Zítra startuje turnaj na pražské Spartě. Kvitovou v úvodním kole vyzve Krejčíková

25. 5. 2020, 14:35
Aktuality 12
Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová se na tenisovém turnaji O pohár prezidenta ČTS na pražské Spartě utká v úvodním kole s Barborou Krejčíkovou. První ze série akcí na rozehrání po zmírnění opatření proti šíření nemoci covid-19 začne v úterý. Mezi muži se nejvýše nasazený Jiří Veselý střetne s Michaelem Vrbenským.

Jako první na kurt v soutěžním utkání po skoro tříměsíční pauze nastoupí v úterý loňská finalistka turnaje WTA ze Stromovky, který letos musel být kvůli koronaviru zrušen, Karolína Muchová proti Kristýně Plíškové. V mužské soutěži se utkají daviscupoví reprezentanti Lukáš Rosol s Vítem Kopřivou.

Oba pavouky začínají čtvrtfinále, ženy hrají na tvrdém povrchu a muži na antuce. Čtyřiatřicetiletá Barbora Strýcová se v duelu generací utká s patnáctiletou Lindou Fruhvirtovou a Kateřina Siniaková bude hrát s Lucií Hradeckou.

Z turnaje se omluvily světová trojka Karolína Plíšková a loňská finalistka Roland Garros a světová osmnáctka Markéta Vondroušová.

Mezi muži tvoří další dvojice Tomáš Macháč s Jiřím Lehečkou a Zdeněk Kolář s loňským vítězem juniorky na US Open Jonášem Forejtkem.

"Věřím, že tento okamžik bude startem do normálního života. Jsem rád, že na to hráči kývli a jdeme společně udělat první krok," řekl na tiskové konferenci prezident tenisového svazu Ivo Kaderka.

Čtvrtfinálové zápasy se uskuteční v úterý. Program začne v 10:00, Kvitová by měla hrát nejdříve od 14:00. Ve středu jsou v plánu semifinále a finále ve čtvrtek od 12:00 (muži) a 14:00 (ženy). Diváci do areálu nemohou, turnaj odvysílá Česká televize.

"Jsme rády, že je připraven zahajovací turnaj, kde se potká skoro celá špička a že můžeme zahájit v Česku soutěž," řekla Kvitová. "Konečně bude nějaká změna, že nejdeme jenom trénovat. Bude to oslava tenisu. Vracíme se do normálu a do tenisového procesu," uvedla Strýcová, která jako první potvrdila účast.

Na zahajovací boje ve Stromovce navážou turnaje O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta vždy pro 16 hráčů a hráček. Hrát se bude i soutěž družstev a také charitativní exhibice týmů Kvitové a Karolíny Plíškové. Mezinárodní sezona okruhů ATP i WTA začne kvůli koronaviru nejdříve v srpnu.

O POHÁR PREZIDENTA ČTS - 1. DEN
Kurt Hard
10:00 | Muchová - Kr. Plíšková
11:30 | Strýcová - L. Fruhvirtová
14:00 | Kvitová - Krejčíková
15:30 | Siniaková - Hradecká
Kurt Antuka
10:00 | Rosol - Kopřiva
11:30 | Forejtek - Kolář
14:00 | Veselý - Vrbenský
15:30 | Lehečka - Macháč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
blixa
Linda je tam všechny vypráská ! :-D
Reagovat
FulnekUltras
Brendu měli nasadit. ;-)
Reagovat
blixa
To by se nehrálo, všechny by se zranily :-D
Reagovat
George_Renel
Pro mě bude nejzajímavější zápas dne Bary s Lindou.
Reagovat
Mantra
Linda vyhraje, si myslím a Bára to nějak okecá :-D
Reagovat
Alien
Myslím si, že vyhraje Bára!
Reagovat
com
chtělo by to finále Plíšková - Kvitová a aby zvítězila Kristýna :)
Reagovat
Alien
Muchová, Strýcová, Kvitová, Hradečká! F Kvitová - Muchová!
Reagovat
Krisboy
Těším se na finále Rosol - Kvitová. To bude, panečku, mač.
Reagovat
tommr
výhry ve čtvrtfinále přeju Karolíně Muchový, Lindě Fruhvirtový, Petře Kvitový a Katce Siniakový ...
Reagovat
milik254
Já bych teda rád viděl Petru proti Lucce, na fňukání Katky v její neschopnosti proti Petře normálně hrát myslím není nikdo moc zvědavý, naopak Lucka teoreticky může sehrát s Petrou docela zábavný zápas.
Reagovat
tommr
když postoupí Katka tak bude mít Petra lehčí cestu do finále ve kterým bych jí rád viděl ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist