Záhlavová-Strýcová v Oeiras otočila zápas s Oprandiovou

29. 4. 2014, 18:27
Aktuality 7
Barbora Záhlavová-Strýcová se po více než měsíci dočkala vítězství na okruhu WTA. Česká tenistka dnes potvrdila, že se jí v soubojích se Švýcarkou Oprandiovou daří, a po vydřené výhře 4-6 6-1 a 6-4 postoupila do druhého kola. V něm ji čeká turnajová jednička Carla Suárezová.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Oba dosavadní vzájemné duely Barbory Záhlavové-Strýcové a Rominy Oprandiové skončily ve třech setech vítězstvím české hráčky, která lépe zvládla i jejich první souboj na antuce.

Do něj tentokrát vstoupila lépe Švýcarka, jež o víkendu marně bojovala ve finále turnaje v Marrákéši o titul. Záhlavová-Strýcová sice po rychlé ztrátě podání dokázala ještě v prvním setu srovnat, hned ale znovu přišla o servis a tentokrát si už Oprandiová náskok pohlídala. Chvíle plzeňské rodačky přišly až ve druhé sadě, kdy třikrát po sobě soupeřku brejkla a vynutila si rozhodující set. V něm švýcarské tenistce hned odskočila a držela si vedení až do stavu 4-3. Oprandiová se ještě vrátila do zápasu, ovšem jeho závěr patřil Záhlavové-Strýcové: ta celkově pošesté prolomila servis své soupeřky a po dvou a půl hodinách utkání čistou hrou dopodávala.

O čtvrtfinále si Záhlavová-Strýcová zahraje s nejtěžší možnou soupeřkou, turnajovou jedničkou Carlou Suárezovou. Španělka si dnes bez problémů poradila s ruskou kvalifikantkou Allou Kudrjavcevovou, kterou porazila 6-1 6-2.

Nečekaně rychle se s portugalským turnajem rozloučila třetí nasazená Samantha Stosurová. Australanka přiletěla do Oeiras s bilancí tří porážek v řadě a čtvrtou si připsala v duelu s Timeou Bacsinszkou. Stosurová odstartovala lépe, ale o svůj náskok rychle přišla a od stavu 3-3 už utkání ovládla její soupeřka. Bacsinszká nechala po zbytek zápasu uhrát favoritku jediný game a z turnaje ji vyprovodila po výsledku 6-4 6-0.

Výsledky - Oeiras - ženy (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Oprandiová (Švýc.) 4:6, 6:1, 6:4
Suárezová (1-Šp.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:2
Bouchardová (2-Kan.) - Klejbanovová (Rus.) 6:4, 6:1
Bacsinszká (Švýc.) - Stosurová (3-Austr.) 6:4, 6:0
Vinciová (4-It.) - Cadantuová (Rum.) 6:2, 4:6, 6:1
Kanepiová (5-Est.) - Meusburgerová (Rak.) 6:2, 6:1
Kuzněcovová (7-Rus.) - Zhang (Čína) 6:4, 6:0
Vesninová (8-Rus.) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:1
Hercogová (Slovin.) - Vögeleová (Švýc.) 2:6, 6:2, 6:4
Beguová (Rum.) - Naraová (Jap.) 6:1, 7:6 (7:5)
Torróová (Šp.) - Peng (Čína) 6:1, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
jacksax
po více než měsíci... hm a kolik toho za ten měsíc prohrála?
škoda losu, ale nevadí. Pořád je to naše nejlepší tenistka. Jiné holky umí silněji a líp mlátit do míčku, ale to z nich lepší tenistky nedělá. u mě jsi prostě nejlepší!
Reagovat
dadaft
super Báro!

OT - zastavte už někdo toho skřeta, co mění fotbalová mužstva na házenkářská!
Reagovat
Frick
Hm, tak si tam budou Hradecká s Voráčovou nahánět bodíky. Krejčíková jako lucky loser. Měla tam hrát i Andrejka. Věřme, že tam není kvůli zranění a ne že by se tam potkala s Lucií.
Reagovat
PetaM
Andrea je prý ještě nemocná, dávala na fb fotku z postele ... :D :D
Reagovat
VlS
gratulace
Reagovat
gigin
Jj, go Barunko go :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborne...uz se s Karlickou tesime;)P

Bude buchec na BH a poslem Barunu do buface na "vlakovy nadrazi", aby si pockala na "svuj vlak" na dalsi turnaj;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist