Ženský tenis je méně atraktivní než mužský, řekla šéfka Roland Garros Mauresmová. Pak se za své výroky omluvila

3. 6. 2022, 07:11
Aktuality 62
Ředitelka Roland Garros Amélie Mauresmová považuje současný ženský tenis za méně zajímavý než ten mužský. Proto hráli muži devět z deseti večerních zápasů tohoto ročníku pařížského grandslamu. Ženám k nasazení do "night session" nepomohlo ani to, že antukovému grandslamu poprvé šéfuje někdejší ženská světová jednička. Nedlouho poté se za své výroky omluvila.
Profily hráčů
Amélie Mauresmová (© AFP)

Každý den vybíralo vedení turnaje jeden zápas pro duel v atraktivním čase od 20:45. "Připouštím, že to bylo těžké," řekla Mauresmová novinářům. Prý se pokaždé snažila najít šlágr v ženském pavouku, ale většinou marně. "V této éře, ve které nyní jsme, nemám pocit, že jsou ženy atraktivnější. To je hlavní důvod pro mužské zápasy," uvedla dvaačtyřicetiletá Francouzka. Jako žena a bývalá tenistka cítila, že má právo něco takového vyslovit. Její slova ale nezůstala bez reakce mezi elitními tenistkami.

"Je to osobní názor každého, jestli má radši mužský, nebo ženský tenis, nebo oba stejně. Myslím si ale, že ženský tenis má spoustu výhod. Někteří mohou tvrdit, že je nepředvídatelný a dívky nejsou stabilní, ale na druhou stranu právě tohle může být opravdu atraktivní a může to zajímat více lidí," uvedla světová jednička Polka Iga Šwiateková ještě před tím, než včera prodloužila sérii výher na 34 zápasů a postoupila do finále.

Její čtvrtfinálová soupeřka Jessica Pegulaová tvrdí, že nejlepší cestou jak zvýšit zájem o jakýkoliv sport je dát mu šanci ukázat své kvality. "Samozřejmě je to trochu zklamání, když slyšíte její zdůvodnění, zvlášť když je to ženská grandslamová šampionka. Ale snad to dokážeme změnit," uvedla Američanka.

Jediným ženským zápasem nasazeným do večerního času bylo utkání druhého kola, v němž domácí Alizé Cornetová porazila někdejší vítězku Roland Garros Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.


Nedlouho poté přišla omluva
Ředitelka Roland Garros Amélie Mauresmová se omluvila za svá nelichotivá slova o přitažlivosti ženského tenisu. Když vysvětlovala výběr zápasu pro večerní program, nechala se slyšet, že ženské zápasy nejsou tak atraktivní jako ty mužské. To vyvolalo vlnu kritiky mimo jiné od světové jedničky Polky Igy Šwiatekové. Někdejší grandslamová šampionka Mauresmová tvrdí, že její výrok byl vytržený z kontextu.

"Chtěla bych se omluvit hráčkám, kterých se dotklo to, co jsem řekla," uvedla pro Tennis Channel. "Myslím, že lidé, kteří mě znají na kurtu i mimo něj v průběhu celé kariéry, v průběhu všeho, co jsem kdy dělala, vědí, že jsem velká bojovnice za rovnoprávnost a ženský tenis, ženy obecně," řekla Mauresmová.

Z deseti večerních zápasů, které se na antukovém grandslamu v Paříži odehrály, bylo devět mužských. Bylo to dané také tím, že se na večerní zápasy, které začínaly před devátou hodinou, prodávaly samostatné vstupenky. "Vzhledem k tomu, že jsme měli jenom jeden zápas, tak bylo těžší tam vybrat ženský, protože musíte brát v úvahu délku. Je to fér pro majitele vstupenek," uvedla Mauresmová.

Příští rok možná vedení turnaje přístup k večernímu programu upraví. "Aby to bylo víc fér pro tenistky, tak by bylo dobré mít možnost nasadit dva zápasy nebo možná ženský zápas a čtyřhru," konstatovala Mauresmová.

Večerní program na Roland Garros kritizovali i tenisoví velikáni Novak Djokovič a Rafael Nadal, kterým se nelíbil pozdní začátek zápasu. Mužské duely se mohly protáhnout přes půlnoc, jako to bylo v případě jejich vzájemného čtvrtfinále. Nadal v něm zvítězil až v půl druhé v noci. Diváci se pak komplikovaně dostávali domů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

62
Přidat komentář
Aussie
A takovýto komentář od kromobyčejně neatraktivní ženy!
Reagovat
dadaft
Má pravdu Amelie --- naposledy byl ženský tenis úplně top v časech druhé části Sereniny kariéry, řekněme 2010-2015, kdy kromě Sereny tvořily špičku hráčky jako Šarapovová, Azarenka, Li Na, Kvitová, Radwanská, Wozniacká, Stosur, Pennetta, Vinci, Bartoli, Goerges, Lisická, Clijsters, Zvonareva, Schiavone, Jankovic, Ivanovic, Cibulková, Šafářová .............. tehdy byl ženský tenis minimálně srovnatelný, podle mě lepší než mužský. Vzpomeňme třeba na dvě finále USO Serena - Vika. Legendární zápasy...

Teď se ovšem ženy na muže nechytají...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
magnus
Tak to je typicke pre žapad povedať pravdu,ale potom sa za to ospravedlnovat.Na našom Slovensku podla prieskumu 51" ludi preferuje postavenie niekde uprosted medzi zapadom a východom.37% ludí vníma Rusko ako strategickeho partnera(najviac v regione)23% slovakov vnima Ukrajinu ako bábku západu.55% slovakov verí v sprisahanie tajných spolkov,ktore riadia svet.Slovaci najviac v regione miluju rozne konšpirácie o temných,sionistických silách ktore všetko ovladaju.49" ludi by chcelo silneho autokratickeho lídra,niečo ako Orban v Madarsku.Putina vnima pozotivne len 4% čechov,naopak slovakov je až 24% čo ho vnimaju pozitivne.Predpokladam,že vo finale bude parižske publikum fandit afroameričanke a nie vychodoeuropanke,ale čo už.Ja jej určite budem fandiť.Swiatek musí vyhrat.
Reagovat
makro99
Ve zkratce, problém je ten, že světovou dvojku Krejčíkovou, která už tři měsíce nehraje a v Paříži vypadla v 1. kole, v pondělí vystřídá nová světová dvojka Kontaveit, která už 3 měsíce nevyhrává a v Paříži vypadla v 1. kole... a takhle nějak je to s celou momentální top 10.
Reagovat
Nola
bolo by fajn, keby sa tu prestal riesit vojnovy konflikt na Ukrajine, nikomu ani nicomu to nepomaha, staci ze tenis ako sport je skrz naskrz prehnity, je to sport bohatych a pre tych vyvolenych....o tom by sme sa mali bavit.....
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano... a tady vznika otazka, kde je Pella?!
Jak by byl z Ciny, tak uz by byl ohen na strese.
Argentinec nikoho netrapi...

...a to, ze nekdo nemuze hrat tenis, ze nema zazemi, take nikoho moc netrapi.

Je tedy na case zalozit amatersky okruh, navazat na tzv. eru Pred-Lejvrovskou, a rozhodne vratit tenis zpet na travu...antuku a beton nebrat :)))

Jeste muzeme vyhlasit jako fans "strajk", ovsem tady vidim hodne slabe predikce na dobre vysledky:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
makro99
hele, úplně v klidu, je ok, včera míchal ňákej novej sprchovej gel pro mimina...
https://www.youtube.com/watch?v=BvLxKqDcOr0
Reagovat
Pe3k
Někteří jsou tím úplně zfanatizovaní, nechápu proč to pořád tahat na tenisový web, to je snad horší než ten kovid. Rusofili ani Rusofobii moc nechápu, to mě minulo. Mě asi nejvíce sere Justin Trudeau.
Reagovat
Ondra979
tak jednak jsem s tim nezacal, a kdyz tady nekdo papouskuje russke lzi a bludy, tak je treba se ozvat..slusna spolecnost by toto tolerovat rozhodne nemela, je to nebezpecne jako putin. a kecdy o rusofobii nebo rusofilii jsou fakt super, kdyz o tom to ale vubec neni..je to o tom, ze putin je zlocinec, a jeho jakakoli podpora je naprosto neakceptovatelna, je to zrada
Reagovat
Pe3k
Taháš to tady furt dokola a navíc si nic nového a už vůbec nic moudrého ani jednou nenapsal. Já bych ti dal ban z fleku. Jdi si tohle řešit na fb do skupiny zfanatizovaných dmntů smile
Reagovat
Ondra979
hele vyhrozujes mi banem? ty o tom tak budes rozhodovat...haha
Reagovat
tommr
když ho dostal Fulnek tak ty bys ho měl dostat taky, protože jsi ještě větší magor jen s opačným znaménkem ...
Reagovat
Ondra979
a dalsi potrefena husa..smile tady by asi uz byla reakce admina na miste..ale pekne jste se vybarvili
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nyslím, že to admin dělá skvěle, když tady nechává toho fanatického exota, který by se skvěle vyjímal v padesátých letech minulého století. Aspoň to všichni vidí...

Omdra zřejmě navštěvoval v dětství, což je tak zhruba pět let zpátky, dobrej oddíl, asi něco jako tohle:

https://imgway.cz/8UN5/1247687_352.jpg
Reagovat
Ondra979
tak jsem rad, ze se tady muzete vyzvracet, putinovi ritolezci a ostudy tohoto naroda..je to jen vas problem a vase vizitka
Reagovat
FulnekUltras
největší ostudou tohoto národa jsou vymaštěnci tvého typu ;-))) smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
ne nejvetsi ostudou jsou ti, kteri otevrene podporuji naseho uhlavniho nepritele a valecneho zlocince z KRemlu. coz jsi presne ty, ostatni to delaji trochu skryte, ale delaji to casto taky..ale vseho do casu!
Reagovat
FulnekUltras
ještě tak patnáct, dvacet, ideálně třicet let, a pochopíš víc... ;-)
Reagovat
Ondra979
urcite, za 20 a vice let uz tady vlastizradcu s preformatovanym mozeckem bolsevickouz a russackou propagandou bude naproste minimum..tak si to jeste chvili uzij ale odchazite na smetiste dejin, kam patrite uz davno a je to neodvratne, stastnou cestu!!smile
Reagovat
FulnekUltras
ty máš z té sorosušácké prdele tak co mluvit o vlastizradě !!! ;-))))) no možná, že okolnosti tě naučí mnohem, mnohem dřív smile
Reagovat
FulnekUltras
neoliberálně-progresivistická sebelikvidace, řízená koloběžkářsko-placákovými tupany s QR kódem, totiž postupuje mimořádně rychle smile
Reagovat
Ondra979
to spis tebe a tobe podobne vlastizradne ostudy. situace je uplne jednoducha - putinova rise zla nas sama oznacila za nepratelskou zemi, a pacha brutalni a sprostou agresi na ukrajine,tedy v suverenni zemi pro nas spratelene, a vede s nami hybridni valku - tudiz otevrena podpora putinova zlocinneho rezimu nasimi obcany neni nic jineho nez vlatsizrada, tak to je a aspon by ses za to nemel stydet, vzdyt ty jsi na to ve sve zvracenosti urcite hrdy, zejo? smile
Reagovat
FulnekUltras
tak hlavně, že to z mainstreamové bubliny a z velké části generačně podmíněné úrovně rozhledu víš všechno naprosto přesně ;-)))

hrdý budžes vytrval... a já též... ;-))

https://www.youtube.com/watch?v=XBTViujtsMU
Reagovat
bIbec
Důležitá je povaha sportu. Pro holky je vždycky dobrý estetický element a ten ve tenisu výrazný (ale ne úplně dominantní) Proto je ženský tenis tak populární, ale zároveň ne populárnější než mužský.
Reagovat
bIbec
*ten je v tenisu
Reagovat
bIbec
holky v boxu si nestěžují, nebo o tom alespoň nevím. Proč by to dělaly?

V momentu, kdy bude ženský box populárnější jak ten mužský, se světem bude něco strašně špatně..

Nebo kdyby modelové vydělávali víc jak modelky.

Přírodní zákony je těžké porazit marketingem, komunismem, feminismem.
Reagovat
George_Renel
KKdyž to říká ženomuž, tak to muší bejt pravda......
Já osobně jsem radši, když takový turnaj může vyhrát jedna z 15 hráček, než když je okruh vítězek přísně ohraničen počtem jedna dvě.
Reagovat
Vlk-v-trave
co jedna z 15. Na RG - nebojme se toho - klidne 1 z 50 :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty argumenty menší atraktivitě kvůli chybějící rivalitě jsou úplně mimo. Sledovanost mužského tenisu a jeho celkovou kvalitu obrovkým způsobem zvedla právě dominance Federera v letech 2004 - 2007, nakonec i sláva a prestiž Roland Garros stojí z 90 % na dominanci Nadala v posledních skoro 20 letech. Když ženskému tenisu dominovaly Američanky, nikomu to nevadilo, naopak.

Hlavním důvodem samozřejmě je to, že dominuje Polka. Paradoxní přitom je, že se Poláci, tedy aspoň polští politici, tak usilovně snaží lézt Američanům do prdeIe. A oni je přitom stejně mají jen za východní póvl, který klidně nechají umírat v zájmu dobytí ruských surovinových zdrojů, když na to příjde, podobně jako Ukrajince...smile
Reagovat
brixner
Myslím, že shrnuto skvěle! A to se pořád mele o tom, aby se politika a sport nemíchaly dohromady...Myslím, že nejde jen o to, že teď to všechno kosí právě Polka, mohla to být třeba i Petra nebo Kája a věřím, že by to taky nebylo to pravé! Taková Šarapka byla sice taky Ruska, jenže ona měla výtečně zmáknutý marketing, dalo by se říci, že byla i docela hezká, ale to nejdůležitější je, že hrála v době matky a ségry a tam se vytvořila jistá rivalita, která lidi přitahuje, prostě takový ten(nepolitický?) boj USA vs. Rusko. Člověk se zápalem o tenis si tohle ani neuvědomuje, což je OK, ale takhle to prostě funguje. Věřím tomu, že Igu v mnohých částech USA ani pořádně neznají a pokud ano, klidně řeknou, že je z Čečnysmile
Reagovat
brixner
Svět je prostě rozdělený, viz článek hned vpravo vedle...
Reagovat
Ondra979
ze te to porad bavi ty zaprodance..ale je to tvoje volba. k tomu jen kratce - Polaci jsou hrdy narod a dobre si pamatuji, co jim vazalstvi s russkem prineslo - jen bidu, utrpeni nebo i smrt a spoustu obeti..s tim se neda nic delat, a proto jednani naprosto logicky v pudu sebezachovy na imeprialni snahy russacke rise zla, ktera by se rozhodne nezastavila na ukrajine, pokud by ji nakonec spolkla..ale to se nestane, vseho do casu, russackym vrahum nakonec dojdou lide a material a budou vypakovani z cizi zeme jako spraskani psi a my jim budeme pomahat tak dlouho, jak to bude potreba at si putlerova opice lavrov pinda co chce...hahaha
Reagovat
tenista08
Tak to by si Poláci mohli pamatovat i na Volyň. I fašouni byli zaskočeni zvěrstvy, která Ukrajinci nejen na Polácích, ale i na vlastních lidech, kteří odmítali Banderu, páchali.
Reagovat
Ondra979
to by mohli a urcite si pamatuji, ale taky dobre vedi, odkud jim ted hrozi nejvetsi nebezpeci a ukrajina, ani zapad to rozhodne nejsou..prave naopak. a jeste k tomu nesmyslu o dobyvani "ruskych surovinovych zrdroju - opravdu jako z hlasne trouby kremlu - russaci ted krome zabijeni kradou a drancuji na ukrajine cokoliv co se da jako to delali ostatne vzdy, je to vychodni horda a polaci moc dobre vedi, ze kdyby na to meli silu, delali by to klidne i u nich, ale nastesti na to nemaji, az jim cca ro roka vyschnou zdroje tak povali zpatky na vychod do russacka..pak bude zase dobre!
Reagovat
tenista08
Trochu si nastudujte historii. A když píšete to módní russáci s dvěma "s", zjistěte si fakta o Azovu, Pravém sektoru a dalších náckovských ukrajinských bojůvkách.
Svět není černo-bílý, byť se ho propaganda a politici snaží tak prezentovat, když chtějí poštvat lidi proti lidem.
Pěkný den a řešme raději tenis.
Reagovat
Ondra979
fakta o azovu, ty mas dost..na to chodis do russia today nebo na aeronety? jsou to vylhane nesmysly, ale kdo ma rad nebo podporuje zlocince putlera, a jsou taci mezi nami, tak tomu se ty lzi poslouchaji hezky, to je bohuzel pravda..smir se s tim, ze podporovatele zabijaku z russka je u nas ve vyrazne mensine, jen jste docela slyset, ale nikoho rozmneho nezajimate..pral bych takovym jako ty zkusit zit vrusku nekde 100km od moskvy..poznat ten pravy russky raj..to byste potrebovali!
Reagovat
tenista08
Aha... No, chápu, že každý nemusí mít přehled a mít schopnost chápat psaný text a používat vlastní rozum. Ale trochu slušnosti bych uvítal, zvláště na tenisovém foru. Ale vy podle všeho nemáte s tenisem vůbec nic společného... Sbohem
Reagovat
Ondra979
asi ne, ale plati, co jsem napsal dole v mem poslednim prispevku o ruske agresi - agresor je tady naprosto jasny a kdo tvrdi opak, nebo to nejak zkousi relativizovat, tak jeho volba, ale pak takova diskuze nema zadny smysl, protoze se nezklada na faktech, ale smyslenych bludech z ruskych hlasnych trub
Reagovat
Ondra979
proste marna slava, tento konflikt je cernobily nehlede na to, jestli je na uk par nacionalistu az fasistu, ti jsou vsude a nehraje to zadnou roli, v rusku jich je ale mnohem vic, bohuzel..a ruske je tady naprosto bezprecedentni agresor a tohle popirat, to uz musi byt nekdo hlava..ale je to smesne a ubohe..ted uz se presmerejme na tenis, to souhlasim
Reagovat
Nola
smile pekne zhrnute, ak by pochadzala z anglosaskeho, resp. zapadneho sveta, uz davno nosi na satach logo Nike, ma lukrativne zmluvy ako trebars Raducanu... kto to nevidi, je bud slepy, resp. hluchy a chromy.... ved uz davno svoj prvy slam vyhrala a ziadny humbuk sa nekonal
Reagovat
Vlk-v-trave
celkovou kvalitu obrovským způsobem zvedla právě dominance Federera v letech 2004 - 2007

Nesouhlasim, nebot uplne stejne bych mohl rici, ze bez Agassiho a Grafove by tenis uplne zdechl...a zadna Serena, nebo Fedex by nebyli...

Potom by se prihlasil fanousek Jimba, a poslal by me do haje...

Potom by se prihlasil fanousek Borga a poslal by do haje vsechny, na coz by mozna reagoval pametnik Lejvra jak jsme vsichni smesni, nebot bez neho bychom se tu bavili mozna uplne o jinem sporte.:D

A jaka je pravda?

Bolestna, vzdy bolestna Stane:) A vicemene jednoducha...
Reagovat
Vlk-v-trave
Fedex je produkt zmeny v tenise. Nic jineho. Nadal je opozice k Fedexovi, neb Fedex byl zajimavy pro fans jak prisel jak hrebik v hlave...Fedal je Fekalni valka tenisove mrtvoly.

Souhlasim s Yannickem Noahem. Tenis uz davno neni schopny normalnim zpusobem vygenerovat fans...nejsou osobnosti, ktere by pritahovaly...a k tomu divak ze 3 hodin kouka hodinu, jak sedi na lavicce, utiraji se rucnikem, dribluji pred servisem atd. nuda, nuda, nuda...kterou obcas prebije kravinama Kyrgios, mrtvolu oziva fanaticka masaz B4, B3, ted B2... kterou cpou lidem od rana do vecera, jen aby udrzovali zdechlinu pri zivote:), jenze jejich marketingove produkty starnou, tak tady mame masirovani Nex Gen.

Jak by byla podobna PR masirka ve WTA, tak by to bylo asi jine,... jenze Sportu vladnou chlapi, takze je jasne, ze posledni obrovska masaz mohla byt u Sarapky... vysoka, pekna, modelka...chapes... preci nebudou masirovat ty lidi Karlickou, ze ma peknej jednorucak...na BH a nej. na okruhu... Henin, ktera dosahla famoznich vysledku behem ery Sereny...rozhodne nebyla masirovana mediema jak Fedal-Pedal.

Za dob Grafove vs. Seles byl zensky tenis tak popularni, ze jen tezko si predstavit, ze to neco prekona...jenze potom ten prusvih, tak prisly na radu ty modelky :D
trebas value v USA Marie byl na konci jeji kariery asi 15 nasobne vetsi nez Sereny... a bylo uplne jedno, kolik tech GS Serena vyhrala,...ikdy jich mela 40, tak se to nezmeni.
Reagovat
Vlk-v-trave
Neni modelka, neni masaz...neni zajem... zvednout by to mohlo urcite to, jak by hraly holky jen ve spodnim pradle...:D

Ale to je jen jeden uhel, pak mas dalsi, dost zasadni roli tu hraje beton:) (hard) zmena stylu...

Souhlasim s tim, ze rivalita nemusi hrat roli, Agassi ji nepotreboval, a stal se svetovym kulturnim kultem:) To same Stef...Marie... ale Andre se Stef na to nepotrebovali tisice cilenych masirovacich zakroku v mediich... proste meli charisma, jak mnoho jinych...

Promin za mne Fedex charisma nema, on ma hlavne tenisou schopnost, kterou je obcas tezke vysvetlit:) Ma hodne fans ze stare doby, kdy to bylo vice o tenise a ne agresivni reklame.
Reagovat
annah
Fedex že nemá charisma? Tak to je teda výrok roku...smile
Reagovat
Ereinion
Je to tak, západní média musí doufat, že začne dominovat Gauff nebo Raducanu nebo někdo podobný, promo jim už udělali desetinásobný oproti Swiatek
Reagovat
Pe3k
U Emy by mi to nevadilo, ale herně na to nemá a Gauf je taky overated.
Reagovat
brixner
Dovedete si vůbec představit, jak musí být nasraný lidi z marketingu, reklamy a celýho toho kolotoče dolarů kolem tenisu? Myslíte si, že je nesere, že teď je v čele nějaká bílá východoevropanka, navíc z, v podstatě, netenisové země? Jo, když tam byly ségry W-to byla jiná! Nebo by takový úspěchy měly i ségry Plíškovic, pokud by měly výkonnost Williamsek? Jestli se výš prokouše ta druhá malá černoška, uvidíte tu změnusmile
Reagovat
vavrinec
Obávám se, že máte pravdu pane brixnere. Ženskému tenisu zřejmě dominuje nežádoucí hráčka.
Reagovat
brixner
Milý pane, budete nejspíš velmi slušný člověk, takže pro příště - pokud chcete - pro Vás jen Brix!
A myslím, že jste pochopil podstatu toho, o čem píši. Síla úderů Igy je sice obdivuhodná, jenže to pozadí, které všechno tohle řídí, je úplně jiný level. Až skončí Big3(anebo momentálně Big2), i mužský tenis se bude lehce potácet a to mám takového Vopelku fakt rád! Snad chápete pointusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jako jestli to dobře chápu, tak pozadí Igy není pro svět dost dobrý.smilesmile
Reagovat
Nenela
Neustale se opakujici tema, uz je to trochu nuda. Pro me jsou oba tenisy, zensky i muzsky stejne zajimave, nikdy nepochopim, proc se tohle porad resi
Reagovat
vavrinec
Moresmo byla vždycky divná. Já jsem se současnou WTA naprosto spokojen. Asi, když totálně dominovala americká černoška, bylo vše v pořádku, ale když dominuje bílá evropanka (a ještě k tomu východní evropanka), je to nějaké divné. To, že Barty (zatím) skončila je bezesporu škoda, mohlo to být napínavější, ale tak to je, nutit jí k tenisu nikdo nemůže.
Reagovat
annah
Amelie ma naprostou pravdu.
Reagovat
safi1313
On si nekdo nekdy myslel ze je to jinak???
Reagovat
LukasH
Spíš chtěla poukázat, jaká je to teď bída. Iga je tam úplně sama. V době, kdy byly na vrcholu Maria, Azarenka, Radwa, Serena, trochu v odstupu LiNa, Kerber, Petra, to bylo o něčem jiným. Hlavně ty první tři. Maria hrála night session pravidelně a bylo plno. Teď je to v prní padesátce kdo z koho a lidi je ani neznají.
Reagovat
LukasH
tedy první 4
Reagovat
aligo
souhlasím... Jen bych první 4 rozšířil o Halep před zraněním a pauzou
Reagovat
aligo
Mám raději WTA než ATP, ale v současné situaci a v tomto období je tomu opravdu tak.. Kdyby ještě hrála Ash Barty, tak nepochybuji o tom, že její rivalita s Igou by mohla být opravdu legendární... Takhle se teď žádná rivalita na obzoru neočekává... Teď je tam jen jedna top konzistentní hračka a je to celé jen o ní... A to si budeme povídat.. Na ATP je to teď zkrátka zajímavější...
Reagovat
.vorlik.
Od zeny, natoz byvale GS sampionky bych cekal, ze se bude snazit delat zenskemu tenisu reklamu a ona misto toho prohlasi toto smile ty kraso, tak to je absurdni.
Reagovat
baba
upřímně musím konstatovat, že pro toto období tomu tak je, ač jsem velká fanynka žen a ženského nepředvídatelného tenisu. Ale vidím, že tady chybí rivalita tytu Big3 nebo SERENA, kdy jsem koukala, aby ji už někdo dostal na lopatky. Teď mám podobné pocity u Naomi, ale ta se sama dostává z kola ven.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist