Záhlavovou-Strýcovou ze Stanfordu vyprovodila Radwaňská

26. 7. 2011, 09:57
Aktuality 3
WTA STANFORD - Barbora Záhlavová-Strýcová, jediná Češka na právě probíhajících turnajích WTA, skončila ve Stanfordu hned v prvním kole. Plzeňská rodačka utrpěla už druhý letošní debakl s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová měla slušný vstup do sezony. Z úvodních devíti turnajů se hned osmkrát dostala minimálně za úvodní kolo, od začátku března se ale začala trápit. Z posledních 18 zápasů pouze pětkrát vyhrála, z toho tři duely byly začátkem července během úspěšného tažení do semifinále klání v Bastadu.

Poslední porážku si pětadvacetiletá rodačka z Plzně, jež nedávno vypadla z Top 50 na aktuální 72. místo, trpěla na turnaji WTA Premier ve Stanfordu. Česká tenistka si v souboji s pátou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou, které poslední dvě porážky na okruhu připravily Kvitová (Eastbourne) a Cetkovská (Wimbledon), udržela jediné ze sedmi podání a za 68 minut prohrála hladce 1-6 2-6.

S o tři roky mladší Radwaňskou tak letos utrpěla už druhý debakl, v Miami proti Polce uhrála dokonce jen jeden game. Celkově ve třech vzájemných střetnutích urvala 10 her.

14. hráčka světa Radwaňská, jež obhajuje loňské semifinále, se v dalším zápase střetne s Kai-chen Chang z Tchaj-wanu. Ta na úvod zdolala domácí Hilary Barteovou.

Poprvé od čtvrtfinále ve Wimbledonu, kde se postarala o vyřazení světové jedničky Wozniacké, se na kurtech objevila Dominika Cibulková. Dvaadvacetiletá Slovenka si v prvním přípravném zápase na amerických betonech poradila s o 18 let starší japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou po setech 6-2 7-6.

Cibulková mohla vyhrát snadněji, za stavu 5-3 ve druhém setu ale nevyužila mečbol a v tie-breaku byla ráda, že odvrátila celkem čtyři setboly.

Rebecca MarinováSuverénní McHaleová a Marinová
Ve 2. kole se osmá nasazená Cibulková utká s domácí naději Christinou McHaleovou. Devatenáctiletá Američanka rozdrtila za 45 minut 6-1 6-0 Chorvatku Mirjanu Lučičovou, jež spáchala 12 dvojchyb a na returnu uhrála jen dva fiftýny.

Úspěšnýž vstup do turnaje má za sebou dvacetiletá Rebacca Marinová. Kanaďanka, jež za poslední rok zaznamenala žebříčkový posun o více než 150 míst do Top 40, v zápase s Američankou Coco Vandewegheovou neztratila jediný servis a zvítězila dvakrát 6-4.

"Jsem docela spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Byl to můj první zápas na letní US Open sérii a dokázala jsem ho vyhrát, což je vždy dobrý pocit. Spokojená jsem hlavně se svým podáním," komentovala Marinová.

Za posledních 23 let vyhrála turnaj WTA jediná Kanaďanka - před třemi lety právě ve Stanfordu Alexandra Wozniaková po výhře nad Marion Bartoliovou. A právě Francouzka je příští soupeřkou talentované Marinové. "Loni jsem s ní hrála v Quebeku a byla to moje první výhra nad soupeřkou z Top 20. V poslední době hraje velmi dobře a asi se mi bude chtít pomstít - bude to těžký zápas," uvědomuje si mladá Kanaďanka.

Favoritkami Azarenková a Šarapovová
Do Kalifornie přicestovalo hned osm hráček elitní světové dvacítky v čele s Běloruskou Viktorií Azarenkovou a Mariíí Šarapovovou, čtvrtou, respektive pátou hráčkou planety. Obě hrály naposledy ve Wimbledonu, kde je zastavila pozdější šampionka Kvitová.

Díky 'chráněnému žebříčku' je v soutěži také bývalá světová jednička a vítězka 13 grandslamů Serena Williamsová, jež se do tenisového kolotoče postupně vrací po vleklém zranění chodidla a plicní embolii. Turnaj na americkém betonu před US Open, ze kterého má celkem tři tituly, vyhrála naposledy před 10 lety, tentokrát je ale po úspěchu hladovější více než v pedchozích sezonách.

- WTA PREMIER STANFORD (USA / Kalifornie, tv. povrch, 721.000 dolarů) -
pondělní výsledky (25. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (5-Pol.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-2
Cibulková (8-SR) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 7-6(7)
Marinová (Kan.) - Vandewegheová (USA) 6-4 6-4
McHaleová (USA) - Lučičová (Chorv.) 6-1 6-0
Kai-chen Chang (Tchaj-wan) - Barteová (USA) 7-5 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Aojamaová/Fudžiwaraová (Jap.) - Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak ja tu zahlavovou-strycovou nemam rad ://
Reagovat
smazaný uživatel
proč ne? vždyt je s ní sranda
Reagovat
smazaný uživatel
co je moc, to je prilis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist