Zase to koleno. Nadal nebude hrát v Miami, návrat plánuje v Monte Carlu

18. 3. 2019, 09:20
Aktuality 60
Rafael Nadal kvůli zranění pravého kolene v Indian Wells nenastoupil k sobotnímu semifinálovému souboji s Rogerem Federerem a přijde o nadcházející podnik série Masters ve floridském Miami. Návrat na kurty by rád uskutečnil v dubnu na antukovém Masters v Monte Carlu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Potíže s pravým kolenem měl Nadal už ve čtvrtfinále proti Karenovi Chačanovovi, kterého nakonec ve dvou tie-breacích porazil. Pár hodin před startem očekávaného semifinálového souboje se Švýcarem Federerem se však ke zklamání tenisových příznivců odhlásil. Rozhodl se tak hlavně proto, aby stihl být stoprocentně fit na svou nejoblíbenější část tenisového roku - antukové jaro.

"Od začátku sezony se cítím chvíli dobře, chvíli hůř, záleží na stavu kolena. Ve čtvrtfinále jsem ho cítil hodně," svěřil se Nadal. "Je to samozřejmě frustrující, hrál jsem dobrý turnaj, mám to tady v Indian Wells rád a nenastoupit k semifinále není příjemné. Není to jen o dnešku, musím na své zdraví myslet, abych vydržel hrát co nejdéle," dodal.

S pravým kolenem má Nadal problémy dlouhodobě. Loni kvůli patellar tendonitis (tzv. skokanské koleno) po skreči v semifinále US Open předčasně ukončil sezonu a mimo jiné zmeškal Turnaj mistrů v Londýně.

Stejně jako loni se nepředstaví na blížící se akci Masters v Miami. Loňský ročník neodehrál kvůli zranění kyčle a naposledy se na Floridě představil před dvěma lety, kdy prohrál až ve finále s Federerem. Floridské Masters ještě nikdy nevyhrál, přestože má na kontě celkem pět finálových účastí.

Návrat na kurty plánuje na začátku antukového jara na Masters v Monte Carlu, které startuje 14. dubna. Na monacké antuce ovládl poslední tři ročníky a triumfoval na ní celkem 11krát.

"Vrátím se teď domů a pokusím se plynule přejít na antuku tak, abych byl stoprocentně připravený na první antukový turnaj. Tím pro mě bude Monte Carlo," řekl Nadal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
turista
Letos aby to koleno drželo tak Rafa zkracuje výměny, nečeká na chyby soupeře a pravidelně se snaží zahrát konečné kladivo a získat fiftýn. Takhle si může prodloužit kariéru jako Federer.
Reagovat
Fazzzy3
Býk na Harde od roku 2010
USO 2010,2013,2017
Tokio 2010
Indian Wells 2013
Montreal 2013
Cincinnati 2013
Doha 2014
Peking 2017
Toronto 2018

10 Titulov za necelých 10 rokov, čo znamená v priemere pre nechávých ako napr. (Forehand), 1 titul na harde ročne.

Federer na Harde od 2010:
AO 2010,2017,2018
Cincinnati 2010,2012,2014,2015
Stockholm 2010
Basel 2010,2011,2014,2015,2017,2018
Turnaj majstrov 2010,2011
Doha 2011
Paris 2011
Rotterdam 2012,2018
Dubaj 2012,2014,2015,2019
Indian Wells 2012,2017
Shanghai 2014,2017
Brisbane 2015
Miami 2017

Federer na Harde za necelých 10 rokov 30 titulov. V priemere pre nechápavých ako napr.(Forehand) 3 Tituly ročne. Not too bad for an old man :-) Pre porovnanie, Federer mal v roku 2010, 28 rokov, a už odvtedy počúva reči o konci kariery. Dávno za zenitom nie?
A koľko rokov mal Rafa? počkaj tažká matematika, žeby 23? :-) čiže Rafa in his prime 1 titul ročne na harde, a Federer za zenitom a po 30tke 3 tituly ročne na harde.
Nech si z toho spraví každý svoj názor :) Pretože pre teba sú to bullshits, rovnako ako pre mňa všetko ostatné čo ty napíšeš :) Keby si nebol zaujatý, tak by som ťa možno mal aj rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Necital som to.

Ale +1 za dlzku.
Reagovat
spaniel
Ten Rafuv seznam zas tak dlouhý není ;)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :D
Reagovat
Fazzzy3
Presne tak Forehand, pred pravdou zatvárať oči je najlepšie :)
Reagovat
smazaný uživatel
AO, IW, Kanada open, USO, Šangaj, TM..

Začínam mat pocit, ze Rafa ma problem v zdravi odohrat sled zápasov na harde..AO18, USO18, A19 dal lebo to boli rychle matche..Asi by sa mal sustredit len na hardove turnaje vyssie, zvysok komplet vynechat, v prípade rychleho vypadnutia (IW, Kanada) prípadne doplnit dalsim v slede..

Verim, ze to nie je vazne, Miami je skor prevenciou a v MC bude fit. Ten turnaj potrebue vyhrat, vzápati aj Barcelonu. Je to 10 zápasov za 12-13 dni, velmi naročné. Ale ked tieto dva turnaje vyhral, tak snad s jednou vynimkou vzdy bral aj RG..
Reagovat
smazaný uživatel
To jako vážně? AO18? Od roku 2014 má 4 tituly z hardu a z toho je polovina z turnajů, které u Federera označuješ jako rozpinkávačky pro děti. Dauha,Peking. USO s lucky losem a Toronto totéž.

Nadal tahá kačera na hardu tak posledních 5 let ty AO18. A je to čím dál horší. Letos může skončit klidně na nule, teď nedal nic, v Cincinnati a Torontu bude Djokovič, na USO taky a je konec sezóny - Pro Nadala, ostatní hrajou až do listopadu.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a to USO s luckym losom nebol schopný Federer vyhrat. Babrák :)

Esteze mal Federer lucky los aj na UsO2018...

Rafa ma z hardu GS, tisicku. Tak snad Roger vyhra cosi podobne ukaze na antuke, nech naznačí komplexnost, jednooky kral slepych :)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal si tři věty a v každé je jednou Federer. Jsi posedlý, běž se léčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Napisal som 5 viet. Ale ty si ako oslik, vieš len do troch narátat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ano ovšem.
Reagovat
smazaný uživatel
Vostuda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je po turnaji, neVotravuj a skoč si na pláž v južnej americe.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes len bazén a caipirinha drinčík...

Pripíjam na zdravie Vostuda..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, máš zpoždění, narozeniny jsem měl minulý týden. Ano, bylo mi 13. :) Čuuuus.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz 13 a také hlupe názory?..

No to je vostuda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj taky je šport
Reagovat
Fazzzy3
Us open 2017 bol najvacsi vtip celeho roku :D GS bez toho aby byk vyhral nad superom v top20 :D Fed prehra s Thiemom, a uz tu zase bluznis tymito svojimi primitivnymi recickami :D chod sa dat liecit a vypytaj si nieco silne odporucam ti Haloperidol. To ti pomoze s tym bluznenim :-) Pozri si kolko hardovych turnajov vyhral Roger a kolko Rafa za poslednych 5 rokov :) Teraz tvojho milacika boli kolienko, ale pride antuka a bude kluzat ako kamzik. Potom na Wimbledone vyleti, Us nebude ani hrat a do konca roka zase na marodke :) je to tazke prijat ked tvoj milacik polovicu roku vynecha, a ty mas z toho mindraky :D Roger ma 100vku ktoru Rafa aj ked ho obdivujem a respektujem, nikdy nedosiahne. Uz len aby Roger prekonal Connorsa, a mozu ta odviest rovno do marnice ;)
Reagovat
smazaný uživatel
aj keby vsetkych sedem superov skrecovalo,historia sa nepyta,navyse nech bude Federer stastny za vtedajsiu prehru s Juanon,nasledne semi by bola tvrda destrukcia...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Nicméně fazzy a další zmiňují USO jenom kvůli neustále dehonestaci Fedexe ze strany Forehanda. Kdyby tady nevytahoval 10 let staré stats, tak USO17 nikdo ani nezmíní. Aj taky je šport.
Reagovat
Fazzzy3
+1
Reagovat
Fazzzy3
jo jo u Rafy sa historia nepýta, ale u Rogera ano :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Franky..

Orange, ci Telekom?..Porad
Reagovat
Fazzzy3
Cau Psycho neviem asi 4ka. A vies co to znamena? Pan Dokonaly :) Si zlaty
Reagovat
Fazzzy3
Nevies celit faktom a pravde :D ale bullshits vypisovat to ano
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyt´ Miami chtěl stejně vynechat.
Reagovat
Mayo
Ach, tie vecne zranenia po celu kariéru.
Reagovat
No-le
Takže MC bez Fedexe i Djokera?
Reagovat
turista
MC bez Djokera to nebude ono. To je jediný hráč schopný tam zastavit Nadala. Hazarduje s postavením světové jedničky. Třeba se ještě přihlásí.
Reagovat
Nola
omg
Kamilos NO2... Novak nedavno prehral s Kohlim na harde, pokial si dobre spominam....
Reagovat
turista
To byl den blbec - blackout.
Reagovat
No-le
Tady nehazarduje, vždyť až do Říma neobhajuje prakticky žádné body. Zásadní bude Wimbledon a US Open, tam se bude lámat chleba.
Reagovat
Marduch
mno do určité míry hazarduje:)...přece nikdo, ani on sám, nemůže v rámci "boje o koncoroční no.1" spoléhat na obhájení W+USO..
Reagovat
Nola
+ 2 Masters, finale a finale TM, musi nieco uhrat aj skor
Reagovat
No-le
Předpokládám a doufám, že bude chtít v Miami dokázat své kvality a taky, že k němu los bude trochu přívětivější.... No jsem zvědav.
Reagovat
Kozoroh
Má na Nadala náskok přes 2000 bodů. Do Wimbledonu určitě bude jedničkou.
Reagovat
turista
Souhlasím, že to asi udrží. Ale MC jakoby džentlmensky přenechává Rafovi Nadalovi. Tisícovky v Madridu a v Římě byl měl Nole vyhrát a pak se pokusit i o tu Paříž. Když to udrží ještě půl roku, tak nechá za sebou i Connorse s 268 týdny.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to není dobrá zpráva pro Rafu a jeho fans. Má na kontě 8700 bodů a okolo 5500 je z antuky, musí bezpodmínečně obhájit skoro všechno. Když se mu to nepodaří, tak ty body/tituly nemá do konce roku moc kde nabrat. A nevěřím, že obhájí 1.000 z loňského Toronta. Bohužel 2 turnaje na hardu po sobě jsou pro Nadala už nereálné.
Reagovat
SwissMaestro
Stejná obava byla loni. Z roku 2017 obhajoval úplně stejný počet bodů A dal to. Nebál bych se.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se divím, že na to má nervy. Sází celou sezónu na jednu kartu.
Reagovat
SwissMaestro
když se mu sesype antuka tak pořád tam má SF W,USO, F na AO, Masters v Torontu a SF v IW........zle na tom nebude :) K tomu jedno Masters na antuce plus Barcelonu dá určitě :)
Reagovat
Ondra979
presne, na antuce obhajuje asi 4700!, ne 5500 takze ma jeste 4000 rezervu..ale je to velka porce, myslim, ze neco letos neobhaji
Reagovat
smazaný uživatel
Já pravé chtěl ať ty body spocita někdo za mě, tak jsem střelil 5500 :D
Reagovat
Frantz
jo, to ty moc rád jen tak střílíš, že, klaune.. vždycky ale úplně mimo... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jn zmýlil jsem se asi 800 bodů, což je takových 15% mimo. Ty jsi mimo v průměru o 300%, takže mám ještě rezervu. Radši zalez zpátky do klece the ape.
Reagovat
Frantz
2:0 pro arogantna, není co řešit.. :-DDD
Reagovat
SwissMaestro
tvl Kamilosi, ty radši už nedělej žádný předzápasový predikce :D :D Fandíme stejnému hráči, ale takhle se odpálit předpovědí na finále v IW ...hned mi bylo jasný, že se Thiem utrhne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tak já to beru prakticky, říkal jsem to několikrát. Prostě byl Federer favoritem finále? Byl. Prohrál? Prohrál. Já jsem se zmýlil? Ano zmýlil. Přijímam svou chybu a žiju dále, nemám potřebu se obhajovat týden.
Reagovat
smazaný uživatel
4700 z 8700 je pre Vostudu 80% bodov z antuky
Reagovat
smazaný uživatel
Beru rozdíl 4700 vs.5500, ale to bys musel někdy číst, nebo to umět. Takže zase takové tvé pseudo vytažení z kontextu, ale zase k ničemu. Just Forehand.
Reagovat
turista
Letos to nemůže všechno obhájit. Minimálně 1x-2x ho na antuce zastaví Djokovič.
Reagovat
safi1313
A náhle 40% sledovanosti Miami jde dolu
Reagovat
spaniel
Tak 5%, jestli vubec. Ono analnich fetisistu zas tokik neni.
Reagovat
safi1313
Nauč se radsi psát :)
Reagovat
spaniel
Zas si cichas k ruce? No fuj.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
peRFect
U vás doma?
Reagovat
safi1313
Jj.. potvrzujem svetovej průměr :) .. dalších 40% Federer. A zbytek světa zbytek :))
Reagovat
Mayo
100%
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist