Záhlavová v Memphisu vyřadila nasazenou Kudrjavcevovou

13. 2. 2011, 21:57
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Sandra Záhlavová, jež si nedávno v Melbourne zvedla sebevědomí vyrovnaným soubojem s Venus Williamsovou, se na halovém podniku v Memphisu postarala o vyřazení nasazené čtyřky Kudrjavcevovové. Naopak vypadla Andrea Hlaváčková, jež nestačila na osmnáctiletou Watsonovou.
Sandra Záhlavová

Sandra Záhlavová, jež na letošním Australian Open potrápila Venus Williamsovou, dala oproti minulým sezonám přednost před antukou v Jižní Americe halovému turnaji v Memphisu. V zahajovacím zápase narazila na čtvrou nasazenou Allu Kudrjavcevovovou a favorizovanou Rusku dokázala vyřadit.

Česká hráčka vyhrála 7-6 6-4 a o čtvrtfinále by si mohla zahrát s krajankou Hradeckou, kterou zápas 1. kola proti Američance Dittyové teprve čeká. Hradecká ale do Tennessee ještě ani nedorazila, v neděli večer triumfovala na turnaji ITF v Midlandu.

Po třech porážkách v řadě se výhry dočkala také Renata Voráčová. Nasazená sedmička smetla 6-2 6-1 domácí Christinu McHaleovou a zahraje si o první čtvrtfinále od loňského dubna. O to bude bojovat buď s Gruzínkou Tatišviliovou, nebo Ruskou Pervakovovou.

Naopak Andrea Hlaváčková v městě na řece Mississippi do druhého kola nepostoupila. Čtyřiadvacetiletá Češka nestačila na o šest let mladší naději britského tenisu Heather Watsonovou. V prvním setu Hlaváčková uhrála na returnu jen čtyři fiftýny, a i když ve druhém dokázala manko jednoho brejku smazat, po 75 minutách prohrála 3-6 5-7.

V pondělí se v Memphisu kromě Hradecké představí také jako nasazená jednička Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou čeká Nizozemka Krajiceková.

Hájek zvládl kvalifikaci
V Tennessee hrají současně také muži. Největšími favority budou domácí Andy Roddick a Španěl Fernando Verdasco. 

Z Čechů startuje Radek Štěpánek, jehož v prvním kole čeká Němec Benjamin Becker, a překvapivě také Jan Hájek. Ten uspěl v kvalifikaci, když dnes v rozhodujícím zápase smetl 6-3 6-1 Keie Nišikoriho.  V hlavní soutěži se utká buď s Chorvatem Karlovičem, Srbem Tipsareviče, Jihoafričanem Andersonem nebo Mannarinem z Francie. 

Český tenista přitom s japonským soupeřem prohrál před pár dny zápas 1. kola v San Jose. Talentovaný Japonec navzdory porážce může jako nejvýše nasazený hráč kvalifikace doufat, že si v hlavní soutěži zahraje jako lucky loser.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS
(USA / Tennessee , tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (13. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová (ČR) - Kudrjavcevová (4-Rus.) 7-6(6) 6-4
Voráčová (7-ČR) - McHaleová (USA) 6-2 6-1
Watsonová (Brit.) - Hlaváčková (ČR) 6-3 7-5
Rybáriková (SR) - Kingová (8-USA) 6-1 3-6 7-6(9)
Glatchová (USA) - Capraová (USA) 6-2 6-0
Vandewegheová (USA) - Grönefeldová (Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist