Ze Zhang si na domácí půdě v Pekingu vyšlápl na Gasqueta

4. 10. 2012, 20:29
Aktuality 8
ATP PEKING - Diváci v Pekingu byli svědky velkého překvapení a k jejich radosti se o něj postaral domácí hráč. Dvaadvacetiletý Číňan Ze Zhang totiž vyřadil nasazenou pětku Richarda Gasqueta a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.
Profily hráčů
Ze Zhang

Ze Zhang letos vyhrál dva turnaje Futures a na challengerech nasbíral 16 výher v 28 zápasech. Na turnaji ATP si zahrál pouze na trávě v Halle, kde prošel kvalifikací a přes Kamkeho se dostal i do druhého kola. Dnes své maximum překonal.

Dvaadvacetiletý tenista, který je 165. hráčem světa a nejvýše postaveným Číňanem, si totiž na domácím podniku v Pekingu vyšlápl na světovou čtrnáctku Richarda Gasqueta. Favorizovaný Francouz, který v neděli v thajském Bangkoku po dvou a půl roce ukončil čekání na titul, sice v rozhodujícím setu vedl 2-0, Ze Zhang ale v zápase využil všechny tři brejkboly a nakonec po 2 hodinách a 9 minutách vyhrál 6-4 3-6 6-4.

"Dnes jsem se ničeho nebál, hrál jsem velmi uvolněně. Nebyl jsem vůbec nervózní, tak jsem se jen snažil hrát na maximum a předvést svůj nejlepší výkon," radoval se nečekaný vítěz Ze Zhang.

"Měl jsem šance zápas vyhrát, ale udělal jsem strašné chyby," komentoval šestadvacetiletý Gasquet. "On (Ze Zhang) je talentovaný. Hraje agresivně a rychle, a na konci byl lepší než já. Neodehrál jsem svůj nejlepší zápas, ale to se stává. A to i proto, že má talent a vyhrát si zasloužil," dodala bývalá světová sedmička.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch / hala, 1.280.565 dolarů)
čtvrteční výsledky (04. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (3-Fr.) - Davyděnko (Rus.) bez boje
Južnyj (Rus.) - Anderson (JAR) 6-3 6-3
Ze Zhang (Čína) - Gasquet (5-Fr.) 6-4 3-6 6-4
F. López (Šp.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-3 7-6(7)
Querrey (USA) - Seppi (It.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Nola
Feliciano veľká gratulácia!!! Dnes si ma nesmierne potešil, porazil si to monštrum, krásny výkon, Američania dnes skutočne nemajú na okruhu v mužskom tenise žiadneho hráča, ktorý by stál za zmienku, pominuli časy veľkých hráčov, Európa valcuje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si přivstal, abych se podíval na toho nemocného Janka.

Vypadal v pohodě. Raonič perfektně servíroval i hru v poli měl o minimálně stejně dobrou jako Janko. Takže u servisů Janka se bojovalo. V TB 1. setu už MR pohodově vedl 3:0, 4:1, ale pak nasázel 5 špatných backhandů a byl konec setu.
V 2. setu pohodově prolomil 2x podání. Ten druhý brejk byl taky celkem důležitý kvůli třetímu setu. Jakoby Jankovi docházela šťáva ani o ten svůj poslední fiftýn v setu ani nebojoval.
V třetím zpočátku Raonič pokračoval v jízdě. Janka nakoplo správné jestřábí oko a šťastná páska při prohozu. Pak si drželi servisy, Janko za stavu 3:5 tak, tak. V TB se Milošovi konečně povedl backhand a pak dal eso na konec.
Reagovat
gigin
Díky za report. Chápu z tvých řádků dobře, že kdyby byl Tipsa 100% fit, tak vyhraje v suchým triku a s kafíčkem o pauzách?? :)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Proto pořád žbrlal mezi výměnami, oni mu Japonci nedonesli kafe!
Koukám, že jsem špatně napsal. Oni bojovali o Jankův servis v 3.s. za stavu 4:3.

Ještě zajímavé byly kurzy. Před zápasem na Raoniče 1.8. V 2.setu po prolomeném podání, tuším na 3:1, 1.6! To ukazovalo sílu Raoničova servisu, že všichni věřili ve 3. set a tam že to nějak došmrdlá.
Reagovat
gigin
Abych byl upřímný, čekal jsem hladší Miloškovo vítězství. Jankela mne mile překvapil. Kdyby mu tam hodili to presso s mlíkem, tak by ho nakonec teda i klepl!! No nic. Hlavně Djokárna aby mne dnes nezkalamala :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No asi hrála roli únava nedokážu si to vysvětlit když porazil Richarda tak má i na Floriana a ten navíc nepředvádí nic moc výkony to by pro dvaadvacetiletého čínana mohla být životní šance doma porazit 2 hráče takovéto úrovně - skvělé skalpy
Reagovat
smazaný uživatel
On Zhang vyhrál 2 brejky ze stavu 40:0 a jeden z 40:15 a všechny dal na poprvé. Tam byl zakopaný pes.
Jinak toho Floriána by dát taky mohl. Jemu se v tom Pekingu celkem dařilo i v minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak dneska naopak Zhang proměnil 1 BP z 11.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist