Zahrál si dvě grandslamová finále. Dnes Jihoafričan Anderson ukončil kariéru

3. 5. 2022, 18:58
Aktuality 10
Někdejší finalista Wimbledonu a US Open Kevin Anderson oznámil konec kariéry. Pětatřicetiletý Jihoafričan, jenž kvůli častým zraněním nikdy zcela nenaplnil svůj potenciál, o svém rozhodnutí informoval na sociálních sítích.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Ve světovém žebříčku vystoupal 203 centimetrů vysoký tenista, jenž vždy vynikal skvělým servisem, nejvýše na páté místo v roce 2018. Po sérii zranění kolena, ramena a kotníku ale aktuálně vypadl z první stovky.

"Prožil jsem tolik různých výzev a emocí, tento sport může být velice vzrušující, ale zároveň i osamělý. Zažil jsem vrcholy a pády, ale za nic bych to nevyměnil," uvedl. "Když jsem byl malý, táta mi říkal, že úspěch neurčují výsledky, ale úsilí a oběti, které vynaložíte na své cestě za tím stát se svým nejlepším já. A já do toho dal všechno," dodal.

Anderson začal s profesionálním tenisem v roce 2007. Na okruhu ATP získal sedm titulů ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. Na grandslamech se k triumfu dostal nejblíže v roce 2017, kdy prohrál finále US Open s Rafaelem Nadalem, a o rok později ve Wimbledonu, kde v duelu o titul podlehl Novaku Djokovičovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Newcombe
Rád jsem sledoval jeho kamikadze styl. Buum, buď to vyjde nebo ne, ale příští úder bude zase Buum!smile
Reagovat
Krisboy
Přeju hodně štěstí v civilu!!

smilesmile
Reagovat
mamina
Je to jeden z nejsympatičtějších a nekonfliktních tenistů. I když ve vzájemných soubojích s Berďou jsem vždycky fandila Tomovi, tak Kevina mi bylo vždy tak trochu líto. Hrál dobře, ale na Tomáše neuměl. A ta dvě velká finále v době vlády Rafy a Fedexe, tak ta se počítají. Přeji mu hodně štěstí v osobním životě a snad bude pokračovat v tom, co umí a bude předávat své zkušenosti.
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
turista
Škoda. Je to sympatický tenista.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda těch zranění, pořád ovšem méně než DelPo.
Kevin mi byl vždycky moc sympatický a mrzelo mě, že nedotáhl některé velmi dobře rozehrané zápasy proti Jokerovi a dalším. S Tomášem měl neobyčejně mizerný matchup.
Hodně štěstísmile
Reagovat
SwissMaestro
Osobně si myslím, že dosáhla více než on sám a fanoušci čekali. Ty dvě GS finále už mu nikdo nesebere, v nejtěžší éře.
Reagovat
Stan_Borowitz
"...my Dad put a racquet in my hands and told me if I was willing to work hard, I could be one of the best players in the world..."

Nakonec měl tatínek pravdu. Být mezi pěti nejlepšími... no řekněte, pánové (a dámy), kdo to má?
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nečekala. Nezapomenu, jak pořád hráli s Berďou a ten ho porážel a také, že hrál dvě GS finále. Tak ať se daří, Kevine.
Reagovat
Jon61
Máte pravdu, Tomáš s Kevinem má tuším bilanci 13:0, takovou bilanci s jiným hráčem z tenisové špičky neměl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist