Zakopalová a Záhlavová odstartovaly na antuce vítězně

4. 4. 2011, 16:44
Aktuality 7
České tenistky si na turnaji v Marbelle udrží po dnešku stoprocentní bilanci. Klára Zakopalová i Sandra Záhlavová zvládly své první zápasy, v nichž úspěšně vstoupily do antukové části sezony.
Klára Zakopalová

Jako vůbec první hráčka na turnaji postoupila do dalšího kola Sandra Záhlavová, která se tak postarala také o první překvapení. Její soupeřkou totiž byla sedmá nasazená Roberta Vinciová z Itálie, proti níž ukončila sérii pěti porážek.

Záhlavová, která přešla přes první kolo naposledy na únorovém turnaji v Memphisu, už v úvodním setu sebrala Vinciové třikrát podání a nepolevila ani v další sadě. Za hodinu a půl vyhrála česká tenistka 7-5 6-3 a oplatila tak Vinciové těsnou porážku z jediného předchozího vzájemného duelu v roce 2006.

Klára Zakopalová byla ve svém prvním zápase na turnaji v roli favoritky, tu ale dlouho nepotvrzovala. Běloruska Anastasia Jakimovová ji v prvním setu deklasovala 6-1 a ve druhém vedla už 4-1. Zakopalová se však nevzdala a postupně začala přebírat otěže utkání. Druhou sadu vyhrála 7-5 a v rozhodujícím setu už překvapení nepřipustila. Soupeřce ještě čtyřikrát prorazila servis a za necelé dvě a půl hodiny zvítězila 1-6 7-5 a 6-3.

V Marbelle se představí také Iveta Benešová, která v prvním kole nastoupí proti Španělce Anabel Medinové-Garriguesové.

 

Výsledky - Marbella (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (6-ČR) - Jakimovová (Běl.) 1:6, 7:5, 6:3, Záhlavová (ČR) - Vinciová (7-It.) 7:5, 6:3, Dulgheruová (4-Rum.) - Pivovarovová (Rus.) 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 7:5, Erraniová (8-It.) - Cirsteaová (Rum.) 1:6, 6:4, 6:2, Pousová-Tiová (Šp.) - Hercogová (Slovin.) 6:1, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díky Mateji za info,to jsem si vyhledal taky.Myslel jsem jestli neměla třeba nějaký problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby měl Zakopalová lepší servis tak by byla hodně dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Odvrátit dva mečboly,tak to je super,snad to Kláru nakopne.Sandra,tak ta hodně překvapila,velká gratulace.Já sice moc antukový turnaje nemusím,tak uvidíme co zítra předvede Iveta.Teď hrje Birnerová vyrovnaný set s Czink v Charlestonu,nevíte někdo proč Czink tak žebříčkově padla?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak loni postoupila do ČF v Brisbane a hrála vyrovnanej zápas s heninovou, ale pak sehrála sérii 15 turnajů, kdy 14 x prohrála v prvním kole a jen jednou postoupila do druhého kola. A po Wimbledonu vůbec nehrála. Skončila s bilancí: 3:16.
Reagovat
smazaný uživatel
Doplňuji jen, že Klára v druhém setu za stavu 4:5 při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně jsem čekal, že Klára zvítězí přesvědčivěji; doufejme, že v druhém kole bude mít větší formu, poněvadž bude mít těžkou soupeřku -- Angeliku Kerberovou nebo Dominguez Lino.
Reagovat
majkl005
Sandra rozhodně příjemně překvapila :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist