Záhlavová-Strýcová si zahraje o první titul

18. 9. 2011, 07:41
Aktuality 3
Barbora Záhlavová-Strýcová má velkou šanci poprvé v kariéře triumfovat ve dvouhře na turnaji WTA. Česká tenistka postoupila v Québeku do finále po vítězství 6-4 6-3 nad Michaelou Krajickovou. O svůj premiérový titul se utká s Novozálanďankou Marinou Erakovicovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová postupem do finále v Québeku vyrovnala svůj nejlepší výsledek z turnaje WTA, kterého dosáhla loni v Praze. Tenkrát titul proti Maďarce Szavayové nevybojovala, v Kanadě má nyní další možnost získat vedle řady deblových trofejí i první ze dvouhry.

O titul si plzeňská rodačka zahraje po vítězství nad Michaellou Krajickovou. Proti nizozemské soupeřce měla Záhlavová-Strýcová v obou setech pomalejší začátek a musela dohánět ztrátu, což se jí pokaždé podařilo. Krajicková proměnila jen tři ze svých třinácti brejkbolů a za 103 minuty prohrála 4-6 a 3-6.

"Necítila jsem se tak dobře jako včera, ale stejně jako včera jsem zkusila zachovat chladnou hlavu, a fungovalo to," řekla po svém postupu do finále česká tenistka. "Je to legrační, přijela jsem sem, aniž bych myslela na finále. Myslela jsem si, že vyhraju jedno nebo dvě kola a budu spokojená. Cítím se tu uvolněně, první zápasy se mi povedly, jsem spokojená s tím, jak jsem tu hrála," dodala.

Mezi Záhlavovou-Strýcovou a premiérovým triumfem už stojí jen Novozélanďanka Marina Erakovicová, která rovněž čeká na svúj první velký úspěch. Do finále se třiadvacetiletá tenistka probojovala po výhře nad třetí nasazenou Tamirou Paszekovou.

Přemožitelka turnajové jedničky Daniely Hantuchové tentokrát proti Rakušance Paszekové nezačala dobře, úvodní set prohrála 3-6 a v dalším musela dohánět brejk své soupeřky. Erakovicová si ale vynutila rozhodující sadu, a přestože v ní měla Paszeková náskok dvou brejků, za téměř dvě a půl hodiny zvítězila Novozélanďanka 3-6 7-5 a 6-4.

"Ve třetím setu jsem začala hrát líp a líp. Je to dobrý souboj - já mám dobrý forhend a ona skvělý bekhend. Občas z něj zahrála neuvěřitelný vítězný úder, ať už po čáře, nebo křížem, ale já se spoléhala na svůj forhend. Cítila jsem v nohách únavu, ale to ona asi taky. Tohle je moje první výhra nad Tamirou, je to hodně těžká soupeřka," uvedla Erakovicová, která před rokem na stejném turnaji podlehla Rakušance hladce ve dvou setech.

Výsledky - Québec (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Semifinále - dvouhra:
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Krajicková (Niz.) 6:4, 6:3, Erakovicová (N. Zél.) - Paszeková (3-Rak.) 2:6, 7:5, 6:4.

 

Komentáře

3
Přidat komentář
VlS
Pane Zavadile, tohle snad ne -
Krajicková proměnila jen tři ze svých třinácti mečbolů a za 103 minuty prohrála 4-6 a 3-6.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD to je moc...
Reagovat
Administrator
Dobrý den, díky za upozornění, opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist