ví, že k tomu došlo v zápalu hry a hned v další větě to srovnává se zakopnutím o ledničku nebo lavičku? Byl asi dlouho na sluníčku.
Reagovat
Franky
Tak ma ten comeback velmi tazky...Ked Klizan vyhra 6:2 prvy set....
Reagovat
Kytka
No tak srovnání s ledničkou za lavičkami hráčů kulhá, tam hráči v zápalu hr neběhají nebo by to bylo zcela výjimečné, ale za základní čarou se běhá soustavně, jinak to nejde. A těžko mají čas přemýšlet, aby o něj nezakopli. Měl by být až u mantinelů.
Reagovat
Pesek12
Opravdu nepochopitelné, dá se to ještě pochopit tak u zakrývací plachty nebo se židlemi od rozhodčích. Ale mít vystrčené tyto reklamní bannery je už fakt trochu moc. Rozhodčí občas přeci taky musí před dobíhajícím hráčem uskočit, ale tento banner, s kterým nikdo podvědomě z důvodu velikosti nepočítá, je opravdu zákeřná past na hráče.
Reagovat
Hector.Salamanca
Naprostej souhlas
Reagovat
Marduch
Tam by podle neměla být žádná mezera mezi banerama (nebo čímkoli za hráčem) a zadním mantinelem. Hráč přece během výměn periferně/podvědomě cítí konec kurtu za zády podle zadního mantinelu a obzvláště u antuky, kde hráči využívají maximum prostoru za BL.
Reagovat
Krisboy
Jojo, holt prachy jsou víc, než bezpečnost hráčů. Pravidla neporušili, ale to neznamená, že je to v pořádku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist