Zaútočí Kvitová v létě na elitní trojku?

20. 7. 2011, 15:57
Aktuality 12
Ve světovém žebříčku už je na sedmém místě, na konci léta se ale Petra Kvitová může ještě výrazněji přiblížit postu tenisové jedničky. Wimbledonská vítězka obhajuje včetně US Open ve srovnání se soupeřkami před ní minimum bodů, a pokud bude pokračovat v úspěšné jízdě, mohla by atakovat elitní trojku.
Petra Kvitová

Před rokem Petra Kvitová nezvládla po semifinále na trávě v All England Clubu roli favoritky, pětkrát za sebou prohrála a na US Open vypadla v třetím kole. To znamená, že letos obhajuje včetně grandslamu v New Yorku pouhých 165 bodů.

Světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska má před Kvitovou zatím obrovský náskok 4.478 bodů, ale další místa už jsou pro Češku teoreticky k dosažení. Světová dvojka Kim Clijstersová s obhajobou dvou titulů, včetně toho na US Open, musí získat 3.125 bodů a trojka Věra Zvonarevová z Ruska 2.385 bodů.

Okolo tisíce bodů potřebují Ruska Maria Šarapovová a Běloruska Viktoria Azarenková. Jen Na Li z Číny potřebuje získat necelých 400 bodů.

Pokud Kvitová naváže na výkony z první poloviny sezony, v které vedle Wimbledonu vyhrála turnaje v Madridu, Paříži a Brisbane a hrála finále v Eastbourne, může v žebříčku dvouhry WTA jen stoupat. Dosud je jejím maximem sedmá pozice, ale není vyloučeno, že by mohla být po US Open třeba světovou dvojkou.

Mnoho odborníků už se vyslovilo, že by Kvitová jednou mohla jednou být i světovou jedničkou. "Slova to jsou pěkná, ale záleží na mně a na trenérovi, jak vydržím. Nedělám tenis, abych byla jedničkou, ale abych se zlepšovala krok od kroku a uvidíme, jestli se ta slova potvrdí, nebo ne," uvedla Kvitová před Wimbledonem.

Jednadvacetiletá hráčka zatím na žebříček nemyslí. Nyní nabírá fyzickou kondici ve Vysokých Tatrách, kde mimo jiné s kondičním trenérem Jozefem Ivankem vystoupila na Lomnický štít. "Výhled byl doslova dech beroucí. Mám velkou radost, že nám při výšlapu vyšlo počasí a bylo zcela jasno," uvedla v tiskové zprávě.

Poprvé od triumfu ve Wimbledonu by měla Kvitová hrát v Torontu od 8. srpna a hned poté v Cincinnati. Po týdenní pauze pak začne US Open.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel. Jsou tu lepší hráčky a její labilní povaha bude problematická. Od teď bude vše jen prohrávat a prohrávat. Ty údery jsou nic moc a neumí ani pořádně zahekat.
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
Jiri
Bude to mit holka tezky nejen kvuli souperkam, ale i humbuku kolem ni. Taky souhlasim, ze uspech na US je cenejsi nez zebrickovy posun do 3. mista.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Lomnický štít jde taky vyšlapat? Já teda v Tatrách nebyl už tak 15 let, ale dřív se tam tuším dalo dostat jen lanovkou, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ked si zaplatis horskeho sprievodcu taktam vyjdes aj peso. Nie je to zase K2 ze tam musis byt horolezec :). Da sa to kludne aj po cestickach a sem tam, fakt len vynimocne, treba cosi vyliezt a to ta potom lane aj vytiahne :).
Reagovat
Carloss
Wozniacká má sice náskok 4.478, jenže je to podle mě právě ona, která musí těch bodů do konce roku nejvíc obhajovat.

viz - http://www.tenisportal.cz/hrac/wozniacki/?annual=2010

vítězství v Kodani - cca 400 bodů.
vítězství v New Haven - cca 900 bodu
semi na us open - cca 900 bodu
na podtin je to:
vítězství v Tokiu - cca 900 bodu
vítězství v Pekingu - cca 900 bodu
finále turnaje mistryň - cca 1000 bodů

sečteno podtrženo wozniacki musí do konce roku obhájit nějakých 5000 bodů. Pokud se mýlím, opravte mě.

Čili Kvitová nemusí útočit jen na post světové dvojky.
Reagovat
Carloss
teoreticky kdyby Kvitová vyhrála us open a jeden z turnajů toronto nebo cincinnati a wozniacki neuhrála na žádný finále, teoreticky by i Kvitová mohla atakovat tesně WEozniackou na prvním místě. Wozniacki do us open musí obhájit nějakých 2000 bodů. Každopádně Petra Wozniackou může atakovat právě na podzim, kdy toho musí Dánka obhajovat ještě víc.

Jinak podle mě post svět. jedničky se bude snažit hodně atakovat Mária, která toho taky nemusí moc obhajovat a hlavně ona bývá na americké šňůře vždycky ve formě. Dál by ještě mohla zlobit Azarenka se svým kvantem starů a různých semifinále. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať se jí daří hrát výborný tenis, ať uspěje na US Open. A když bude hrát výborně, ono to přijde. Není důležité, jestli letos nebo příští rok. Takové vítězství na US Open by bylo fakt víc než ten post. I když CW už mě tam štve.
Pokud se bude dařit Petře hrát její totální tenis, stejně na ní žádná nemá. Pro mě je jednička už teď, ne žebříčková ale herní.
Reagovat
VlS
Zde jsou body, které tenistky uhrály od stanfordu dále do konce roku (což neznamená, že je mají všechny započtené v rankingu podle pravidla pro 16 započtených turnajů, ale většinou ano, myslím že jen Carolina nemá započtené Cinci (125 bodů)

Wozniacki 5185
Kim 4465
Věrka 3760
Vika 2206
Fran 1772
Sam 1546
Maša 1301
Marion 1080
Li 706
Petra 336
Reagovat
smazaný uživatel
body Petru svazovat rozhodne nebudou, to je velke plus, ale stejne nad ni premyslim. V nicem se rozhodne nehrabu, ale z ceho vyplynul ten lonsky "propadak" po Wim, chybka v priprave, hlava, zdravi.....? Moc bych ji (i nam) prala, aby vsemu letos predesla a hrala dal svou puvabnou "totalku". Necekam a nerikam, ze nemuze prohrat, hard neni trava, muzou byt rezervy v pohybu atp., ale ... proste se uz tesim, Baku mi ted fakt nestaci :-)
Reagovat
VlS
Tak to jsme na tzom stejně, už bych se zase rád podíval na pořádnej tenis.
Co se týká loňského výpadku Petry - prostě hlava - jedna prohra, trochu ztráta sebevědomí, druhá proha a už to jelo až do USO (nemyslím, že třetí kolo na USO je nějakej neúspěch, není to sice zrovna nalezení zlatý žíly, ale taky žádnej průšvih.

Já si myslím, že bude potřeba, aby Petra šla prostě jen tak hrát a neřešila žebříčky, očekávání fandů a tak dál, ale to vůbec nemusí bejt tak snadný, jak je snadný to napsat. Doufejme, že se jí to povede. A když ne, tak to příjde o chvíli později, má na to holka pár let.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba brát v úvahu, že když se loni dostala do semifinále Wimbledonu, tedy mezi 4, bylo jí 20 let a profesionálně se pohybovla ve velkém tenise třetím rokem! (Nepočítaje ty první dva roky, kdy hrála převážně jenom tady)
Takový úspěch je třeba zažít, strávit, vypořádat se s ním... atd.
A v tomhle věku hraje každý další rok zkušeností obrovskou roli.
A nechte těm tenistům taky trochu času na prázdniny, do srpna to vydržíte. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist