Záplavy na Mallorce: Nadal pomáhá s úklidem, obětem nabídl ubytování ve své akademii

10. 10. 2018, 20:17
Aktuality 65
Zatímco jeho soupeři bojují na turnaji Masters v Šanghaji, Rafael Nadal na rodné Mallorce pomáhá obětem bleskových záplav. Dvaatřicetiletý španělský tenista se zapojil do odklízení následků po ničivé vodě a nabídl k dispozici prostory své tenisové akademie v Manacoru všem, kteří potřebují nouzové ubytování. První hráč světa to oznámil na facebooku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nejméně deset lidí při záplavách, které na středomořském ostrově v úterý vyvolal prudký déšť, zemřelo a další se pohřešují. Zasažen byl především východ ostrova. Nadal vyjádřil rodinám obětí a všem postiženým upřímnou soustrast.

"Stejně jako včera, nabízíme zázemí a pokoje v Rafa Nadal Academy a Rafa Nadal Sports Center všem, kteří potřebují ubytování," napsal dnes první hráč světového žebříčku na sociálních sítích.

Nadal, který kvůli zranění kolena vynechává turnaje v Pekingu a Šanghaji, zároveň přiložil osobně ruce k dílu a ve městě Sant Llorenc pomáhal spolu s dalšími dobrovolníky odklízet trosky, naplavené bahno a odčerpávat vodu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
George_Renel
https://twitter.com/tomasberdych
Reagovat
peggy
Od Nadala je to krasne,je videt,ze ma dobre srdce a neboji se prace.Asi z TOP by to dokazal jen Noe.Rafo dik.
Reagovat
spaniel
Krasna fotka. Ukazuje cim by se Nadal zivil, kdyby nehral tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
hral by futbal :D
Reagovat
Krisboy
Se svými koleny asi těžko.
Reagovat
Pe3k
Vynechával by travnatou sezonu a hrál jen na škvaře.
Reagovat
smazaný uživatel
ake kolena, ved si to vraj vymysla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ste mohli byt kolegovia, vidis..
Reagovat
George_Renel
Trošku mi připomíná Standu Grosse v maskáčích při povodních. .-)
Reagovat
Pe3k
Taky pr fotka pro diváky?
Reagovat
Krisboy
Nebo Putina :DDD
Reagovat
peRFect
Respekt za šolíchačku bláta - no není to nenormální, sám jsem v osmadevadesátým šúroval. Co mě ale pobavilo, že Rafa by rád více GS a turnaj mistrů na antuce. To dostal na koleno trochu více sedativ ne? Více grandslamů je holej nesmysl. Turnaj mistrů na antuce ani tak ne, ale měl by si uvědomit, že má 11GS z antuky zejména proto, že se antuka hraje na jaře, kdy je odpočatej. Kdyby se celá hrála na podzim, byl by když dobře tak na třetině.
Nechápu co mu v jeho věku sedlo na mozek. Půl sezóny vynechá, protože se rozsype, ale chtěl by více grandslamů.
Reagovat
smazaný uživatel
Každá mince má dvě strany. Je logické vynechat turnaje, na kterých moc šancí na úspěch nemá. Od US Open do konce sezóny nemá Rafa prakticky šanci v současné konkurenci něco vyhrát. V hale na tvrdém povrchu je pro něj nebezpečná celá TOP 20. A bude to jenom horší, Federer pochopil taky, že antuka mu ovoce nepřinese a díky tomu, že ji vynechává přidal další 3 GS tituly. Rozdíl je v tom, že Federer je schopný svým stylem hry a servisem uhrát nějaké finále, nebo titul, ale Rafa jeho stylem mimo antuku bude vyhrávat velmi těžce a myslím si, že příští rok už bude mít problém i s tou antukou.
Reagovat
smazaný uživatel
to su zase srance, chybal si :D on nevynechava preto, ze nema udajne ziadnu sancu proti top20, ale preto, ze je zraneny, ale to ty dobre vies a len trollis
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemluvím o Šanghaji, nebo Pekingu. To, že je Rafa zraněný na podzim je už takový evergreen. :)
Reagovat
klix
na turnaj nedojede kvůli kolenu a tady vesele vodu vymetá. Měl by dostat na zadek, simulant!
Reagovat
Fransoas
Nemohu souhlasit s názorem,který byl vysloven,že by to byl simulant.Něco jiného je běhat po jakémkolv tenisovém kurtu nebo se zabývat vymetáním.Zátěž na koleno není v tomto případě srovnatelná.Nedá se říci,že by se chtěl tímto zviditelnit.Jeho pomoc je o lidskosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuji, že tam Rafa dělá dvanáctky. Pozametal tam něco dvě hodinky, je za hvězdu a dneska je už doma. :)
Reagovat
ttopi
Mimochodem na tom videu jsem nic moc neviděl. V podstatě si myslím, že při jeho práci to ostatní, aby se na něj podívali a vše mu vysvětlili, dost ošidili, takže v součtu se toho udělalo asi stejně, jakoby tam nepřišel. Ale má fotku, má video.
Reagovat
Pe3k
Přesně.
Reagovat
Mayo
Neuveriteľný nielen tenista ale aj človek s veľkým srdcom. Toto by Egoista nikdy neurobil.
Reagovat
Carloss
je to tak. a ohromnej vzor pro děti.
Reagovat
ttopi
Ano, charakter člověka se pozná přesně podle toho, že pomáhá zametat bláto při záplavách. Kdo to neudělá, není člověk s velkým srdcem :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, charakter člověka se pozná přesně podle toho, že napíšeš pitomost a ještě si asi o sobě myslíš jaký jsi borec.
Reagovat
ttopi
Právě jsi potvrdil, že charakter člověka se pozná přesně podle toho, že když někdo napíše v podstatě fakt, tak mu na to odepíšeš, že píše pitomosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Oponovat lidem tvého ražení je zbytečně ztracený čas.
Reagovat
ttopi
Nevím no. V podstatě jsem se jen ohradil vůči tvrzení, že NAdal je člověk s velkým srdcem, protože pomáhá při povodních. A kdo ne, ten je jinej (třeba Federer). Přitom činností, kde lidé pomáhají, je tisíce. A zrovna Federer se angažuje dost.

Ale nevadí, když dochází argumenty, většinou se to ukončí větou "je to ztráta času".

Hezký den :D
Reagovat
peRFect
Respekt Rafovi.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7678--nadal-kritizuje-atp-chce-vice-grandslamu-i-turnaj-mistru-na-antuce

Forehende, evidentne Nadal nezdili tvuj nazor o nedulezitosti TM a snazi si na zaver kariery vybrecet podminky nutne k vyhre na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
proč by se ale měl hrát jen v hale, ptám se?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jsou tady tací, kteří tvrdí, že hala je samostatný povrch. Takže dle této logiky je to takový halový grandslam v trochu jiném formátu, s vyloučením slabších hráčů na rozehrání...

"For most of its history, the event has been considered as the most important indoor tennis tournament on the world tour (there were a few exceptions, when the event was organized outdoors: 1974 Melbourne & 2003?2004 Houston), allowing for controlled conditions of play, regarding both surface type and illumination system."
Reagovat
Pe3k
Ten Nadal je hodně k smíchu, on by nejraději kdyby se celý tenis hrál tak, jak to vyhovuje hlavně a jenom jemu...sore loser
Reagovat
Kozoroh
+1
Reagovat
Kozoroh
Mě se jeden kolega ptal, proč má tenis čtyři grandslamové turnaje, že to je dle jeho mínění zbytečně moc. Měl by si jít povykládat s Rafou :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to pózování se smetákem je ryzí PR akce, to asi odkoukal od švýcarského aroganta. Ale ta nabídka ubytovacích kapacit v akademii je hezké gesto...
Reagovat
Pedronegro
no, není od věci občas přiznat nějaké zásluhy i těm, které nemáme rádi, to k tomu pózování - mrkni třeba sem - http://www.elmundo.es/deportes/tenis/2018/10/10/5bbdcde6268e3ed1158b4663.html, a taky ta diskuze je zajímavá ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Vamos El Holinkador :)) Rodina a domov nejvyšší hodnoty.
Reagovat
ivecka
Super! Je hezké vidět ho i jinak než na kurtu :)
Reagovat
Nenela
Je to formát. Příjemně překvapil.
Reagovat
smazaný uživatel
srdce zo zlata :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by pro svou rodnou Mallorcu dýchal. Respekt před tím, jaký je to člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa opat ukázal kus nefalšovanej človečiny..
Reagovat
d@ve
To máš pravdu, vem si z něj příklad.. ;)
Reagovat
Pe3k
lol, to bys chtěl po něm moc, on je pacient a ztracený.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když nemůže hrát v Číně, protože by ho tam 90% hráčů sejmulo, tak pomáhá alespoň doma. Zase má trosku pokory, což se musí uznat
Reagovat
smazaný uživatel
ty musíš mít uvnitř velký problém sám se sebou, když tohle píšeš
a jestli ty tipy, co sem dáváš občas i sázíš za prachy, tak bych pomalu sháněl spacák a flašku kořalky, abys pod tím mostem přežil
Reagovat
Herbert_Hoover
:))
Reagovat
spaniel
Třeba ho Rafa ubytuje v akademii...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám, naopak je pro mě Rafa obrovský člověk. Tady si dělám vyloženě legraci, abych nasral hatery a donutil je počítat dvě hodiny statistiky 15 let zpětně. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to říkám pořád, že Rafa je nejen nejlepší antukový hráč historie, ale i dobrý člověk. Za všechno špatné v něm podle mne nese vinu Toni.
Reagovat
Pe3k
Za mě jeho fans.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ti zase za všechno špatné kolem něj... ale ne úplně všichni, abychom zase nekřivdili tomu cca 1 %.
Reagovat
Patik
Prečo myslíš že Tony ?
Reagovat
Stan_Borowitz
Dojem poskládaný z mnoha střípků. Ostatně zdůrazňuju, že to je jen má domněnka.
Reagovat
Patik
To je v poriadku ja to nespochybňujem..tak prosím ťa to skús zhrnúť tak všeobecne do jednej vety prečo zato môže Tony celkom by ma to zaujímalo.
Reagovat
smazaný uživatel
hele něco na tom je, už jen kniha Rafova tomu dost napovídá, na druhou stranu, Tony mu přidal i dost toho, co ho dělá tak skvělým hráčem
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je jas jasů, bez Toniho by Rafa nikdy nebyl tam, kde je, ale má to i svou odvrácenou tvář.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi nejvíc mne naštval tím permanentním koučováním Rafy při zápasech. Tak nějak si říkám, že je pro úspěch ochoten udělat úplně všechno...
Reagovat
Patik
Ten koučing som si všimol..a tiež aj veľa hráčov o tom hovorilo že práve Nadal je často koučovaný z tribúny..potom sú tu rôzne okolnosti ktoré by mohli do seba zapadať a dávať možno trošku zmysel..a možno nie..a teda Tonyho túžba po víťazstve..mohla spôsobiť OKP ak Rafa podstupoval drezúru na tréningoch pričom tá porucha dosť vygradovala práve keď mal najvačšie problémy s Djokovičom..je možné že vtedy ho Tony najviac dusil a dostával pod tlak..hmm..ale to je len taká hlúpa úvaha.
Reagovat
Kozoroh
Toni byl tyran. Když si malý Rafa zapomněl přinést láhev s pitím, Toni mu ji odmítl koupit a nechal ho na kurtu žíznit (tady tkví počátek Rafanova zlozvyku s urovnáváním lahví). Když trénovali a na jedné půlce kurtu byl stín a na té druhé pražilo slunce, Toni nařizoval Rafovi, aby hrál na té druhé půlce.
A nejhorší věc, kterou Rafovi kdy udělal - Rafa vyhrál jakýsi velký juniorský turnaj a rodina mu přichystala oslavu. Přišel Toni, viděl vyrobený transparent oslavující Rafův juniorský úspěch a strhl ho na zem. S Rafou se pohádal a Rafa vyhrožoval, že další den nepříjde na trénink za to, co Toni způsobil. Toni odvětil, že ho bude jako každý den očekávat na tréninku. Co se stalo - Rafa, sic nasraný, ale přišel. Tehdy udělal životní chybu, měl se svému sviňáckému strýci vzepřít.
Reagovat
Nola
zaujimave, este viac si Rafu a jeho uspechy zacinam vazit, pochadzal z finacne zabezpecenej rodiny a nemusel sa o svoju buducnost vobec obavat, napriek tomu makal a popritom sa mohol valat a uzivat zivota
Reagovat
annah
Rafa v holínkách a se smetákem. Poklona. Bezva chlápek.
Reagovat
turista
To teda ano.
Reagovat
Nola
klobucik
Reagovat
gigin
Nn to sú gumáky, Nolko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist