Ženské finále ve Wimbledonu obstarají Kerberová se Serenou

12. 7. 2018, 14:00
Aktuality 70
WIMBLEDON - Angelique Kerberová dnes v semifinálovém souboji porazila 6-3 6-3 chybující Jelenu Ostapenkovou a po dvou letech si zahraje wimbledonské finále. V něm bude třicetiletá Němka bojovat o svůj třetí grandslamový titul proti osminásobné šampionce Sereně Williamsové, jež si v semifinále poradila 6-2 6-4 s Julií Görgesovou. Američanka bude ve finále bojovat již o 24. grandslamovou trofej.

Angelique Kerberová pokračuje ve výborných letošních výkonech na grandslamových turnajích. Na French Open došla do čtvrtfinále, v lednu na Australian Open neproměnila mečboly na postup do finále, ale ve Wimbledonu už si o titul zahraje.

Třicetiletá Němka po výhrách nad Zvonarevovou, Liuovou, Ósakaovou, Bencicovou a Kasatkinovou v dnešním semifinálovém souboji nedala šanci chybující Jeleně Ostapenkové a bývalou vítězku juniorské dvouhry v premiérovém duelu porazila 6-3 6-3.

Aktivnější Ostapenková i bránící se Kerberová si v úvodu utkání držely i přes problémy servis. Od stavu 3-3 30-0 však Ostapenková začala zbytečně a výrazně chybovat a nakonec v dalším průběhu úvodního dějství, které zakončila dvojchybou, neuhrála jediný další game.

Po dalších třech ztracených hrách se jednadvacetiletá Lotyška snažila něco změnit, ale stále nebyla úspěšná. Za stavu 1-5 ovšem odvrátila mečbol a mohla utkání ještě výrazně zdramatizovat, jelikož za stavu 3-5 disponovala brejkbolem. Kerberová však třemi získanými fiftýny v řadě utkání po proměnění druhého mečbolu za 67 minut hry ukončila.

"Byl to velmi těžký zápas. Snažila jsem se dobře pohybovat a využívat šance," řekla v pozápasovém rozhovoru vítězka Kerberová. "Jelena vždycky bojuje do posledního míče, proto jsem se soustředila na každý míč. Bylo to těžké a jsem ráda, že jsem to zvládla."

Statistiky zápasu

Ostapenková si zahrála wimbledonské semifinále poprvé v kariéře. Loňská vítězka French Open o kolo vylepšila svůj loňský výsledek a v žebříčku WTA se posune o jednu příčku na post světové jedenáctky.

Kerberová si zahraje své čtvrté grandslamové finále. Předloni vybojovala nejcennější trofeje na Australian Open a na US Open. Úspěšná nebyla pouze ve Wimbledonu, kde prohrála se Serenou Williamsovou.

"Je skvělé být tu opět ve finále. Těším se na sobotu," řekla Kerberová, jež se v sobotním finále pokusí navázat na Steffi Grafovou, která je poslední německou vítězkou (1996) nejslavnějšího turnaje světa.

Právě se Serenou Williamsovou se Kerberová střetne ve finále Wimbledonu i letos. Američanka, jež zatím od porodu dcery odehrála jen tři turnaje, si v semifinále slavného podniku v All England Clubu hladce poradila s další Němkou Julií Görgesovou, kterou přehrála 6-2 6-4.

Majitelka 23 grandslamový trofejí si v semifinále počínala skvěle, když v průběhu úvodního dějství nečelila jedinému brejkbolu a set tak po 35 minutách hry vyhrála 6-2. Ve druhé sadě Němka více vzdorovala a jednou dokonce prolomila servis americké favoritky, Williamsová ale žádný zvrat nepřipustila, a nakonec po hodině a čtvrt zvítězila 6-2 6-4.

Do finále prestižního turnaje postoupila Williamsová již podesáté v kariéře a v sobotním duelu bude proti Kerberové usilovat o osmý `talíř`. Celkově má Williamsová možnost vybojovat již svou 24. grandslamovou trofej.

Šestatřicetiletá Williamsová v All England Clubu již vyhrála dvacátý zápas v řadě. Loni totiž kvůli očekávání potomka chyběla a předtím v letech 2015 a 2016 slavila titul. A právě předloni porazila ve finále Wimbledonu Kerberovou.

"Je to bláznivé. Ani nevím, jak se cítit, protože jsem nečekala, že tohle dokážu při svém čtvrtém turnaji po návratu," řekla Williamsová, která před Wimbledonem hrála jen v Indian Wells, Miami a na Roland Garros. "Užívám si tady každý moment. Hraju s tím, že nemám co ztratit, hraju uvolněně a je nevšední, že jsem ve finále."

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
čtvrteční výsledky (12. 7. 2018)
• Dvouhra ženy - semifinále •
Kerberová (11-Něm.) - Ostapenková (12-Lot.) 6-3 6-3
S. Williamsová (25-USA) - Görgesová (13-Něm.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím, že toto je finále hodné GS, což je o mužské části vzhledem k nalosování pavouka říct nedá. Ač smekám před neskutečnou hrou Kevina, nebo Johna, tak jejich účast ve finále bude dle mého pouze do počtu. Nevěřím, že by porazili Novaka, nebo Rafu ve finále GS, prostě nevěřím ač mi je celkem jedno, kdo vyhraje.

U žen je to prostě vrchol výkonnostní špičky a utkají se dvě nejlépe hrající hráčky na turnaji. Finále je hodně otevřené a pokud se podaří Kerber rozběhat Serenu a dobře bránit, tak není bez šance. Pokud se nechá zatlačit a Serena bude diktovat, tak víme, jak to dopadne.
Reagovat
turista
Ani Johna ani Kevina bych nepodceňoval. To že hrají spolu SF Wimbledonu není náhoda.
Reagovat
vrabejka
Angie neskutečně!!!!! Serena bez šance toto už si nenechá Angie ujít a vyhraje 3 GS na jinem povrchu ale finále to bude skvělé. GO ANGIE!!!!
Reagovat
turista
Tak podle včerejšího výkonu Serena šanci má. Hrála dobře a dělala minimum UE.
Reagovat
Dobry-den
No comment.
Reagovat
kada.tom
další absolutně intergalaktický mix v podání téhle dvojice :-)
a navíc s výhrou ... ;-)

Vika absolutní TOP CLASS, neskutečný!
v SF budou hrát s domácími zázraky turnaje Clarke/Dart
Reagovat
blixa
Hrát tenis proti Sereně je jako běhat 800m proti Caster Semenya. Kde brát motivaci proti takovým fyzickým anomáliím ?
Reagovat
Hector21
Ta tvoje pistolnice ji mela na musce a nechala si ji utéct...
Chápu, že je to těžký ale přijde mi to trochu ostudné, že mnohem mladší hráčky s pohybem ani teď tuhle jednokrokovou maminu nedají...
Reagovat
blixa
Utříská je ....
Reagovat
LukasH
To neni pravda. Chvili poradne koukej na zapas. Vy vsichni..ostuda..mamina...nejlepsi cteni hry, krosy s obrim liftem, dokonaly umisteni micu dp rohu 10x10 (ne lajny), variace podani, atd. Co porad, ze je utriska?? Ma vetsi rany nez Petra, Mugu, tvoje Camila? Ta to vytriska, kdyz ma den...
Fakt samy pindy. Serena proste umi, prevysuje taktikou, technikou, vsim. Kdo opravdu sleduje tenis, odprosti se od antipatii, tak to vidi.
Reagovat
blixa
Ale jistě. Umí, protože má ve všech situacích takovou fyzickou rezervu, že jí umožňuje být stále v technice. Serena je fyzická anomálie, se kterou se v podstatě nedá soupeřit. Bohužel postrádá jakoukoli soudnost, aby si to uvědomila. Serena je zřejmě schopná být na okruhu do 50 let, což je pro současnou i budoucí generaci zcela demotivující.
Reagovat
LukasH
Je to otazka. Mimojiny bych rekl, ze je to lepsim ctenim hry nez ostatni holky. V tom ji stihala Azarenka. Taky byla jako jedina schopna hrat se Serenou vyrovnane a obcas ji i porazit. Proto mi na okruhu dost chybi.
Ostatni holky ve spicce maji velky slabiny a nedokazou i v pokrocilejsim tenisovym veku neco menit. Jako priklad uvedu zapad Petry s Kontaveit na FO. Kontaveit porad vracela Petrino primy podani. Serena by tam parkrat dala to s obrim kickem. Proc se Petra nenauci vic variaci?
V tomhle vidim hlavni silu Sereny. Nefunguje jedna vec, zkusim druhou, treti atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrubá síla vítězí. Bum bum prásk. Kamáááááán!
Reagovat
LukasH
Hruba sila to neni. Zdaleka nedava takovy rany. Spis taktika.
Reagovat
blixa
Bože to je tupost. Samozřejmě že nevítězí absolutní ránou. Ale vítězí díky obrovské fyzické rezervě, o které se ostatním může jenom zdát. Díky tomu může dát také kdykoliv ránu, pokud je to potřeba, ale hlavně být v jakékoliv technice správně. Když už soupeřka je ráda že míč vůbec vrátí, protože je pomalu na koncáku, Serena díky své obrovské síle je stále schopná zahrát to co právě potřebuje. Ano, jistě, tenis umí, ale ten umí i spousta jiných holek. Jenže nemají její obrovský fyzický fond. Prostě hrát proti ní je to samé, jako běhat 800m proti Caster.
Reagovat
EllNino
Tupost prej ...
Reagovat
LukasH
Tupost...hmm...souhlasim s tou fyzickou vybavou. Ale neni sama. Jenze vsem ostatnim, ktery by mohly tvorit Serene konkurenci, neco chybi. Jak uz jsem napsal, Vika ji tvorila dobre. Mela i ty fyzicky predpoklady, reakce, celodvorcovou hru a odhodlani. Kdo je tam dneska? Obranarky Halep s Wozejkem, divna Svitolina, Mugu na nejlepsi ceste ustrnout, Karolina, ktera by prave na Serenu mela skoro vsim, jenze nema dostatecnej zapal a odhodlani, psycho Petra, ktera na GS padne v prvnich kolech. A v tom to je. Neni stabilni spicka a ty holky, co jsou tam nepravidelne, to neustoji. Neumi si poradit.
Reagovat
kada.tom
Paráda! Serena to dneska zvládla s grácií, Němce prakticky nedala až na to malé zaváhání na konci zápasu šanci a i když Němka náznaky šancí měla, stejně to pak pohnojila. Upřímně jsem čekal, že Goerges potrápí Serenu víc, ale jedině dobře, že tomu tak nekonec nebylo :-)

Serena byla hned po zápase i v rozhovoru opravdu hodně šťastná a sama říkala, že to je pro ni obrovskej úspěch. Taky že jo!

No, finále bude navzdory tomu jak to vypadalo na začátku tohoto týdne (hlavně kvůli tomu výbuchu TOP 10) opravdu kvalitně obsazené, repríza z roku 2016, kdy Serena vyhrála nad Kerber.

Holky to mají mezi sebou 6-2 pro Serenu, na trávě 1-0 pro Serenu, ve finálových zápasech 2-1 pro Serenu a poslední vzájemný zápas taktéž pro Serenu, právě ten wimbledonský z před dvou let.

Favoritkou žebřičkovou bude Kerber, ale myslím, že to bude vyrovnanější a obě mají své šance. Obě dvě dneska neudělaly téměř žádné chyby a obě byly hodně trpělivé, Serena má mnohem lepší servis a samozřejmě zkušenosti na své straně. Pak je tu faktor "Serena", který bývá pro soupeřky strašákem, ale proti Kerber s tím Serena určitě počítat nemůže a nebude :-)

Takový optimismus jako Klára s komentátorem na NS ale nesdílím. Rozhodně bych neřekl, že to je ložený pro Serenu. Uvidíme, na finále se moc těším :-)

Bylo by fajn, kdyby Serena vyrovnala Courtovou, ta 24ka je tuze lákavá ;-)
Reagovat
Kojinho
Pěkný komentář
Reagovat
EllNino
tolik Seren v jednom komentáři :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
Hector21
Julie jak namalována...
Trhej Kerbere...
Reagovat
horska.kraslice
Julie to nezvládla, takže teď je pro mne jednoznačné přání - Sereno, jdi si pro titul!
Reagovat
com
to bude teda finale Kerber - Serena.. ble
Reagovat
Kytka
Co k tomu. taky nejsem nadšená.
Reagovat
Andrew89
je proste královna...pojd si pro titul kotě
Reagovat
Kytka
Kotě, to je pořádná, nechci říct co.
Reagovat
kada.tom
kriste pane, jak Němka musí, tak je totálně marná ...
Reagovat
kada.tom
Tak co, dopodává Serena nebo ne? :-)
Reagovat
kada.tom
ale ale ... tak překvapivě ne ... no, snad to Serenu nějak neznejistí a zabere na konci setu
Reagovat
Andrew89
ted to ukončí na returnu. Uvidíš
Reagovat
kada.tom
yes!
Reagovat
kada.tom
no, Serena je dneska chvílemi neskutečná, přesně jak říkají komentátoři na NS ... jako hrát na RG s Rafou :-) :-D
Reagovat
kada.tom
tak teď se Němka asi odpravila sama ... úplně nepochopitelně nezvládnutá hra na podání, kdy ještě měla 2x neuvěřitelný štěstí

pro Serenu jedině dobře a doservírovat to :-)
Reagovat
Jabadu
Julča bohužel předpodělaná, není schopna zahrát prohoz, doběhnout pomalý, ale umístěný míč ... dává Sereně pocit, že s takovými hráčkami může hrát klidně do padesáti.
Reagovat
Andrew89
je na servisu neskutečná
Reagovat
kada.tom
k tomuto stavu Serena vyhrála 24/27 míčů pokud trefila 1. podání
Reagovat
Hypertac
Nikdy bych si nemyslel, že budu fandit skopčákům, ale je to dnes tak.
Reagovat
kada.tom
Do stavu 2-2 se Gorges držela výborně, pak si Serena jemně zařvala, když uhrála svůj servis na 3-2 a pak už se to s Němkou vezlo. Ztráta podání, Serenino přesvědčivé potvrzení brejku a následně dva skvělé body Sereny, DF a další skvělá výměna pro Serenu.

Rezultát zatím jasný, byť to je docela vyrovnané a může se to klidně otočit. Dobře ale, že Serena začne na podání, to by jí mohlo vyhovovat :-)
Reagovat
Hector21
Tak ciao Julo... :(
Reagovat
casper01
Kdo za tenistku ten zápas komentuje na Nova sport, nevíte?
Reagovat
kada.tom
Klára Koukalová Suchoňová :-)
Reagovat
kada.tom
Serena si všechno musí uhrát sama, Němka neudělá skoro žádnou chybu.
Ale teď zabojovala a i když jí tam honila Němka po celým dvorci, brejkla jí :-)
Reagovat
kada.tom
No, ani jedna se nešetří a obě se předhánějí v tom, která líp servíruje :-)

Serena dneska vypustila první hlasitější "kamán" už při winneru na 3-2 :-)
Reagovat
kada.tom
Reagovat
janek_da
Angie splnila, teď Jule
Reagovat
Sonja
Ne že bych to Julce nepřála, ale těšim se na finále Angie x Serena :(
Reagovat
janek_da
hele :)
Reagovat
kada.tom
tohle finále bych si hodně přál, by mohla být pěkná bitva :-)
Reagovat
janek_da
Jsi tady na skok? Nebo na dýl?
Reagovat
Sonja
Záleží, jak se mi tu bude líbit :(:D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Sonicka...
Reagovat
Sonja
Zdravím:))
Je hezký tu vás dva vidět.
Reagovat
Hector21
Gratulace Kerberos, ještě Julo...německé finále je lepší varianta...
Reagovat
PetaM
Angi si jde pro třetí titul :) Nevěřím ani jedné z druhé poloviny ... Julča by finále asi nezvládla hlavou a Serena to zase s Angi nezvládne fyzicky :)
Reagovat
Andrew89
bylo jasné, že si to pohlídá. čekal jsem sice větší odpor Penko, nicméně nepřišel. Angie je letos velmi konzistentní hráčka na GS, ale titul jí určitě nepřeji. Mrzí mě že Julia hraje se Serenou. Oběma bych to přál. Sereně to přeju kvůli tomu, že je to proste persona a královna a vzhledem k žebříčku by mi to nejméně vadil a Julie je kouzelná, taková roztomilá a titul by jí proste slušel:)
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Pavol
Až na konci si pochopila ako to máš hrať. Nevadí na budúce to vyjde.
Reagovat
Krisboy
Gratuluji, Angie. Tak ještě ta Julinka...
Reagovat
horska.kraslice
Angie gratulace. Aljona trošku kouzla zbavená.
A teď se těším na druhé SF :-). Serena nebo německé finále?
Reagovat
kada.tom
Tak jak asi většina čekala vyrovnaný zápas, tak to dopadlo přesně opačně, což jsem i ve svém tipu zmiňoval ... Kerber si trpělivostí došla do GS finále, do kterého se vrací zase po nějaké té době. Nicméně vyhrála šest zápasů a neměla v nich extra problémy, takže po zásluze.

Ostapenko se to dneska hrubě nevyvedlo, ale SF asi bude hodnotit docela pozitivně.

Pro diváky hodně krátké a nepříliš záživné utkání ... alespoň tedy takový je můj názor.
Reagovat
kada.tom
/6-3 6-3 :-)
Reagovat
d@ve
To je teda fofr.. Ani jsem pomalu nestihl dopít kávu.. auž jdeme do finále. :)
Reagovat
horska.kraslice
Kdoví?
Reagovat
d@ve
Jelena se sic nadechuje k obratu, ale.. nevím, nevím.. :)
Reagovat
d@ve
Tak pravda, trochu to ke konci zdramatizovala. :)
Reagovat
George_Renel
Hodně sterilní zápas. :-/
Reagovat
kada.tom
jo, tak Kerber je mnohem trpělivější a to jí bohatě stačí k tomu, aby směřovala k postupu do finále ... Ostapenko moc chybuje
Reagovat
smazaný uživatel
W: 18:6
UE: 19:2
Angie, trpělivost růže přináší.
Reagovat
smazaný uživatel
celkově
W:30:10
UE:36:7
Angie, come on :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist