Zakopalové se v Soulu daří, je už ve čtvrtfinále

21. 9. 2011, 07:34
Aktuality 3
Klára Zakopalová se po neúspěšném turné po amerických betonech chytla v Soulu, kde loni postoupila až do finále. Letos je zatím ve čtvrtfinále, když ve 2. kole smetla nasazenou Rumunku Beguovou.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová sice v srpnu na amerických betonech vyhrála jediný z pěti zápasů, rychlý povrch v Soulu jí ale svědčí. Před rokem si na něm zahrála své poslední finále a letos postoupila bez ztráty setu už mezi nejlepší osmičku.

V zápase 2. kola čelila devětadvacetiletá rodačka z Prahy sedmé nasazené Irině-Camelii Beguové, se kterou prohrála před šesti měsíci na antuce v Marbelle. Odveta se odehrávala podle scénáře české tenistky, která zvítězila za pouhých 53 minut dvakrát 6-1.

"Dnes hodně foukalo a já čekala mnohem náročnější zápas. Ale jsem samozřejmě ráda, že jsem vyhrála. Vzhledem k podmínkám to bylo dobré," komentovala Zakopalová. "Mám v Koreji spoustu fanoušků, ani nevím proč. Cítím se tu dobře. Před rokem jsem tu prožila povedený týden a věřím, že můžu hrát i nadále dobře a připsat si další úspěch i letos," řekla 43. hráčka světa.

Bartoliová zahrála 17 dvojchyb a končí
Na jméno své další soupeřky si Zakopalová musela počkat, měla totiž vzejít z duelu mezi druhou nasazenou Marion Bartoliovou a Američankou Vaniou Kingovou. "Myslím, že asi budu hrát s Bartoliovou. Ona je velká bojovnice a je velmi zkušená. Když proti ní hraju, tak musím hodně běhat, dobře podávat a v podstatě dělat všechno co nejlépe. Už jsem s ní letos dvakrát hrála, a tak její hru znám. Vím, že musím předvést svůj nejlepší výkon, abych mohla vyhrát," uvedla po svém postupu Zakopalová.

Vania Kingová však udělala české tenistce čáru přes rozpočet. Letos už sice s Bartoliovou jednou jasně prohrála, v Soulu jí to ale oplatila a porazila ji 6-3 7-5.

Favorizovaná Francouzka jí práci hodně usnadnila svým podáním. Už v úvodním setu zahrála sedm dvojchyb a i jejich vinou přišla třikrát o servis. O moc lépe si pak Bartoliová nevedla ani v následující sadě; ta sice směřovala do tie-breaku, těsně před ním ale turnajová dvojka znovu neudržela podání a zápas ukončila symbolicky svou celkově sedmnáctou dvojchybou.

S Kingovou se Zakopalová utkala na okruhu WTA dosud třikrát a vždy prohrála. Naposledy však na ni narazila před dvěma lety.

O semifinále si v Soulu zahraje i Dominika Cibulková. Čtvrtá nasazená Slovenka dnes za stavu 5-3 nevyužila tři setboly, z druhého kola postoupila až poté, co po vyhraném tie-breaku úvodního setu její soupeřka Jaroslava Švedovová z Kazachstánu vzdala. Příští soupeřkou Cibulkové bude Slovinka Polona Hercogová, která si ve dvou setech poradila se Španělkou Carlou Suárezovou.

Výsledky - Soul (tvrdý povrch, 220.000 dolarů:

Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Beguová (7-Rum.) 6:1, 6:1, Kingová (USA) - Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 7:5, Cibulková (4-SR) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (7:4) skreč, Hercogová (5-Slov.) - Suárezová (Šp.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová/Daniiliduová (ČR/Řec.) - Jugičová-Salkičová/Laineová (Bosna/Fin.) 6:3, 3:6, 10:6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Šukézní Klára, má formu a charisma orla.....
Reagovat
PhePe71
Myslím, že Klára má minimálně na finále, a potěšila mě Plíšková, bylo by skvělé kdyby postoupila dále ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, uz by se segry mohly rozjet, at je vidime casteji na vetsich turnajich.No uz 4 vyhrana utkani, to ji muze dobre nakopnout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist