Zakopalová se dočkala, letos poprvé vyhrála. Cetkovská končí v 2. kole

8. 2. 2012, 16:55
Aktuality 25
Na turnaji v Paříži už pokračuje pouze Klára Zakopalová, která si dnes v úvodním zápase poradila s Francouzkou Cornetovou a připsala si první letošní výhru. Naopak Petra Cetkovská už v zápase 2. kola nestačila na Němku Görgesovou. Snadným vítězstvím do soutěže vstoupila favorizovaná Maria Šarapovová.
Klára Zakopalová

Devětadvacetiletá Klára Zakopalová sice zahájila letošní sezonu třemi porážkami v řadě, v Paříži už se ale loňská osmifinalistka dočkala výhry. Podobně se trápící Francouzka Alize Cornetová dnes s českou hráčkou držela krok jen do poloviny úvodního setu. Na brejk Zakopalové ještě 114. tenistka světa dokázala zareagovat, aktivněji hrající Češka jí však poté sebrala podání ještě dvakrát a sadu získala poměrem 6-3.

Domácí divoká karta se před druhým setem radila s trenérem, ale nebylo jí to nic platné. Zakopalová dál spolehlivě servírovala a tvrdými vítěznými údery trestala především slabé druhé podání své soupeřky. Když za stavu 0-5 hrozil Cornetové 'kanár', dokázala ještě odvrátit mečbol, ale na víc než na čestný game už se nezmohla.

Příští soupeřkou Zakopalové bude Cvetana Pironkovová z Bulharska, které v první kole vzdala turnajová trojka Na Li z Číny.

"Hraje velice dobře, zkusím předvést co nejlepší výkon a uvidíme, jestli to bude stačit, nebo ne," řekla česká hráčka v televizním rozhovoru. Pironkovovou z předešlých čtyř vzájemných zápasů porazila jen jednou.

Zakopalová zůstala poslední Češkou na turnaji, neboť ve druhém kole vypadla Petra Cetkovská. Nad její síly byla Julia Görgesová, s níž za hodinu prohrála 1-6 4-6. Německá fedcupová reprezentantka o uplynulém víkendu potrápila i světovou dvojku Petru Kvitovou, se kterou ve Stuttgartu prohrála 8-10 ve třetím setu.

Ve svém vůbec premiérovém zápase v místní hale nezaváhala nejvýše nasazená Maria Šarapovová. Ruska, jež se bez ohledu na pařížský výsledek v pondělí posune na 2. místo světového žebříčku před Kvitovou, porazila hladce 6-3 6-1 Jihoafričanku Chanelle Scheepersovou.

Zápas byl vyrovnaný pouze do stavu 3-3, pak favorizovaná Šarapovová získala devět z deseti her a zaslouženě zvítězila. "Na začátku jsem trochu bojovala s povrchem, protože je tu o trochu rychlejší než byl ten na v Melbourne nebo ve Fed Cupu," komentovala finalistka letošního Australian Open.

V pátečním čtvrtfinále se Šarapovová utká s Rumunkou Niculescuovou, nebo nasazenou Němkou Kerberovou.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:1,  Görgesová (6-Něm.) - Cetkovská (ČR) 6:1, 6:4, Šarapovová (1-Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 6:1,  Vinciová (7.It.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:4, Parmentierová (Fr.) - Medinaová (8-Šp.) 2:6, 6:3, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Gajdošová (Austr.) 6:1, 4:6, 6:4, Matteková-Sandsová (USA) - Barroisová (Něm.) 7:6 (7:3), 6:2, McHaleová - Lepchenková (obě USA) 6:4, 7:5,

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
petrulinka
Já teda nevím, jestli blbě čtu, ale v úvodu článku je napsáno, že Cetkovská nestačila na němku Kerber a dole se píše, že hrála s Julií Gorges. Tak jsem z toho nějaká zmatená, s kým to vlastně hrála. Protože pokud vím, tak Kerber vyhrála nad Luckou Šafářovou a bude hrát s Niculescu. Ty články tu jsou někdy psané tak zmateně, myslím, že autor by si to měl po sobě vždy pořádně číst.
Reagovat
LubosZabloudil
Jméno v perexu bylo uvedeno chybně. Ty česko-německé souboje se mi v posledních dnech nějak propletly :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tradičně netradiční shrnutí dne: http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/streda-na-open-gdf-suez-v-parizi.html
Reagovat
VlS
Tak tenhle:
http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/stredecni-drbarna-bethanie-ma-nove.html
mě pobavil ještě víc :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Musím říct, že tvůj blog teď navštěvuju hodně často. :)

Paříž: Je zvláštní, že Lady Gagu nemusím, ale Bethanie se mi naopak líbí. :D A co se týče těch diváků, tak mi taky přijde, že na halovém turnaji v Paříži bývá publikum znuděné. Někdy to vypadá, jako by je tenis ani nezajímal...

Drbárna: Vika má moc hezké vlasy. :)
Reagovat
VlS
a tohle znáš? http://edition.cnn.com/video/#/video/sports/2011/08/11/open.court.petra.kvitova.cnn?iref=videosearch
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je velmi sympatická hráčka, ale její angličtina je na úrovni základní školy, měla by to trochu vypilovat :)
Reagovat
VlS
Je to prakticky rok staré, myslím, že je to už teď trochu lepší, ale má co dohánět. Akorát naučit se cizí jazyk, to je především o praxi a denodenním používání. Asi by tomu pomohl delší pobyt v anglofonní zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k neustálemu cestování do zahraničí se jí naskytuje mnoho příležitostí to pilovat :)
Reagovat
VlS
To cestování samo o sobě moc nepomůže, při tom vystačíš s omezenou slovní zásobou. To chce normální život, když musíš někomu vysvětlit, že máš rozbitý auto a co to dělá, že ti něco chutná nebo nechutná, pokecat si jen tak s někým koho neznáš a tak dál. Moje generace tohle už prostě nikdy nedožene a musíme si prostě s tou školní anglinou nějak vystačit, ale bejt mladej a bez závazků, tak na pár let vycestuju hned. Ono je to i o zkušenostech, jak se jinde žije, To z hotelu nepoznáš.
Reagovat
freeteepek
Angličtina Petry není dobrá, ale postupně se zlepšuje. Je zajímavý, že na to jak špatně mluví, všemu rozumí. I tomu, čemu já ne:-)
Reagovat
VlS
Víš co, asi před deseti lety jsem byl v Anglii asi 8 týdnů na intenzivní anglině. Měli jsme tam jen rodilé mluvčí jako lektory a prostě jsi tam musel, neměl jsi žádnou možnost se domluvit jinak než anglicky. To je nejlepší škola. Ale na druhou stranu - oni (Angličani, Američani) vědí že jsi cizinec a berou to vlastně jako +, že jsi se naučil vůbec nějak se domluvit, protože oni cizí jazyky vesměs neumí vůbec. Jeden lektor, když jsem mu říkal, že jsem "dneska" úplně blbej a nejsem schopnej dát dohromady větu mi na to řekl, že blbej je on, protože mě to za prvé nenaučil, zadruhé, že já mluvím česky a rusky a učím se anglicky a on umí jenom anglicky. Dost mi to tenkrát pomohlo.
Podívej se, jak mluví třeba Španělé nebo Francouzi. Takovej David Ferrer na to, jak se pohybuje na okruhu dlouhu, to je teda o hodně větší bída než Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady probirate koko ti
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, něco z toho jsem už viděl. Co se týče angličtiny, tak je jasné, že Petra nemluví jako Masha nebo Vika, které žijou (žily) v Americe. Ale taky si myslím, že na tom Petra zdaleka není nejhůř. Mimochodem, angličtina v podání Španělů zní většinou hodně zvláštně. :D
Reagovat
VlS
bohužel nepřekvapila. Mimo chvíle v druhém setu,kdy se jí podařilo ukořistit servis Julie na stav 3:1, neměla prakticky šanci. Servis ihned při první příležitosti vrátila a nabídku tří brejků v další hře už nepřijala, naopak Julii pustila vzápětí do brejku na 5:3. Sice ještě uhrála další svůj servis na 5:4, ale Julia už v pohodě dopodávala.
winers 18:8 pro Julii, UE 30:18 pro Petru dává jasný obraz.
Tak teď se bojím, aby Klárka s Pirožkou nedopadla podobně, Pirožka má rychlé povrchy docela ráda, jak ukazuje na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mi ten zápas připomínal sobotní utkání Mashy ve Fed Cupu. První set přinesl řadu brejků. Masha potvrdila brejk do třetice všeho dobrého, dostala se do vedení 5:3 a při podání soupeřky ukončila set. Druhý set byl zase (stejně jako v sobotu) o dost jednodušší. Masha v něm ani jednou neztratila servis a získala dva brejky, které jí zajistily vítězství.
Docela vtipný byl rozhovor po zápase. Na Mashu směřovala otázka, jestli bude po dnešní výhře nakupovat. Odpověděla, že možná bude, jestli se trochu oteplí. :D No zanedlouho bude Masha dostávat svatební dary... :)
Reagovat
VlS
Zapomněl jsi zmínit údiv komentátora, proč se má oteplit, když je ze Sibiře :-D
Jinak - Maša hrála proti Jihoafričance, která byla při poslední návštěvě Krugerova národního parku tak neopatrná, že jí hladová hyena sežrala servis a jí tak nezbylo, než nastoupit k utkání zcela bez servisu.
Utkání dvou hráček s poměrně špatným pohybem na rychlém povrchu chybějící servis na jedné straně rozhodl automaticky.
Přiznávám, že se Marie postupně rozehrávala a byla ke konci přesvědčivější, než na hodně rozpačitém začátku. Ale jestli bude pokračovat v dnešním výkonu, tak bránu SF nejspíš nenavštíví, zvlášť jestli Andělka přehraje Monicu.
Reagovat
smazaný uživatel
No zanedlouho bude Masha dostávat svatební dary... :)
Oni se chtěj se Sashou vzít? :-) Vím že jsou zasnoubeni a on ji i požádal o ruku, ale Masha odmítla...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Na to mu řekla, že žije na Floridě. :D Scheepers dala hodně dvojchyb, ale taky tam měla nějaká esa... Angelique je na velkém vzestupu a podle mě brzy dosáhne na první dvacítku. Ale dovolím si připomenout výsledek zápasu Masha - Angelique ze 3. kola letošního AO. Masha vyhrála 6:1, 6:2. Každý zápas je jiný, přesto se mi zdá tvoje prognóza lehce ukvapená. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, zasnoubeni jsou už od října 2010. Já mám informace, že Masha přijala, jenom zatím nemluvila o přesném termínu svatby... Saša to nechává na ní.
http://en.ria.ru/sports/20120126/170960271.html

A český bulvár už pláče. :D
http://www.superspy.cz/sport/11455-fotogalerie-placeme-nenavidena-kraska-se-vdava
http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/69109/tenistka-sarapovova-a-basketbalista-vujacic-bude-svatba.html
Reagovat
VlS
Musíš si tam přečíst to" jestli bude pokračovat v dnešním ......... :-D

Ale máš pravdu v jednom, proti někomu, kdo hraje blbě se špatně vyhecovává k výkonu, když stačí hrát na čtvrt plynu. Chanelle hrála v podstatě bez nápadů (až na pár světlých výjímek), dávala Marii míče na raketu a čekala, že se vyhází, pak se obvykle vyhodila sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Kláře. Ale udělat z Kláry Zakopalové Koukalovou ... doufejme, že to autor opraví.
Reagovat
Administrator
Díky, opraveno. Už to bude šest let, ale v hlavě to zůstalo :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně se mi vypařilo z hlavy, že Klára byla za svobodna Koukalová.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist