Zakopalová v Hobartu postupuje, Bartoliová zostudila Safinovou

10. 1. 2011, 14:34
Aktuality 1
WTA HOBART - Klára Zakopalová zahájila novou sezonu o týden později, ale trpělivost s doléčením bolavého ramena se vyplatila. Česká tenistka v prvním zápase nového roku porazila Američanku Oudinovou. Ze hry je už Ruska Safinová, jež utrpěla debakl od nasazené jedničky Bartoliové.
Klára Zakopalová

Předloni v Hobartu triumfovala Petra Kvitová, když ve finále porazila krajanku Ivetu Benešovou. Letos se české finále rozhodně konat nemůže, neboť na tasmánském ostrově startuje jen Klára Zakopalová.

Osmadvacetiletá rodačka z Plzně je nasazenou pětkou a v prvním kole ji čekala 61. tenistka světa Melanie Oudinová. Česká hráčka sice čtyřikrát přišla o své podání, sama však využila šest z patnácti brejkbolů a a za hodinu a půl se mohla radovat z výhra 6-3 7-6.

Zakopalová, jež minulý týden kvůli problémům s ramenem vůbec nezasáhla do turnaje v Aucklandu, se o postup do čtvrtfinále utká s Italkou Briantiovou.

Safinová za 90 minut uhrála jediný game
Po vážných problémech se zády se ani zdaleka nemůže dostat zpět do optimální formy bývalá světová jednička Dinara Safinová. Čtyřiadvacetiletá Ruska si v Hobartu připsala už pátou porážku v řadě, když v Hobartu musela skousnout vysokou porážku 0-6 1-6.

Zápas s nejvýše nasazenou Marion Bartoliovou ale zase tak jednoznačný nebyl. O dva roky starší Francouzka měla problémy s proměňováním brejkbolů a utkání se natáhlo na rovných devadesát minut.

Sama Bartoliová pak přiznala, že výsledek průběhu zápasu neodpovídá. "Ona tak špatně nehrála. Spousta her byla vyrovnaných, ale většinou se skóre měnilo jen na mé straně. Myslím, že to byl dobrý zápas. Nejen díky mé hře, ale i Dinara hrála dobře."

"Je to poprvé, co v Tasmánii hraju. Zatím jsem neměla moc času se aklimatizovat, v těchto podmínkách hraju poprvé. Nejdůležitějším byla úroveň mé hry a já hrála opravdu dobře," dodala světová sedmnáctka Bartoliová, která minulý týden hrála semifinále v Brisbane.

Sestřih zápasu Bartoliová - Safinová:


Se soutěží se dnes rozloučily nasazená dvojka Pavljučenkovová a trojka Pironkovová. Devatenáctiletá Ruska Anastasia Pavljučenkovová, jež se poprvé v kariéře dostala do elitní světové dvacítky, vzdala kvůli zranění kyčle čerstvé vítězce Hopmanova poháru Bethanii Mattekové-Sandsové

Semifinalistka loňské Wimbledonu Cvetana Pironkovová ztratila dobře rozehraný suel s Číňankou Shuai Peng.

- WTA INTERNATIONAL HOBART (Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (10. 01. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (5-ČR) - Oudinová (USA) 6-3 7-6(3)
Bartoliová (1-Fr.) - Safinová (Rus.) 6-0 6-1
Matteková-Sandsová (USA) - Pavljučenkovová (2-Rus.) 6-2 skreč P.
Shuai Peng (Čína) - Pironkovová (3-Bul.) 2-6 6-3 6-2
Grothová (6-Austr.) - Larssonová (Švéd.) 6-1 6-3
Briantiová (It.) - Suárezová (Šp.) 4-6 6-3 6-4
Moliková (Austr.) - Arvidssonová (Švéd.) 7-5 6-3
Govorcovová (Běl.) - Peersová (Austr.) 6-4 6-2
Paszeková (Rak.) - Rogowska (Austr.) 6-1 6-3
Vesninová (Rus.) - Parraová (Šp.) 6-2 6-1
Kudrjavcevová (Rus.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-4
Baltachaová (Brit.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist