Zakopalová přejela i Bartoliovou, zahraje si o finále

3. 1. 2013, 13:57
Aktuality 17
Kláře Zakopalové se v úvodu nové sezony daří zatím na jedničku. Česká tenistka postoupila v úvodním ročníku turnaje v čínském Shenzhenu už do semifinále poté, co dnes porazila světovou jedenáctku Marion Bartoliovou hladce 6-3 a 6-2. O své první finále na okruhu WTA od roku 2010 si zahraje s Rumunkou Niculescuovou.
Klára Zakopalová

Už první dva zápasy v Shenzhenu napověděly, že Klára Zakopalová vstoupila do roku 2013 ve výborné formě. Česká tenistka v nich neztratila ani set, ale až dnes ji čekala nasazená soupeřka, která ji měla pořádně prověřit. A Zakopalová v této zkoušce proti 11. tenistce světa Marion Bartoliové obstála.

Aktuálně 28. tenistka světa přitom nezačala nejlépe, po neproměněném brejkbolu sama přišla o podání a prohrávala 1-3. Následně ale díky agresivní hře získala šest her v řadě a otočila vývoj první sady, kterou získala poměrem 6-3. Lépe si pak Bartoliová nevedla ani ve druhém setu. Francouzka si prohrála pět servisů v řadě a s turnajem se rozloučila porážkou 3-6 2-6.

"Výsledek vypadá dost jednoduše, ale musela jsem bojovat o každý míč. Je skvělé začít rok minimálně účastí v semifinále," řekla na kurtu Zakopalová, která si díky dnešní výhře v pondělním vydání pořadí WTA nejspíše vylepší devět let staré žebříčkové maximum, jímž je 27. příčka z roku 2006.

Pražská rodačka je momentálně na 28. místě a za semifinále má jistých 130 bodů. Minulou sezonu začala v lednu třemi porážkami, a proto by se měla nyní v žebříčku WTA posunout přibližně o čtyři místa. Po loňské úspěšné sezoně myslí letos i na elitní dvacítku. "Není nereálná," řekla Zakopalová, která si zahraje o své první finále na okruhu WTA od roku 2010.

V cestě do něj jí stojí Rumunka Monica Niculescuová, která si v Shenzhenu vede podobně suverénně. Ani ona dosud neztratila set, bez vážnějších problémů zvítězila i v dnešním utkání proti domácí I-miao Zhou.

I přes vyřazení nenasazené čínské tenistky budou mít domácí tenistky v semifinále dvojí zastoupení - a jistotu účasti jedné hráčky ve finále. Druhou semifinálovou dvojicí totiž tvoří Na Li a Shuai Peng. Nasazená jednička bez problémů porazila Srbku Bojanu Jovanovskou, Shuai Peng odvrátila mečbol v duelu s osmnáctiletou Němkou Annikou Beckovou, kterou porazila 2-6 7-5 a 6-2.

Výsledky - Shenzhen (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zakopalová (5-ČR)
- Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 6:2, Li Na (1-Čína) - Jovanovská (8-Srb.) 6:3, 6:3, Peng (6-Čína) - Becková (Něm.) 2:6, 7:5, 6:2, Niculescuová (Rum.) - Zhou (Čína) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
V Sydney bude hrát kvaldu jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Měla hrát, ale bohužel onemocněla a hrát nebude. :(((
Reagovat
nouma
Gratulace Klárko, hrála si fantasticky až sem myslel že doženeš ¨klokana¨ Marion k infarktu. Klárka by si finále zasloužila velice tka uvidíme co si pro nás přichystala na zítřek. Jinak Marion ten její úbor mi připomínal pyžamo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Klárko! :) Měl jsem to puštěné a díval jsem se tak trochu jedním okem... Klárka hrála výborně a s přehledem zakončovala výměny. Přišlo mi, že už se tolik netrápí jako dřív, když se jí třeba nějaký míček nepovede. Dneska byla celý zápas koncentrovaná, taky už je to zkušená hráčka. :) Marion byla asi velká zima podle toho, jak byla dneska navlečená...
Reagovat
tommr
no ona je tam asi opravdu velká kosa - už si na to stěžovala i Andrea Hlaváčková ... :)
Jinak doufám, že si taky ocenil, že Klára dneska zachránila Caro před vypadnutím z první desítky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, nad tím jsem ani nepřemýšlel. Na to jsi tady expert ty. :) Přál jsem Klárce, protože mi je sympatická. O ničem jiném jsem při tom zápase neuvažoval... Stejně si to nakonec budou muset uhrát všechny holky samy, pokud chtějí být na konci roku třeba v té první desítce. To platí pro Caro, Petru i všechny ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se ještě taky na první zápas Berdycha v roce 2013. Zdá se že monster forehand neztratil na kvalitě.
Reagovat
freeteepek
Moje oblíbená hráčka zase řádí! Je neuvěřitelný, jak slabě v novém roce hrajou skoro všechny top hráčky a jak se daří outsiderkám. V Brisbane je to zatím docela masakr velkých favoritek doprovázený překvapivými výkony Puigové, Tsurenkové nebo třeba Pavljučenkovové. A k příjemným překvapením této sezony se určitě svým dnešním výkonem přidala i Klára:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen neustále nechápu ,proč když zde je foto Petry ,vždy vyberou snímek kde ji to opravdu nesluší.Někdy mi to připadá i jako záměr,nebo umyslné.Ale mohu se také mýlit .
Reagovat
carolyn
:-) já už sem si kolikrát taky říkala, kdo sem vybírá ty fotky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by nám k tomu něco říct redaktor?
Reagovat
tommr
k dnešnímu senzačnímu vítězství je třeba Kláře samozřejmě pogratulovat. Je to skvělej vstup do sezóny a bude to znamenat další posun v žebříčku na kariérní maximum. A ani ta dvacítka není úplně nereálná. Navíc tím, že vyřídila Bartoliovou nepřímo pomohla i Petře ... :)
Jsem zvědavej jak si Klára povede v semifinále proti postrachu všech českejch tenistek Niculescový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klárka to vyhraje a ve finále ještě smete Li Nu. Já té naší pěkné holce věřím...
Reagovat
smazaný uživatel
Ukazuje, že bude hrát ještě dlouho! Bravo!
Reagovat
Karl
tommr
Reagovat
Karl
:D omylem jsem poslal příspěvěk, k věci:
Klárka má s Niculescuovou nulovou bilanci a tudíž nevím, co zas až tak čekat. Niculescuová v Šen-Čenu vyřadila ale i třeba Robsonovou a pokud Klárka vyhraje, obávám se, že to nebude jen ve dvou setech. Mimochodem, Klárka bude v příštím týdnu startovat v Hobartu a bude plnit roly třetí nasazené hráčky, doufám, že se jí povede alespoň tak, jako v Číně.
Reagovat
tommr
já narážel na výsledky Niculescový proti ostatním našim hráčkám, zejména proti Šafářový a Hradecký, který loni i předloni doslova zničila ...
Jsem proto mimořádně zvědavej jak si s její hrou poradí Klára. Myslím si, že Klára by si proti ní mohla vést podstatně líp než ty ranařky. Jak to ale bude ve skutečnosti ukáže až sám zápas ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist