Záhlavová-Strýcová má první titul. Erakovicovou vyprovodila s kanárem

18. 9. 2011, 22:19
Aktuality 10
Barbora Záhlavová-Strýcová vyhrála svůj první turnaj na okruhu WTA. Ve finálovém utkání v Québeku sice prohrála s Marinou Erakovicovou první set, ale pak už jasně dominovala a ve třetí sadě dokonce soupeřce nadělila kanára.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Při slavnostním vyhlášení vypadala Barbora Záhlavová-Strýcová klidně, když děkovala divákům a sponzorům turnaje, ale uvnitř byla rozechvělá. "Jsem tak šťastná, že jsem vyhrála svůj první turnaj, že nevím, co bych víc řekla," rozesmála se vítězka čtrnácti turnajů WTA ve čtyřhře a raději předala mikrofon zpět moderátorovi.

Česká finalistka dokázala proti Marině Erakovicové v první sadě otočit stav z 0-2 na 3-2, ale na druhou ztrátu podání v osmé hře už neodpověděla. V dlouhých výměnách musela o své podání mnohem více bojovat a častěji byla úspěšná útočnější soupeřka. Erakovicová, která se tradičně opírala o forhend, navíc lépe podávala a první set vyhrála za 53 minut.

Vítězka juniorky na Australian Open v letech 2002 a 2003 Záhlavová-Strýcová se ale nevzdala, dál trpělivě vracela míče na stranu soupeřky, občas se vydala k síti, nebo zkusila hru zkrátit. Dokázala tak Erakovicovou rozhodit a donutit chybovat.

Taktika zkušenější Záhlavové-Strýcové úplně otočila vývoj zápasu. Od stavu 1-1 ve druhém setu získala Češka jedenáct her v řadě a slavila titul. Aktuálně 75. hráčka světa, která se loni dostala na 39. pozici, proměnila hned první mečbol.

Záhlavová-Strýcová si zahrála finále dvouhry na okruhu WTA poprvé loni v Praze na Štvanici, ale na výhru tehdy nedosáhla. "Dřív nebo později titul přijde, moc po něm toužím," předvídala plzeňská rodačka a po více než roce se dočkala v Québeku.

Výsledky - Québec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR)
- Erakovicová (N. Zél.) 4:6, 6:1, 6:0.

Čtyřhra - finále:
Kopsová-Jonesová/Spearsová (1-USA) - Hamptonová/Tatišviliová (USA/Gruz.) 6:1, 3:6, 10:6.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
krásná gratulace od skotta :)))
Reagovat
skott
ja na ni se.ru:-)
Reagovat
smazaný uživatel
OBROVSKÁ GRATULACE, BARČO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
skott
zvlastni jak primitivka tady ma fotku z finale hned par minut po vitezstvi, ale Ksenia ani po dvou dnech..
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm ty jsi opravdu směšný...
Reagovat
skott
pravdivy
Reagovat
smazaný uživatel
pokud bych vychazela v tebou uvedenem (a pranyrovanem) "pripadu" z muzskeho zebricku, chtel bys vlastne, aby Belgie informovala svou sportovni verejnost o vysledcich a uspesich kolumbijskeho hrace Giralda Santiaga na stejne urovni a pripadne jeste obsirneji a rychleji, nez o vysledcich vlastniho hrace Oliviera Rochuse!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pravdivý...?, spíš primitiv
Reagovat
skott
A je neco spatneho na tom, ze bych chtel, aby se na tenisovem portalu (nikde neni receno, ze je zamereny vyhradne nebo vice jen na cesky tenis) informovalo o vsech hracich v ramci moznosti stejne?
Nemyslim, ze je az takovy problem sem dat fotku Ksenie po vitezstvi v Taskhentu tak jako ji muze mit Strycova, kdyz je beztak z ofic. stranek WTA a zabere to stejne casu, jako hledat nahodnou pres google...Neni to tak dlouho, co tady fanousci Nadala pocitali minuty od vydani clanku o jejich modle v porovnani s Federerem, v tomhle kontextu, si myslim, ze zas nechci tak moc:-)
Mimochodem, kdyz uz mam byt stoura, tak se staci podivat na jednotlive nadpisy obou clanku (Taskhent/Quebec) podrobne:
Strycova ¨vyprovodila¨ Erakovicovou kanarem, zni jako by Marina na kurtu vubec nebyla pritom se hralo dve hodiny na tri sety...
na druhe strane Birnerova podlehla Pervakove, misto toho aby se teda ve stejnem duchu napsalo - Pervak povolila Birnerove pouhe ctyri hry.Jde mozna o hlouposti, ale proc bych to nenapsal, kdyz vidim, ze u nekterych tenistek to jde (Cesky, Cirstea, Wozniacki..) a u jinych ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist