Zahlavová-Strýcová na Štvanici postoupila

13. 7. 2009, 16:27
Aktuality 0
Barbora Zahlavová-Strýcová zasáhla jako první ze sedmičky českých tenistek ve dvouhře do turnaje ECM Prague Open a radovala se z výhry. Někdejší dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open postoupila do druhého kola na štvanické antuce po dnešní výhře nad Slovenkou Kristinou Kučovou 7-5 6-4.
Barbora Zahlavová-Strýcová

V úterý se představí zbylé domácí hráčky. Na centrálním dvorci se postupně představí Lucie Hradecká, Karolína Plíšková v duelu se současnou českou jedničkou Ivetou Benešovou a dále Klára Zakopalová i oficiální tvář pražského turnaje a bývalá sedmá hráčka světa Nicole Vaidišová. Ta už se radovala z výhry ve čtyřhře společně s Petrou Kvitovou.

Několik zápasů tenistek na Štvanici sledoval i Radek Štěpánek, hrdina čtvrtfinálového daviscupového klání s Argentinou.

Třiadvacetiletá plzeňská rodačka Zahlavová-Strýcová vyhrála od května druhý zápas z posledních osmi. "Jsem hrozně ráda. Rozhodlo pár míčů, ale hlavně bojovnost, kterou jsem do toho dala," řekla.

V hledišti potěšila řadu příbuzných, vedle manžela a trenéra Jakuba Herma-Zahlavy ještě matku, otce, sestřenici a švagra. "Takže celkem dost lidí," usmála se. Její nejbližší dostanou vždy před zápasem pokyn, co mají v hledišti dělat a co ne. "Mají jenom koukat a tleskat. Hlavně nesnáším takové to 'tsss'," dodala 121. tenistka světa s tím, že na středeční zápas se čtvrtou nasazenou Španělskou Carlou Suarezovou-Navarrovou dorazí třeba teta.

Své utkání zvládla Francesca Schiavoneová, která je po odřeknutí Slovenky Dominiky Cibulkové jedničkou turnaje. Italka si ve dvou setech poradila s Izraelkou Šahar Peerovou 7-5 6-3.

Bammerová odvrátila na Štvanici rychlé vyřazení
Jako první prošla do druhého kola rakouská tenistka Sybille Bammerová. Turnajovou dvojku dělil v duelu s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou kousek od vyřazení, ale favoritka nakonec dokázala vyhrát 2:6, 7:6 a 7:5 za dvě hodiny a čtyřicet minut hry.

Devětadvacetiletá Bammerová s Pironkovovou v předešlém vzájemném duelu prohrála a nezískala ani set. "Ani tady jsem nehrála nejlépe, udělala jsem pár dvojchyb, ale bojovala jsem," řekla 31. hráčka žebříčku WTA. "Přechod z trávy zpátky na antuku je pro mě docela nepříjemný hlavně kvůli vysokým odskokům," uvedla Rakušanka.

V Praze doprovází Bammerovou její dcera Tina, která za čtrnáct dnů oslaví osmé narozeniny. "Určitě by se jí líbilo, abych domů jela s trofejí za vítězství," smála se tenistka, která ve své kariéře vyhrála dvouhru na WTA Tour jen jednou, předloni v Pattayi.

Výsledky - ECM Prague Open (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR)
- Kučová (SR) 7-5 6-4
Schiavoneová (1-It.) - Peerová (Izr.) 7-5 6-3
Bammerová (2-Rak.) - Pironkovová (Bulh.) 2-6 7-6(2) 7-5
Suarezová-Navarrová (4-Šp.) - Dulgheruová (Rum.) 4-6 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) - Krauthová, Nooniová (Arg./Švéd.) 6-3 6-2
Kondratěvová, Lefevreová (Fr.) - Birnerová, Hrdinová (ČR) 6-4 2-6 10-7
Brozdaová, Kiscczynská (Pol.) - Franková, Henkeová (ČR/Něm.) 6-3 6-2
Vaidišová, Kvitová (ČR) - Ivanovová, Lapuščenková (Rus.) 6-4 3-6 10-8
Výsledky - WTA Palermo (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Briantiová (It.) - Pavljučenkovová (4-Rus.) 6-3 4-0 skreč P.
Rezaiová (7-Fr.) - Voskobojevová (Kaz.) 6-2 6-4
Vinciová (It.) - Dominguezová (Šp.) 4-6 6-4 7-6(3)
Govorcovová (Běl.) - Camerinová (It.) 6-3 6-3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist