Zakopalová Cibulkovou nedorazila a v Barceloně končí

12. 4. 2012, 19:55
Aktuality 14
WTA BARCELONA - Klára Zakopalová v Barceloně do čtvrtfinále nepostoupila. V souboji s třetí nasazenou Dominikou Cibulkovou, který byl kvůli dešti přerušen, vedla ve třetím setu 4-2, nakonec ale padla 7-5 4-6 4-6.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová na prvním letošním turnaji na antuce postoupila do 2. kola, v němž už ale na favorizovanou soupeřku nestačila. V Barceloně podlehla 7-5 4-6 4-6 Slovence Dominice Cibulkové.

Zakopalová v utkání, v němž tenistky ztratily dohromady sedmnáctkrát podání, vyhrála první set. V druhé sadě byl zápas za stavu 2-4 a 40-40 při podání Cibulkové na více než hodinu přerušen kvůli dešti, a i když česká tenistka po návratu na kurt Slovence servis sebrala, ztrátě setu nezabránila, V rozhodujícím dějství Zakopalová vedla už 4-2, nicméně třetí nasazená Slovenka čtyřmi vyhranými gamy za sebou skóre otočila a po proměněném třetím mečbolu vyhrála nad zkušenou Češkou i druhý vzájemný zápas.

Dobrou zprávou pro české tenistky je mizerná forma Italek, proti kterým budou příští víkend v Ostravě bojovat o postup do finále Fed Cupu.

Italkám se před Fed Cupem nedaří
Včera v Katalánsku překvapivě vypadla nejvýše nasazená Francesca Schiavoneová i dvojnásobná vítězka turnaje Roberta Vinciová a dnes v zápase druhého kola nečekaně prohrála také nasazená pětka Flavia Pennettaová. Třicetiletá Italka dnes nestačila na Ukrajinku Julii Bejgelzimerovou, které podlehla 2-6 7-6 4-6 a na třetím turnaji v řadě nedokázala vyhrát víc jak jeden zápas.

Do čtvrtfinále z kvarteta nominovaných Italek postoupila pouze Sara Erraniová. Tenistky z Apeninského poloostrova se ve Španělsku udržely ve hře alespoň ve čtyřhře - do semifinále postoupila Pennettaová se Schiavoneovou i i nejvýše nasazené Erraniová s Vinciovou, které v boji o finále vyzvou české tenistky Petra Cetkovská s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

204. hráčka světa Bejgelzimerová se z kvalifikace dostala v 28 letech poprvé do čtvrtfinále turnaje WTA a kapitán ukrajinského fedcupového týmu Igor Dernovskij teď možná lituje, že Bejgelzimerovou nenominoval na baráž proti Američankám.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 04. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (3-SR) - Zakopalová (ČR) 5-7 6-4 6-4
Bejgelzimerová (Ukr.) - Pennettaová (5-It.) 6-2 6-7(5) 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cetkovská/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Solerová/C. Suárezová (Šp.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Tak zatipujeme na zítra?
Govortsova - Cirstea - tipnu zase Soranu, třeba si dá budíka už před prvním setem.
Dominika - Beygelzimer tipnu si Domču, oňuchá míčky a pojede
Karlička - Simona; no dal bych Simonu, ale mám pocit, že Karlička chce doma vyhrát, no.
Sara - Julie - Čumáček myslí, že Julie a já mu budu věřit.
Kodaň
Caro - Alize; na Wozniacki shut musí vyhrát Caro
Jovanovski - Martič; tipnu si Petru
Kaia - Jelena; ani jedna nemá superformu, ale tipnu Kaiu
Mona - Andělka; kanibalskej zápas - tipnu Monu, Andělka mi připadá nějaká jalová
Reagovat
smazaný uživatel
No teda ja bych dnes mel stahnout spise ocas a jit na dlouhej vylet nekam hodne do hlubokeho lesa, min. na mesic:)...jako netrefit ani jeden zapas, to uz chce, aby clovek byl poradne pekne prastenej:)

Tak proc ne, jdu do toho...kdyz uz delam ze sebe idi*ta, tak poradne, at to stoji za to:D

1- tipuji tu Govortsovou...:D prosim bez komentare:)
2- No ja take doufam, ze to bude Dominika
3- Tipnu Karlicku nebot bych ji to asi vic pral:)
4- Sara, budu verit Sare, at mne klidne i pes sezere:)

Kodan
1- Tipuji Karolinu, posledni dobou jsem jen montyho stval, tak at si to u nej trosku vyzehlim:), ikdyz ted nevim...dycynky rika, ze je rad, kdyz tipuji proti ni, ze pak ma jistotu, ze Karol vyhraje...uf tak nevim. Dobre chci opravdu tomu Montymu udelat radost, takze tipuji ze vyhraje uplne jasne Alize:D (doufam, ze to zafunguje)
2- Jsem pro Petru, jen kvuli tomu jmenu:)
3- Ja si tipnu spis tu Jelenu
4- Urcite tipuji Monu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Julii budu podporovat vším možným :-), ale jak jsem ji dnes viděl, tak nevím..nevím..
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, ze jsem tipl Saru...muzes byt uz pomalu klidnej:D urcite to bude naopak, a nemusis ji ani nejak zvlast podporovat. Uz je to podporene mym tipem, a vzhledem k memu dnesnimu vykonu, opravdu celkem slusne:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je to jedno, jak tipuješ... Jenom doufám, že si Alizé před zápasem vypne telefon. :D Caroline věřím a budu jí věřit. Z jejího zápasu proti Pauline jsem bohužel viděl jenom poslední výměnu. Přijel jsem domů, zapnu to a koukám, že Caro má mečbol. :) Podle těch statistik to vypadalo, že Pauline hodně kazila a Caro jí k ničemu nepustila (k žádnému brejkbolu). Fakt mě mrzí, že jsem to neviděl. No jo, kdybych nebyl vůl a nezdržel se... :D
Reagovat
VlS
Díval jsem se na první set a Pauline hrála hodně mizerně, tak pak už jsem se radši díval na něco jiného. Caro nekazila a víc nebylo ne potřeba, ale ani možné, ty míče nějak nechodily zpátky.
Reagovat
tommr
měla to ve třetím setu nadějně rozehraný. Těch 17 ztracenejch podání obou hráček je ovšem i na poměry WTA dost ...
Jinak vyřazení Kláry znamená, že všechny naše hráčky už na turnaji skončily což je určitě zklamání. Nic to ale není proti Italkám, kterejm už vypadly jejich tři nejlepší hráčky. Pokud to nebylo z taktickejch důvodů tak to je pro nás velice dobrý znamení pro nadcházející FC utkání v Ostravě ... :)
Reagovat
VlS
Tak probrala se ta Sorana, nebo bude spinkat do konce zápasu? Chvilku to vypadalo, že se probrala a už to zas nevypadá. Úplně mě dostala autem snad někam za stadion.
Reagovat
VlS
Probudila se.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, jak píšeš ukvapené komentáře... Mohl bys přece vědět, že čert/ice nikdy nespí (hláška z mojí oblíbené pohádky). :) Sorana se nakonec rozehrála k pěknému výkonu. Podle mě pro ni bylo skóre 1. setu trochu kruté. Všech sedm gemů bylo vyrovnaných, ale Sorana jich šest prohrála. Je tedy pravda, že některé pěkné winnery střídala se zbytečnými chybami... Pak už chyb ubylo a Sorana se chytla, zatímco Dominguez hlavně ve 3. setu nevycházel servis. Sorana byla výborná hlavně na returnu, to byly pumelice. :)
Reagovat
VlS
Tak ten první set, ten odehrála Sorana strašně. To byly auty o metry, nahrávky na smeče, děs běs. Ve třetím hrála stejně špatně Španělka.
Reagovat
smazaný uživatel
No určitě to byla od Sorany nejméně povedená část v celém zápase, ale nemyslím si, že by to bylo až tak strašné... Sice první i třetí set skončily výsledkem 6:1, ale snad v každém gemu 1. setu uhrála Sorana minimálně dva fiftýny, zatímco Dominguez ve třetím setu prohrávala i čistou hrou... Tušil jsem po prvním setu, že když Sorana zpřesní hru, tak má velmi dobrou šanci na obrat. To se taky stalo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
na antuce je zakopalka marná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist