Zakopalová vyřadila ve Wimbledonu Cibulkovou, Cetkovská s Hlaváčkovou končí

27. 6. 2012, 14:33
Aktuality 186
Klára Zakopalová potvrdila formu z posledních týdnů a po výhře nad loňskou čtvrtfinalistkou Dominikovou Cibulkovou postoupila do 2. kola. V něm v Londýně vypadla Petra Cetkovská, která nestačila na americkou teenagerku Stephensovou. Na turnaji končí také Andrea Hlaváčková, která nestačila na favorizovanou Kim Clijstersovou.
Klára Zakopalová

Třicetiletá Klára Zakopalová hrála před cestou do Londýna semifinále na trávě v Eastbourne a předtím vypadla v osmifinále Roland Garros, kde jako jediná v turnaji vzala set pozdější vítězce Rusce Marii Šarapovové.

V úvodu jejího prvního duelu ve Wimbledonu proti Dominice Cibulkové viděli diváci čtyři prolomená podání v řadě. Jako první si servis udržela Slovenka, kterou ovšem Zakopalová za stavu 3-3 brejkla znovu. To byl klíčový moment úvodního setu, protože své podání už si pak Zakopalová pohlídala.

Podobně špatně začala Cibulková své účinkování ve Wimbledonu i loni, kdy otočila zápas s Mirjanou Lučičovou a došla pak až do čtvrtfinále. Tentokrát se nic takového nekonalo. Ve druhém setu hrozil turnajové třináctce dokonce 'kanár', Klára Zakopalová ale za stavu 5-0 a 40:0 při svém podání nevyužila tři mečboly. Vzápětí však vzala Slovence posedmé v zápase servis a oplatila jí tak předchozí dvě porážky.

"Nečekala jsem, že to bude tak snadné. Spíš jsem si myslela, že to bude boj na tři sety a tohle mě příjemně překvapilo," řekla Zakopalová. "První set jsem, naštěstí teda, ukončila esem. Hecla jsem se, povzbudilo mě to a ona byla dole," uvedla.

Příští soupeřkou Zakopalové bude Běloruska Olga Govorcovová (95. na žebříčku WTA), ve čtvrtém kole by případně mohla narazit na obhájkyni titulu Petru Kvitovou.

Cetkovská prohrála třísetovou bitvu
Ve stejný čas jako Klára Zakopalová dnes svůj zápas rozehrála její krajanka Petra Cetkovská, která však už bojovala o 3. kolo. O to, že se do něj nepodívá, se postarala teprve 19letá Američanka Sloane Stephensová, která si tak připsala už druhý český skalp.

Přemožitelka Karolíny Plíškové z úvodního kola se dnes v duelu s Cetkovskou rychle ujala vedení, které mohla za stavu 5-4 při svém podání proměnit v zisk setu. To se jí ještě nepodařilo a v následném tie-breaku dokonce musela odvracet setboly české hráčky, od stavu 4:6 ale vyhrála čtyři výměny v řadě a vykročila za postupem.

Loňská osmifinalistka Cetkovská se ale nehodlala vzdát. Ve druhé sadě zpřesnila hru, v klíčových momentech prokázala pevné nervy, a když v deváté hře znovu sebrala soupeřce podání, bez problémů srovnala na 1:1 na sety.

Ještě nadějněji to pro Petru Cetkovskou vypadalo, když hned v úvodu rozhodující sady sebrala Stephensové podání, ale zbytek zápasu už patřil Američance. Ta si servis vzala rychle zpátky, za stavu 4-3 udeřila znovu a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 7-6 4-6 a 6-3.

Turnajová pětka Stosurová padla
Wimbledon v dnešních zápasech ženské soutěže zažil své zatím asi největší překvapení. Pátá nasazená Samantha Stosurová ani v letošním ročníku slavného turnaje neuspěje, prohrála totiž ve třech setech s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

Australanka dnes sice odstartovala dobře a nad 72. hráčkou světa rychle vedla 2-0, potom ale ztratila šest her v řadě a úvodní set prohrála 2-6. Druhou sadu dramatického zápasu získala favoritka jednoznačně 6-0, ale v rozhodujícím setu znovu předvedla, že se jí na londýnské trávě nedaří. Už za stavu 3-5 byla Stosurová velmi blízko porážce, Rusová však při prvním mečbolu zahrála dvojchybu, ve výborné výměně následně pátá nasazená hráčka poslala bekhend přesně na čáru a snížila na 4-5. Při vlastním servisu ale Stosurová nabídla Nizozemce třetí mečbol a ten už Arantxa Rusová využila a postoupila do 3. kola.

V něm je k radosti domácích fanoušků také dvacetiletá Heather Watsonová, která po výhře 6-1 6-4 nad Američankou Jamie Hamptonovou postoupila do této fáze turnaje jako první Britka po 10 letech.

Na turnaji končí také Caroline Wozniacká
Nedávná vítězka turnaje v Eastbourne Tamira Paszeková je ve druhém kole grandslamu ve Wimbledonu. Rakušanka v dramatickém zápase porazila turnajovou sedmičku Caroline Wozniackou.

Utkání bylo za stavu 5-4 pro Paszekovou přerušeno pro déšt. Na centrálním dvorci byla zatažena střecha a po necelé hodině zápas pokračoval. Tamira Paszeková podávala na vítězství, ale nevyužila hned čtyři setboly a důležitý game prohrála. Rakušanka prohrála i následující čtyři gamy a rázem byla pod tlakem.

Paszeková ale v posledních dnech předvedla, že pod tlakem hrát umí. Ztrátu svých dvou podání z úvodu druhé sady napravila dvěma okamžitými rebrejky a do zápasu se vrátila. Ještě pod větším tlakem byla za stavu 5-6, kdy musela odvrátit dva mečboly soupeřky. I s touto situací se Rakušanka vypořádala dobře a druhý set nakonec v tiebreaku dovedla až do vítězného konce.

Do rozhodující sady vstoupila lépe favorizovaná Wozniacká. Turnajová sedmička získala na svou stranu hned první servis soupeřky. O vedení jednoho brejku ale brzy přišla a záhy se dostala do velkých problémů, když za stavu 3-5 musela získat servis Paszekové. Dánka uspěla, ale brejk nepotvrdila v následujícím gamu a utkání tím ztratila.

Ve velmi pohledném zápase bylo vidět spoustu zvratů, dlouhých a kvalitních výměn. Dánka na Wimbledonu zatím první kolo vždy přešla, ale šťastnější hráčkou dnes nakonec byla Tamira Paszeková. Rakušanka se může těšit na druhé kolo, ve kterém poměři síly s Alize Cornetovou.

Clijstersová porazila Andreu Hlaváčkovou
Hlaváčkové se splnilo přání, zahrát si s Clijstersovou, a navíc k utkání s bývalou světovou jedničkou nastoupila na centrkurt. Třetí česká tenistka, která se dnes představila na trávě ve Wimbledonu, v turnaji pokračovat nebude.

Pod zataženou střechou svěřenkyně kouče Tomáše Petery dobře podávala, dala čtyři esa, ale s úderově jistější a razantnější favoritkou přesto ztratila podání jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu. Sama se nedostala ani k jednomu brejkbolu a prohrála za hodinu a pět minut.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 16,06 milionu liber):

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Cibulková (13-SR) 6:4, 6:1, Paszeková (Rak.) - Wozniacká (7-Dán.) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4, Erraniová (10-It.) - Vandewegheová (USA) 6:1, 6:3, Ivanovičová (14-Srb.) - Martínezová (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, Görgesová (22-Něm.) - Peerová (Izr.) 6:2, 6:2, Govorcovová (Běl.) - Becková (Něm.) 6:3, 3:6, 6:3, K. Bondarenková (Ukr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 5:7, 6:3, 6:3, Cornetová (Fr.) - Bratčiková (Rus.) 6:0, 7:6 (7:1), Jakimovová (Běl.) - Minellaová (Luc.) 4:6, 6:3, 6:3.


Dvouhra - 2. kolo:
Stephensová (USA) - Cetkovská (23-ČR) 7:6 (8:6), 4:6, 5:3, Clijstersová (Belg.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:3, A. Radwaňská (3-Pol.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:1, Rusová (Niz.) - Stosurová (5-Austr.) 6:2, 0:6, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Li Na (11-Čína) 6:3, 6:4, Zvonarevová (12-Rus.) - Solerová (Šp.) 6:1, 3:6, 6:1, Lisická (15-Něm.) - Jovanovská (Srb.) 3:6, 6:2, 8:6, Kirilenková (17-Rus.) - Domínguezová (Šp.) 6:1, 6:2, Pcheng Šuaj (30-Čína) - Moritaová (Jap.) 7:6 (7:4), 6:3, Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Foretzová (Fr.) 6:4, 6:1, Giorgiová (It.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:3, 6:1, Watsonová (Brit.) - Hamptonová (USA) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Pennettaová, Schiavoneová (It.) - Šafářová, Pavljučenkovová (ČR/Rus.) 6:2, 5:7, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Jakub Robenek

Komentáře

186
Přidat komentář
smazaný uživatel
"tleskám Novasportu"
ha ha ha ha :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Mashy zápas se bude dohrávat až zejta... škoda spíš pro Marii, ted je na koni...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, pro dnešek máme po srandě. A zrovna když to Mashe tak šlo... Já věřím, že to zítra dokoná. Začátek jsem nějak neviděl a pak jsem k tomu přišel a vidím, že Masha prohrává 1:4. Tak jsem si řekl: "To bude dneska vážně takový den blbec?" Naštěstí se Masha včas chytla. Napřed odvrátila jeden setbol, pak dokonce tři a vyhrála set v tie-breaku. Ve druhém setu má brejk k dobru. Věřím, že to vyjde... Jinak ale ta Tsvetana je zajímavý úkaz. V prvním kole se trápila s Vesnou Dolonts, vyhrála až 7:5 ve třetím. No a teď si málem sebere set Mashe, chápeš to? :D Tenis je prostě nevyzpytatelný sport...

Jinak se dívám, že Sorana vyřadila Na Li. Tak dneska není Caro z těch favoritek sama. Ale co si pamatuju, tak Na Li loni ve Wimbledonu taky skončila brzy... Soraně to samozřejmě moc přeju a v příštím kole nás čeká krásný zápas mezi Soranou a Makiri. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jenze minuly rok to bylo po nejkrasnesim zapase a bitve holek v turnaji (aspon podle mne) Li vs Sabina. Fakt krasnej souboj. Letos trosku jina situace:(
Reagovat
tommr
nebyla to ale pávě Masha, která se tam hrozně vztekala, že musí pokračovat i když není pořádně vidět? Kdyby bylo podle ní tak se ten druhej set ani nerozehrával ... :)
Reagovat
freeteepek
Hlavně ten ženský tenis je nevyzpytatelný sport. A i carevna, jak je vidět, může klopýtnout. Taky jsem to neviděl, tak nemůžu soudit, jak se jí to stalo.
Velká hráčka jako Petra nebo Marie se pozná podle toho, že dokáže i velmi nepříznivé skóre otočit:-)
Reagovat
Heather_Fedex
nejkrasnejsi zapas wimbledonu 2011 byl venus williams vs kimiko date-krumm ;)
Reagovat
kejv2
Loni jsem nevidel ani zdaleka vsechny zapasy, ale co se tyka dramatickeho naboje, tak mi nejlepsi prisel zapas Bartoli-Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
WTA dneska paráda. Anička, Arantxa, Sabine a teď i Sorana. Všechno vyšlo tak jak mělo.
Reagovat
Andrew89
vyhrála první set...bohužel už vyhraje i celý zápas:/
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera pirozek prohral taky prvni set...pokud si bude Marus myslet, ze uz nad ni vyzrala, je po ni:) Ale neda se uprit, ted je bliz k vitezstvi sibirske vrestidlo:)
Reagovat
Bob
já se fakt omlouvám, ale nainstalujte konečně někdo na ty kurty ten detektor zvuku, mě už z toho křičení bolí hlava, do toho fotbal zaplej, vidím to zase na další ibalgin :D Máša to nakonec urvala, to je škoda. Pironkova fakt na trávě umí. Snad se psychicky nesloží a dá to!
Reagovat
smazaný uživatel
To byl zase psycho set, 5 setbolů pro pirožka, z toho 3 za sebou při Mášině servisu 0:40... Ale viděli jste ty servisy za tohoto stavu ? Nelze než smeknout, ale jsem nasr...
Reagovat
Andrew89
asi tak..já použil snad všechny nadávky světa:D....jako pardon...pořád tu někdo hučí do Petry o losu...koukněte co má dal Maria..to je k smíchu....tam neni nikdo ...
Reagovat
smazaný uživatel
..je to skoda
Reagovat
dappe
Sharapova nemá lehkej los. Každopádně je to velká favoritka na titul.
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou, je to neuvěřitelný, že to nikomu z těch papalášů nevadí. Pokud není člověk hluchý je to opravdu příšerný. Ani si neumím představit, že bych tam seděl a tohle měl poslouchat. Já bych snad ječel s ní. Přitom když se něco šustne tak všichni dělají hned pššš. Ona řve jako když jí řežou pilou nebo jí trhají nechty a je to dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis ma nasral!!..To,co si dovoluje prehrat s nejakym Janowitzom??..Jemu uz nacisto hrabe...Novak tym padom v SF,rovnako ako Roger...Rafa s Andym si to bohuzial budu musiet vyzrat..Verim tomu,ze spravodlivost nebude slepa a na OH,resp US Open sa to otočí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor teda, Janowicz se hodne letos zvedl. Dost se opira o servis...a uz dokaze hrat slusne mezihru, v Polsku se mu uz rika polskej Isner:) Takze na trave nebo betonech urcite neprijemny souper pro kazdeho, dale ho nikdo moc nezna, pouze je dost znamej z challengeru...jo a letos se fakt chytl. Co vic Gulbis je fakt hrac jednoho zapasu:) obcas turnaje, strasne nevypociatelny:)
Reagovat
smazaný uživatel
Priznavam,ze toho Poliaka vobec nepoznam,hrat som ho nevidel..Prvy set vsak hladko prehral,vsetko islo podla planov..Potom sa zrejme nieo stalo,Gulbis zrejme znervoznel a jeho hra musela ist dolu..Je to skoda,ze vypadol..Prisli sme o zaujimave konfrontacie..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite je Gulbise skoda, o tom zadna. Ale faktem je, ze se Janowicz v tomto roce zacal prezentovat skvele, no a kdo vi:)

Aby jsme se jeste nedivili a nevideli konfrontaci Janowicz x Djoker:D Toz to by byl ulet...a ver mi, ze stat se to muze:)
Na Floriana ten chlap ma, potom to uz bude asi horsi, ale...prekvapit muze:) Minuly rok se zase chytl skvele Kubot, radil a poslal Monfilse dom...mno rekl bych, ze Janowicz ma jeste lepsi predpoklady na te trave uspet nez Lukasz Kubot. Ale uvidime.
Reagovat
tommr
Gulbise žádná škoda není - ten jeden dobrej zápas, kterej je schopnej na každým turnaji odehrát předved proti Tomášovi a víc toho stejně nikdy neukáže ...
To mě víc mrzí, že si Tomáš nemoh zahrát proti tomu Polákovi. To moh bejt docela zajímavej zápas - něco jako ten pětiseták s Andersonem na FO ... :)
Reagovat
pepin
Souhlasím, pro mě také žádná škoda že vypadl ani ne pro to, že porazil Tomáše, ale pro jeho povahu a přístup. A to je přesně ono, tihle hráči a hráčky co zazáří jeden zápas a překvapí nemají stálou formu a většinou to další kolo projedou. Podívejme poslední příklad na RG proti Sereně. Isner když porazil Djok. Makar. Petru atd.
Reagovat
smazaný uživatel
pepin: Co ma spolecneho proboha Isner s Gulbisem??? To jsem dost nepochopil.

tommr: Janowicze jsem bral jako zajimaveho hrace, ktery letos muze zamichat prvnimi koly...zatim se to potvrzuje. Pripadny zapas s Tomem. jo to by urcite bylo take zajimave:) Ale tady se na kdyby nehraje:)

Oboum:) Nekteri hraci jsou proste takovi, ale porad, na rozdil od nas na tom Wimbledonu pinkaj:D
Reagovat
pepin
Příklad hráče, který dokáže odehrát výtečný zápas, ale formu neudrží a v dalším čase ji nepotvrzuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To jiste Isner snese s Gulbisem v tomhle ohledu srovnani:D)))))) Pobavils mne, nic jineho se na to neda rict ani reagovat:)
Reagovat
gigin
out !!
Reagovat
smazaný uživatel
rekl bych ze zadne prekvapeni....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě taky žádné překvapení, předpokládala jsem to ..
Reagovat
smazaný uživatel
ale uprimne Li jsem dnes necekal:D Ta je ted cerstve take out...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, tak to ani nevím, koukám ještě na fotbal, tak nestíhám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná se v Marii probouzet ta tygřice! Tak come on Masho!
Reagovat
smazaný uživatel
???????????? ?????????, ????? ????? ?????, ???? ?? ??????? ?????? ???:)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem napsal blahoprani v bulharstine a ono to nejde...
Reagovat
dadaft
počítám, že Ti hlava nebere, co to dělá Marie? ))
Reagovat
a.magerova
Pochopila jsem to přání, jen ve třetím slově máš chybu - patří tam spíše tento zkrácený výraz: "???"
Reagovat
dadaft
blahopřání zřejmě předčasné...
Reagovat
smazaný uživatel
pral jsem aby Pironkova dotahla ten prvi set do uspesneho konce:). Bohuzel je tady azbuka blokovana:).
Reagovat
smazaný uživatel
..a ja uz ted ctu spravne tvoji otazku, omlouvam se...:)ty 3 otazniky na konci taky nechapo, psal jsem slovo se 4 pismeny...:)
Reagovat
a.magerova
Pokus o vtip se mi teda nezdařil :-(((
Neber to zle jen jsem chtěla být jakože vtipná a znalá bulharštiny a chtěla jsem Tě jako opravit, že to třetí slovo o pěti otaznících jsem nahradila jakože jiným vhodnějším slovem o třech otaznících, žádnou otázku v tom nehledej jen jsme si prostě poklábosili v otaznících :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje vtipna reakce se zdarila moc:)). ja delam vice veci najednou a neprecetl jsem to v rychlosti spravne ani na podruhy...:((preji ti jeste pekny vecer.
Reagovat
a.magerova
Taky Ti přeji hezký večer ...
Zde totéž přání přeloženo do bulharštiny "?? ???? ????" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
dekuji a ja to jeste zkusim bez "?". pozelavam leka....:)
Reagovat
dadaft
tleskám Novasportu. doufám, že se zdržíme...
Reagovat
Andrew89
COME ON!! Pironkova!
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě taky, pojd Cvetano, do ní !!!
Reagovat
dadaft
come on !!!
(já Marii velmi uznávám, ale vždy fandím proti ní) ))
Reagovat
Bob
Pironkova je vždykcy oříšek, Petra se s ní letos taky potrápila. Tak pojď!
Reagovat
Andrew89
bože..kdyby ste mě viděli jak tam tlačim každej fiftýn očima:DDD hodně byste se mi smáli:D
Reagovat
smazaný uživatel
to si asi pleteš s někým jiným protože Petra sní letos hrála v Perthu a to byla jasná záležitost 6:4,6:2
Reagovat
Andrew89
Jinak Věrka postoupila!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne, já taky :-)
dadaft: Taky mám vůči Máše respekt, ale prostě ji nemám rád.
Reagovat
dadaft
jupííííí
s Kim to doufám bude jako za starých časů - na ostří nože. ))))))
Reagovat
Fandina
Pironkovova potrapila vloni Petru ve Wimblu ve QF ve třech setech a byl to boj ... to si pamatuji moc dobře ...
tak Pironě ... pojď pojď pojď na Márii
Reagovat
tommr
Bob asi myslel ten lonskej čtvrtfinálovej zápas ve Wimbledonu, kde Pironková Petře zle zatápěla. Ale ani ten letošní zápas na HC nebyl tak jednoznačnej jak by se mohlo zdát podle výsledku ... :)
Reagovat
Andrew89
5:2!!!! už jen jedno podaní získat!!!!!!
Reagovat
dadaft
mno, Marie má o čem dumat...
Reagovat
Bob
samozřejmě že tvrdíte dobře, myslel jsem minulý rok Wibledon. To jsem myslel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pironková má Wimbledon hodně oblíbenej v 2010 byla v semifinále a v roce 2011 ve čtvrtfinále k tomu obou ročnících porazila Venus Williamsovou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně toho jsem se obával, že to nedoservíruje ten 1.set...
Reagovat
Andrew89
ja bohužel taky...ale věřim! musí
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Máša je neskutečně silná na těch nejdůležitějších míčích. Aspoň TB, snad.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že když už to tak pracně dotáhla, tak že ten set už vyhraje :-)
Reagovat
dadaft
přesně. ten první set zmákla brutálně...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pochvala Andrejce, šla do toho nebojácně a naplno, místy se i dost držela ve výměnách. Ale Kim je přeci jen jiný kalibr, např. na returnu atd. Takže zaslouženě postupuje Kim, gratulace jedné z nejsympatičtějších tenistek na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel Andrea nepřekvapila ale uhrála to co měla,jinak tam máte chybu Andrea neskončila v 1.kole ale ve 2.kole
Reagovat
tommr
tak Andrea se ani netajila tím, že si chce hlavně s Kim zahrát a užít si to. To se jí povedlo a snad přitom od Kim i něco málo pochytila ... :)
Reagovat
rib
souhlas, myslím, že Andrea hrála naplno, dala do toho všechno, měla vynikající servis, ale prostě na Kim neměla dost sil
Reagovat
VlS
Andrejka vypadala, že si to opravdu užívá a nenervuje se. Takovej sympatickej zápas.
Reagovat
rib
jéééžiš co to v těch krátkých zprávách je za blbost - vždyť tohle BYLO už druhé kolo, nebo jsem úplně mimo?
Reagovat
tommr
jj Andrea letos postoupila do druhýho kola a obhájila lonskej výsledek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, zajímáte se Tamiru(té gratuluji, na trávě ožila i když začátek sezóny nebyl moc dobrý) ale já jsem spíše rád za postup Agniszky. Potěšilo mě, že neudělala ani jednu nevynucenou chybu, což se nestává často. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Co k tomu říct, jsem z toho strašně smutný. Byl to opravdu výborný tenis od obou hráček a Caro dneska chyběl malinkatý kousíček, aby vyhrála. Takové prohry jsou prostě nejhorší... První set se Caroline povedl otočit, přestože Tamira vedla 5:4 a podávala. Druhý set asi o všem rozhodl. Caro měla největší problém s tím, aby potvrdila brejk. Přesto byla pořád o kousek vepředu a chybělo strašně málo, aby získala brejk na 5:3 a pak podávala na vítězství. Jenže bohužel nevyužila dva brejkboly a hlavně ten jeden aut, který dala Caro, byl opravdu těsný. Pak přišel ten osudový stav - 6:5 a 40-15 pro Caro při podání Tamiry. U toho prvního mečbolu chyběl zase malý kousek, aby to Tamiře spadlo do autu a Caro vyhrála. Bohužel se tak nestalo a přišel na řadu tie-break. Ten Tamira vyhrála a pak už jsem věděl, že je to špatné... Začátek třetího setu ale vypadal pro Caro zase dobře, když vedla 2:0. Jenže Tamira brzy vyrovnala a v osmém gemu získala důležitý brejk. Caro odpověděla rebrejkem, snížila na 4:5, měla podání a všechno se zdálo otevřené. Pak měla stav 40-30, jenže její gembol zase těsně spadl do autu. Následně si Tamira vypracovala mečbol, který proměnila... Myslím si, že Caro dneska rozhodně nebyla horší hráčkou. Byl to naprosto vyrovnaný zápas, který byl podle mě minimálně na úrovni osmifinále. Tamira zaslouží velkou gratulaci, protože to zvládla výborně. Ve finále Eastbourne odvrátila pět mečbolů, dneska dva. Bohužel už asi vím, jak se v sobotu cítila Angelique... Caro chci vzkázat, že pro mě dneska není poražená a ať se nevzdává. Mám totiž pocit, že herně jde správným směrem a ta spolupráce s novým trenérem může přinést ovoce. Podle mě by dneska spoustu jiných hráček porazila a naopak s Tamirou by spoustu jiných hráček mělo problémy... Nedá se nic dělat.
Reagovat
Heather_Fedex
proc mam pocit, ze caro posledni mesice, kdy ma matchball, resp. podava na vitezstvi, tak to jednoduse zahodi a naprosto se zesype?? i to je 1 z duvodu, proc se v zebricku tolik propadava- nevyhrava zapasy, kt. vyhrat ma
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě vždy svými komenty dokážeš pozitivně povzbudit :D Ale též mám z toho nového kouče dobrý pocit...uvidíme. Podle mě musí jít McIlroy stranou :D a navíc, pokud ten styl chce změnit, je logické že časová oběť tu bude. Každopádně padá a padá a musí se to zlepšit, není to dobré..
Reagovat
Heather_Fedex
ale je fakt, bohuzel pro caro, ze ma silenou smulu na los, narozdil od petry (kvitova-fans, neukamenujte me, kdyby schytala petra tamiru v 1. kole, nevim, jak by to dopadlo)
Reagovat
Bob
ano, Petra schytala lehký los. Schytala holky, kteří dokázali vyštípat elitní hráčky.. a je to tady znova. No nic, rozmazávat to raději nebudem. Btw, Caro hrála opravdu dobře! Škoda no, nedokáží tvrdit, jestli je to lepší nebo ne, ale koukal jsem na první dva sety a bylo to celkem vyrovnané. Tamira hraje dobře, to se musí nechat. Třeba překvapí jako Petra loni a dojde daleko, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Adam: Ale prosím tě, ty jsi na Roryho tak vysazený. :D Když se mají rádi, tak ať jsou spolu. Ani Rorymu se teď nedaří a taky by se mi nelíbilo, kdyby to jeho fanoušci sváděli na Caro... Ber to z té lepší stránky: Aspoň se má Caro komu posmívat, když Manchester prohraje. :D Styl jako takový se změnit nedá. Caro určitě nebude hrát pořád stejně, ale ten základ tam bude stejný. Přesto už jsi sám viděl, že tam jsou určitá zdokonalení... Já věřím, že to půjde. Je fakt, že boj o tu osmičku na konci roku bude sakramentsky těžký. Ale to se prostě stává, že se nedaří a jiné hráčky jsou lepší... Podívej se na Sabine. Té se taky nedařilo a teď přišel Wimbledon a dvakrát vyhrála. Chce to trpělivost. :)

Heather: Tak při těch mečbolech Caro nepodávala, ale jinak máš pravdu... Už jsem dole nakousnul, že Caro prohrává velké množství vyrovnaných zápasů a tam vidím hlavní příčinu těch horších výsledků. V Eastbourne to bylo to samé, pak třeba s Luckou Šafářovou v Dauhá. No bylo jich letos už víc... Dřív právě takové zápasy Caro častěji vyhrávala. Vždyť právě to zdobí hráčky z té nejužší špičky. Ony mají taky někdy špatný den, ale dovedou to prostě nějak uhrát. V tom je rozdíl mezi první a druhou desítkou.
Reagovat
tommr
trochu zapomínáš na to, že Caro taky dokáže vstát hrobníkovi z lopaty a spoustu setů/zápasů dokáže otočit ze zdánlivě beznadějnýho stavu. Je to daný jejím stylem hry - dokáže soupeřku donutit k chybám, ale sama přitom nemá dostatek sil na zakončení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty: Já jsem trpělivý a moc dobře vím, že vše nejde ze dne na den, viz Liverpool...Roryho fakt nemám rád a ano, hlavně kvůli Manshitu. Ale je s ním šťastná, tak je, přeji ji to, jen si myslím, že to taky dělá roli v jejich neúspěších. A jistě, hra nejde od základů změnit, to je vrozené, ale půjde zdokonalit, ale potrvá to, chce to čas a náznaky jdou vidět, což je dobré znamení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: To jsem ted chtěl napsat. Kolikrát caro vstala z mrtvých, její mentalita otáčet zápasy je velká, a to že jich pár teď ztratila bych přikládal jiným věcem než psychice.
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš sice pravdu, ale dlouho už se jí takový zápas nepovedl... To je přesně to, o čem píšu. Dřív dokázala vyhrávat spoustu tříseťáků, otáčet zápasy. To se jí dneska bohužel nedaří a logicky se to odráží na výsledcích a žebříčku...
Reagovat
tommr
nechci ti brát iluze, ale já si myslím, že ten poměr takhle těsně vyhranejch/prohranejch setů/zápasů je pořád stejnej jen k těm řežbám dochází na rozdíl od minulejch let už v prvních kolech a ne až v závěrečnejch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro pred turnajom vyhlasila,ze veri,ze moze vyhrat Wimbledon..Nemyslela nahodou ona match od Wimbledon?..Myslim,ze pojde von z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív hrála určitě taky nějaké tříseťáky v prvních kolech... A jen tak mimochodem, ony v prvních kolech nebývají vždycky snadné soupeřky. To bylo dneska vidět víc než dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mě dnes dobrá zpráva : vyřazení Caro , špatná zpráva : vyřazení Sam. Ale obojí se trochu dalo čekat.
No a velká škoda Petry Cetkovské, i když si myslím, že současný žebříček byl pro ní maximum, dlouhodobě asi ne úplně udržitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
ma na to, zopakovat nejmin lonsky rok. Letos ji to jde jeste lepe nez vloni, kdy nehrala tolik hlavou. Skoda pro ni, ze nebude startovat na OH.
Reagovat
tommr
jj to je škoda - na OH by Tamira měla slušnou šanci. Prej ale měla s nominací podobný problémy jako Bartoliová - nehrála FC?
Reagovat
smazaný uživatel
ano, nehrala FC
Reagovat
VlS
Hezkej zápas, trošku dlouhej, ale bylo se celkem na co dívat. Tamira splnila v co jsem doufal a Caro to hodně překonala, hrála dobře a na její poměry velmi na riziko a agresivně. Čili gratulace Tamiře k postupu, vzhledem k prohlášení Caro před Wimbledonem gratulace Caro k 1. místu žebříčku v soutěži o Nánu roku 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
A co je jako na tom divného, že si holka věří? Pořád toho dokázala víc než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál jsem jí prohru a dobře jí tak. Je potřeba, aby padla pořádně na hubu. Možná se ještě probere. Sice byl výsledek maximálně těsný a průběh zamotaný, ale přesto.
Nízké kursy na dávno uvadající gejm set meč Wozňáki a tak vysoké na vítězku přípravného trávového turnaje byly úplně vykolejený. Kdy naposled Karolínka něco na trávě uhrála? Před dávnými lety na juniorce?
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála velké prd už asi rok, je to tak. Potřebuje spadnout na hubu, snad se někdy probere, stejně si myslím, že se tak stane, až bude break up s golfistou. Ale dnes se mi její hra líbila, škoda :(
Reagovat
Andrew89
Caro rád nemám, ale dneska hrála svůj nejlepší tenis za poslední rok.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě má čas na to, aby se probrala, ale už moc váhat nemůže. Ten sešup od ledna je pěkně rychlý a jestli se nedokáže probrat včas, může jí ujet vlak.
Reagovat
Andrew89
on ten sešup bude ještě pokračovat...na US open obhajuje semi...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ale chce pozměnit ten svůj styl, jakože to tak vypadá, tak holt to chce čas, i tu sezonu třeba. Ale ty dnešní náznaky se mi líbily.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže herní a výsledkový sešup trvá už od loňského jara. Žebříček má velkou setrvačnost, před rokem si díky řadě titulů a dvou grandslamových SF postupně vybudovala velký náskok, takže na jedničce se štěstím vydržela až do letošního AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále obhajuje. Ale zase na USO se jí každoročně daří a myslím, že tam by mohla zahrát zase slušně a chytit se. Bude záležet taky na tom, jak bude nasazena. Jestli neudrží top 8, bude to pro ni podstatně těžší....
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, máš pravdu. Ta setrvačnost u žebříčku funguje celkem dlouho. Proto už má opravdu nejvyšší čas, pokusit se s tím ještě něco udělat.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Nešlo by to bez těch urážek? Dovedu pochopit, že ti není sympatická, ale proč o ní píšeš, že je "nána" nebo "rozmazlený fracek"? Tohle do diskusí nepatří. Ale aspoň nejsi tak ubohý jako pan Broz, který si hraje na jejího fanouška... Asi není dobré se vymlouvat na los, ale Caro by dneska porazila spoustu jiných hráček, to mi nikdo nevymluví. Vlastně je otázka, jestli to je vůbec překvapení, protože Tamira porazila v Eastbourne Marion a Angelique, které jsou v žebříčku hned za Caroline.

Adam, Andrew, Oskar: Někdy se daří víc, někdy míň. Tak to ve sportu chodí... Je pravda, že výsledkově to už není, co to bývalo. Přesto si myslím, že letos na hardech uhrála Caro solidní výsledky. Horší výsledky přišly až od antuky. Je to škoda, protože zrovna na antuce a trávě si mohla Caro trochu polepšit oproti loňsku. To na hardech zrovna moc nešlo, protože obhajovala spoustu bodů. Ale těžko se jí dá vyčítat, že třeba v Madridu prohrála se Serenou nebo v Římě musela skrečovat... Já vidím největší problém hlavně v tom, že Caro prohrává velké množství vyrovnaných (třísetových) zápasů. To dělá strašně moc a bohužel ji to sraží dolů. Docela by mě zajímala její letošní statistika třísetových zápasů. Myslím, že by moc pozitivní nebyla... Jinak pořád věřím, že herně na to má. Dneska to víceméně potvrdila. Když bude hrát takhle, tak se výsledky musí dostavit. To by v tom byl čert! :)
Reagovat
VlS
Věřit si a vytrubovat do světa něco, co není reálné, což se potvrdilo při první příležitosti, to je rozdíl a Carolina měla za poslední rok těch hloupých vyjádření/vystoupení už opravdu hodně (klokánek v Austrálii, parodování Nadala atd).
Jinak , Caro hrála dobře, cesta k vyšší agresivitě a snaze si pro bod jít a nečekat, až ho soupeřka odevzdá je určitě správná, ale zase to nebylo nic úplně světaborného proti poměrně slabému servisu Tamiry.
Adame, dosáhl jsem co jsem dosáhl a nestydím se za to, ale nevytrubuju do světa, jak vylezu v trenýrkách na Mount Everest a nezůstanu pak sedět na letišti v Káthmandu v čekárně.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že máš na Caroline nějaký názor, ale to ještě neznamená, že ho nemůžeš prezentovat slušně... Jo, některé její fóry jsou bláznivé. Ten klokánek byl ale fajn, pokud teda nejsi novinář. :D To "imitování" Rafy a jeho křečí se mi taky nelíbilo, protože není hezké si z takových věcí dělat srandu. Ale Caro to pak uvedla na pravou míru a určitě to nemyslela zle. Prostě kdo rád dělá srandu, ten občas šlápne vedle. Byl to nepovedený vtípek a tím to hasne... Já prostě říkám, že Tamira by dneska porazila tak polovinu hráček z první desítky. Jo a při vší úctě k tvým horolezeckým schopnostem si opravdu myslím, že je asi tak o 200 procent reálnější, že Caro vyhraje Wimbledon. :D
Reagovat
VlS
Taky říkám, že nevytrubuju něco do světa, protože něco vytrubovat a pak to nedokázat, to je vždycky hodně směšné, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Do světa ne, ale zase vytrubuješ na diskuzi nepěkné urážky vůči Caroline. To taky není hezké... Caro neřekla nic tak strašného. Vyhrát chce každý, to je normální. Teď už tady můžeme jenom spekulovat o losu a těsném mečbolu, což nechci... Prostě to nevyšlo a jede se dál. :)
Reagovat
Fandina
Klokánek v Austrálii nebyl o novinářích, byl o tom, že na tiskovce něco řekne s vážnou tváří, poškrábalo mě místní zvířátko, navíc symbolizující hostitelskou zemi a pak zase svolává novináře, aby to dementovala s tím, že si dělala legraci, aby o ní novináři nepsali, že je suchar. Projevila se jako podléhající médiím a udělala fopa hostitelům i seriozním čtenářům, kteří nečtou bulvár, o který tu vůbec nešlo. Prohlášení oznámila na tiskovkách v rámci turnaje AO. Kloánek ze strany Caro neseriozní fopa a trapné vše z její strany. Novináři nejsou všichni posedlí bulvárem, ale ona se tak chovala i k těm slušným. Jestli chtěla vyjet proti novinářům, tak ne takto ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To už jsme spolu přece jednou řešili... Jsem ti psal, že to byl fór á la Karel Gott, ne? :D Caro na novináře nevyjela, jenom si z nich prostě vystřelila. Ano, i z těch seriózních. I když nevím, jestli takoví ještě existujou (v ČR o tom pochybuju). :D Vtípek to byl bláznivý, ale já jsem se tomu zasmál. Vždyť kdyby jim to nakonec neřekla, tak si všichni vážně mysleli, že ji poškrábal klokánek. :D Prostě Caro se na tiskovce nudila, protože jí novináři pokládali pořád stejné otázky. Tak si trochu zazlobila. Holt páni novináři museli potom napsat jeden článek navíc, ono je taky neubylo... Aby ti to nebylo líto, tak Caro potom dostala nějakou přísnou důtku od WTA. :D
Reagovat
Fandina
Podívej, mě je úplně jedno, jestli někdo dostal pokutu od kohokoli, to je mimo mě, já jí nedostala a když jí někdo dostane, tak je mi to šuma fuk, ani líto ani radost. Ale to že jí Caro dostala za klokánka od WTA jen potvrzuje, že to bylo od ní trapné vystoupení, jakkoli se jedná o forek s roztomilým zvířátkem, protože jí navíc mělo poškrábat. A pokud se týká novinářů, ty snad nevidíš rozdíl mezi bulvárním a seriozním. Běžný zpravodaj třeba ČTK pouze informuje že tam a tam se hraje to a to a ten a ten vyhrál. Na to není potřeba slušnost nebo neslušnost. Na to je potřeba schopnost vzít údaje a předat je dál. Takže rozlišuj mezi novináři v tomto smyslu. Schopný zprávař není schopný bulvár a i mezi nimi jsou lidé hodní a méně hodní více a méně inteligentní a proto konstatovat, že všichni novináři jsou neslušní je stejné jako říkat že u ostatních profesí jsou samí neslušní, novinařina je profese jako každá jiná i když hodně vlivná protože přenáší zprávy o tom, co člověk nevidí, neprožije sám. Proto Caro byla z klokanečkem úplně mimo a trapná, bohužel ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to zase jen potvrzuje, že WTA nemá smysl pro humor... A co se týká těch novinářů, tak jsem to omezil jen na české, protože stále častěji žasnu nad tím, co všechno už dneska může psát do ("seriózních") novin... ČTK bych snad ani nepočítal, to je jenom suché zpravodajství. Ale taky už jsem viděl, jak tam umí nasekat chyby... No a jestli třeba považuješ idnes za seriózní, tak ti můžu říct, že já to za seriózní nepovažuju. Jejich redaktoři nasekaji v článcích každý den chyby a kolikrát mi přijde, že se v tom snad ani nevyznají. Hlavně, že mají "Křišťálovou lupu", "můžeme jim věřit" atd. Jediné, co z jejich článků vyčnívá, jsou senzační titulky, kterými chtějí přilákat senzacechtivé čtenáře. No prostě "seriózní" médium... A to čtu jenom sport. :D
Reagovat
Fandina
Chyby dělá každý. Nevšimla jsem si, že by někdo byl bezchybný. Tvůj problém je v tom, že ty například tvé příspěvky stavíš na zpochybňování všeho co novináři napíší a to nikam nevede. Není rozhodující jestli na idnes nebo jinde. Takhle ale můžeš zpochybňovat všechno. Prostě tyhle noviny píší to tyhle ono, každý jiným stylem, ale vždycky o věcech které se stanou. Není rozhodující jestli je to klokánek nebo zemětřesení. Takže když si nějakou zprávu přečtu, nepozastavuji se nad tím, jestli byl senzační nebo nesenzační titulek, ale jaká byla podstata věci. Vyčítat jestli to ty nebo ty noviny napsali seriozně nebo senzacechtivě je to druhořadé ... klokánek byl trapný vzhledem k tomu že to byla suchá zpráva která byla pak dementována ... úsměv
Reagovat
Fandina
Oprava ... chyby se dělají proto :-) aby se pak musely opravovat ... takže zase jsem chybovala já teďka ... noviny napsaly ... tvrdé y ... a hodně interpunkce taky špatně ... tak jsem ráda, že nejsem novinář ... úsfměv
Reagovat
kejv2
Monty, a me se zas potvrzuje, ze ty nemas dost soudnosti, abys priznal chybu sve oblibenkyne (ale natvrdo, ne zadne okecavani). Hodne lidi (vcetne tebe) tady kritizuje tommra za jeho prilisnou kritiku Petry. Ne, ze bych se s nim nejak ztotoznoval (ac Petrin fanousek), ale obecne zastavam nazor, ze je dobre nazyvat veci pravymi jmeny. Takze kdyz tommra kritizujes, uvedom si prosim, ze oba jste extremy, akorat kazdy na jine strane. A ted co je horsi, ze?
Reagovat
Fandina
Nazývání věci pravými jmény je obojí, pochvala i kritika. Ale stavět své příspěvky jen na chválení nebo na kritice jak to dělají monty a tommer je pak jen chválení nebo kritika. O podstatě věci to nic nevypovídá, ani to není nazvání věci pravým jménem. Oba dva proto beru jako nevypovídající o ničem. Stačí si o přijití sem přečíst pár příspěvků, nicky si zaškatulkovat a občas se k jednomu nebo druhému vyjádřit, ale to je všechno co my to dá. Vždy je to u jednoho chválení a u druhého kritika ... úsměv
Reagovat
Fandina
Sorry ... omlouvám se zase hrubka ... co mi to dá měkké i ... takže nic no ... úsměv
Reagovat
kejv2
Monty zpochybnuje samozrejme hlavne ty clanky, ktere se mu nehodi do karet. Ale okecava to fakt dobre. Takova schopnost se da v zivote vyuzit (ja ji napriklad uplne postradam, vzdycky vsechno narovinu, v ramci mezi a slusnosti samozrejme). Nepremyslel jsi, monty, treba o politicke draze (a ted to opravdu myslim v dobrem)?
Reagovat
kejv2
Plne se ztotoznuju s tvym predposlednim prispevkem.
Reagovat
Fandina
Jo monty je super manipulátor a do politiky bych ho neposílala ... stačí to co tam máme ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně napsáno. Monty je mladý, z toho fanatického fandění za každou cenu jednou vyroste. Za pár let se bude divit tomu, co tady o svých modlách pořád dokola omílal.
Já Caro taky velmi přál tituly a pozici jedničky, opatrná hra s minimem chyb se mi docela líbila. Momentálně je mi ale ukradená, tenis je u ní na vedlejší koleji.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, přesně tak ..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, o politické dráze opravdu neuvažuju... Vždyť já dokážu přiznat, že třeba ta "imitace" Rafy nebyla od Caro správná. Fandino, máš pravdu v tom, že chyby děláme všichni. Ale já nejsem zrovna z těch, kteří by je dokola někomu připomínali... Správný fanoušek má sdílet výhry i prohry. Sdílet výhry není v podstatě žádné umění. Tam se prostě nepozná, jestli máte někoho rádi, protože vítěz je milován ze všech stran. Podle mě se to prostě pozná na tom, když se někomu nedaří a člověk ho nezatratí. Sdílí s ním ten momentální smutek, je mu ho líto, ale dál mu věří. To je můj názor a podle toho se taky chovám. Ale nebojte, trvalo mi dost dlouho, než jsem to pochopil (ačkoliv jsem ještě mladý :D). Já věřím, že Caro do toho dává maximum. Jsem o tom přesvědčený a vidím to v jejích zápasech. Když budu pesimista a nebudu jí věřit, tak to Caroline rozhodně nepomůže... Broz ze sebe dělal jejího fanouška, když vyhrávala. Pak tolik nevyhrávala a začaly přicházet první posměšky. No a dneska už je mu lhostejná. Je opravdu zajímavé, že Broz strašně kritizuje všechno české a sám se chová jako typicky český "fanoušek"... A že vás nebaví moje příspěvky, protože jsou samá chvála? Tak to vám asi neporadím. :D Já budu psát pořád stejně, protože nemám důvod nic měnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Tamira!!! To byl parádní zápas! Velká gratulace a klobouk dolů, jak dokázala s Dánkou udržet krok a nervy.:-))
Jinak Caroline ale také dneska hezky.
Reagovat
tommr
je zajímavý, že čím líp Caro hraje, tím horší má výsledky. Někdy je prostě lepší držet se svýho stylu - i když vypadá hrozně - než ho zkoušet vylepšovat za každou cenu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak měnit něco za každou cenu nebývá většinou ku prospěchu, ale já jí dlouho neviděl hrát takhle dobře. A líbilo se mi, jak v tom gamu, co Tamira podávala na vítězství, Caroline šla agresivně do těch dvou úderů po lajnách a ještě zabojovala. Už předem to byl zápas, který něco podobného sliboval a jsem rád, že se to i naplnilo.:)
Jinak co jsem rychle kouknul, tak se Caro už teď propadla za Kerber a dál se uvidí, jak zahrají ty za ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Caro hrála dobře na svoje pinkací poměry, ale Tamira měla svůj den a byl to celkově pěkný zápas, co tu píše tommr, že je lepší se držet toho "svýho" stylu..no, právě ho bude asi muset vylepšovat, jinak bude dál vypadávat na turnajích. Proto taky snad změnila trenéra, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že v současné době je ve špičce a i mimo plno hráček, které mají agresivní styl, neměla by tím pinkacím stylem a pouhou obrannou hrou šanci se prosadit. Proto musí dělat změny. Ale to chce čas, aby si to sedlo. Řekl bych, že pokroky jsou vidět. Hlavně, aby jí to třeba sedlo s tím trenérem a dokázal ji vést pro ni potřebným směrem.
Reagovat
tommr
jj Caro se už propadla na osmý místo a v případě dobrejch výsledků ve Wimbledonu se před ní můžou dostat ještě Bartoliová, Erraniová, Li Na, Zvonarevová a Ivanovičová ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To není až tak o stylu... Podle mě Caro nehraje o tolik hůř než předtím. Problém je v tom, že prohrává strašně často v těch vyrovnaných zápasech, jak už jsem napsal výš... Takže určitě nesouhlasím s tommrem. Já vidím v její hře naopak hodně velká zlepšení a výsledky se snad brzy dostaví. Pak taky záleží na soupeřce a na spoustě dalších faktorů... Dneska stačil malý kousek štěstí a mohlo to dopadnout úplně jinak.

Emičko: Psala jsi, že si Tamira nezaslouží prohrát... Promiň Emičko, ale dneska si nezasloužila prohrát Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že je to o stylu. Údržba by jí v současných tenisových poměrech nestačila. Takže jestli se chce rovnat se špičkou, musí se pokusit svou hru zlepšit a změnit. Ona nemusí hrát o tolik hůře než dřív, ale už jí to prostě nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, psala jsem, že si Tamira zaslouží třetí set a doufám, že vyhraje :-) to nejsou žádné zásluhy, prostě Tamira si to uhrála, ale chápu, že jsi z toho smutný, ale příslib je ta zlepšená hra, uvidíme, jak ji to půjde dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar: V první řadě, já bych si nikdy nedovolil říct o jakékoliv hráčce, že hraje "údržbu". Protože když to někdo řekne, tak mi přijde, že se ta hráčka jenom kouká a hraje ta druhá. Tak to přece vůbec není... Ale kdybych měl brát ty hráčky, které nejsou zrovna útočnice (kromě Caro), tak se podívej na žebříček: Aga je třetí, Angelique a Sara se nedávno dostaly do desítky. Podle mě to vyloženě o tom není. Nahoru se dostávají i obranářky, zatímco jsou i útočné hráčky, kterým se třeba teď nedaří. Já bych bral každou hráčku jednotlivě. Rozhodně bych to neškatulkoval tak, že útočnice jsou lepší a obranářky horší.

Ema: Já vím, Emičko. Promiň, že jsem to trochu předělal. Ale když jsi psala, že si Tamira zaslouží třetí set, tak jsi vlastně psala, že si zaslouží vyhrát, tzn. že si nezaslouží prohrát... No, nebudu slovíčkařit. :D Jsem rád, že pro mě máš pochopení. Jak říkáš, herně to byl příslib. Caro se z toho určitě brzy vyspí a Rory už ji nějak utěší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné "utěšování" nebude, Rory má hrát tuším od zítřka turnaj v Irsku, tak potřebuje být naprosto soustředěn na hru :-)) žádné rozptylování ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajejej! :D No jo, ale co teď bude krásná Karolínka dělat? Já bych ji zajel utěšit, ale jsem nemocný a nechci, aby se nakazila. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych si nemohl dovolit říci, že někdo hraje údržbu? Myslím tím, že pinká hlavně od základní čáry, hraje obranu, kterou má ale Caro zmáklou dobře, a vyčkává na chybu soupeřky. Nic neškatulkuji. I v první desítce jsou hráčky, které hrají převážně obranu. Ale vzhledem k tomu, že byla Caroline Nr.1, a předpokládám, že by se tam zase chtěla vrátit a také vyhrát nějaký GS, tak si myslím, že se nemá šanci mezi agresivně hrajícími hráčkami v současné době prosadit. Totéž platí i o Radwanské. Ta může vyhrávat menší turnaje, ale bude to stačit na GS? Asi těžko....
Proto snad Caroline najala nového trenéra, aby jí s tím pomohl. Že je potřeba něco změnit a že už nestačí hrát pouze to, co hrála, ví i ona, tak proč tě to popouzí, když to napíši?
Je potřeba si také uvědomit, ve které době byla jednička a vyhrávala turnaje. Dokázala prostě maximálně chytit příležitost a vytěžit z toho maximum. Bylo to v době, kdy nehrála Serena, Sharapova nebyla ještě ve formě a Azarenka s Petrou se ještě hledaly....
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to nepopouzí, jen bych to prostě tak nenapsal. Ty si to piš, jestli chceš. :) Jasně, "něco" změnit. Jenže to "něco" neznamená komplet všechno. Caro má základ dobrý, chce to jenom vypilovat určité věci. Třeba aby forehand nebyl její slabina, aby se ještě víc mohla opřít o servis a return... No to je právě ono. Výsledky Caroline soudí hodně lidí podle toho, že dřív byla jedničkou. Asi se všichni shodneme, že její výsledky (ani ne tak výkony jako výsledky) na antuce a trávě nejsou dobré. Ale co letos odehrála na hardech podle mě nebylo až tak špatné. No jo, jenže ona byla jednička a tudíž musí v očích některých pořád vyhrávat. Jenže takhle to nefunguje. V tenise je obrovská konkurence a vždycky jsou holky, kterým se daří a na druhé straně ty, kterým se nedaří. A že byla Caro (nebo kdokoliv jiný) jedničkou, to asi tu holku na druhé straně kurtu moc nezajímá... No a ten poslední argument pro mě není zcela adekvátní. Dneska zase můžu říct, že se hledá Caro, už nejsou ve špici Venus, Kim atd. Prostě každé období má své... Caro byla v té době nejlepší a že se někomu nedařilo nebo byl někdo zraněný, za to tedy opravdu nemohla. Dřív tam byly zase Kim, Na Li, Věra Zvonareva... Prostě takhle se to nedá brát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nepíši takové věci, na které odpovídáš.
Nenapsal jsem, že by potřebovala změnit komplet vše. Nepsal jsem, že jsem od ní očekával a očekávám samá vítězství. Píši, že pokud se chce znovu dostat nahoru a vyhrát nějaký GS, musí se dle mého názoru pokusit zvednout a něco se svou hrou udělat. To snad ví i ona a angažovala trenéra, nebo ne?
Nepolemizuji o tom, jak hrála na hardech, antuce nebo na trávě. Nepíši, že si nezasloužila být první. Nikdy jsem její pozici jedničky nezpochybňoval, takový je systém hodnocení. Psal jsem pouze jaká je situace teď a jaká byla předtím, to je vše. Ničím ti neargumentuji, ani se nebavím o ostatních hráčkách. Dnes vypadla, tak se tu diskutuje o ní, toť vše.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Já taky všechno to, co jsem napsal, nevztahuju jenom na tebe. Pokud vím, tak na tebe jsem vztáhnul jenom tu údržbu... A pak jsem si myslel, že to dělíš na útočnice (správné, úspěšné) a obranářky (špatné, neúspěšné). Teď vidím, že tomu tak úplně není, takže se omlouvám. Jinak nemám co bych k tomu dodal... A vůbec, už nemám sílu. :D Jsem marod a musím jít spát. Tak dobrou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, opravdu nepíši, že agresivní hra (byť je mi bližší) - rovná se dobrá a obrana - rovná se špatná. Pouze jsem psal o situaci a rozložení sil v současném tenise.
Už jsem četl, že jsi nemocný, tak dobrou a brzy se uzdrav.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro :( Vo víc napsat...Tamira hrála božsky, bohužel...
Reagovat
smazaný uživatel
to byl ale match!:D Tamira jde dal (dekuji za $$$), a Wozna domuuuuuu, buuuuu:D
(jen jsem si nabehl, myslel jsem ze ji da 2 setech, ze si to cele kolegialne s ni odslapu na rotopedu..., a ted mam fakt dost :O
Reagovat
Andrew89
YES...tamira mi taky přinesla prachyyyyy!!!!a ještě k tomu hrála kráásně:)
Reagovat
smazaný uživatel
abych se jen nekasal, predtim jsem zaslzel u Bojany, te jsem hodne veril..., +5.5games jsem bral jako tutovku, ale byl jsem moc greedy a osolil jeji vitezstvi:( ale tak to je ted zahojene..
Reagovat
smazaný uživatel
A je to sympatačka :-)
Reagovat
VlS
no, ještě že sisi to neřekl při zápasu Isner - Mahut, to bys skončil na kapačkách na Aru :-D
Reagovat
smazaný uživatel
VIS - pffffffff, nekomol mne nick
Isner? to nehrozi, zas takovy cyklista nejsem, navic na chlapy se nedivam, ti mne neba, a na sazeni se mne taky nelibi, je jich moc, zenskych je par a tudiz jsou vic a casteji na ocich, nehlede na to, ze pohled jak na Bojanu tak na Tamiru sam o sobe je pomerne prijemny:)
Reagovat
smazaný uživatel
JO! Tamira vyhrála! Ta mi udělala obrovskou radost! :-)
Reagovat
tommr
taky z toho mám velkou radost. Tamira je mi strašně sympatická a moc jí přeju, aby ve Wimbledonu došla co nejdál. A když se jí budou vyhýbat zranění tak se může brzy dostat do top-20 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
výýýborně Tamira!!! a caro si balí kufry :DD
Reagovat
Sonja
Už jen udržet si servis...come ooon!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to je škody :-((
Reagovat
Sonja
To teda:-((...
Snad to ještě zvládne.
Reagovat
Sonja
Wow!!!!!! Zvládla to!!!:-))))))
Reagovat
spaniel
Vypadnuti Stosurove ma i sve pozitiva, da ji to vic casu na pripravu na Mr. Olympia.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ale vždyt nemá ty svaly zas tak hrozný :-))
Reagovat
spaniel
No, ma je lepsi nez Nadal :)
Reagovat
Frick
Vyjadřovala se nikdo o tom, jak dlouho chce ještě hrát? Sec jenom, třicítka už je celkem veteránskej věk. No ale koukám, že nebyla z těch, co by už byly na vrcholu někdy v 17-ti. Takže tak ještě sezony 2013 a 2014?
Reagovat
tommr
nějaký konkrétní datum dokdy bude hrát si pokud vím Klára nestanovila, ale fyzičku na to aby ještě pár let pokračovala má pořád dost dobrou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tamira hraje skvěle, zaslouží si třetí set a doufám, že vyhraje :-)
Reagovat
Sonja
Juchůůůů...Tamira!!:-))))))
Reagovat
Andrew89
jupíííí taky jsem rád:)!! Tralala:)
Reagovat
dadaft
má to grády.
první kolo, natřískaný centrkurt.
starý dobrý wimbledon...
Reagovat
Andrew89
Můžu říct, že to je fakt krásnej zápas! skvělý výměny z obou stran. Pěkně se na to dívá:) ...tohle by si zasloužilo 3 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkáš, zasloužilo, ale budu radši, když to Caro utne už teď.
Reagovat
Andrew89
ja fandim Tamire:D.....ale na druhou stranu Caro takhle dobře dlooouho nehrála:)
Reagovat
smazaný uživatel
U mě jasně Caro a dnes se mi právě dost líbí, minulé měsíce byly tragické...ale Paszek to zrovna taky tříská jako o dušu :D :/
Reagovat
Andrew89
obě hrají fakt krásně:)
Reagovat
smazaný uživatel
Btw. Nejsi ty náhodou Andrew, admin bývalé stránky vaidisova-nicole.com ? :)
Reagovat
Andrew89
ne ne nejsem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :D Tak nic :) tam tež měl nick Andrew.
Reagovat
Sonja
Ááááá, ať to hergot Paszek rychle otočí a jedem dál, chci, aby se dneska stihl Nole!!:-((:-D
Reagovat
tommr
po dnešku se už zdá skoro jistý, že Klára bude brzy naše třetí nejlepší hráčka. Petra Cetkovská totiž neobhájila lonský čtvrtý kolo, ztratila 180 bodů a v žebříčku se propadne někam na 32-35. místo. Klára má naopak velkou šanci na další postup v turnaji - její příští soupeřka Govotsovová je sice těžká, ale rozhodně hratelná ... :)
Reagovat
Frick
http://www.barborazahlavovastrycova.com/upload/attachments/3193_Doha_Dubai-Barbora_Zahlavova_Strycova_2012-3.JPG

Tohle foto už proběhlo.Dámy pod čepcem vystavují svou sportovní figuru (hlavně Klára)
Reagovat
smazaný uživatel
Než začalo pršet, tak jsem se ještě chvilku díval na zápas Caro s Tamirou. Po přestávce bude Tamira podávat na výhru v prvním setu... Je to zatím hodně vyrovnané. Caro bohužel nevyužila možnost na rebrejk za stavu 2:3, když neproměnila tři brejkboly. Tamira zatím lépe využila nabídnuté možnosti... Jinak je škoda, že už do 1. kola byla nalosovaná taková dvojice. Tomuto zápasu by podle mě slušela jiná fáze turnaje.
Reagovat
dadaft
Caro je bojovnice. uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš jako včera zápas Bára - Serena. Krásný vyrovnaný zápas plný zajímavých výměn, kterému by jistě slušela pozdější fáze turnaje. Holt lesk a bída vyřazovacího systému. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na to tak trochu jedním okem, ale kromě druhého setu jsem viděl víceméně celý zápas. Začátek byl hodně divoký, v prvních pěti hrách čtyři brejky. Ana vedla 3:1, ale Martinez dokázala srovnat. Ten šestý gem při podání Španělky byl hodně vyrovnaný, ale nakonec ho Ana nedokázala získat. Přesto jí to nerozhodilo a od té chvíle už vyhrávala gemy v 1. setu jenom ona. Rozhodující byl brejk Any na 5:3... Druhý set jsem viděl jenom začátek a konec. Ana nezačala dobře a to asi rozhodlo. Podle průběhu zápasu ještě měla šanci dotáhnout stav 0:3, ale za stavu 2:3 přišla o podání a tam se ten set asi zlomil... Třetí set byla loterie jako vždycky. Rozhodl nakonec jediný brejk, který Ana získala v šestém gemu. Klíčem byly skvělé údery Any, dařilo se jí zakončovat výměny. Španělku si pamatuju z RG a vybavil se mi její zápas s Luckou Šafářovou. Martinez opravdu není až tak snadná soupeřka. Dneska mě trochu překvapila, že nehrála až tolik její osvědčené kraťasy (i když souboje na síti tam byly), ale chvílemi se pokoušela hrát stylem servis-volej. Ve 3. setu tedy přišly na řadu i nějaké kraťasy, ale Ana s nimi neměla výraznější problém... Ještě že tak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
zakopalka je na travě tradičně silná. není náhoda že se jí na wimbledonu daří dlouhodobě.
Reagovat
dadaft
zatahovací střecha je bomba. aspoň jeden zápas bude pokračovat.
Reagovat
Madrileno
Super zapas, doufam, ze Cibule zase nevytahne svou oblibenou vymluvu, jak hrala proti chlapovi ... viz FO :-)Pekny zapas dvou peknych tenistek
Reagovat
VlS
Gratulace Klárce, moc jsem jí proti Cibuli nevěřil, ale paráda.
Co tam proboha svatýho vyvádí Sam?
Reagovat
smazaný uživatel
Stosurová nikdy na trávě nebyla moc dobrá. Ve Wimbledonu pravidelně končí v úvodních kolech. Divim se, že to ještě někoho překvapuje.
Reagovat
VlS
To nemá s trávou moc společnýho, to je hlavinka. Tu a tam přemejšlím, jestli není příbuzná s Luckou a Petrou. Jeden dva údery super, pak 3 UE, že se jeden nestačí divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně nervy drásající mač, ale skvěle to zvládla Sabine! Po těch třech mečbolech mi pořádně zatrnulo, ale naštěstí ok. 12 DF bylo hororových, ve 3. setu už ale naštěstí byla jen jedna myslím.
Reagovat
freeteepek
Škoda toho pokaženého závěrečného gamu, kdy měla Petra slušnou šanci na rebreak. Zápas jsem bohužel nemohl celý sledovat, ale z výsledku patrno, že to byla docela bitva. I v tomto případě bookmakeři neodhadli situaci správně. Pro mě byla Stevens favoritkou.
Reagovat
vendulkabendulka
O Stevens jeste imo hodne uslysime, hraje cim dal tim lip. Nesazim, ale dneska bych mela vsazeno hodne penez na ni. A myslim ze posle domu i Sabine.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, moc se mi líbila, jak hrála nebojácně, vítězství ji přeju. Překvapilo mě, jak je mladá a jak to ustála, viděla jsem jen půlku zápasu, ale udělala na mě dojem.
Reagovat
freeteepek
Velká gratulace! Jestli někoho překvapilo, že Klára hladce vyhrála nad Cibulkou, mě ne. Zápas jsem bohužel nemohl sledovat, ale předpokládám, že hrála dobře:-)
Ostatně už po Eastbourne jsem jí předpovídal úspěch ve Wimblodunu. Je to sice jenom začátek, ale každá výhra nad favoritkou na GS se cení dvojnásob.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist