Záhlavová-Strýcová v Linci skončila, Siniaková prošla kvalifikací

6. 10. 2014, 23:35
Aktuality 57
WTA LINEC - Barbora Záhlavová-Strýcová už ve třetím zápase v řadě neuhrála ani set. Dnes v hale v Linci česká tenistka podlehla po více než dvou hodinách boje Švýcarce Stefanii Vögeleové. Do hlavní soutěže se z kvalifikace prodrala devatenáctiletá Kateřina Siniaková, jež dnes v závěrečném kole zdolala krajanku Smitkovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová v posledních dvou zápasech neměla šanci proti favorizovaným hráčkám Top 10 Angelique Kerberové a Simoně Halepové, set však nedokázala získat ani dnes proti papírově slabší soupeřce. V hale v Linci podlehla po 2 hodinách a 11 minutách 65. hráčce světa Stefanii Vögeleové ze Švýcarska.

Šestá nasazená Češka měla v prvním setu dvakrát výhodu brejku, jenže ani jednou ho nedokázala potrdit. Ve druhé sadě si naopak sama úspěšně vzala dvakrát zpět ztracený servis, jenže v jedenácté hře při svém podání kapitulovala popáté, vrátit se znovu do zápasu se jí už nepovedlo a prohrála 6-7 5-7.

Aktuálně 28. hráčka světa Záhlavová-Strýcová má po dnešku s o čtyři roky mladší Švýcarkou vyrovnanou bilanci 2-2 a za týden zřejmě vypadne z Top 30, neboť ztratí body za loňské čtvrtfinále v Ósace.

Kateřina SiniakováTříkolovou kvalifikací se z pěti českých tenistek prodrala do hlavní soutěže pouze Kateřina Siniaková. Devatenáctiletá rodačka z Hradce Králové postupně zdolala Ukrajinku Zaněvskou, Švédku Larssonovou a dnes otočila souboj s o rok starší krajankou Terezou Smitkovou.

Siniaková přitom prohrávala už 5-7 a 3-5, k mečbolu ale osmifinalistku letošního Wimbledonu nepustila, získala 10 z 11 gamů a zvítězila 5-7 7-5 6-1.

O svou druhou výhru na okruhu WTA si Siniaková, jež minulý měsíc vyhrála čtyřhru v Taškentu, zahraje s o 13 let starší krajankou Klárou Koukalovou. Té se už delší dobu vůbec nedaří, z posledních osmi zápasů dokázala vyhrát pouze jeden.

Čtvrtou českou zástupkyní na podniku WTA International v Linci je Karolína Plíšková, jež si ještě může zajistit postup na Turnaj šampionek do bulharské Sofie. Nasazená sedmička se v prvním kole utká s loňskou čtvrtfinalistkou a předloňskou semifinalistkou Kirsten Flipkensovou z Belgie. Se sestrou Kristýnou navíc obhajují titul ve čtyřhře.

Hvězdami soutěže dotované 250.000 dolary jsou již jisté účastnice letošního Turnaje mistryň Kanaďanka Eugenie Bouchardová a šampionka ze sezon 2008 a 2010 a obhájkyně loňského finále Ana Ivanovičová ze Srbska.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (06. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Vögeleová (Švýc.) - Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 7-6(4) 7-5
Erakovicová (N. Zél.) - Garciaová (8-Fr.) 6-2 4-6 6-4
Schmiedlová (SR) - Becková (Něm.) 7-6(6) 6-4
• Dvouhra - kvalifikace - 3. kolo •
Siniaková (ČR) - Smitková (4-ČR) 5-7 7-5 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Olaruová/Tatishviliová (Rum./USA) - Bejgelzimerová/Hrdinová (Ukr./ČR) 7-5 6-7(4) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fredy
Velká gratulace ! Parádní podání a suveréní postup do 2.kola. Jen tak dál !Kájo pojď ! ! ! :)
Reagovat
tommr
v prvním setu byla Karolína jasně lepší. Flipkensová mi zatím nepřipadá tak nebezpečná jako obvykle ... :)
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/BzTCBX1IMAAEAUB.jpg:large
Reagovat
Cico93
;)))
Reagovat
Jan
Blbci (hodil by se ostřejší výraz), co nutí tyhle boty ženám. A ty ženy, co si je vezmou taky.
Reagovat
VlS
A ty víš, v jaký situaci ta fotka vznikla? Jestli někde v rámci tréninku, tak na těch cvičkách nic divnýho není, aspoň jsem teda ženskou v lodičkách hrát tenis neviděl :-)
Reagovat
Jan
Však nemluvím o tom hrát v lodičkách, ale o lodičkách obecně.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/BzSrQ1PCMAAt2ac.jpg:large
Reagovat
pockerface
moc pěkné.Sluší to holkám.
Reagovat
Cico93
Ktorá je ktorá ?
Reagovat
Fanda67
snad podle tetování, ale nevím která ho kde má :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína v černým triku, Kristýna v bílým.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo je to spíš obráceně :D
Reagovat
pockerface
no tak přesně obráceně.Karolína v bílém (na žebříčku 32)a má tetování na levé ruce,Kristýna v černém.
Reagovat
pockerface
oprava Karolína je v žebříčku 29.,ale jinak barvy triček mi sedí.Karolína bílé tričko,Kristýna černé.
Reagovat
gigin
Ale klánice jsou to obě pěkné. To by bylo práce :))))
Reagovat
smazaný uživatel
už se odhlásila z Moskvy. Což je dobře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduje někdo Anču Schmiedlovou? Od French Open, kde vyřadila Venus, to byla bída, ale posledních pár zápasů už se zase zlepšuje, věřím ještě v nějaký výsledek v této sezóně.. přeju jí
Reagovat
Cico93
Včera som ju pozeral. Potenciál má, snáď od budúcej sezony pôjde len a len hore!!!
Reagovat
Fandina
Mě se líbila jak hrála tady v Praze na Spartě. Byla jsem na jejích dvou zápasech a je hodně šikovná. Tak uvidíme, jak se jí bude dařit. Zatím to vypadá na úspěšný start do tenisové kariéry.
Reagovat
Fandina
oprava mně ... úsměv
Reagovat
Fandina
Hrůza, že ty holky jdou podle losu pořád proti sobě. Včera Terka Katka, dneska Klárka. Podle mě by to měla vyhrát Klárka. Přece jenom je tenisově zkušenější, ale pokud bude Katka bojovat tak jako včera s Terkou, tak věřím, že to může vyhrát. Tam také otočila, i když to vypadalo jasně pro Terku a ta rozhodně hrála do stavu 5:4 ve druhém setu líp než Katka, ale nakonec to Katka otočila a ubojovala.

Jinak jsou to obě Terka Katka ještě mladé holčiny a doufám, že se ještě hodně budou posouvat obě nahoru. Terka by měla zapomínat na špatné údery a házet je za hlavu. To je její velký problém. Nastoupí slzičky a je konec.
Reagovat
VlS
dala Moniku Puig, to je u Andy snad šampáňo :-)
Reagovat
blixa
Taky se mi nechtělo věřit. Ale ta portorická američanka nehraje v poslední době nic moc.
Reagovat
Fanda67
Však ji má Monty ve svém týmu a to většinou nevěští nic dobrého ( vyjímkou jsou bývalé světové jedničky, ale na Viktorii uz také zapracoval :)) )
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem k tomu napsal komentář u příslušného článku...

Fanda67: Je třeba trochu rozlišovat. Mashe, Aně, Caro a Vice jsem začínal fandit, když už za sebou měly nějaké úspěchy. Je ale fakt, že Masha se vracela po operaci ramena (od té doby jsem jí začal držet palce ještě víc), Aně jsem začal fandit po US Open 2009 (kdy na tom nebyla vůbec dobře), Caro asi od začátku sezony 2010 (nahoře už byla, ale jedničkou ještě ne) a Vika se mi zalíbila v Praze 2008 (tehdy byla někde ve druhé desítce), přičemž od sezony 2009 jsem už sledoval každý její turnaj (takže jsem s ní zažil první titul v Brisbane a za tři roky první GS a pozici jedničky :)). Dalším čtyřem holkám (Monču, Kiki, Donnu a Katku) jsem začal fandit loni. Prostě se mi začaly líbit a chtěl jsem fandit taky nějakým mláďatům (janekda mi tady kdysi podsouval, že fandím jenom hráčkám Top 20 a ostatní si nechávám "na farmě" :D), které v budoucnu potencionálně můžou být nahoře. :) Samozřejmě jsem nevěděl (a pořád nevím), jak moc budou úspěšné. Řekl bych, že ještě mají čas (což platí hlavně o Katce a Donně). Letos jsem od nich asi čekal trochu víc, ale nemůžu si zase tolik stěžovat, protože jsem s Donnou a Mončou taky zažil jejich první titul. :) Každopádně odmítám nějaké tvrzení, že bych svým oblíbeným tenistkám snad přinášel smůlu. :D Teda v minulosti jsem si to možná taky trochu myslel, ale od roku 2012 (velké úspěchy Viky a Mashy) už si to opravdu nemyslím. :) No a jestli ty úspěchy v budoucnu trochu pominou, tak se holt nedá nic dělat. Hlavně aby holky byly zdravé (což je třeba u Viky momentálně dost zásadní věc), protože dřív se mi líbily Tatiana Golovin (jednu dobu moje nejoblíbenější tenistka), Dinara Safina (hodně jsem jí fandil, když proti ní měla Serena nějaké připomínky) nebo Anna Chakvetadze, jejichž kariéry bohužel neskončily zrovna šťastně. :( Takže předčasné ukončení kariéry mojí oblíbené hráčky by pro mě bylo mnohem horší, než když bude hrát do třiceti a nedosáhne třeba takových úspěchů...
Reagovat
blixa
Jedno se mi na Montym líbí. Někdo si lehonce zavtipkuje na jeho účet a on na to napíše vysvětlující tirádu na A4 :D :D Monty, Monty ....
Reagovat
VlS
Když musíš, tak musíš, není co řešit.
Reagovat
Fandina
O tobě platí to samé ... úsměv
Reagovat
Cico93
ta pravá sa ozvala:) usmev
Reagovat
Fandina
Cico ... na nic jsem se tě neptala
Reagovat
VlS
:-DDDDDD
Reagovat
Fandina
také tak :-DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat. Některé vtípky si beru osobně. :D
Reagovat
blixa
Některé ?? Jen některé ??? A které ne ???!! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, od tebe a Fandy skoro všechny... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už to musíš mít nějak spočítané, kolik se vejde textu do jednoho komentu že? Já tu vloni psala report z Prostějova a měla jsem problém to dát do jednoho příspěvku vzhledem k počtu písmen. Proto žádné litanie už bych nepsala, ani nemám důvod. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spočítané to nemám, protože vedle v reakci na Cica (téma Franz Straka) se mi to taky nevešlo. :D
Reagovat
Fanda67
Monty
Bylo to myšleno jako vtípek s určitým racionálním jádrem :)
Spokujenost také závisí jaké máš naroky, dle mého:
1) s Mashou můžeš být plně spokojen
2,3) Caro, Ana - herní i výsledkové zlepšení, je otázkou zda umístění na chvostu top10 je pro bývalé jedničky zcela uspokojující
4) Viktorie - návrat se zcela nevydařil, možná ji ještě omezuje zranění
5) Katka - dle mě stagnuje, další roky ukáží zda to bude spíš Kristýna či Kája ( měřeno letošnímy výsledky)
6-8) Ostatní nesleduju, výrazný posun u nich asi nenastal
Pokud budeš svým hráčkám fandit až do tenisového důchodu tak to beru - přiznám se že mi vadí, když se teď vyrojilo spousty fanoušků Mashy a Petry když se jim daří, a když se jim nedařilo tak nebyly slyšet nebo jim dokonce nškteří nadávali ....
Reagovat
rosm
Uz se Smitkovou to byl super zapas. Opravdu mentalov na druhou. Smitkova je jeste vetsi pripad nez Koukalova, po kazde chybe ubrecena dokonce i po prvnim podani, treti set to bylo pro chocholouska to se jen tak nevidi.
Reagovat
Cico93
Jj Smitkova toje fakt dačo až trápne.
Reagovat
George_Renel
Je to možná trapné. Na rozdíl od chování jiné to však není hnusné.
Reagovat
Cico93
Aha koho?
Reagovat
George_Renel
Chytrému napověz, hloupého kopni. Vyber si.....
Reagovat
Cico93
Viem Máriu. Ale vždy dookola to isté už by aj stačilo nemyslite?
Reagovat
Fandina
Cico, až přestane Mária na kurtu řvát nikdo neřekne ani popel. Záleží to na každém, jak se projevuje na kurtu, tak se o tom mluví.
Reagovat
Cico93
Renel, má také nutkanie a potreby stále onej písať a kopať tu donej.
Reagovat
Fandina
A ty zase píšeš o tenistkách je to trápné, a to je ještě trapnější než napsat o někom, že na kurtu řve jak na lesy a ovlivňuje tím zápas, než když někdo zapláče, když se mu nedaří.
Reagovat
Cico93
Ty máš furt svojho Boha svoju pravdu stebou sa nedá diskutovať tečka.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že každý soudný člověk tady píše to, za čím si stojí. Já také. Mám tenhle názor, nevnucuji ti ho, ale stojím si za ním.
Reagovat
smazaný uživatel
Je normální, že když ty sám máš na některé hráče řeči, že je mají i ostatní na tvoje modly, to je zákon diskuse. A pak je projeví IQ každého podle toho, jak na to reaguje :)
Reagovat
smazaný uživatel
"se" projeví :)
Reagovat
Fandina
A samozřejmě by Terka na kurtu brečet neměla. To nezpochybňuji. Už ve vlastním zájmu má chtít vyhrávat a ne nabírat pokaždé, když se jí nedaří. A doufám, že se to ještě odnačují. Má všechno před sebou a herně je na tom dobře. Mění rytmus, má solidní rány, docela dobré podání.
Reagovat
George_Renel
Bude to zajímavý souboj. Cholerička s flegmatičkou. :-)
Reagovat
gedzitka
Hlavně to bude breakovaná na druhou :-)
Reagovat
Frick
špaténka, no..........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist