Zakopalová je i přes pády čtvrtý rok po sobě ve třetím kole. Karolína Plíšková a Záhlavová-Strýcová končí

27. 6. 2013, 14:57
Aktuality 7
Klára Zakopalová i přes několik uklouznutí a následné pády na londýnské trávě postoupila čtvrtý rok po sobě do 3. kola Wimbledonu. Česká tenistka dnes porazila Němku Anniku Beckovou a s Číňankou Na Li si zahraje o vyrovnání grandslamového maxima. Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová naopak dohrály.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová před Wimbledonem prohrála celkem šest zápasů v řadě, v úterý ale porazila Danielu Hantuchovou a spadla z ní psychická deka. Set dnes neztratila ani v souboji s o 12 let mladší Němkou Annikou Beckovou, kterou jednatřicetiletá Češka porazila 7-6 6-3 a už čtvrtý rok po sobě v Londýně postoupila minimálně do 3. kola.

Annika Becková a Klára ZakopalováV utkání s Beckovou zkušená Češka asi sedmkrát spadla. Narazila si palec pravé ruky, který po utkání ledovala. "Zápas jsem s tím vyhrála, tak to snad nebude nic dramatického. Ale klouže to opravdu hodně a je to docela nebezpečný," řekla pražská rodačka k letos velmi diskutovanému povrchu, na kterém se zranila už řada tenistů včetně Viktorie Azarenkové či Jo-Wilfrieda tsongy.

Zakopalová v posledních čtyřech letech v All England Clubu prožívá svoji nejlepší grandslamovou sérii; v roce 2010 si ve Wimbledonu zahrála dokonce v osmifinále, další tři starty proměnila ve třetí kolo, které může letos ještě vylepšit. "To je docela dobrý, to jsem ani nevěděla. Ale mám trávu ráda, hraje se mi tady dobře, tak jsem ráda," řekla Zakopalová.

O vyrovnání grandslamového maxima (čtvrtfinále si zahrála i loni na Roland Garros) se Zakopalová utká v sobotu s šestou nasazenou Na Li z Číny.

Karolína PlíškováDalším dvěma českým zástupkyním se už dnes tolik nedařilo. Karolína Plíšková si na letošním Wimbledonu vytvořila své nové maximum, ale to už dnes nevylepšila. Při své premiéře ve druhém kole na grandslamu nevyužila v duelu s Chorvatkou Petrou Martičovou setbol v tie-breaku a za hodinu a čtvrt prohrála 6-7 a 1-6.

Plíšková na začátku dnešního utkání s Martičovou přišla o servis, ale brejk si vzala zpět a stejně jako její soupeřka už si podání v úvodním setu pokaždé pohlídala. Ve zkrácené hře byla za stavu 6-5 jediný míč od zisku setu, klíčové momenty ale zvládla lépe Chorvatka, která zkrácenou hru vyhrála 9-7. "Kdybych to udělala, tak to vypadalo jinak, ale selhal mi servis. Musím se naučit vyhrávat, i když mi nejde," řekla Plíšková, která v 1. kole dala 13 es, ale dnes udělala osm dvojchyb.

S Martičovou prohrála česká tenistka i potřetí v kariéře, krátce před Wimbledonem na 144. hráčku světa nestačila na turnaji ITF na trávě v Nottinghamu. Spokojená mohla být alespoň s tím, že hrála poprvé na grandslamu 2. kolo. "Za to jsem ráda, ale jsem teď naštvaná, protože tohle bylo hratelný a mohla jsem si zahrát ještě jedno," dodala zklamaná rodačka z Loun, jež v únoru získala v malajsijském Kuala Lumpuru svůj první titul na okruhu WTA.

Skončila rovněž Barbora Záhlavová-Strýcová, která wimbledonské semifinalistce z roku 2010 předloňské čtvrtfinalistce Cvetaně Pironkovové z Bulharska nedokázala ani jednou vzít podání a podlehla 5-7 3-6.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 22,56 milionu liber):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (32-ČR) - Becková (Něm.) 7-6(5) 6-3
Martičová (Chorv.) - Karolína Plíšková (ČR) 7-6(7) 6-1
Pironkovová (Bul.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:

Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Karolína Plíšková/Torrová-Florová (ČR/Šp.) 6-2 6-1
Aojamaová/Scheepersová (Jap./JAR) - Šafářová/Pavljučenkovová (9-ČR/Rus.) 3-6 6-3 6-4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Mayo
Klára na hrad !
Reagovat
Frick
Jakože se náš monarcha rozvede s Ivanou?
Reagovat
Fandina
Výborně a zase držím palce do dalšího kola ... pojď pojď pojď
Reagovat
Frick
Nic. Taková drobná panenka proti tý vošklivý ježibabě. Škoda. Ale tedy bila se.
Reagovat
Frick
Ty oba rozhodující brejky mi přišly trochu zbytečný. V TB se třeba mohlo stát všechno.

No a Karol už asi začne ta Martičová strašit...
Reagovat
Fandina
Kájo, první set byl hodně vyrovnaný. Ale i tak gratulka a držím palce příště. Karolínko pojď!
Reagovat
Fandina
Ještě debl, tak držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist