Zakopalová v Hobartu končí, Pironkovová byla nad její síly

9. 1. 2013, 17:07
Aktuality 23
Kláře Zakopalové se generálka na Australian Open příliš nevyvedla. Česká tenistka skončila v tasmánském Hobartu už ve 2. kole, když nedotáhla do konce slibně se vyvíjející zápas s Bulharkou Pironkovovou. V rozhodujícím setu ztratila česká tenistka šest her v řadě a prohrála 6-3 4-6 a 2-6.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová, která na začátku letošní sezony překonala ve světovém žebříčku své maximum, dnes sice vyhrála v nepříjemném větru první set, proti trpělivěji hrající Cvetaně Pironkovové se ale s přibývajícím časem stále více trápila. Na finalistce předchozího turnaje v čínském Shenzhenu byla znát únava a Bulharka důraznou hrou i jejím občasným zkrácením dominovala.

Ještě v úvodu třetí sady to s šancemi Zakopalové na postup vypadalo dobře, rychle sebrala bulharské soupeřce podání a vedla 2-0. Od té chvíle už ale česká tenistka nezískala ani game a s turnajem se rozloučila před branami čtvrtfinále.

"Začala jsem pomalu. Podmínky jsou tu těžké, foukal vítr a míče od ní létaly hodně rychle. Potřebovala jsem čas, abych si zvykla," řekla po utkání Pironkovová, kterou v dalším kole čeká obhájkyně titulu Mona Barthelová.

Třicetiletá Zakopalová, jež od prosince spolupracuje s trenérem Martinem Nekolou, má i přes dnešní neúspěch za sebou povedený úvod sezony. V Shenzhenu prohrála až ve finále se světovou šestkou Na Li z Číny, díky čemuž se poprvé v kariéře dostala na 23. místo žebříčku WTA.

Že se jí v nové sezoně vrací forma, dnes v Hobartu znovu potvrdila Slovenka s australským pasem Jarmila Gajdošová. Tenistka, která minulý rok zakončila devíti porážkami v řadě, porazila na turnaji i svou druhou soupeřku a po výhře 6-3 6-1 nad Běloruskou Olgou Govorcovovou je po rovném roce ve čtvrtfinále podniku WTA.

Výsledky - Hobart (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Pironkovová (Bul.) - Zakopalová (3-ČR) 3:6, 6:4, 6:2, Flipkensová (Belg.) - Jovanovská (Srb.) 6:3, 6:2, Gajdošová (Austr.) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 6:1, Niculescuová (Rum.) - Peng (Čína) 3:6, 6:4, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proč domácí tenisové hvězdy Berdych a Kvitová nemají svůj samostatný řádek??? Nejsou největšími favority, ale výsledek tipů by čtenáře určitě zajímal. Schováním do položky "někdo jiný" nevíme nic. Potro a Li mají hlasování, Berdych a Kvitová ne.
Reagovat
Fandina
Tak to by mohla být vypsána nová anketa s Tomem a Petrou panem administrátorem. A bylo by to, ještě je čas a AO nezačal ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
holky Plíškovy už nemusí hrát kvalifikaci na AO?? :)
Reagovat
tommr
Kristýna jako 104.hráčka v žebříčku měla přímej postup jistej. Karolína jako 120.hráčka v žebříčku se do hlavní soutěže dostala díky odstoupení několika hráček, který byly před ní - mj. odstoupily i tři výše postavené Češky (Cetkovská, Benešová a Strýcová) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tvých sebevědomých hlášek k WTA v diskusích webu idnes bych čekal větší znalosti.
Pořadí pro účast na grandslamech se bere tuším ze žebříků vydaných už 6 týdnů před jejich konáním!!!!
Jejich aktuální umístění na číslech 104 a 120 je nepodstatné. Podle nového žebříku se provedlo nasazení do kvalifikace, nic víc.
Curenko (na žebříku číslo 83, nasazená jednička), Puig (nasazená 2), Arn (3), Malek (4), Chan (5), Dolonc (6) do kvalifikace musí, i když aktuálně jsou líp postavené než Karolína!
Reagovat
Fandina
Fanyk ... tak to je dobře, že Plíškovky už nemusí hrát kvalifikaci na AO. Chválíme moc a držíme palce jen tak dál a hlavně do stovky, pak by nic nehrozilo ani na další GSmy ... úsměv
Reagovat
tommr
sice jsem něco podobnýho po tom co došla v Shenzhenu tak daleko čekal, ale přesto to mrzí - Pironková byla k poražení ...
V žebříčku se ale Klára i přes to brzký vypadnutí posune ještě výš. Wickmayerová totiž neobhájila lonský finále a v žebříčku se tak propadne až za Kláru, která se v pondělí posune už na 22.místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že to 22. místo ještě nemá jisté. Ještě ji myslím může přeskočit Sloane Stephens. Pro mě je to favoritka na vítězství v celém turnaji.
Reagovat
tommr
máš pravdu, na Stephensovou jsem úplně zapomněl. Pokud se dostane aspon do finále tak Kláru přeskočí. A vzhledem k tomu, že je už poslední nasazená, která v turnaji zbyla, tak je to, že se tam dostane docela pravděpodobný ... :)
Reagovat
Fandina
Stephens zůstala jako nejvýše nasazená ale z nasazených je tam ještě Barthel, jinak je to jak píšete ... úsměv
Reagovat
tommr
Barthelová původně nebyla nasazená a měla hrát v prvním kole s nasazenou dvojkou Cirsteaovou. Po odstoupení Pavlyuchenkový se posunula na její místo jako náhradní nasazená hráčka ... :)
Reagovat
Fandina
tommr aha, já jen že Mona má číslo 9, takže nasazená, jinak jsem to nezkoumala ... úsměv
Reagovat
VlS
Tak se blíží zápas dvou holek s velkými ambicemi, tak jsem zvědavej, co ukáže. Osobně tipuji Na-Li.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, samozřejmě budu fandit Agnieszce :) uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
já budu samozřejmě fandit Li :))
Reagovat
smazaný uživatel
Na-Li? S pomlčkou? Agnieszka-Radwanska?
Reagovat
smazaný uživatel
..ja budu prat Li-Na.. ;-)
Reagovat
VlS
asi s Madison docela nadřela. Neviděli jste to někdo, to se tak Na vyhazovala, nebo Madison je fakt tak dobrá?
Reagovat
smazaný uživatel
já na to koukal jenom jedním okem, ale Keys působí jako velká ranařka. Jeden ze servisů měl rychlost 187 km/h. Slušné na 17 let.
Reagovat
dadaft
docela dost pokusů o winnery se u Li Na nakonec objevilo v kolonce UE. naštěstí ji podržel bekhend.
Keysová opravdu dobře podávala. jeden servis jsem zahlédl dokonce 192 km/hod. taky z forhendu uměla zahrozit a zahrát tvrdý i překvapivý úder. A rozhodně se Madison nebála hrát.
v půlce třetího setu Keysovou začal zrazovat první servis, pro Li vítaná nabídka - šla na 5:1.............6:2
na zápas Aga - Li Na se tedy těším velmi. ))
Reagovat
dadaft
no, když jsem to po sobě přečetl - vyznělo to jako by to byl zápas o servisu - hráčky byly dobré i na returnu. bylo i dost mezihry.....
zajímavý zápas - o něco míň UE by potěšilo, ale co už teď...
Reagovat
Fandina
Já viděla jen poslední set a Keys podle mě hraje celkem rychle a důrazně, je to ranařka a Na Li si s ní nakonec poradila. Taky jsem zvědavá jak bude vypadat hra s Agou, ale podle mě by měla vyhrát Na. Myslím, že s novým trenérem bude mít na Agu připraveno několik variant, jak na ní ... úsměv
Reagovat
VlS
když Klárka ve třetím vedla 2:0, tak jsem si myslel, že to dotáhne, ale Cvetana taky není žádná slabá tenistka a když má trochu formu, potrápí kde koho. Nevadí Klárko, ještě si poinkneš v deblu a na rozehrání to bude tak akorát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist