Záhlavovou-Strýcovou znovu potopil servis, na Hantuchovou nestačila

4. 8. 2011, 08:19
Aktuality 1
WTA CARLSBAD - Barbora Záhlavová-Strýcová v Carlsbadu vinou problémů s vlastním podání končí ve druhém kole. Během dvou zápasů o svůj servis přišla hned patnáctkrát, na Slovenku Danielu Hantuchovou však už matný výkon nestačil.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v kalifornském Carlsbadu přerušila neúspěšnou minisérii tří porážek v řadě, po vydřeném vítězství nad Scheepersovou jí ale další slabý výkon na podání proti Daniele Hantuchové nestačil.

Česká tenistka Slovenku porazila na loňském Wimbledonu poté, co prohrála první set 1-6. Zápas v San Diegu začala stejně a dokonce nakročila i k obratu, neboť se ve druhé sadě ujala vedení 3-0. Jenže k devíti ztraceným servisům z úvodního kola přidala dalších šest a nakonec prohrála hladce 1-6 3-6.

Minulý týden ve Stanfordu Ana Ivanovičová překvapivě nestačila na Ayumi Moritaovou. "Nehrála jsem na úrovni, jakou bych čekala. Ale něco pozitivního si ze zápasu určitě odnesu. Před týdnem jsem začala pracovat s novým trenérem a novým týmem a taková změna vyžaduje nějaký čas. Je to zklamání, že jsem prohrála a nemůžu v turnaji pokračovat dál, ale po pár týdnech přípravy si určitě budu věřit mnohem víc," dodala třiadvacetiletá Srbka.

Možnost ověřit si narůst formy měla po pouhých osmi dnech, neboť i v Carlsbadu soutěž odstartovala proti Moritaové. Tentokrát už bývalá světová jednička nezaváhala a vyhrála 6-1 7-6, byť ve druhé sadě doháněla hrozivé manko 0-5.

"Bylo to opravdu uspokojivé vítězství. Pokaždé, když se dostanete z takové ztráty, tak je to zvláštní pocit, rozhodně příjemný. Z téhle výhry mám velkou radost," komentovala Ivanovičová.

Ve druhém kole už dohrála jediná bývalá šampionka v soutěži Kimiko Dateová-Krummová. Čtyřicetiletá japonská vítězka z roku 1996 podlehla drtivě 1-6 2-6 Sabině Lisické.

Německá tenistka tak navázala na pondělní výhru 6-0 6-2 nad Arnovou a vyhrála už 16. z posledních 18 utkání.

"Mám za sebou další skvělý den! Druhé kolo jsem zvládla opravdu rychle, se svou hrou jsem spokojená. Už mám za sebou rozhovory do médií i všechny zálěžitosti, které po zápase musím udělat, včetně masáže po zápase," napsala na zeď svého Facebooku třiadvacetiletá Lisická, kterou zítra čeká Američanka Coco Vandewegheová, jež otočila zápas proti náhradnici za zraněnéou Cibulkovou s Olgou Savčukovou z Ukrajiny.

Devatenáctiletá Vandewegheová, jež loni v San Diegu prošla kvalifikací a přes Zvonarevovou prošla až do čtvrtfinále, začala zápas lépe a ujala se vedení 4-0. Přesto úvodní set prohrála a musela duel obracet.

Jedinou nasazenou hráčkou, jež ve středu vypadla, je Julia Görgesová. 20. hráčka světa podlehla osmnáctileté Sloanně Stephensové, která je v žebříčku o více než 100 míst hůře postavenou hráčkou, a prohrála už čtvrté utkání v řadě. Pro Američanku Stephensovou je to první výhra nad hráčkou Top 20 a je to poprvé, co na okruhu WTA vyhrála  dva zápasy po sobě.

"Po celý zápas jsem hrála svou hru, ale to mi právě teď nestačí. Musím pochválit Sloannu, nedala mi žádnou šanci, žádné body zadarmo," komentovala dvaadsvacetiletá Němka. "Prohrála jsem zápas, ale na své hře bych nic neměnila, jsem s ní spokojená," dodala hráčka, jež může být příští rok soupeřkou českých tenistek v 1. kole Fed Cupu.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie / San Diego, tv. povrch, 721.000 dolarů)
středeční výsledky (03. 08. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Hantuchová (8-SR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-3
Shuai Peng (4-Čína) - Rodionovová (Austr.) 6-1 6-3
Ivanovičová (5-Srb.) - Moritaová (Jap.) 6-1 7-6(5)
Stephensová (USA) - Görgesová (7-Něm.) 6-3 7-5
Lisická (12-Něm.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-1 6-2
Erraniová (15-It.) - Kingová (USA) 6-3 6-2
Razzanová (Fr.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 6-3
Duševinová (Rus.) - Hercogová (Slovin.) 4-6 6-1 6-4
Briantiová (It.) - Arvidssonová (Švéd.) 0-6 7-6(5) 7-6(7)
Jie Zheng (Čína) - Vinciová (It.) 6-4 6-2
Paszeková (Rak.) - Kirilenková (Rus.) bez boje
McHaleová (USA) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 3-1 skreč K.
Vandewegheová (USA) - Savčuková (Ukr.) 6-7(7) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
5zdenek5
bez servisu nemůže pomýšlet na úspěch !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist