Záhlavová-Strýcová sahala po vítězství, vypadla v 1. kole

16. 10. 2012, 18:11
Aktuality 0
Čtvrtou porážku v řadě si na turnaji v Lucemburku připsala Barbora Záhlavová-Strýcová. Česká tenistka sice proti Annice Beckové podávala na vítězství, v důležitých momentech ale selhala a po téměř třech hodinách prohrála 7-5 6-7 a 2-6. V dalším kole ji může pomstít Lucie Hradecká, na kterou osmnáctiletá Němka narazí.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Německé soupeřky jako by v posledních týdnech byly pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou prokletím. Dvě ze tří posledních porážek jí připravily Mona Barthelová a Andrea Petkovicová a další Němka ji zastavila i v Lucemburku.

Annika Becková si už na turnaji jeden český skalp připsala, když v kvalifikaci vyřadila Evu Birnerovou. Dobře odstartovala i dnes proti Záhlavové-Strýcové, nad kterou v úvodním setu vedla už 5-2, plzeňská rodačka se však nadechla k obratu a ziskem pěti gamů v řadě první sadu získala pro sebe. A bylo ještě líp - na začátku dalšího setu Záhlavová-Strýcová sebrala soupeřce servis, po rebrejku Beckové to zopakovala a dostala se do vedení 5-3. Tentokrát ale v koncovce setu selhala ona: přestože byla dva míče od vítězství, nechala Němku srovnat a v tie-breaku pak uhrála jen dva body.

Stejně jako v předešlém utkání proti Petkovicové už se česká tenistka z prohraného tie-breaku nedokázala vzpamatovat. V rozhodujícím setu jí Becková dvakrát sebrala servis a po téměř třech hodinách zvítězila 5-7 7-6 6-2. Lucemburk tak neuvidí české osmifinále, v němž Lucie Hradecká narazí na osmáctiletou německou hráčku.

Po kuriózním průběhu se do dalšího kola v Lucemburku probojovala nejvýše nasazená Roberta Vinciová. Italka svou soupeřku, Olgu Govorcovovou z Běloruska, dlouho jasně přehrávala a v úvodním setu jí nadělila 'kanára'. Govorcovová nesložila zbraně, favoritce v další sadě třikrát sebrala podání a vynutila si rozhodující set. V něm už ale znovu úřadovala jen Vinciová, která za necelou hodinu a půl zvítězila 6-0 2-6 a 6-0.

Výsledky - Lucemburk (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Becková (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 5:7, 7:6 (7:2), 6:2, Vinciová (1-It.) - Govorcovová (Běl.) 6:0, 2:6, 6:0, Gorgesová (2-Něm.) - Solerová-Espinosová 6:2, 6:1, Jankovičová (3-Srb.) - Peng (Čína) 3:0 skreč, Cirsteaová (6-Rum.) - Martičová (Chorv.) 6:2, 6:2, Dominguezová (Šp.) - Maleková (Něm.) 7:6 (7:3), 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist