Zakopalová v Pekingu končí po boji se Zvonarevovou

4. 10. 2011, 08:55
Aktuality 8
Favoritku potrápila, vítězství z toho ale nebylo. Tak vypadalo poslední vystoupení Kláry Zakopalové v Pekingu, kde dnes česká tenistka svedla vyrovnanou partii s Věrou Zvonarevovou. Světová čtyřka však nakonec v utkání zvítězila 6-3 4-6 6-2 a turnaj bude pokračovat bez českých tenistek.
Klára Zakopalová

Včera Klára Zakopalová udolala ve třech setech Naďu Petrovovou a dnes na ni čekala další Ruska - favorizovaná světová čtyřka Věra Zvonarevová. Česká tenistka v úvodním setu premiérového vzájemného střetnutí dvakrát ztratila podání a prohrála ho 3-6.

Ve druhé sadě se Zvonarevová ujala vedení 2-0, ale devětadvacetiletá Zakopalová otočila na 3-2 a za stavu 5-3 podávala na vyrovnání. Toho se hned nedočkala, na returnu si však přesto třetí set vynutila.

Jenže pražská rodačka v první hře rozhodujícího dějství při svém podání neproměnila několik gamebolů, naopak o dva roky mladší soupeřka se mohla o svůj servis opírat, a zápas tak nakonec skončil očekávaným vítězstvím Zvonarevové v poměru 6-3 4-6 6-2.

"Klára je hodně nebezpečná soupeřka. Neudělala jsem tolik chyb, ale ona hrála hodně agresivně a připsala si hodně vítězných míčů," komentovala uznale Zvonarevová výkon české tenistky. "Ve třetím setu jsem začala být o něco agresivnější, víc jsem si chodila pro údery. Proto jsem nakonec vyhrála - už jsem nečekala na chyby a hrála svoji hru," dodala třetí hráčka světa.

Ze sedmi českých tenistek se tak žádná nedostala za 2. kolo. V úvodním kole vypadly Šafářová, Benešová, Záhlavová-Strýcová a Hradecká, ve druhém zaváhala Kvitová, Cetkovská a Zakopalová. 

Wozniackou znovu čeká Kanepiová
Výrazně lehčí práci měla dnes se svou soupeřkou nejlepší tenistka světa Caroline Wozniacká. Dánka se sice v úvodním kole trápila s Lucií Hradeckou, Slovenku s australským pasem Jarmilu Gajdošovou ale porazila hladce 6-2 a 6-3.

"Hrála jsem s Jarmilou před týdnem, tak jsem věděla, co mě čeká," řekla po svém postupu Wozniacká, která v Tokiu udolala Gajdošovou ve třech setech. "Abych pravdu řekla, přemýšlím jen nad sebou - vyhrála jsem zápas, a to je podstatné. I kdyby moje soupeřka zahrála sto vítězných míčů a neudělala jedinou chybu, když vyhraju, tak mi na tom, jak hraje soupeřka, nezáleží."

V příštím kole čeká světovou jedničku další soupeřka, na kterou narazila v Tokiu. Na Estonku Kaiu Kanepiovou už ale minulý týden nestačila, a tak jí má Wozniacká co oplácet.

"Hrála jsem s ní před týdnem a prohrála jsem ve třech setech. Měla jsem ale svoje šance, a tohle bude nový zápas. Začneme za stavu 0-0, půjdu tam a budu bojovat. Snad to bude stačit," uvedla Wozniacká.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (3-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6:3, 4:6, 6:2, Wozniacká (1-Dán.) - Gajdošová (SR) 6:2, 6:3, Kirilenková (Rus.) - Stosurová (6-Austr.) 7:5, 1:6, 7:5, Bartoliová (8-Fr.) - McHaleová (USA) 6:2, 6:1, Petkovicová (9-Něm.) - Suárezová (Šp.) 6:4, 6:4, Pavljučenkovová (13-Rus.) - Martínezová (Šp.) 6:2, 6:3, Razzanová (Fr.) - Vinciová (15-It.) 7:6 (9:7), 6:0, Pennettaová (It.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 4:6, 10:4, Huberová/Raymondová (2-USA) - Chan/Hradecká (Tchaj-wan/ČR) 7:5, 6:3, Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 6:1, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pustil jsem to za stavu 6:2, 3:2. Caro hrála moc hezky. Byl to určitě její nejlepší zápas od US Open (a taky první dvousetový zápas od US Open). Viděl jsem i několik pěkných winnerů ze strany Caroline. Jarce se tentokrát nepovedlo zápas zdramatizovat. Ona umí zahrát moc pěkné údery, ale vzápětí dá docela jednoduchý míček do autu apod. Taky měla dneska hodně dvojchyb. Myslím, že u ní je to hlavně o nervech, ale jinak je to dobrá hráčka. Teď bude hrát Caroline zase proti Kaie Kanepi. Snad to dopadne lépe než před týdnem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bych radši nechal být. Víš co jsem nějak nepobral? Tvůj výrok "Momentálně Ana rozdává radost svým fanouškům a věřím, že ještě dlouho bude" :-DD

Tady vyhrála nad trápící se Kuznou (ta tomu taky dává, další grandslamová šampionka, co hraje dlouhodobě velkou mizérii) a hned takový optimismus?
Já bych s "rozdáváním radosti fanouškům" ještě počkal. Pokud by tohle měla být moje oblíbenkyně, bylo by mi z ní spíš k pláči. Úpadek, započatý ihned po zisku grandslamového titulu z Paříže 2008, trvá pořád. Pamatuje si někdo její nějaký opravdu dobrý výsledek?
Za celé ty dlouhé tři roky stojí za pozornost tituly nižší úrovně z Lince 2008 + 2010, prohrané finále z IW 2009 a loňský titul z Bali. Nic víc! Vše ostatní jsou 1., 2., 3. kola a QF u velkých turnajů a max. SF na bezvýznamných turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Jéje, máš ty vůbec někdy z něčeho radost? :D Pokud mám mluvit za sebe, tak mně Ana momentálně dělá radost. Co jsem četl na jejích oficiálních stránkách, tak si myslím, že dlouho nebyla tak šťastná jako teď. Má radost ze hry, z týmu lidí kolem sebe, prostě ze všeho. Ono u některých holek se moc nepozná, jak se zrovna cítí, ale u Any se to pozná skoro na první pohled. A když je ona sama šťastná, tak můžou být šťastní i její fanoušci... Tu dobu, kdy se Aně nedařilo, jsem už rozebíral ve včerejší diskusi a nechci ji rozebírat znovu. Prostě to je pryč a hotovo. Je mi jasné, že po vyhraném RG všichni čekali, jak bude vyhrávat pořád, ale to nebyla první ani poslední, od koho se to čekalo... Není ostuda spadnout na zem, ale nepostavit se zpátky na nohy! Aně se vstát povedlo, rozdíl mezi 60. a 18. místem v žebříčku je podle mě dost velký. Samozřejmě bych rád viděl Anu ještě výš a pevně věřím, že uvidím... Ale prostě si cením toho, že se dostala z nejhoršího. Hodně lidí už ji odepisovalo a ona se dokázala snad ze sedmé desítky dostat mezi nejlepší dvacítku. Tak proč bych neměl mít radost? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ona se na nohy zatím vůbec nepostavila! AO 1R, FO 1R, W 3R, USO 4R (jen díky dobrému losu). Brzo bude hodně odepisovat, v Race je až na 28. místě, letošní rok jedním slovem katastrofa.
Pochybuju, že vše z loňska obhájí. Zítra se ukáže, jak to s tou "radostí" je. Pokud prohraje, padá dolů. Letos nevyhrála ani žádný 220k turnaj, takže i ten závěrečný na Bali možná nebude.
Reagovat
skott
Ivanovic ucast je na ofic. strankach Bali potvrzena, organizatori ji s predtsihem udelili wild card, protoze asi pocitaji, ze letos uz stejne nic nevyhraje:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se jenom opakovat, rozdíl mezi 60. a 18. místem v žebříčku je podle mě dost velký. Nevadí, jestli teď Ana o pár míst klesne. Hlavní je, že okupuje pozice kolem dvacítky a to není podle mě vůbec špatné... Je pravda, že se Aně letos nepovedly grandslamy (kromě US Open), ale to už je taky minulost. Mě zajímá, co je a co bude... Teď už se těším na zápas Any s Věrou a vůbec nebude ostuda, když to Aně nevyjde. Věra je hráčka absolutní tenisové špičky, vždyť je třetí na světě. Ale co bych to byl za fanouška, kdybych Aně nevěřil, že? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tedy moc Pálovi nezávidím, všechny holky z 1. padesátky... mají silně houpající se formu a i když už tak nějak vyhrají (i prohrají) nad tabulkově slabší hráčkou, s tou silnější max. bojují... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to poskládá jak chce, jenom proboha ať nenechá hrát Barboru dvouhru. Pořád si myslím, že jestli je někdo vedle Petry K. potenciálně schopen urvat ještě alespoň jeden další bod z dvouhry, je to Lucka Š. A pak by rozhodovala čtyřhra a tam by už to byla loterie a hra nervů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist