Zakopalová v Soulu vykročila za obhajobou finále

19. 9. 2011, 14:58
Aktuality 1
Klára Zakopalová na turnaji v Soulu zdárně odstartovala cestu za obhajobou loňské účasti ve finále. Proti Japonce Ajumi Moritaové v úvodním kole nezaváhala a připsala si druhé vítězství za poslední dva měsíce.
Profily hráčů
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová sice po skončení antukové sezony vyhrála na betonech jediný zápas, v Soulu, kde před rokem došla až do finále, si ale svou bilanci vylepšila. Proti Japonce Ajumi Moritaové se od začátku prosazovala i na příjmu; hned v prvním setu jí třikrát sebrala podání, v následující sadě přidala další čtyři brejky a za hodinu a půl zvítězila 6-3 a 6-4. V dalším kole ji může čekat nasazená soupeřka, turnajová sedmička Irina-Camelia Beguová se ale o postup musí nejdřív utkat s Akgul Amanmuradovou.

V soutěži v jihokorejské metropoli se představí ještě tři další Češky: Iveta Benešová, čerstvá finalistka z Taškentu Eva Birnerová a také Kristýna Plíšková, jež si účast vybojovala v kvalifikaci.

Hlavními favoritkami turnaje hraném na tvrdém povrchu jsou světová osmička Italka Francesca Schiavoneová a desítka Marion Bartoliová z Francie. Jedinou z nasazených hráček, která už prošla do druhého kola, je Dominika Cibulková. Slovenka, která od pořadatelů obdržela divokou kartu, potřebovala na vítězství téměř dvě hodiny, Španělku Arantxu Parraovou-Santonjaovou ale nakonec porazila 6-3 a 7-5.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR)
- Moritaová (Jap.) 6:3, 6:4, Cibulková (4-SR) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 6:3, 7:5, Dulgheruová (Rum.) - Rusová (Niz.) 2:6, 6:0, 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře Klára i když nemá zrovna dobrou formu to QF nebo i výš by mohla udělat.Jsem hodně zvědavej na Kristýnu P. budu jí přat aby postoupila a doufam že už se konečně odpíchnou s Karolínou od toho 200 místa a konečně trochu postoupí tak na hranici 100 místa, opravdu jim to přeju-byla by jich škoda....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist