Zakopalová v Soulu finále neobhájí, podlehla Martínezové

24. 9. 2011, 08:39
Aktuality 3
WTA SOUL - Klára Zakopalová letos ani na třetí pokus do finále nepostoupila. V Soulu nevyrovná svůj loňský výsledek, neboť v semifinále podlehla hladce Španělce Martínezové.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová po neúspěšných turnajích na amerických betonech postoupila v Soulu potřetí v sezoně do semifinále, první finále si ale na místě, kde loni o titul hrála, nevybojovala.

V semifinále dnes podlehla za 67 minut šesté nasazené Španělce Marii José Martínezové 3-6 2-6, když hned šestkrát přišla o podání.

Devětadvacetiletá rodačka z Prahy prohrála se stejně starou španělskou soupeřkou poprvé v kariéře. V předchozích dvou vzájemných zápasech v letech 2008 a 2009 vždy zvítězila.

Zakopalová tak přišla o šanci na první letošní finále turnaje WTA, kam během kariéry postoupila zatím jedenáctkrát a vytěžila z toho dva tituly. Za své účinkování v korejské metropoli získala prémii 10.200 dolarů (186.000 korun), v žebříčku ale vinou neobhájení finále přijde o 70 bodů.

Martínezovou vyzve v nedělním finále nenasazená Galina Voskobojevová z Kazachstánu, která smetla turnajovou pětku Poloňu Hercogovou ze Slovinska 6-1 6-4 a v 26 letech postoupila poprvé do finále.

Klára Zakopalová dnes neuspěla ani v semifinále čtyřhry. Společně s Ivetou Benešovou podlehly 6-7 6-0 7-10 Vladimíře Uhlířové s Jihoafričankou Tatianou Grandinovou, které se pokusí ukončit sérii pěti společných finálových porážek v řadě proti Duševinové s Voskobojevovou. Uhlířová ve finále prohrála dokonce už šestkrát po sobě.

- WTA INTERNATIONAL SOUL -
(Korea, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (24. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Martínezová-Sánchezová (6-Šp.) - Zakopalová (ČR) 6-3 6-2
Voskobojevová (Kaz.) - Hercogová (5-Slovin.) 6-1 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Grandinová/Uhlířová (1-JAR/ČR) - Benešová/Zakopalová (3-ČR) 7-6(5) 0-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
ReadyTeddy
Finále loni v Soulu hrály Klejbanova a Petrova ne?
Reagovat
LubosZabloudil
Titul získala Klejbanovová, ve finále porazila Zakopalovou. Petrovová v semifinále vzdala Zakopalové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist